
TVgids - njam!
Andere zender »
05:55 | De Eregast |
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
06:15 | Veggie! |
Chef Philippe heeft een voorliefde voor groenten en maakt dit keer een gebakken pompoen polenta.
«
»
06:35 | De Smaaktoerist |
In de Vlaamse Ardennen zijn heerlijke streekproducten te vinden. Dat weet ook Smaaktoerist Jeroen. Hij trotseert er de mythische kasseien en zoekt verfrissing aan een waterbron. Onderweg scoort hij lamsvlees van eigen kweek en zalige geitenkaas.
«
»
07:05 | De Sterrenkaart - Nederland |
Sergio Herman zag in Syrco Bakker een groot talent en zette hem in 2010 achter de potten van Pure C in Cadzand. In 2011 werd hij bekroond met één ster, in 2018 met een tweede. Een blik achter de schermen van het vernieuwde Pure C.
«
»
08:00 | Veggie! |
Philippe van den Bulck heeft een voorliefde voor groenten. Hij maakt er zijn persoonlijke missie van om mensen te inspireren met een rijke en gevarieerde keuken, zonder vlees en met veel groenten.
«
»
08:20 | Veggie! |
Chef Philippe heeft een voorliefde voor groenten en maakt dit keer een gebakken pompoen polenta.
«
»
08:35 | Tot op de Graat |
Er staat een ondergewaardeerde, maar daarom niet minder smakelijke vis op het menu: de wijting. Johan Segers maakt de wijting klaar à la dugléré: in een sausje van boter, sjalotjes, tomaat en witte wijn.
«
»
09:00 | KLAAR IN 20 minuten |
De Italiaanse chef Peppe Giacomazza maakt overheerlijke kippendijtjes die hij opvult met natuurham en mozzarella. Heerlijk in combinatie met zijn klassieke groene asperges. Buon appetito.
«
»
09:30 | Toasted on wheels! |
Het is nog vroeg maar Dominique en Dagny Ros zijn helemaal klaar om de Antwerpenaar te verwennen met spannende streetfood gerechten. Dominique kiest voor erwtensoep; Dagny Ros gaat voor tunnbrod met gegrilde makreel en een witte omelet.
«
»
10:00 | Panklaar |
Jan Buytaert maakt in een pan in een draai en een wip een overheerlijke marokkaanse kip.
«
»
10:20 | Nuances |
Thierry Theys laat zien hoe hamachi met tomaten gemaakt kan worden.
«
»
10:55 | De Chalet aan de Semois |
De eerste dag van hun boysweekend zetten Dominique, Peppe en Jeroen in met een stevige koffiecocktail, een dikke erwtensoep en zalige forelhapjes. Terwijl Jeroen stroopwafels maakt, verkennen onze twee macho's de omgeving op de scooter.
«
»
11:35 | A la carte |
Njam!-chef Johan Segers laat zien hoe je kip met currysaus kunt bereiden.
«
»
12:05 | De Sterrenkaart |
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
12:40 | De Wereldkeuken |
Chef Vanja van der Leeden geeft haar authentieke keukentips voor de perfecte Nasi Goreng. Verder neemt ze ons mee in een bad van vloeibaar goud voor een heerlijke Soto Ayam, die ze afwerkt met een Es Alpukat.
«
»
13:30 | Lekker Lang Leven |
Chef en diëtist Michaël Sels toont een gezonde versie van de English tea met zelfgemaakte scones. Een heerlijk ontbijt of vieruurtje. Daarna kiest hij heel bewust voor veggie met een krokante falafelsaté van zoete aardappel en kikkererwten.
«
»
14:00 | Apero - Dining |
Jeroen de Pauw en Andy de Brouwer bundelen hun fantasie en serveren kleine gerechten en opmerkelijke dranken voor een eigentijds avondje eetplezier. Andy serveert een eigenzinnige negroni en Jeroen roostert wortelen in koffiegruis.
«
»
14:35 | Wild van Wild |
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan een tocht door het Vlaamse landschap op zoek naar hert.
«
»
15:05 | Het Weekmenu |
Dominique Persoone maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Hij bereidt viscurry met naanbrood, lamsgehakt met tzatziki, koolsla en pitabrood, Mexicaanse pulled chicken en een Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh.
«
»
16:05 | Soep! |
De chefs maken cowboy wrangler soep en een zoete aardappelsoep.
«
»
16:25 | De Sterrenkaart |
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
17:05 | Winters Grillen |
Chef Jeroen de Pauw gaat winters grillen. Hij kookt buiten in een gezellig winterse tuin en probeert alles op maar één barbecue te bereiden. Dit keer maakt hij kip en ananas.
«
»
17:30 | KLAAR IN 20 minuten |
Chef-kok Wim Ballieu maakt een ovenschotel van kippengehakt met onze lokale superster: appels. Een uitdaging die hij weet te volbrengen in slechts twintig minuten.
«
»
18:00 | De Eregast |
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
18:50 | De Wereldkeuken |
Chef Mounir Toub legt zich toe op de bereiding van een lekkere kruidige Harira en Kip Bastilla. Om dit heerlijke menu af te sluiten tovert Mounir een duizend-en-één-gatenpannenkoek met Tahini-chocoladeijs uit zijn mouw.
«
»
19:35 | Ellemieke's KIDchen |
Kinderen en vis zijn niet altijd een goede match. Ellemieke toont met dit favoriete gerecht van Zenna hoe je kinderen op een leuke manier vis kan laten eten. Er is gelukkig ook nog tijd genoeg om een lekkere granita van aardbei te maken.
«
»
20:00 | De Smaaktoerist |
Onze garnaalkroket verdient een ereplaats in De Smaaktoerist. Jeroen De Pauw bezoekt vandaag de Vistrap in Oostende, vindt er ook lokaal bier en bijzonder drafbrood. Onze chef eindigt in schoonheid & maakt met z'n buit een heerlijke toast.
«
»
20:40 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag de Limburgse schoonheid die de keuken opfleurt in één, twee, drie: Brysem Anne-Sophie. Ze gaat voor pasta vongole, maar dan op haar manier. Ze combineert de schelpjes met miso, zeekraal en asperges. Italiaans, Belgisch én Japans.
«
»
21:10 | DIY |
Normaal gesproken koop je het kant-en-klaar in de winkel. Dit keer bereidt chef Bart Desmidt echter zelf een simpele uienconfituur, met wat rode wijn, crème de cassis en een beetje suiker.
«
»
21:40 | Ware Delicatessen |
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van oesters.
«
»
22:00 | A la carte |
Njam!-chef Thierry Theys laat zien hoe je een duif kunt bereiden.
«
»
22:30 | De wereld op je bord |
Chef Masuk Rahaman van restaurant Saffraan maakt samen met Hanne een behoorlijk pikant Indisch feestgerecht: Biryani. Aromatische basmatirijst met smaakvolle garnalen en een overvloed aan kruiden.
«
»
23:00 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag schudt deze chef van alles lekkers uit zijn culinaire mouw: Jeroen De Pauw. Hij maakt zalm die hij verpakt in een kruidenkorst en serveert met pasta van courgette. Hip & healthy dus en vooral: klaar in 20 minuten.
«
»
23:30 | De Sterrenkaart |
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
00:05 | Karola's Kitchen |
Vandaag reist Karolien naar Azië door middel van haar heerlijke gerechten. Ze maakt een exotische noedelsoep, op basis van zelfgemaakte currypasta. De pasta komt terug in haar zalmballetjes die ze in de soep doet én wordt als aperitief serveert.
«
»
00:35 | Wild van Wild |
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan vandaag een tocht door het Vlaamse landschap, op zoek naar everzwijn.
«
»
01:00 | Feest van Eigen Bodem |
Een Belgische pizza van aardappel, of een galette - zoals Bart Desmidt het zo mooi zegt - daar krijg je jong en oud mee rond de feesttafel. Belegd met prei en filet d'Anvers, maakt hij elke Italiaan jaloers met deze Belgische lekkernijen.
«
»
01:35 | Over (h)eerlijke groenten |
Johan Segers gaat vandaag op bezoek bij Thomas Cools, teler van Brussels grondwitlof. De chef komt er alles te weten over dit edele product. Daarna maakt hij een bladerdeegbroodje met witlof.
«
»
02:25 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Yotam reist naar het prachtige Franse eiland Corsica, waar hij ontdekt hoe het weelderige groene landschap, genaamd de maquis, het eten smaak geeft, van charcuterie en olijfolie tot kaas en honing.
«
»
03:20 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag de Limburgse schoonheid die de keuken opfleurt in één, twee, drie: Brysem Anne-Sophie. Ze gaat voor pasta vongole, maar dan op haar manier. Ze combineert de schelpjes met miso, zeekraal en asperges. Italiaans, Belgisch én Japans.
«
»
03:40 | DIY |
Normaal gesproken koop je het kant-en-klaar in de winkel. Dit keer bereidt chef Bart Desmidt echter zelf een simpele uienconfituur, met wat rode wijn, crème de cassis en een beetje suiker.
«
»
04:05 | Ware Delicatessen |
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van oesters.
«
»
04:35 | A la carte |
Njam!-chef Thierry Theys laat zien hoe je een duif kunt bereiden.
«
»
04:55 | De wereld op je bord |
Chef Masuk Rahaman van restaurant Saffraan maakt samen met Hanne een behoorlijk pikant Indisch feestgerecht: Biryani. Aromatische basmatirijst met smaakvolle garnalen en een overvloed aan kruiden.
«
»
05:15 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag schudt deze chef van alles lekkers uit zijn culinaire mouw: Jeroen De Pauw. Hij maakt zalm die hij verpakt in een kruidenkorst en serveert met pasta van courgette. Hip & healthy dus en vooral: klaar in 20 minuten.
«
»
05:35 | De Sterrenkaart |
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»