Ketnet pakt uit met een knallende woensdag

dinsdag 31 augustus 2021

De Ketnetters worden vanaf de start van het schooljaar verwend met een spetterende woensdag. De woensdag op Ketnet staat vanaf nu garant voor de strafste fictie en de spannendste programma's.

Ketnetters kunnen gloednieuwe programma's telkens vanaf de ochtend terugvinden op Ketnet.be en de Ketnet-app en later op de dag bekijken op Ketnet.


'De woensdag is van de Ketnetters. Een halve dag school en dan de strafste titels op Ketnet. Een hele dag in de app en op de site en 's avonds op televisie. Je mag niet missen wat er woensdag op Ketnet gebeurt, of je kan de volgende dag niet meepraten op de speelplaats', vertelt Annemie Gulickx, netmanager van Ketnet.

Op woensdag 1 september start Ketnet alvast met twee gloednieuwe topprogramma's: '3Hz' en 'Schijtluizen'. Vanaf woensdag 8 september krijgen de Ketnetters met 'GameKeepers' opnieuw straffe fictie op het scherm.

'3Hz'
'3Hz' is een spannende fictiereeks die baadt in een nostalgische sfeer. Felix (Junes Callaert) neemt de Ketnetters mee op een akoestische tijdreis naar het verleden, schipperend tussen het jaar 1989 en het heden. De reeks kan rekenen op een sterke cast, met veelbelovende namen zoals Junes Callaert ('Dierendetectives', 'Ketnet Musical: Unidamu') in de rol van Felix, Stan Van Samang ('Zie Mij Graag') als vader Thomas, Ann Tuts ('F.C. De Kampioenen', 'Bevergem') als oma Jos, Arthur Hermans als Sammy, Maja Azila als Noor en Cécile Enthoven ('Tabula Rasa', 'De Twaalf') als Ella.

'Op de set mogen staan met die bende talenten is een geruststelling; we zitten voor een aantal jaar op rozen wat acteurs en actrices betreft. En dan zo een fijne scenario's mogen spelen maakt van de reeks als acteur ronduit een genot', aldus Stan Van Samang.

'Knap dat de '3Hz'-jongeren om 6.00 uur in de ochtend zo enthousiast op de set verschenen. Terwijl de meeste tieners op een vrije dag tot 's middags in hun nest liggen, aldus Ann Tuts.

'Het is de eerste keer dat ik in een grote fictiereeks mag meespelen. Het is super om op set te staan en mij te amuseren met Arthur, Maja en Cecile. Eigenlijk met de hele ploeg! We leren ook veel van de volwassen acteurs, Stan, Ann en Emilie. Die zijn (gelukkig) geduldig en geven tips', vertelt Junes Callaert

De reeks brengt voor de Ketnetters een spannend verhaal en voor de ouders een nostalgische vibe onder meer door de muziek gecomponeerd door Jimmy Dewit en Cedric Engels. Ook het nummer 'Stay' van The Scabs speelt een belangrijke nostalgische rol in de reeks.

'3Hz' is een coproductie van De Mensen en Ketnet met de steun van het VAF-mediafonds. De reeks is vanaf woensdag 1 september te zien op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app. De reeks is vanaf 1 september ook te bekijken met audiodescriptie via Ketnet.be en in de Ketnet-app.

'Schijtluizen'
In 'Schijtluizen' gaat Ketnet-wrapper Sien Wynants op pad om meer te weten te komen over dieren en planten van bij ons, dieren en planten waar we bang voor zijn. Ze ontmoet kenners van Natuurpunt die alles weten over het dier of de plant en brengt telkens één van haar vier 'Schijtluizen' mee: de bekende Ketnet-acteurs Nidal Van Rijn, Naomi Janssens, Thomas De Smet en Aaron Blommaert. In de naam der wetenschap laten zij zich bijten, steken of prikken. Wat gebeurt er dan en wat moet je doen?

''Schijtluizen' maken was de perfecte combinatie van leerrijk, spannend en grensverleggend. De hele opname keek je tegelijk reikhalzend en angstvallig uit naar de beet of prik, en op het einde van de dag had je zo maar eventjes massa's bijgeleerd. Geen enkele schijtluis heeft me teleurgesteld, al was Naomi bij de hoornaar wellicht wel de stoerste. Het waardevolste vind ik dat ik een stuk minder bang de natuur in ga, de meeste insecten zijn echt wel banger van jou dan jij van hen. Enkel spinnen, die moeten nog steeds niet te dichtbij komen', legt Sien Wynants uit.

'Schijtluizen' is een samenwerking tussen Ketnet en Natuurpunt. Voor deze reeks werkt Ketnet samen met kenners van Natuurpunt: Gina Coorevits, Joeri Cortens, Koen Kohlbacher en Rosan Heremans. Zij brengen de Ketnetters heel wat bij over dieren en planten als de hoornaar, roodwitte celspin, mug, ringslang, netel, veenmol en kreeft. Tijdens de opnames werden de Schijtluizen bijgestaan door drie dokters: Yolanda Hu, Servaas Bingé en Anhtje Jans. De reeks is gebaseerd op het Deense format 'Bijten, steken, prikken' van DR Ultra.

'Schijtluizen' is wekelijks te zien vanaf woensdag 1 september op Ketnet, ketnet.be, VRT NU en via de Ketnet-app.

'GameKeepers'
Vanaf 8 september kunnen de Ketnetters ook kennismaken met de gloednieuwe fictiereeks 'GameKeepers'. In deze spannende Ketnet-reeks moeten de hoofdpersonages Sari (Naomi Janssens) en Mats (Andres Doise) elke aflevering een andere game uit het kwaadaardige brein van GameMaster GM winnen om de wereld te beschermen tegen de totale ondergang.

''GameKeepers 'combineert de fantasierijke wereld van het gamen met het alledaagse leven van tieners, hun gevoelens en hun zoektocht naar zichzelf. Beide zijn heel herkenbaar voor ons publiek. Het is een reeks vol actie, spanning en humor die toont hoe kinderen boven zichzelf kunnen uitstijgen als ze met elkaar samenwerken. Met 'GameKeepers' geven we ook opnieuw kansen aan jong talent om mee te werken aan een grote fictieproductie, samen met ervaren acteurs', zo vertelt Annemie Gulickx, netmanager Ketnet.

GameKeepers is vanaf woensdag 8 september wekelijks te zien op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app. GameKeepers is een coproductie van Ketnet en Studio 100.


DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Axel Gaat Binnen' (VTM)

CIG Nestel is een centrum voor integrale gezinszorg in Vlaanderen, waar de veiligheid van het kind centraal staat. Hier worden diverse gezinnen ondergebracht en 24/7 begeleid. Axel krijgt zoals elk gezin een appartement en leeft mee met de gezinnen en de begeleiding. Hij beseft nog maar eens hoe belangrijk een warm nest is om in op te groeien als kind en kijkt terug op zijn eigen jeugd.

'Axel Gaat Binnen', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:45
  Journaallus
  06:00
  Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
 • 00:30
  Nachtlus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 23:45
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:30
  Geen uitzending
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 03:35
  Geen uitzending
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 01:40
  Geen uitzending
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 02:05
  Geen uitzending
  00:35
  Walker, Texas Ranger
 • 04:55
  The X-Files
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 01:20
  Geen uitzending
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 04:50
  Geen uitzending
  06:00
  TEAM OCHTEND
 • 04:50
  Geen uitzending
  01:25
  ER
 • 04:50
  Geen uitzending
  01:10
  Go-Big Show
 • 04:50
  Geen uitzending
  01:10
  MasterChef UK
 • 04:50
  Geen uitzending
  07:35
  Mystery 101
 • 00:30
  Herhalingslus
  08:00
  Wijzer Wonen
 • 04:57
  Zo doe je het!
  00:00
  Oh What A Night
 • 04:45
  De Eregast
  01:35
  Open Vuur
 • 04:45
  Tennis: Internazionali BNL d'Italia 2024
 • 04:15
  Silent Witness
  01:35
  Ghosts
 • 04:45
  Below Deck Sailing Yacht
  01:40
  NCIS: New Orleans
 • 02:42
  NOS Journaal
  01:32
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 01:51
  Nieuwsuur
  01:27
  Ongehoord Nieuws
 • 04:40
  NOS Jeugdjournaal met gebarentaal
  01:51
  Poldermocro's