Ontdek de 10 nieuwe programma's van VTM

donderdag 19 augustus 2021

Dit najaar zijn er bij VTM 10 nieuwe titels te zien. En dan gaat het écht over Vlaamse producties. Benieuwd? We geven je graag een overzicht!

'K2 zoekt K3'
Kürt Rogiers: 'Dat deze keer ook een jongen 10.000 Luchtballonnen kan zingen, maakt het extra spannend.'


Vlaanderen en Nederland leven mee met de meest spraakmakende zoektocht van het jaar: die naar een nieuw K3’tje. Dat hoeft voor het eerst niet noodzakelijk een meisje te zijn. Kürt Rogiers en de Nederlandse Tooske Ragas leiden de grote show in goede banen. Het wordt spannender dan ooit. Want nog vóór de kandidaten voor de 100-koppige publieksjury staan, moeten ze eerst 2 professionele jury’s trotseren. Natalia en zangeres Samantha Steenwijk beoordelen in de hoor-jury het zangtalent, Ingeborg en de flamboyante Gordon gaan in de zie-jury op zoek naar de K3-factor. Wie mag z’n leven dankzij 'K2 zoekt K3' compleet omgooien en is meteen zeker van een blitzcarrière?

'The Best Of'
De Kreuners: 'Een viool en een contrabas? Misschien hebben ze van Ik Wil Je een wals gemaakt.'

Vlaanderen kiest de top vijf van hún muzikale iconen: De Kreuners, Natalia, Dimitri Vegas & Like Mike, Raymond van het Groenewoud, Axelle Red, De Mens, Urbanus en Gorki. Zij worden verrast met een uniek privéconcert van meer dan 40 collega-artiesten van eigen bodem. Zij overgieten de hits met een persoonlijk sausje. Welke nummers zijn het populairst, in welke volgorde en wat is de absolute nummer 1? Door welke straffe artiesten worden de songs gecoverd en hoe klinkt de nieuwe uitvoering? In 'The Best Of' beleven de artiesten samen met host An Lemmens een avond vol verrassingen.

'De Sterkste Handen'
Natalia: 'Het is een absolute hommage aan stielmannen en -vrouwen die we eren om hun kracht en sterke handen!'

De onzichtbare helden van onze samenleving tonen dit najaar hoe straf ze écht zijn in 'De Sterkste Handen'. In deze ruige wedstrijd gaan 10 hardwerkende Vlamingen, die dag in dag uit ons land draaiende houden met hun sterke handen, de strijd aan met elkaar. Ze worden door het ijzersterke presentatieduo Natalia en Sergio Quisquater getest op kracht, behendigheid, mentale weerbaarheid en vooral op uithoudingsvermogen. Zowel in ploegen als in een individuele competitie zoeken een havenarbeidster, verhuizer, vloerder, spoorwagarbeider, ramenwasser, magazijnier, hoofdinspecteur, bouwvakster, arbeider en productiearbeider hun limieten op.  Ze gaan slopende opdrachten aan in echte werkomgevingen, die gekoppeld zijn aan echte beroepen en skills. Hoe ver kunnen ze zichzelf drijven?

'Red Light'
'Je kan niemand vertrouwen.'

Drie vrouwen raken verstrikt in de wereld van mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting in Antwerpen en Amsterdam. Vanuit volledig verschillende werelden raken de levens van deze vrouwen gaandeweg met elkaar verweven en komen ze tot het besef dat ze elkaar nodig hebben om te overleven. In 'Red Light' verzamelt de strafste cast van de Lage Landen, met naast hoofdrolspeelsters Maaike Neuville, Halina Reijn en Carice van Houten ook grote namen zoals Geert Van Rampelberg en Koen De Bouw. De Vlaamse topdramareeks sleepte al verschillende prijzen in de wacht op internationale filmfestivals.

'De Bende van Jan de Lichte'
Vlaanderen, 18de eeuw. Het arme volk wordt onderdrukt door de zoveelste bezetter. De struikrover Jan de Lichte (Matteo Simoni) en zijn kompaan (Stef Aerts) vormen een roversbende, die al plunderend een bloedig spoor door Vlaanderen trekt. Ze overvallen postkoetsen en kastelen en verdelen hun buit onder de armen. Zo groeit Jan de Lichte tegen wil en dank uit tot een volksheld. De Vlaamse Robin Hood.

'Welkom in de Familie'
Julie Van den Steen: 'Even een totaal nieuw leven kunnen leiden, daar droomt iedereen toch wel eens van?'

Van de ene dag op de andere wakker worden in een onbekend huis, bij een onbekend gezin. In 'Welkom in de Familie' krijgen onbekende Vlamingen de kans om een totaal ander leven te leiden. Daar kunnen ze een stevige geldprijs aan overhouden. Julie Van den Steen plukt de kandidaat uit zijn leven en dropt hem in een onbekend gezin om er een week lang de plek van één familielid in te nemen. In bed, op het werk, tijdens de hobby’s… De kandidaat keert het hele huishouden binnenstebuiten om zoveel mogelijk te weten te komen over het ontbrekende familielid en dan de juiste man of vrouw uit de line-up te halen.

'Alloo Live'
Luk Alloo: 'Van dit programma droom ik al 20 jaar.'

Schuilt achter elke deur écht een verhaal? Dat zoekt Luk Alloo uit in 'Alloo Live'. Alloo gaat van deur tot deur in een straat in Vlaanderen en valt binnen bij wie er woont en leeft. Alles gebeurt live, op het moment zélf. Een unicum in Vlaanderen. Alloo speelt ook spontaan in op onvoorziene omstandigheden: hij praat met buren en wandelaars, en houdt chauffeurs en fietsers tegen. Improvisatie van het moment is het hart van het programma. Elke week is dé vraag: waar zal Alloo vandaag landen?

'Alloo bij de Verkeerspolitie'
Luk Alloo: 'Je houdt het niet voor mogelijk wat er allemaal gebeurt tijdens de werkuren van de verkeerspolitie.'

Na jarenlang meerijden met de Federale Wegpolitie is Luk Alloo nu te zien op nationale en gewestelijke verbindingswegen waar hij een nieuw arsenaal aan overtredingen te zien krijgt: te snel rijden in de bebouwde kom, foutparkeerders, opgedreven brommertjes,… Alloo zit mee op de achterbank van de lokale verkeerspolitie en volgt dag en nacht een twaalftal agenten in de politiezones Gent en Sint-Niklaas. De kijker krijgt een beeld van de verkeerspolitie die ingrijpt, bemiddelt en verzoent, maar ook beboet, achtervolgt en oppakt.

'Eenmaal Andermaal'
Axel en Jacques, allebei liefhebbers van antiek en kunst, vormen elke week een duo met een andere bekende Vlaming. Met een startkapitaal van 750 euro schuimen ze rommelmarkten, brocanterieën, vintage winkels en antiquairs af op zoek naar unieke stukken. Die stukken worden in een atelier gepimpt waarna ze op een veiling worden verkocht. Wie op het einde van de reeks de hoogste meerwaarde heeft gecreëerd, is de winnaar. Axel of Jacques: wie heeft de beste neus voor gouden zaken?

'Helden van Hier: Politie Oostende'
Ervaar de spanning en adrenaline door de ogen van de politie van Oostende, veilig vanuit de zetel. 'Helden Van Hier: Politie Oostende' geeft een inkijk in het leven van de politie van de grootste kuststad van ons land. 179 straffe politiemannen en -vrouwen staan 24/7 paraat voor de inwoners, tweedeverblijvers en vele bezoekers van de Koningin der Badsteden. Gedurende meer dan honderd shifts volgden de actiecamera’s hun dagelijkse en soms levensgevaarlijke werkzaamheden. Van een wilde achtervolging tot een verhoor na een diefstal, een inval met getrokken wapens en de speurtocht naar een vermist kind. Tussen de bloedstollende acties door zorgen de luchtigere interventies en spontane gesprekken in de patrouillewagen voor de nodige ontlading.

Meer details? Check onze TV-Gids!


DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 11:00
    Lentebeelden
    00:05
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:10
    Nachtlus
  • 11:40
    Galactic Agency
    21:00
    Geen uitzending
  • 09:45
    Geen uitzending
    06:00
    Kabouter Plop
  • 10:40
    Geen uitzending
    07:15
    The Big Body Hotel
  • 11:05
    Sturm der Liebe
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 10:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 11:30
    Strong Medicine
    01:00
    The Flying Doctors
  • 10:00
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 11:05
    Geen uitzending
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 11:05
    FBI
    00:20
    ER
  • 11:15
    Pawn Stars: Best Of
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 11:25
    Love It or List It
    00:35
    Love Island
  • 11:25
    Buried in the Backyard
    00:50
    Castle
  • 10:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 11:34
    Zelf gedaan, goed gedaan
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 11:40
    Het Weekmenu
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 11:25
    Premier League
    01:00
    Six Nations
  • 11:30
    Shakespeare and Hathaway: Private Investigators
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 11:14
    Tijd voor Max
    00:49
    NOS Journaal
  • 11:36
    Bak mee met MAX
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 11:41
    Bol & Smik
    00:25
    Sophie & Jeroen