Peter Van de Veire en Geraldine Kemper presenteren 'Big Brother' op VIER

dinsdag 17 november 2020

Peter Van de Veire en de Nederlandse Geraldine Kemper worden de presentatoren van 'Big Brother 2021', dat in 2021 uitgezonden wordt op zowel VIER als het Nederlandse RTL 5.

Peter en Geraldine nemen de presentatie van 'Big Brother: De Start', de wekelijkse liveshow 'Big Brother: Live' en 'Big Brother: De Finale' voor hun rekening.


Annick Bongers, Programmadirecteur SBS: ''Big Brother' is meer dan ooit nu: we worden voortdurend in de gaten gehouden én houden elkaar in de gaten. Met Peter krijgt 'Big Brother' op VIER de best denkbare host: naast zijn ongelooflijke presentatietalent én ervaring met straffe liveshows, weet Peter als geen ander hoe het voelt om - ook ongewild - schijnwerpers op je te krijgen én om meningen van anderen te moeten slikken. En dat maakt van hem een nog betere schouder voor de kandidaten. Streng, maar rechtvaardig, en meer dan ooit: empathisch. 2021 krijgt met deze nieuwe 'Big Brother' een ontzettend interessant experiment voor alle generaties.'

Ruim 20 jaar nadat 'Big Brother', de moeder van alle realityshows in Nederland tot leven kwam, keert het grootste en bekendste tv-programma eindelijk terug naar de lage landen: VIER, RTL 5 en Videoland in Nederland brengen 'Big Brother' in 2021 gezamenlijk terug op het scherm. Het legendarische format is inmiddels uitgezonden in 66 landen en wordt wereldwijd nog steeds omarmd door miljoenen kijkers. 'Big Brother' is in andere Europese landen aan een geslaagde revival bezig.

Peter Van de Veire: ''Big Brother' is het Moederschip van de reality-televisie. Nét als 'Het Rad' het Moederschip is van alle goede gameshows. Ik ben blij dat die alle twee geland zijn bij VIER en VIJF, en nog verheugder dat ik beide met ontzettend veel goesting mag hosten. Want 'Big Brother', dat is een spel én een boeiende soap, heerlijke eerlijke opdrachten én tegelijk een bijzonder menselijk en sociologisch spel tussen de bewoners. En de kijkers thuis: want 'Big Brother' is ook een spiegel, soms warm, soms hard. Want wat je ziet, ben je zelf. Ook al zal je luidop roepen van niet.'

Geraldine Kemper: 'Het is super vet dat ik zo'n groot programma mag presenteren. Een project dat 100 dagen loopt en 24/7 doorgaat. En dan ook nog elke week live! Wij leven nu natuurlijk allemaal inmiddels in een 'Big Brother' wereld, met social media waarbij iedereen zich van zijn beste kant laat zien met filters en effecten. Ik verwacht echt een 'Big Brother' 2.0, waarbij wij 24/7 gaan kijken wat er gebeurt als je al die filters weghaalt en mensen volledig op zichzelf en hun nieuwe huisgenoten zijn aangewezen. En ik vind het superleuk dat ik het met Peter mag presenteren. Wij kennen elkaar nog niet zo goed, maar we hadden wel gelijk een goede klik. Het is ook te gek om in een Vlaams-Nederlands team te werken!'

'Big Brother 2021': een nieuw experiment
'Big Brother 2021' weet alles van je en houdt iedereen een spiegel voor. Hij daagt de samenleving opnieuw uit om deel te nemen aan zijn experiment.Wat gebeurt er als wildvreemde mensen, 100 dagen lang, niet anders kunnen dan zichzelf zijn, zonder filters en social media, en ondertussen 24/7 bekeken en beoordeeld worden door de kijker? Wat is perceptie en wat is realiteit? 'Big Brother' zoekt het uit.

Wanneer?
Wanneer 'Big Brother in 2021' terugkomt maken RTL en SBS België op een later moment bekend. 'Big Brother 2021' wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland in samenwerking met Lecter Media.

Volg 'Big Brother'
Voor meer informatie over 'Big Brother' kijk op bigbrother2021.com en volg 'Big Brother' op Instagram: bigbrothernlbe en Facebook: Big Brother 2021.

Over Geraldine Kemper
De 29-jarige Geraldine Kemper won in 2009 het programma 'Sterretje Gezocht' waarin BNNVARA op zoek ging naar nieuw presentatietalent. Voor diezelfde omroep maakt ze later programma's als 'Try Before You Die', 'Spuiten en Slikken', 'Je Zal Het Maar Zijn', 'Misbruikt', 'Verkracht of niet', 'Proefkonijnen' en '3 op Reis'. Na tien jaar maakte zij in 2019 de overstap naar RTL. Daar presenteerde zij 'Expeditie Robinson Videoland' en is ze backstage reporter bij 'The Voice of Holland'. Sinds dit jaar is haar programma 'Geraldine en de Vrouwen' te zien bij RTL 4, waarin zij zes vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld volgt tijdens hun therapietraject waarin zij hun PTSS proberen te bedwingen.

Over Peter Van de Veire
Peter Van de Veire is na elf jaar nog steeds elke werkdag te horen in de best beluisterde ochtendshow én is een referentie voor wakker wordend Vlaanderen. Je hoort hem van maandag tot vrijdag in zijn 'Grote Peter Van de Veire Ochtendshow' op MNM. Na jarenlang (live) programma's maken voor de openbare omroep, is Peter sinds deze zomer en de erg succesvolle remake van 'Het Rad' voor televisie verbonden aan SBS Belgium, de moederholding van zenders VIER en VIJF.


DOSSIER: Voorjaar 2021: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VTM GOLD

Lucas en Vic bezoeken wetsdokter Roos Missiaen en haar vriendin Anneke in de Ardennen om er te genieten van enkele dagen verdiende rust. Dit plan wordt brutaal verstoord door Nick, de vermoedelijke moordenaar van Hubert Rogiers en zijn dochter Delphine. Hij is kunnen ontsnappen en is naar de Ardennen getrokken. Meer zelfs, hij houdt Vic gegijzeld. In een telefoontje laat hij Lucas weten dat Vic pas wordt vrijgelaten als Frieda Rogiers haar beschuldiging intrekt. Hij houdt ook hardnekkig vol dat hij niets met de dubbele moord te maken heeft. Maar wie heeft het dan wel gedaan?

'Rupel', om 19.50 (3 afleveringen) op VTM GOLD.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:20
  Journaallus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 00:00
  Canvaslus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 07:40
  De Smurfen
  07:50
  De kleine Nicolas: Joepie, vakantie!
 • 07:40
  Hallo K3
  08:25
  De buurtpolitie - Extra
 • 07:10
  Don't Tell the Bride
 • 01:20
  Onderbreking
  11:55
  The Kids Are Alright
 • 02:00
  Geen Uitzending
  11:30
  Le Petit Baigneur
 • 07:35
  De buurtpolitie - Extra
  08:00
  De Buurtpolitie - De Tunnel
 • 06:00
  Joe
  10:30
  Zenderonderbreking
 • 07:40
  Feest van eigen bodem
  08:10
  Beach Barbecue
 • 05:00
  Geen uitzending
  08:50
  FBI: Most Wanted
 • 06:00
  NRJ Night
  10:00
  LOOP Play6
 • 05:00
  Zenderonderbreking
  08:05
  In het spoor van de dader
 • 07:15
  Meesterlijke klassiekers
  07:45
  Johan Segers - Tot op het bot: Het Varken
 • 19:00
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 06:00
  Nog even soezen
  08:00
  Goeiemorgen weekend
 • 07:33
  Bad wordt zetel
  07:53
  Je zwembad verwarmen
 • 07:30
  De Koepelzaal
  08:00
  Het Gesprek - Hilde Crevits
 • 07:00
  Midmid
  08:35
  Mauve.
 • 07:00
  Death in Paradise
  08:45
  Agatha Raisin
 • 07:20
  Last Man Standing
  08:05
  American Pickers
 • 07:02
  Youp
  08:05
  Dionne dichtbij
 • 07:26
  Zin in morgen
  07:59
  Petrus in het land
 • 07:37
  Anansi de spin
  07:45
  Apennoten