'Hotel Romantiek' voor het eerst sinds 2017 weer op de Nederlandse buis

zaterdag 3 september 2022
Foto: Eén - © VRT 2022

VRT, de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie, pakt vanaf zondag 4 september voor het eerst uit met 'Hotel Romantiek' op Eén, het grootste televisienet van Vlaanderen.

De Nederlandse kijker kent het format wellicht nog uit 2017, toen het programma een seizoen op NPO 1 (KRO-NCRV) liep. Vlaamse cabaretier en deelnemer aan 'De Slimste', Philippe Geubels, presenteert het programma samen met opkomend talent Gloria Monserez en tv-personality Sven de Leijer. De groep reist naar het romantische Turkse Cappadocië: streek van de wilde paarden, wonderlijke rotslandschappen én de enige plek ter wereld waar elke ochtend honderden luchtballonnen tegelijkertijd de lucht ingaan.


Het concept: romantiek heeft geen vervaldatum
'Hotel Romantiek' opent de deuren voor 14 vrouwen en evenveel mannen. Twee dingen hebben ze gemeen: ze zijn ouder dan 65 en op zoek naar een nieuwe liefde. Als de feeërieke omgeving, Turkse zon en het uit rotsen gehouwen hotel nog niet genoeg zijn om harten sneller te doen slaan, dan zijn er nog altijd presentatoren Gloria, Sven en Philippe. Hun enthousiasme en doorzettingsvermogen brengt de gelukszoekers op leeftijd dichter bij elkaar en laat vergeten vlinders weer vliegen.

Tijdens het achtdaagse verblijf in Cappadocië staat alles in het teken van romantiek. Met als dagelijkse climax: de romantische hut. Elke avond gaan één man en één vrouw samen de nacht in bij het kampvuur van hun exclusieve slaapplaats. De ideale gelegenheid om in alle rust beter kennis te maken. 'Hotel Romantiek' laat acht afleveringen lang de liefde in al haar dimensies opleven. Want romantiek heeft geen einddatum.

'Hotel Romantiek' is het bewijs dat ouder zijn niet betekent dat je minder kan, maar enkel dat je meer hebt meegemaakt. Alle deelnemers hebben hun grote liefde allang eens ontmoet en ze beginnen aan de reis met een rugzak vol levensverhalen. Onder de vleugels van de drie reisleiders wordt het laagje stof op de puber in ieder van hen vanaf de eerste dag weggeblazen.

Aflevering 1
​De drie reisleiders wachten de vrouwen op het vliegveld op, maar van de mannen is geen spoor. Gelukkig ontdekken de vrouwen al snel een andere manier om de vrijgezelle mannen te leren kennen. Op het einde van de eerste dag mogen één vrouw en één man samen de nacht doorbrengen op een bijzondere locatie.

Over de presentatoren
Philippe Geubels is een van de populairste cabaretiers en presentatoren in Vlaanderen. Hij staat bekend om zijn droge humor en nasale stem. Bij het grote publiek brak hij door in 2007  toen hij de Comedy Cup won. Sindsdien tourt hij met zaalshows door Nederland en Vlaanderen. Geubels presenteerde in Nederland op RTL4 de quiz 'Is Er Een Dokter In De Zaal?'. In het programma 'Geubels en de Hollanders' op Eén nam hij de 'vreemde' gewoontes van Nederlanders onder de loep vanuit Vlaams perspectief. Hij was ook te zien in 'Mag ik u Kussen?' (Avro) en was dit seizoen kandidaat in 'De Slimste Mens' (KRO-NCRV).

Philippe: 'Prachtig om te zien hoe snel een romance zich tussen twee mensen kan ontwikkelen. En dan heb ik het niet alleen over Sven en mij, maar ook tussen de kandidaten waren er veel vonkjes.'

Gloria Monserez is bekend als presentatrice op kinderzender Ketnet en een welgekende stem van radiozender StuBru. Daarnaast is ze te zien in het theater en televisieseries.

Gloria: 'Als twintigjarige kan je niets beter doen dan op vakantie vertrekken met Sven, Philippe en al deze lieve mensen. Ik had nooit gedacht dat ik zoveel zou leren en zoveel uit deze reis zou halen. Tot nu toe was dit het mooiste project dat ik ooit al heb mogen doen voor VRT.'

Sven de Leyer is een graag geziene Vlaamse programmamaker. Hij werd bekend door zijn vaste rubrieken in programma's als 'De Laatste Show' en 'De Slimste Mens ter Wereld'. Hij presenteerde ook de quiz 'Donderen in Keulen' en nam een aantal keer het jaaroverzicht op Eén voor zijn rekening.

Sven: 'Blij dat we de deuren van 'Hotel Romantiek' mogen openzwaaien om met een geweldige bende een uniek avontuur te beleven.'

'Hotel Romantiek', vanaf zondag 4 september elke week om 20.00 uur op Eén.


Persbericht Talking Birds

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play6 logo

U.S. Navy SEAL Chris Kyle gaat naar Irak met slechts één missie: zijn medesoldaten beschermen. Met zijn vaste hand redt hij talloze levens op het slagveld en dankzij de verhalen over zijn heldenmoed krijgt hij al snel de bijnaam Legend. Daardoor wordt er echter ook een prijs op zijn hoofd gezet; hij wordt het doelwit van de rebellen. Ondanks het gevaar en de tol die dit eist van het thuisfront, gaat Chris in totaal vier keer naar Irak en wordt hij het levende symbool van het SEAL-motto: nooit iemand achterlaten. Maar eenmaal thuis komt hij er al snel achter dat het de oorlog is die hij niet kan achterlaten.

'American Sniper', film uit 2015 met oa. Bradley Cooper en Sienna Miller, om 20.20 uur op Play6.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:20
  Journaallus
  09:00
  Lentebeelden
 • 00:15
  Nachtlus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 21:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 00:50
  The Good Doctor
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 00:35
  Ambulance Australia
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 00:50
  Las Vegas
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 00:20
  Walker, Texas Ranger
  11:00
  Wordt aangekondigd
 • 00:45
  JAG
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 00:50
  All Saints
  02:20
  Geen uitzending
 • 00:25
  Geen uitzending
  06:45
  Young Sheldon
 • 00:25
  ER
  02:20
  Geen uitzending
 • 00:10
  Machete
  06:35
  Wordt aangekondigd
 • 00:40
  Love Island
  07:55
  The Block Australia
 • 00:40
  Unforgettable
  08:00
  Jesse Stone: Night Passage
 • 00:25
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 01:00
  Zo doe je het!
  05:55
  Sixties To Six
 • 00:55
  De Sterrenkaart - Nederland
  02:30
  Foodies & The City
 • 23:50
  Hockey Pro League Vrouwen
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 01:00
  Mad Dogs
  02:00
  Midsomer Murders
 • 00:55
  Tales of the Walking Dead
  07:30
  American Pickers
 • 01:00
  Deze Week In De Reclame
  07:52
  MAX Muziekspecial: Keukenhofconcert
 • 23:10
  Crime nacht: The Reunion vs Black Snow
  08:03
  Petrus in het land
 • 00:38
  Penoza
  08:00
  Raad eens wat ik doe