TikTokker Bert De Kock neemt bekende gezichten op 'MakeUpDate'

vrijdag 13 oktober 2023
Foto: VRT MAX - © VRT 2023

TikTok-ster Bert De Kock gaat op date. Niet romantisch, maar wel onthullend. In 'MakeUpDate' praat Bert met acht bekende gezichten tijdens een (up)date over hoe ook zij worstelen met hun onzekerheden.

Voor een keer kiezen onder meer Timon Verbeeck, Julie Van den Steen en Loena Hendrickx wie ze écht willen zien in de spiegel. Het resultaat is geen klassieke beauty tutorial. Wél een nieuwe VRT MAX-reeks vol make-up, verrassende bekentenissen en vooral veel humor.


'Perfect imperfection'
Jongeren ervaren veel druk. Bovendien is de vergelijkingsdrang enorm: ze vergelijken zich constant met elkaar, hun peers én met hun rolmodellen – zeker in deze tijden van sociale media. Maar iedereen heeft twijfels en angsten. In 'MakeUpDate' delen jonge rolmodellen hun ervaring. Ze stellen zichzelf kwetsbaar op en doorprikken de illusie dat ze perfect zijn.

Bert De Kock: 'Ik heb mij rot geamuseerd tijdens de opnames van 'MakeUpDate'. Het feit dat ik mag babbelen met toffe, interessante mensen en terwijl mag kledderen met make-up waar ik eigenlijk niks vanaf weet, is echt een cadeau. Alsof ik terug aan de knutseltafel zit in de lagere school. Deze keer gaan de gesprekken wel ietsje dieper dan welke koeken we meehebben voor tijdens de speeltijd (lacht).'

Deze bekende gezichten kruipen bij Bert in de make-upstoel:

Sali Haidara wordt zeemeermin
In de eerste aflevering gaat Bert op 'MakeUpDate' met actrice Sali Haidara en dat levert een grappig gesprek op. Van haar hilarische huwelijksaanzoek tot 'MakeUpDate The Musical'. Maar Sali blikt ook terug op een onzekere periode in haar leven: net toen het allemaal voor haar begon bij '#LikeMe'.

Steffi Mercie heeft het hart op de tong
Bij Steffi Mercie ligt het hart op de tong: ze steekt niets weg over haar lastige periode in het middelbaar of haar negatieve eerste indruk van haar boyfriend Gerben. TikTof of Instagram? Steffi's keuze is snel gemaakt.

Timon Verbeeck kiest halloween
Speciaal voor deze Halloween-date heeft Bert zijn goeie vriend en internetvedet Timon Verbeeck uitgenodigd. Timon werd bekend in Vlaanderen door het Kinderwoord van het Jaar 'Ma stobbe' te bedenken. Wie dat al uniek vond, is niet klaar voor de onthulling over zijn favoriete hobby.

Julie Van den Steen gaat voor snorharen
Bert en Julie Van den Steen go way back, net als de iconische slappe lach van Julie. Bert neemt de proef op de som... Als jullie kijken: 'sorry Rita Poep en Jenny Van Lul!'

Arno The Kid transformeert tot koe
Arno 'den dikke' The Kid vertelt openlijk hoe zijn broer Average Rob hem van een dwaalspoor haalde. Al had het ook niet veel gescheeld, of het was soldaat Arno geworden… Overleeft Arno deze MakeUpDate met Bert?

Zonsondergang voor Loena Hendrickx
Bert zet wereldster en Olympisch schaatster Loena Hendrickx voor de spiegel. Loena heeft al veel bereikt in haar jonge leven, al was dat geen vlekkeloze schaatskür. Ze praat openhartig over de strijd met haar gewicht en een moeilijke puberteit.

Daniël Maeriën als man van de wereld
Bert strikt kind van de wereld Daniël Maeriën voor een 'MakeUpDate'. Er zit dan wel geen romance in deze date, maar de liefde voor moeder aarde spat er vanaf. Wie wil leren rappen, kan misschien inspiratie opdoen bij Daniel, maar aan zijn imitatie van Balthasar Boma is wel nog wat werk.

Kawtar Ehlalouch kiest grootmoederswijze
Hoe laat staat MNM-dj Kawtar Ehlalouch op? Heeft ze een sociaal leven? Waar heeft Kawtar écht een hekel aan? Bert probeert het allemaal te weten te komen in zijn 'MakeUpDate' met oma Kawtar.

Verrassende bekentenissen
- Wist je dat Pommelien en Sali van '#LikeMe' totaal niet met elkaar overeenkwamen in het begin?
- Wist je dat Steffi haar lief Gerben eigenlijk een marginaal vond?
- Wist je dat Arno The Kid eigenlijk de cameraman was van zijn broer Rob?
- Wist je dat Timon 'Ma Stobbe' Verbeeck ooit al een boek schreef?

'MakeUpDate', vanaf vrijdag 13 oktober wekelijks op VRT MAX.


DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 4 logo

Het begon als een buitengewoon experiment: een zeer knappe en getalenteerde vrouw wordt kunstmatig bevrucht met een combinatie van het sperma van zes hoogintelligente en fysiek aantrekkelijke mannen. De bedoeling is een superieure baby ter wereld te brengen. De proef loopt echter niet zoals verwacht. Niet één, maar twee baby's worden geboren. De ene is groot, heeft blond haar en glimlacht altijd. De andere is klein, donker, lelijk en heeft een rotkarakter. Julius wordt op een verlaten eiland in de Zuidzee in een overbeschermende omgeving opgevoed tot een knappe, goedhartige bink. Vincent daarentegen, groeit op in een weeshuis en werkt zichzelf voortdurend in nesten. Jaren later verneemt Julius dat hij een tweelingbroer heeft. Hij vertrekt naar de States op zoek naar zijn andere ik, in de hoop dan samen het spoor terug te vinden van hun moeder.

'Twins', film uit 1988 met oa. Arnold Schwarzenegger, om 20.35 uur op VTM 4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 06:00
  radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  09:00
  Herfstbeelden
 • 00:05
  Canvaslus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 06:00
  Tik Tak
  06:05
  Bumba
 • 06:00
  Kabouter Plop
  06:10
  Tarzan en Jane
 • 03:10
  Geen uitzending
  07:05
  My Kitchen Rules
 • 01:20
  Geen uitzending
  11:05
  Sturm der Liebe
 • 01:50
  Geen uitzending
  13:55
  The World's Deadliest Weather
 • 22:00
  Wordt aangekondigd
 • 06:00
  Joe
  09:30
  Geen uitzending
 • 06:00
  TEAM OCHTEND
  09:00
  Geen uitzending
 • 05:00
  Geen uitzending
  08:15
  Bones
 • 06:00
  Geen uitzending
  08:45
  NCIS: Los Angeles
 • 05:00
  Geen uitzending
  08:55
  Dress to Impress
 • 05:50
  In de Mix
  06:15
  Ware Delicatessen
 • 06:00
  Herhalingslus
  13:00
  Z-Extra
 • 06:00
  Nog Even Soezen
  07:00
  Goeiemorgen Morgen
 • 05:50
  Roger
  06:08
  Zo doe je het!
 • 06:00
  Studio Vlaams Parlement
  09:30
  Seksueel misbruik in de Kerk - Commissie Live
 • 05:05
  Tennis: Nitto ATP Finals 2023
  07:00
  ION Men's Hockey League
 • 06:00
  Ghosts
  06:30
  The Madame Blanc Mysteries
 • 00:30
  Hot Yachts
 • 05:52
  Nederland in Beweging
  06:08
  MAX Geheugentrainer
 • 05:55
  Tijd voor Max
  06:35
  Op de planken
 • 05:50
  Clangers
  06:01
  Liselotte