Werfleider Johny en makelaar Hadisa als kersvers jurylid nieuw in 'Huis Gemaakt'

woensdag 23 maart 2022
Foto: VTM - © DPG Media 2022

Je kon er de voorbije maanden niet omheen: de woningprijzen in Vlaanderen gaan helemaal door het dak. De aankoop van een eigen huis wordt voor jonge mensen dan ook alsmaar moeilijker. Voor sommigen zelfs compleet onhaalbaar.

'Huis Gemaakt' schenkt één jong koppel binnenkort alvast hét cadeau van hun leven. Een eigen huis dat ze nooit nog moeten afbetalen. Vanaf 5 april is Dina Tersago op dinsdag én donderdag terug met een nieuw seizoen van het life changing realityprogramma, dat vorig jaar goed was voor ruim 600.000 kijkers en 30% marktaandeel. Negen koppels gaan de uitdaging aan in drie verschillende leegstaande panden. Daarnaast verwelkomt 'Huis Gemaakt' dit seizoen ook twee gloednieuwe gezichten onder de experten. Makelaar Hadisa Suleyman versterkt aannemer Cerina Marchetta en interieurarchitect Gert Voorjans in de jury, werfleider Johny staat de koppels bij met zijn jarenlange expertise.


Makelaar Hadisa Suleyman (32, Gent) versterkt juryleden Gert en Cerina
Hadisa Suleyman is een selfmade onderneemster en richtte in 2016 haar eigen makelaarskantoor Estate Of Mind op. Vastgoed stroomt door haar aderen. Ze verbouwde op jonge leeftijd al drie appartementen én een stadswoning om te verkopen. Maar Hadisa is meer dan een makelaar. Ze geeft ook lezingen en inspirational speeches over ondernemen en wil zo mensen pushen om het beste uit zichzelf te halen. In 2019 werd Hadisa verkozen tot rolmodel voor Gentse starters in de categorie ‘trendsetter’.

Hadisa Suleyman: 'Euromillions winnen zegt me niets. Ik wil mijn plek en mijn succes zelf verdienen. In Gent ben ik één van de enige makelaars met een kleurtje. Dat is echt een probleem. Mensen moeten beseffen dat het mogelijk is. Toen ik begon als vastgoedmakelaar zeiden velen dat mijn droom compleet onbereikbaar was, maar toch is hij werkelijkheid geworden. Ik ga vol voor het verhaal. Een woning is een woning, maar een verhaal verkoopt. Ik denk dat je ook vanuit de jury commercieel moet denken, want ooit moet de woning misschien verkocht worden en op dat vlak kan ik een echte meerwaarde zijn. Niemand die zo dicht bij het volk staat als de makelaar.'

Werfleider Johny (50, Houthalen) staat de koppels bij met raad en daad
Johny is een gezellige Limburger met Italiaanse roots. Naast pizza heeft hij sinds zijn kindertijd nog een andere passie: de bouw. Vloeren, plakken, elektriciteit leggen, gipsplaten zetten: Johny deed het allemaal. Twaalf jaar geleden sloeg echter het noodlot toe. Johny kreeg Mexicaanse griep en ontwaakte na zeven weken uit een coma. De bouw vaarwel zeggen was echter geen optie. Johny schoolde zich om tot werfleider en is fier op de projecten die hij sindsdien heeft verwezenlijkt. Als jurylid is Johny streng als het moet en zacht als het kan. Altijd met de nodige humor. Hij doet niets liever dan zijn kennis te delen met jonge mensen.

Johny: 'Als kind bouwden we kampen in het bos. Het is daar dat ik besliste dat ik later in de bouw zou gaan werken.‘s Avonds naar huis rijden en weten wat er achter die gevel zit, dat is puur geluk. Vraag me niet hoe ik het doe, maar mensen motiveren, dat is mijn sterkste kant. Als de koppels een huis kunnen winnen, dan wil ik dat hun huis zo goed mogelijk afgewerkt is en ik denk dat ik daar het verschil kan maken. Ik kan niet wachten om die mensen te leren kennen en om te beginnen verbouwen.'

In het nieuwe seizoen van 'Huis Gemaakt' geeft Dina Tersago opnieuw één jong koppel het cadeau dat hun leven compleet zal veranderen: een eigen huis. Voor die prijs moeten de koppels wel iets over hebben. Dag en nacht leveren ze bloed, zweet en tranen om een leegstaand pand te verbouwen tot een droomhuis. Compleet van slaapkamer tot badkamer of keuken. Welk koppel krijgt aan het einde van de rit zijn eigen droomhuis cadeau en hoeft nooit nog een lening af te betalen?

Maak in deze video kennis met kersvers Huis Gemaakt-jurylid Hadisa:


'Huis Gemaakt', nieuw seizoen vanaf 5 april op dinsdag en donderdag om 20.35 uur bij VTM.


DOSSIER: Voorjaar 2022: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 4 logo

Morton, de machtsgeile eigenaar van een spoorwegmaatschappij, huurt de gewetenloze vechtersbaas Frank in. Het enige wat voor Morton telt is dat de spoorweg tijdig klaar geraakt en daar moet Frank hem bij helpen, desnoods door een bloedbad aan te richten. Hij ruimt de weerspannige landeigenaar Brett McBain zonder verpinken uit de weg, maar aan de weduwe van Brett heeft hij een stevige kluif. Ze wordt immers beschermd door een mysterieuze, harmonicaspelende pistoolheld.

'Once Upon a Time in the West', film uit 1968 met oa. Charles Bronson, om 20.35 uur op VTM 4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 01:35
  Het journaal (nacht)
  01:50
  Het Weer (nacht)
 • 00:55
  Canvaslus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 20:55
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:30
  Geen Uitzending
  05:35
  Maya!
 • 01:10
  Party Island: Summer in Zante
  02:00
  Geen uitzending
 • 00:25
  Onderbreking
  01:05
  Zenderonderbreking
 • 01:25
  Geen Uitzending
  12:40
  Sea Of Love
 • 20:50
  VTMKIDS nachtloop 2022
  05:35
  Trolls: The Beat Goes On!
 • 00:35
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 23:05
  Death Wish
  05:00
  Geen uitzending
 • 01:20
  Geen uitzending
  09:00
  The Sky Is the Limit
 • 23:05
  NCIS
  03:50
  LOOP Play6
 • 01:05
  Shake My Beauty
  01:50
  Zenderonderbreking
 • 01:40
  KLAAR IN 20 minuten
  02:25
  Meesterlijke klassiekers
 • 21:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 01:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 01:30
  Buiten spelen: kerplunk
  02:00
  Epdm-dak zelf plaatsen 1
 • 00:30
  Geen programmagegevens beschikbaar
 • 01:10
  Midmid
  02:20
  San Titar
 • 01:25
  Shakespeare & Hathaway - Private Investigators
  03:00
  Jonathan Creek
 • 01:05
  Hudson & Rex
  01:50
  BoJack Horseman
 • 01:08
  Dionne dichtbij
  01:58
  NOS Journaal (laat)
 • 01:16
  Nieuwsuur
  07:00
  NOS Journaal met Gebarentaal
 • 01:34
  De Luizenmoeder
  02:51
  NOS Jeugdjournaal met gebarentaal