EO-kinderprogramma 'Checkpoint' terug in compleet nieuw jasje

zondag 4 september 2022
Foto: EO - © Nathalie van der Straten-Folkersma 2022

Een ei in de magnetron, je tong aan een bevroren lantaarnpaal of je fietsband oppompen totdat hij klapt? Kun je een boodschap doorgeven tijdens het skydiven? En klopt de uitdrukking op eieren lopen of zo rood worden als een tomaat?

Vanaf maandag 5 september zendt de EO op NPO Zapp dagelijks het vernieuwde 'Checkpoint' uit onder de naam 'Checkpoint Basecamp'.


Het nieuwe 'Checkpoint Basecamp' is fris en eigentijds met zes jonge gezichten die met hun vlogcamera’s zelf alles vastleggen. In dit nieuwe format gaat het EO-kinderprogramma door met waar iedereen het van kent; er worden veel verschillende testen uitgevoerd. Met dit programma daagt de EO tieners uit om net als het 'Checkpoint'-team erop uit te trekken, te experimenteren en grenzen op te zoeken. De challenges en testen zijn naast spannend en leuk ook informatief op het gebied van natuur en techniek.

Het nieuwe 'Checkpoint'-team bestaat uit: Defvin van Weelden, Govert Sweep, Ghino Girbaran, Gaülli Stam, Jochem Tinbergen en Romy Ruitenbeek. Vanaf hun zelfgebouwde basecamp dagen zij elkaar dagelijks uit voor allerlei testen en challenges en beleven met elkaar de tofste avonturen.

'Checkpoint 2.0'
'Checkpoint Basecamp' is een totaalconcept. Van maandag tot en met vrijdag een aflevering van tien minuten met dagelijks testjes en elke zaterdag een aflevering van 25 minuten waarin een uitdagende challenge centraal staat. Waar tv stopt gaat online verder. Op het YouTube-kanaal verschijnt een wekelijkse aflevering waarin de 'Checkpoint'-base steeds verder vorm krijgt. En ook op Instagram en TikTok zijn de avonturen van het 'Checkpoint'-team te volgen.

Basecamp
De eerste week zien we hoe het 'Checkpoint'-team start met de bouw van deze iconische base, gedurende de afleveringen op tv en online zal deze steeds verder uitgebreid worden. De 'Checkpoint'-base is het hoofdkwartier en de uitvalsbasis voor alles wat Defvin, Govert, Ghino, Gaülli, Jochem en Romy gaan beleven. De base is modulair opgebouwd met zeecontainers. De verschillende ruimtes vormen het decor voor oneindige mogelijkheden voor tests, pranks en challenges.

Het nieuwe 'Checkpoint'-team
Het 'Checkpoint Basecamp'-team bestaat uit: Defvin van Weelden, Govert Sweep, Ghino Girbaran, Gaülli Stam, Jochem Tinbergen en Romy Ruitenbeek.

Defvin van Weelden
Defvin is freerunner en dol op extreme situaties. Hij kent geen angst. Defvin komt altijd met risicovolle oplossingen maar heeft hier goed over nagedacht. Binnen het 'Checkpoint'-team is hij de thrillseeker, altijd in voor een uitdaging.

Govert Sweep
Govert is een moderne avonturier. Hij onderwerpt zichzelf graag aan allerlei heftige survival en bushcraft situaties om aan den lijve te ondervinden hoe iets voelt en welke gevolgen dit heeft. Het grote publiek kent Govert voornamelijk via zijn YouTube-kanaal, binnen het 'Checkpoint'-team is hij degene die je moet hebben voor bushcraft en survival avonturen.

Ghino Girbaran
Ghino is een goedlachse, ontwapenende en sportieve gast. Hij doet op hoog niveau aan vechtsport, is stuntman en werkt als model. Hij is een echte clown en allemansvriend. Binnen het Checkpoint-team is hij de stuntman. Voor de trouwe 'Checkpoint'-kijkers is Ghino geen onbekende. Hij zat de eerste tien seizoenen van het programma al in het testteam.

Gaülli Stam
Gaülli is een wandelend vat vol tegenstrijdigheden maar dan wel op een heel positieve manier. Niet bang om vies te worden en iemand die goed over de dingen nadenkt. Binnen het 'Checkpoint'-team is zij het hands-on type en iemand die graag zelf dingen maakt en uitprobeert.

Jochem Tinbergen
Jochem is de whizzkid van de groep. Deze techneut maakte als achttienjarige met klasgenoten een superzuinige auto die op 1 liter naar Istanbul kon rijden. Hij is de meest technische van de groep en houdt van tests & experimenten. Binnen het 'Checkpoint'-team heeft Jochem ‘the brains’ en is daarnaast de jongste van het stel.

Romy Ruitenbeek
Romy is het blije ei van de groep en een echte spring in het veld, precies de juiste ingrediënten om een goede Tiktokker te zijn! Altijd enthousiast om mee te doen en iemand die leeft in het moment. Een mooi contrast met de andere beheerste karakters. Binnen het 'Checkpoint'-team is Romy geen onbekende. Zij is al heel wat jaren betrokken in het testteam.

Gouden Stuiver
Sinds 2009 is 'Checkpoint' niet weg te denken van de Nederlandse televisie. Het programma werd in het verleden gepresenteerd door Klaas van Kruistum, Rachel Rosier en Michiel Beumer. In 2014 won het programma de Gouden Stuiver voor beste kinderprogramma. Het afgelopen seizoen schopte 'Checkpoint' het tot de laatste drie genomineerde kinderprogramma’s bij de Zapp-awards.

'Checkpoint Basecamp', vanaf maandag 5 september dagelijks om 17.30 uur bij de EO op NPO Zapp.


DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Zoekt Lief' - An Lemmens (VTM)

An Lemmens reist naar het paradijselijke eiland Curaçao om er de West-Vlaamse B&B-uitbaatster Patricia te ontmoeten. Zij is op zoek naar een man om samen te genieten van een leven in het buitenland. In Italië krijgt olijfboerin Erika een eerste vrijgezel over de vloer. Ook gastheer Anthony ontmoet een eerste dame die speciaal voor hem naar Tenerife reist.

'B&B Zoekt Lief', om 20.05 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 20:20
  Sporza: UEFA EURO 2024
  06:00
  Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
 • 21:20
  Into The Congo With Ben Fogle
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 20:50
  Sporza: UEFA EURO 2024
  07:30
  Molang
 • 21:10
  Hoe zal ik het zeggen?
  08:00
  Echte Verhalen: De Buurtpolitie
 • 21:25
  9-1-1: Lone Star
  08:00
  Geen uitzending
 • 20:35
  Eat Pray Love
  01:50
  Geen uitzending
 • 20:35
  Born on the Fourth of July
  01:55
  Geen uitzending
 • 21:00
  Beverly Hills, 90210
  15:55
  The X-Files
 • 21:35
  De Rodenburgs
  06:00
  Joe
 • 21:15
  Geubels en de Belgen
  06:00
  TEAM OCHTEND
 • 20:35
  Point Break
  07:55
  Neighbours: A New Chapter
 • 21:30
  Star Trek: Picard
  08:25
  Border Security: Canada's Front Line
 • 21:25
  Hello Goodbye
  07:25
  Travel Guides
 • 21:20
  World's Most Evil Killers
 • 20:55
  Herhalingslus
  08:00
  Wijzer Wonen
 • 21:29
  Zo doe je het!
  07:00
  Knuffel Pop
 • 21:35
  Hidden Gems
  08:00
  KLAAR IN 20 minuten
 • 21:40
  FIM Motocross World Championship
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 21:00
  Father Brown
  03:35
  The Coroner
 • 21:30
  NCIS
  07:28
  Make You Laugh Out Loud
 • 20:55
  NOS EK Voetbal 2024
  08:00
  NOS Journaal
 • 21:30
  Nieuwsuur
  07:55
  Krabbé zoekt Chagall
 • 20:50
  NOS EK Voetbal 2024
  07:58
  PatsBoemKledder!