Ketnet brengt najaar vol straffe fictie, jonge Planckaerts en prikkende beestjes

woensdag 25 augustus 2021

Ketnet pakt dit najaar uit met heel wat nieuwe programma's. De Ketnetters worden verwend met maar liefst twee gloednieuwe fictiereeksen van eigen bodem: '3Hz' en 'GameKeepers'. Ook vertrouwde fictiereeksen als 'Meisjes' en 'De Hoppers' komen terug met nieuwe afleveringen.

Naast straffe fictie zet Ketnet dit najaar ook in op gloednieuwe programma's zoals 'Schijtluizen', 'De Planckies', 'Twaalf Is Veel' en vele anderen. Ook voor de allerkleinste kijkers heeft Ketnet Junior een rijkgevuld najaar voor de boeg.


Straffe fictie van eigen bodem met jong talent in de hoofdrol
Twee gloednieuwe fictiereeksen dit najaar op Ketnet. Met '3Hz' en 'GameKeepers' zorgt Ketnet voor een knallende woensdag voor de Ketnetters. Beide reeksen geven kansen aan jong talent om hun eerste stappen op het scherm te zetten.

'3Hz'
'3Hz' is een spannende fictiereeks die baadt in een nostalgische sfeer. Felix (Junes Callaert) neemt de Ketnetters mee op een akoestische tijdreis naar het verleden, schipperend tussen het jaar 1989 en 2021. De reeks kan rekenen op een sterke cast, met veelbelovende namen zoals Junes Callaert ('Dierendetectives', 'Ketnet Musical: Unidamu') in de rol van Felix, Stan Van Samang ('Zie Mij Graag') als vader Thomas, Ann Tuts ('F.C. De Kampioenen', 'Bevergem') als oma Jos, Arthur Hermans als Sammy, Maja Azila als Noor en Cécile Enthoven ('Tabula Rasa, 'De Twaalf') als Ella.

Het verhaal
Felix kan met zijn vintage walkman naar het verleden luisteren. Samen met zijn vrienden gaat hij op zoek naar antwoorden over de dood van zijn moeder en ontdekt zo een milieuschandaal. Illegaal gedumpt afval uit de jaren '80 bedreigt hun dorp. Wat heeft de dood van Felix' moeder ermee te maken, en kan hij een ramp voorkomen?

'3Hz' is een coproductie van De Mensen en Ketnet met de steun van het VAF-mediafonds. De reeks is vanaf woensdag 1 september te zien op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

'GameKeepers'
'GameKeepers' is een spannende, escapistische reeks waarin de hoofdpersonages Sari (Naomi Janssens) en Mats (Andres Doise) elke aflevering een andere game uit het brein van GameMaster Cordelia moeten winnen om de wereld te beschermen tegen de totale ondergang. De cast van 'GameKeepers' bestaat uit jonge en talentvolle acteurs. Ketnet wil hen graag de kans bieden om mee te werken aan deze grote fictieproductie, waarin ook enkele meer ervaren acteurs een rol spelen. Zo wordt het personage Sari vertolkt door Naomi Janssens, die we kennen van onder meer 'Campus 12', 'D5R' en 'Instaverliefd'. Mats wordt gespeeld door Andres Doise, de conciërge Jacob is een rol voor Erik Burke . Ook Jamie Sou (Lelia), Manou Jue Cardoso (Lizzy), Antar Latifine (Idris), Mathias Mesmans (Quinten) en Jozefien Grossen (Pepper) zien we terug in de reeks.

Het verhaal
'GameKeepers' volgt de avonturen van Sari en Mats, die samen met een aantal andere studenten in 'Villa Forêt' wonen, onder de hoede van de vreemde conciërge Jacob. Het groepje vrienden heeft het druk met schoolwerk en plezier maken, maar Sari en Mats hebben daarnaast ook een verpletterende verantwoordelijkheid. Zij zijn de GameKeepers van Game Quest, een computerspel dat verborgen zit in de villa en telkens opnieuw gespeeld én gewonnen moet worden. Want als ze verliezen, breekt GameMaster Cordelia los uit het spel en kan ze haar kwade krachten op de echte wereld loslaten.

'GameKeepers' is vanaf woensdag 8 september wekelijks te zien op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app. GameKeepers is een coproductie van Ketnet en Studio 100.

Nieuwe seizoenen van 'De Hoppers' en 'Meisjes' én nog meer fictie
Dit najaar kunnen Ketnetters ook genieten van nieuwe afleveringen van hun favoriete programma's.

'De Hoppers' seizoen twee start later dit najaar. In deze dolkomische sitcom komen de avonturen van de familie Hopper aan bod. De familie bestaat uit melancholische papa Geert (Bill Barberis), geflipte mama Jackie (Liesa Naert), hyperintelligente dochter Daria  (Emma Vanthielen) en zoon Arno (Thomas De Smet), die er alles aan doet om in zo’n kort mogelijke tijd zo rijk mogelijk te worden.

'De Hoppers' is een coproductie van Ketnet en Eyeworks

'Meisjes' is gebaseerd op de Noorse web only dramareeks Jenter van NRK. 'Meisjes' is een webreeks die in realtime gelost zal worden op de online platformen van Ketnet. Alles verloopt digital first. Net zoals in de eerste twee seizoenen volgen de Ketnetters het doen en laten van de meisjes en beleven ze hun avonturen zoals ze ook echt gebeuren in de reeks. Wanneer de meisjes bijvoorbeeld iets meemaken op woensdagnamiddag, is dat korte videofragment ook effectief op dat ogenblik online te bekijken. Op het einde van de week worden de videofragmenten gebundeld in een klassieke compilatie die zowel online als lineair op Ketnet te bekijken zal zijn. De reeks wordt daarnaast aangevuld met extra online content om de beleving maximaal door te trekken.

'Meisjes' is een coproductie van Sputnik Media en Ketnet.

Met 'The Athena' en 'Find Me in Paris' brengt Ketnet internationale fictie met Vlaamse dubs op het scherm. Zo kunnen de Ketnetters in het Nederlands genieten van spannende reeksen uit het buitenland.

Ook de Sint komt terug dit najaar en hij brengt een gloednieuwe film mee: 'Sinterklaas en Koning Kabberdas'. De film wordt in de zalen verwacht op 27 oktober en is een film in een regie van Stijn Coninx, naar een scenario van Hugo Matthysen. 'Sinterklaas en Koning Kabberdas' is een productie van Sylvester TV en wordt gemaakt in samenwerking met Ketnet, Eén, Streamz, Kinepolis Film Distribution, Iedereen Leest en Lidl en is mede mogelijk gemaakt met steun van Screen Flanders, de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid via Casa Kafka Pictures en de lottosubsidie van de Vlaamse overheid.

Ook de populaire Ketnet-reeks 'Nachtwacht' krijgt dit najaar een derde bioscoopfilm: 'De Dag van de Bloedmaan'. De film zal te zien zijn in de Belgische bioscopen vanaf 15 december 2021. 'De Dag van de Bloedmaan' is een coproductie van Ketnet en Studio 100 en zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD).

'De Gebroeders Schimm' is een geestige griezelfilm voor de hele familie en zal te zien zijn vanaf 3 november in de bioscoop. De film is een coproductie van Minds Meet met Ketnet en steun van het VAF in een regie van Michael en Andrew Van Ostade.

In 2022 kunnen de Ketnetters ook genieten van het derde seizoen van 'Hoodie' en '#LikeMe'. Ook de gekste aap uit showbizzland laat weer van zich horen met een tweede reeks van 'Wannabe's'.

Op en top Belgische animatie met een nagelnieuwe reeks van 'De Smurfen'
'De Smurfen', even Belgisch en even wereldberoemd als pakweg Magritte en de saxofoon, mogen zich opmaken voor gloednieuwe avonturen. Binnenkort is op Ketnet een nieuwe reeks afleveringen te zien. Het wordt de eerste animatiereeks voor televisie waarin de Smurfen in een 3D-versie te zien zullen zijn, net zoals in de meest recente film.

'De Smurfen' zijn een samenwerking tussen Ketnet, Peyo Productions, TF1, OUFTIVI en Dupuis Audiovisuel​. 'De Smurfen' zijn later dit najaar te bekijken op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Een najaar boordevol gloednieuwe programma's met de jonge Plackaerts, prikkende beestjes en een unieke inkijk in het leven van een twaalfjarige
De Ketnetters kunnen dit najaar niet alleen genieten van straffe fictie maar ook wat non-fictie betreft brengt Ketnet de komende maanden heel wat nieuws naar buiten.

'Schijtluizen'
In 'Schijtluizen' gaat Ketnet-wrapper Sien Wynants op pad om meer te weten te komen over dieren en planten van bij ons, dieren en planten waar we bang voor zijn. Ze ontmoet kenners van Natuurpunt die alles weten over het dier of de plant en brengt telkens één van haar vier 'Schijtluizen' mee: de bekende Ketnet-acteurs Nidal Van Rijn, Naomi Janssens, Thomas De Smet en Aaron Blommaert. In de naam der wetenschap laten zij zich bijten, steken of prikken. Wat gebeurt er dan en wat moet je doen?

'Schijtluizen' is een samenwerking tussen Ketnet en Natuurpunt en is gebaseerd op het Deense format Bijten, steken, prikken van DR Ultra. 'Schijtluizen' is wekelijks te zien vanaf woensdag 1 september op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en via de Ketnet-app.

'De Planckies'
In 'De Planckies' volgt Ketnet de avonturen van de kleinkinderen van de familie Planckaert.  Iluna, Devon, Mageno, Noa, Yukka en Elara nemen de kijkers mee in hun unieke leefwereld in hun Franse kasteel. Ze beleven tal van avonturen op het domein en duiken samen de natuur in. Weg van de bewoonde wereld laten ze hun fantasie de vrije loop, maar ze staan ook met twee voeten op de grond en helpen hun (groot)ouders met de verbouwingen. Bij deze inspirerende bende valt altijd wat te beleven. Met elke aflevering een nieuw avontuur vertelt deze Ketnet-reeks het verhaal van Vlaanderens favoriete familie door de ogen van de kinderen en werpt ze een unieke, frisse blik op de nieuwe wending in hun leven. Een clubhuis bouwen, de wielercarrière van de jongens, het koken voor de hele familie en het spotten van wilde dieren op hun domein: De Planckies verleggen elke keer opnieuw hun grenzen en verbluffen jong en oud met hun enthousiasme en inventiviteit. In deze reeks kom je meer te weten over het dagelijkse spannende leven van de Planckies waar ieder kind in Vlaanderen en Brussel een stukje van zichzelf in kan herkennen.

'De Planckies' is een programma van Vincent TV voor Ketnet en zal te zien zijn later dit najaar op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

'Twaalf is Veel'
'Twaalf is Veel' is een reeks van twaalf portretten, waarin een unieke inkijk wordt gegeven in het leven van twaalfjarigen. De twaalfjarigen komen zelf aan het woord over de thema’s die hen beroeren. Van liefde, ouders, vriendschap, passie tot uiterlijk, geen enkel thema wordt geschuwd. De host en het luisterend oor van de twaalfjarigen is Ketnet-wrapper Gloria Monserez.

'Twaalf is Veel' is een programma van De chinezen voor Ketnet en is later dit najaar te zien op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

'Homo Universalis Ketnet'
Vanaf september brengt Ketnet een eigen versie van 'Homo Universalis Ketnet' volledig op maat van kinderen. Geen sukkelende boomers meer op het scherm maar 25 enthousiaste kinderen die kans maken op de titel van eerste jonge Homo Universalis.

'Homo Universalis Ketnet' vanaf maandag 6 september van maandag tot vrijdag op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

'De Strafste Sporter'
In 'De Strafste Sporter' gaat Imke Courtois op zoek naar welke jonge topsporter de allerstrafste sporter van Vlaanderen is. Acht jongeren die onwaarschijnlijk goed zijn in hun sport werden geselecteerd. Acht weken lang leren en proberen ze elkaars sport uit. Elke week staat er een andere sport en dus ook een ander kind centraal. De anderen moeten die sport en een aantal basiselementen onder de knie krijgen. Op het einde van de aflevering is er de wedstrijd waarin de acht sporters het tegen elkaar op nemen.

Op het einde van de reeks heeft iedereen een keer kunnen proeven van elkaars sport en punten gescoord en weten we wie 'De Strafste Sporter' is.

Een productie van De Mensen voor Ketnet, dit najaar op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

'Maak Dat De Kat Wijs'
'Maak Dat De Kat Wijs' is een videoreeks gebaseerd op een aantal spreekwoorden die de Ketnetters tijdens hun schoolcarrière uit het hoofd moeten leren en waar ze geregeld toetsen over krijgen. Maar kloppen die spreekwoorden wel? Stoot een ezel zich nooit twee keer aan dezelfde steen?  Dansen de muizen echt op tafel als de kat van huis is? Kan je het horen wanneer het dondert in Keulen? De Ketnet-wrappers nemen al deze spreekwoorden heel letterlijk en gaan na of ze ook daadwerkelijk kloppen.

'Maak Dat De Kat Wijs' vanaf vrijdag 10 september op Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

En nog veel meer dit najaar op Ketnet
De Ketnetters kunnen dit najaar genieten van nieuwe afleveringen van hun vertrouwde programma's.

'Kingsize Live': de liveshow van Ketnet op zondagochtend boordevol bekende gezichten komt terug vanaf zondag 5 september.

'Ketnet Musical': voor het zevende en laatste jaar slaan Ketnet en Studio 100 de handen ineen om een gloednieuwe 'Ketnet Musical' op touw te zetten. 'Ketnet Musical: De finale' is vanaf het voorjaar van 2022 in de zalen. Het wordt een grappige muzikale afsluiter met een hoop jonge talenten én Ketnet-wrapper Gloria Monserez in één van de volwassen hoofdrollen. Later dit najaar op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

'Kapot Gaan': nieuwe afleveringen van de videoreeks waarin Gloria Monserez, Jean-Romy Manzila (De Hoppers) en een nog mysterieuze nieuwkomer het tegen elkaar opnemen in de zotste uitdagingen. Wie gaat er het hardst kapot? Later dit najaar op Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Ketnet Junior zorgt voor een ontspannend najaar met 'Sarah Doet Yoga' en 'Meneer Papier'
Ook voor de jongste Ketnetters belooft het een schitterend najaar te worden met heel wat splinternieuwe programma's. Naast een nieuw programma van Sarah investeert Ketnet Junior dit najaar sterk in animatie van Belgische animatiestudio's. Dat zorgt dit najaar voor heel wat bijzondere reeksen.

'Meneer Papier'
'Meneer Papier' is een nieuwe Vlaamse cut-out animatiereeks voor kleuters. Met zijn schaar knipt meneer Papier de wereld die hij wenst.  De reeks is gebaseerd op de boeken van Elvis Peeters en Gerda Dendooven. De kortfilm 'Meneer Papier gaat uit wandelen' – waar de reeks op geïnspireerd is – won al de nationale publieksprijs op het Cinekid Film en TV-festival in Amsterdam.

'Meneer Papier' is een coproductie met het Vlaamse productiehuis A Private View met steun van het VAF.

'Sarah Doet Yoga'
Ook Sarah is terug met gloednieuwe afleveringen waarin ze de juniors yoga leert kennen. Achter de schermen werd ze alvast professioneel begeleid door niemand minder dan Ingeborg Sergeant. Met de start van het nieuwe schooljaar kunnen de jongste kijkers meedoen aan een ontspannende sessie yoga met Sarah. Voor de ouders een allicht welgekomen rustpuntje.

'Stoppeltje'
Dit najaar brengt Ketnet ook een nieuwe reeks van 'Stoppeltje'. 'Stoppeltje' is een animatiereeks gebaseerd op de strips van Petit Poilu van uitgeverij Dupuis Audiovisuel.

Stoppeltje is een klein volledig behaard kereltje. Elke ochtend neemt hij afscheid van zijn mama om naar school te gaan. Maar dan gebeurt er altijd wel iets spannends op zijn weg. Elke nieuwe ontmoeting brengt verrassingen met zich mee. Stoppeltje duikt steeds weer in een vreemde wereld, waar hij telkens groter en wijzer uitkomt.

'Stoppeltje' werd gecoproduceerd met Belvision, Canal+ en RTBF.

'Hongerige Berenverhalen'
Met de start van het nieuwe schooljaar heeft Ketnet Junior een gloednieuwe reeks voor de jongste kijkers in het aanbod met Vlaamse dubs. 'Hongerige Berenverhalen' zijn prachtig getekende, smakelijke verhalen om honger van te krijgen.

Grote beer Ned en kleine beer Mishka wonen samen in een hut in het bos. Altijd hebben ze zin in eten. Op de boekenplank in de keuken staat het grote ‘boskookboek’ vol heerlijke recepten. Maar de ingrediënten moeten ze zelf gaan zoeken in het bos, en dat zorgt steeds weer voor grappige ontmoetingen en gekke avonturen.

'Sarah Doet Yoga' en 'Hongerige Berenverhalen' vanaf 1 september op Ketnet Junior, VRT NU en in de Ketnet Junior-app. 'Stoppeltje' en 'Meneer Papier' zijn later dit najaar te zien op Ketnet Junior, VRT NU en in de Ketnet Junior-app.

Ketnet komt naar je toe
Ketnet trekt er dit jaar opnieuw op uit om de juniors en Ketnetters te ontmoeten tijdens heel wat boeiende events en expo's.

- Bumba op reis: een avontuurlijke theatershow voor de allerkleinsten waarin Bumba en zijn vrienden op wereldreis trekken naar de Far West, Afrika, Sneeuwland en Azië.

- Kaatjes grote iedereen-kan-iets-show : Kaatje in het theater met een show vol muziek en spel.

- Tik Tak-Expo: Tik Tak keert dit najaar terug naar Fort Napoleon voor een tweede editie van de succesvolle expo.

- Nachtwacht theatershow: Het Vampierenbal: Na het grote succes van 'Het Vervloekte Perkament' staat Nachtwacht ook in 2021 in het theater met een nieuwe voorstelling vol spanning en magie.

- Ketnet Halloween: tijdens de herfstvakantie trekt Ketnet opnieuw naar Plopsaland voor Ketnet Halloween.

- De intrede van de Sint: ook de Sint maakt opnieuw zijn intrede dit najaar. Of er stoute kinderen zijn komen we dan te weten.

- Ketnet Kerst: ook tijdens de kerstvakantie trekt Ketnet er weer op uit met Ketnet Kerst.


DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play6 logo

U.S. Navy SEAL Chris Kyle gaat naar Irak met slechts één missie: zijn medesoldaten beschermen. Met zijn vaste hand redt hij talloze levens op het slagveld en dankzij de verhalen over zijn heldenmoed krijgt hij al snel de bijnaam Legend. Daardoor wordt er echter ook een prijs op zijn hoofd gezet; hij wordt het doelwit van de rebellen. Ondanks het gevaar en de tol die dit eist van het thuisfront, gaat Chris in totaal vier keer naar Irak en wordt hij het levende symbool van het SEAL-motto: nooit iemand achterlaten. Maar eenmaal thuis komt hij er al snel achter dat het de oorlog is die hij niet kan achterlaten.

'American Sniper', film uit 2015 met oa. Bradley Cooper en Sienna Miller, om 20.20 uur op Play6.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:20
  Journaallus
  09:00
  Lentebeelden
 • 00:15
  Nachtlus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 21:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 00:50
  The Good Doctor
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 00:35
  Ambulance Australia
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 00:50
  Las Vegas
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 00:20
  Walker, Texas Ranger
  11:00
  Wordt aangekondigd
 • 00:45
  JAG
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 00:50
  All Saints
  02:20
  Geen uitzending
 • 00:25
  Geen uitzending
  06:45
  Young Sheldon
 • 00:25
  ER
  02:20
  Geen uitzending
 • 00:10
  Machete
  06:35
  Wordt aangekondigd
 • 00:40
  Love Island
  07:55
  The Block Australia
 • 00:40
  Unforgettable
  08:00
  Jesse Stone: Night Passage
 • 00:25
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 01:00
  Zo doe je het!
  05:55
  Sixties To Six
 • 00:55
  De Sterrenkaart - Nederland
  02:30
  Foodies & The City
 • 23:50
  Hockey Pro League Vrouwen
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 01:00
  Mad Dogs
  02:00
  Midsomer Murders
 • 00:55
  Tales of the Walking Dead
  07:30
  American Pickers
 • 01:00
  Deze Week In De Reclame
  07:52
  MAX Muziekspecial: Keukenhofconcert
 • 23:10
  Crime nacht: The Reunion vs Black Snow
  08:03
  Petrus in het land
 • 00:38
  Penoza
  08:00
  Raad eens wat ik doe