Najaar Play5: fun, no-nonsense reality en fictie

donderdag 19 augustus 2021

Vanaf donderdag 27 augustus is je favoriete guilty pleasure terug, 'Temptation Island: Love or Leave', waarin twee Vlaamse en twee Nederlandse koppels elkaar de vrijheid geven om uit te zoeken of ze daadwerkelijk voor elkaar bestemd zijn. Of dat er iemand anders is die beter bij hen past?

Daarmee zetten ze hun voornamelijk langdurige relaties volledig op het spel en hebben ze zowat alles te verliezen. Donna en Nico, Delphine en Bert, Wouter en Julia & Koen en Deborah gaan de uitdaging aan. In 'Temptation Island: Love or Leave' zijn de vrijgezellen zelf niet op zoek naar een snel avontuurtje, maar naar oprechte liefde. Vinden ze die bij één van de koppelhelften of houden de relaties stand? Viktor Verhulst en Monica Geuze staan hen bij in dit spannende avontuur.


In de gloednieuwe realityreeks 'Dance Dreams' volgt Play5 later dit najaar zeven jonge Vlaamse dansers en hun ouders die zich voorbereiden op de bekende Dance Waves Competition. We volgen de dansers tijdens de intensieve voorbereidingen, tijdens hun highs and lows, maar 'Dance Dreams' focust zich ook op hun ouders, en de grote en kleine emoties die bij het opvoeden en opgroeien horen. Maar is de dansdroom wel van de jongeren zelf?

Naast de dagelijkse reality en liefdesperikelen van 'Temptation Island: Love or Leave' haalt Play5 vanaf 26 augustus de leukste familie van de Lage Landen terug. In het vijfde seizoen van 'Chateau Meiland' krijgt de familie slecht nieuws over hun nieuwe woning. Het perceel dat ze hebben gekocht mag niet volledig gebruikt worden, waardoor hun plannen grondig in het water vallen. Familie Meiland besluit daarom weer op zoek te gaan naar een nieuwe woning. Daarnaast zie je ook hoe de familie afscheid moest nemen van hun zieke hond Bommel en hoe Maxime onthulde dat ze opnieuw zwanger is.

Voor wie niet genoeg krijgt van de Meilandjes brengt Play5 ook het gloednieuwe 'Petit Chateau', waarin je de avonturen van Maxime en Montana Meiland kan volgen. De twee zussen gaan langs bij jonge gezinnen die een kindje verwachten, maar die door omstandigheden niet in staat zijn de babykamer op tijd op orde te krijgen. Wanneer de ouders op hotel zijn, gaan de zussen aan de slag in de babykamer: zo steken ze soms zelf bepaalde decoraties in elkaar of geven ze accessoires een eigen touch. Maxime en Montana toveren in een handomdraai de babykamer om tot een 'babychateau'!

Ook nieuw dit jaar bij Play5 is 'Verboden Liefde'. Deze serie volgt enkele bijzondere koppels in aanloop naar en tijdens een speciaal moment in hun leven: van het kopen van een huis tot een bruiloft. De koppels zijn totaal verschillend, maar hebben één ding gemeen: een familielid of vriend keurt hun relatie af.

'Love is love bij Play5 dit najaar: zo is er het nieuwe programma 'The L Word: Generation Q'. De serie speelt zich af tien jaar na de gebeurtenissen van 'The L Word' en volgt een aantal vrienden, waarvan de meerderheid lesbische vrouwen zijn. We volgende avonturen van Bette Porter, Shane McCutcheon en Alice Pieszecki naast een nieuwe generatie van diverse LGBTQIA+ personages  die te maken krijgen met liefde, liefdesverdriet, seks, tegenslagen en succes in Los Angeles.

Daarnaast is er ook de nieuwe serie 'Love Life'. Hierin volgen we Darby, een millennial en kind van gescheiden ouders uit New York City. Als alleenstaand meisje in de grote stad doet ze ervaringen op met verschillende liefdes. Ondertussen probeert ze samen met haar vrienden nog steeds haar dromen waar te maken maar wisselt ze nog vaker van baan dan van vriendje.

Dit najaar brengt Play5 je ook enkele vaste all time favourites terug. Komt de waarheid van vlucht 828 in dit nieuwe seizoen van 'Manifest' eindelijk boven water? Ook andere vaste waarden keren terug: zoals onze doktersafspraken in het ziekenhuis met een nieuw seizoen van 'Grey’s Anatomy' en 'Nurses', maar ook spanning en misdaad met een nieuw seizoen van 'FBI' en 'The Rookie'. Daarnaast kan de kijker blijven genieten van de leukste films zoals 'The Hustle', 'Life of the Party', 'Wonder Woman' en 'Oceans 8'.

Alle details vind je terug in de tv-gids van Play5


DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

De succesvolle en charismatische manager David Aames leidt naar de buitenwereld toe het ideale leventje. Schijn kan echter bedriegen, want David is niet volmaakt gelukkig. Op een avond leert hij de mooie Sofia Serrano kennen, de vrouw van zijn dromen. Even ziet het ernaar uit dat zij zijn leven compleet kan maken, maar Davids geluk blijkt van korte duur te zijn.

'Vanilla Sky', film uit 2001 met oa. Tom Cruise, om 22.55 uur op VTM 3.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 02:35
  Journaallus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 23:50
  Canvaslus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 23:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:30
  Geen Uitzending
  06:00
  Thomas de Trein
 • 02:10
  Geen uitzending
  07:35
  I Found the Gown
 • 00:50
  Onderbreking
  10:50
  Sturm der Liebe
 • 01:40
  Geen Uitzending
  12:50
  Marathon man
 • 20:15
  VTMKIDS nachtloop 2022
  05:50
  Thomas de Trein
 • 00:40
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 01:35
  Geen uitzending
  06:55
  Lekker lang leven
 • 02:10
  Geen uitzending
  09:05
  The Sky Is the Limit
 • 02:05
  MacGyver
  03:40
  LOOP Play6
 • 01:00
  Zenderonderbreking
  08:05
  Dr. Phil
 • 02:25
  In de Mix (magazine Njam)
  02:50
  De Garde van Gert
 • 20:30
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 01:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 02:35
  Hallo roger
  02:47
  Bad wordt zetel
 • 02:00
  Studio Vlaams Parlement
  18:00
  Onderwijs - Studio Commissie
 • 02:35
  Midmid
  04:50
  San Titar
 • 02:10
  Sanditon
  03:05
  DCI Banks
 • 02:40
  American Pickers
  04:10
  Millionaire Matchmaker
 • 02:28
  NOS Journaal (laat)
  05:55
  Nederland in beweging
 • 01:12
  Nieuwsuur
  07:00
  NOS Journaal met Gebarentaal
 • 20:22
  Keuringsdienst van Waarde
  05:34
  Bo Bear