Dit zijn de 10 kandidaten van 'De Bodyguard'!

woensdag 24 augustus 2022
Foto: Omroep WNL - © Elvin Boer 2022

In het nieuwe WNL-programma 'De Bodyguard' van Welmoed Sijtsma strijden tien kandidaten tegen elkaar in een loodzwaar en waarheidsgetrouw trainingsprogramma tot persoonsbeveiliger.

In Nederland worden steeds meer mensen beveiligd. Politici, journalisten en opiniemakers, rechters en advocaten. De druk op de veiligheidsdiensten is enorm. De tien kandidaten denken alles in huis te hebben, maar wie doorstaat uiteindelijk de loodzware toets? Dat is aan de internationaal gerenommeerde persoonsbeveiligers Nico Raat en Malcolm Wynter. Zij werken al 30 jaar in de persoonsbeveiliging, onder andere bij de politie en marechaussee.


Wie van deze kandidaten heeft alles in zich en wordt 'De Bodyguard'?

Archilino Mouline (32, Rotterdam) is docent speciaal onderwijs en sportondernemer. De weightballer vindt het belangrijk dat iedereen in zijn omgeving een veilig gevoel heeft. Door aan 'De Bodyguard' deel te nemen, hoopt hij ook zijn twee kinderen een fijne en veilige jeugd te geven.

Henk Rensenbrink (35, Hallum) is als eigenaar van een beveiligingsbedrijf bekend met het wereldje, maar wil zich nu verder ontwikkelen in het hogere segment van persoonsbeveiliging. De ex-marinier wil graag weer zelf in het veld staan en wil aan de wereld laten zien wat hij in huis heeft.

Jerry Jansen (42, Dordrecht) is werkzaam als trainer bij de politie, Defensie en veiligheidsdiensten en in het verleden zat hij bij het Korps Commandotroepen. Jansen heeft plezier in zijn huidige werk, maar hij mist de actie. Hij hoopt via 'De Bodyguard' erachter te komen of hij voldoet aan het totaalpakket om een goede persoonsbeveiliger te worden.

Kevin van Montfoort (25, Amstelveen) is als liefhebber van dansen lekker los in de heupen. De ex-hoofdagent werkt momenteel bij een startup, waar hij zich bezighoudt met het verhuren van motoren. Van Montfoort mist de spanning in zijn leven die hij ervoer als politieagent en ziet meedoen aan 'De Bodyguard' als een deur naar nieuwe mogelijkheden.

Bianca Mijts (36, Breda) is een echte sportieveling en ziet zichzelf als een zorgzaam persoon. Veel van haar vrienden werken bij Defensie en hun verhalen maakten wat los bij Mijts. Daarom hoopt Mijts, nu werkend als officemanager in een privékliniek, een carrièreswitch te maken en daar kan 'De Bodyguard' een handje bij helpen.

Lotte Veenbrink (38, Montfoort) is dé combinatie van beauty en sporty. Zij is eigenaar van meerdere schoonheidssalons en in haar vrije tijd trekt ze graag de bokshandschoenen aan of springt zij op haar mountainbike. Na een nare situatie op haar werk, waar zij in haar eigen ogen niet goed op reageerde, kroop de twijfel in haar lijf hoe zij zou reageren in angstige situaties. Door deel te namen aan 'De Bodyguard' hoopt Veenbrink alle twijfels bij haarzelf weg te nemen.

Oscar van den Oetelaar (26, Den Bosch) is student Social Work en verdient bij als horecaportier. In het verleden volgde Van den Oetelaar een opleiding tot luitenant infanterie, maar zag door aanhoudende blessures zijn droom in duigen vallen. Van den Oetelaar is benieuwd of persoonsbeveiliging zijn nieuwe droom kan worden en doet daarom mee aan 'De Bodyguard'.

Sarah Dikker (39, Nieuwegein) is een succesvolle bloemstylist. Haar pronkstukken zijn over de hele wereld te zien, maar ondanks haar succes zoekt Dikker een baan die meer spanning in haar leven brengt. Dat heeft er ook mee te maken dat zij ooit een gewapende overval meemaakte, waar zij recht in de loop van een geweer keek. Met haar deelname aan 'De Bodyguard' hoopt Dikker het ultieme gevoel val veiligheid in haarzelf te vinden.

Tevin Hok-A-In (21, Almere) ging vroeg tijdens carnaval vaker verkleed als bodyguard. Hij was vooral onder de indruk van die stoere mannen, met hun oortjes en zonnebrillen. De sportieve Hok-A-In overweegt een opleiding tot politie of marechaussee, maar vraagt zichzelf ook af of hij de beste bodyguard van Nederland kan worden.

Vincent Verheugd (30, Bergen op Zoom) denkt nog altijd terug aan zijn tijd bij Defensie. Vooral het gevoel van kameraadschap miste Verheugd enorm. Momenteel werkt hij in de infrastructuur, maar Verheugd beseft zich inmiddels dat een leuke baan belangrijker is dan een baan die goed verdient. Verheugd keert graag terug bij Defensie, maar verkent ook de optie om als bodyguard door het leven te gaan.

'De Bodyguard', met Welmoed Sijtsma, is vanaf 31 augustus elke woensdag te zien om 20.25 uur bij Omroep WNL op NPO 3. Volg de kandidaten en hun avonturen op Instagram @debodyguard.


DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VRT CANVAS logo

Bij de landing in Normandië op D-day komt de Amerikaanse soldaat Sean Ryan om het leven. Als blijkt dat twee broers van hem ook sneuvelden in de oorlog, besluit de top van het Amerikaanse leger om de laatst overgebleven broer van het gezin naar huis te sturen. Probleem is dat James Ryan met de paratroopers van de 101ste Airborne Division ergens in Frankrijk is gedropt en men geen idee heeft waar hij zich bevindt. Kapitein Miller en zijn team krijgen de opdracht om soldaat Ryan achter de vijandelijke linies op te sporen en veilig naar huis te brengen.

'Saving Private Ryan', vrijdag 14 juni om 21.30 uur op VRT CANVAS.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 20:10
  Sporza: UEFA EURO 2024
  08:15
  Journaallus
 • 21:30
  Saving Private Ryan
  07:30
  Ketnet Junior
 • 21:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 21:15
  I Can See Your Voice
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 22:40
  S.W.A.T.
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 20:35
  The Karate Kid
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 22:35
  The Boat
  11:00
  Wordt aangekondigd
 • 23:00
  JAG
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 22:00
  Deman
  02:20
  Geen uitzending
 • 20:55
  Ocean's Eleven
 • 22:25
  NCIS: Sydney
  02:20
  Geen uitzending
 • 22:00
  The Eagle
  06:35
  Wordt aangekondigd
 • 21:50
  Bachelor in Paradise Australia
  07:55
  The Block Australia
 • 22:15
  Cold Case
  08:00
  Jesse Stone: Night Passage
 • 20:25
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 22:52
  Red de meubelen
  05:55
  Sixties To Six
 • 23:00
  De Garde van Gert
  02:30
  Foodies & The City
 • 22:10
  The Paddock
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 22:10
  Blackshore
  02:00
  Midsomer Murders
 • 22:25
  Resident Alien
  07:30
  American Pickers
 • 20:50
  NOS EK Voetbal 2024
  07:52
  MAX Muziekspecial: Keukenhofconcert
 • 22:17
  Holland Festival
  08:03
  Petrus in het land
 • 22:20
  Where the Wild Men Are With Ben Fogle
  08:00
  Raad eens wat ik doe