De 'Klopjacht' is bijna weer geopend op Play4

dinsdag 16 augustus 2022
Foto: Play4 - © SBS Belgium 2022

Na 'Klopjacht Celebs' is de 'Klopjacht' opnieuw geopend, want vanaf zondag 28 augustus brengt Play4 een nieuw seizoen van het ultieme, razend spannende en zenuwslopende kat- en muisspel.

Kan je in België van de ene op de andere dag volledig van de radar verdwijnen? 7 duo’s en 1 solo speler is dit seizoen voortvluchtig, maar in dit tweede seizoen van Klopjacht ligt er niets vast, want ook de kijkers hebben invloed dankzij de 'kliklijn'. Zij kunnen zich achter de voortvluchtigen scharen en hen helpen uit handen te blijven van de speurders. Of ze kunnen ervoor kiezen om de kant van de speurders te kiezen en tips te geven via de 'kliklijn'.


Axel Daeseleire  stuurt 15 Vlamingen op pad die proberen 400 uur uit handen te blijven van een team van topspeurders. Het opsporingsteam in het operatiekwartier onder leiding van Danny doet er alles aan om de voortvluchtigen zo snel mogelijk te pakken. Kijk vanop de eerste rij hoe 15 voortvluchtigen uit handen proberen te blijven van een team topspeurders. Wie wordt gepakt? Wie ontsnapt? Wie haalt de eindmeet? Maak kennis met het speurteam.

De speurders openden afgelopen week al de klopjacht op bekende duo’s in 'Klopjacht Celebs'. Duo's Julie Vermeire & Laurins Dursin en Jonatan Medart & Elodie Gabias deden hun uiterste best om uit de handen te blijven van de speurders.


Het speurteam

Operatiekwartier

Danny (48)
Operationeel leider

Na een zeer geslaagd eerste seizoen zal Danny ook dit jaar de rol van Operationeel Leider op zich nemen. Danny is rechercheur en werkt sinds 2011 bij de Federale Gerechtelijke Politie van Antwerpen. Hij heeft al 26 jaar ervaring bij de politie, is teamleader en heeft de graad van 1ste hoofdinspecteur. Zijn team behandelt langdurige en complexe dossiers, veelal met een internationaal karakter.  Hij werkte 20 jaar zelf als speurder, wat hem tot de ideale leider van het team maakt.  ​

Hij heeft ook gewerkt op de interventiedienst van Hoboken/Antwerpen, Brasschaat en Schoten. Zijn werkterrein: georganiseerde misdaad, drugs- en mensenhandel, moord en terrorisme. ​

Sara (47)
Tactisch rechercheur

Sara werkt sinds 2003 voor de politie. In 2005 werd ze commissaris, in 2018 zelfs hoofdcommissaris. Ze werkte bij de technische en wetenschappelijke politie, zat bij de opsporingen voor daderbendes en bij de Computer Crime Unit van de Federale Politie. Sara is een van de weinige Belgische politiemensen die een opleiding bij de FBI mocht volgen. Momenteel werkt ze als liaisonofficier bij het Crisiscentrum. Sara is door haar expertise, ervaring en leidinggevende capaciteiten de ideale rechterhand van Danny.

Werner (49)
Tactisch Rechercheur

Dat 'Klopjacht' Werner op het lijf geschreven is werd ​ in vorig seizoen wel duidelijk. De vlotte Kempenaar heeft al 27 jaar ervaring bij de politie en heeft de graad van 1ste hoofdinspecteur. Aan ervaring geen gebrek bij Werner, zijn focus is voornamelijk straatcriminaliteit, illegale tewerkstelling, namaakbestrijding, mensenhandel en drugs. Gevaarlijke en moeilijke interventies is helemaal zijn ding.

Jana (35)
Social media expert

Jana is een nieuw gezicht binnen het speurdersteam. Ze werkt al enkele jaren als Social media expert en gaat daarom alles nauwlettend in de gaten houden. Met haar creativiteit kan Jana volledig out of the box denken en zo de speurders ondersteunen. Ook zal Jana de kliklijn opvolgen en alle waardevolle tips nagaan.

Tim (42)
IT-specialist

Tim zit zeker op zijn plaats binnen het team. Van netwerken in kaart brengen tot het vinden van belangrijke informatie over verblijfplaatsen, Tim vindt het allemaal online terug. Tim startte zijn carrière bij de politiezone HEKLA en werkte daarna 8 jaar voor de Federale Gerechtelijke Politie, op de dienst Internet Investigations, Digital Forensics en ook voor het Tactische team. Nu is hij Cybersecurity consultant voor een IT-bedrijf.

Steven (42)
IT-Specialist

Net als Tim zal ook Steven zich weer focussen op het online luik in de zoektocht naar de voortvluchtigen. Telefoontaps, hacking,… 1 misstap van de voortvluchtigen en de speurders weten hen te vinden. Steven heeft al 15 jaar ervaring bij de Computer Crime Unit van de Federale Gerechtelijke Politie waarna hij het schopte tot hoofdinspecteur en Open Source Intelligence Specialist. Momenteel werkt hij als privacy & security consultant.

Nina (27)
Analist

Na het speurwerk in het eerste seizoen heeft Nina de smaak te pakken. Nina is ondertussen aan de slag als journaliste met een soft spot voor research. Als analist zal ze de speurders helpen met het verwerken van data.

Bart (34)
Analist

Bart is een perfecte aanvulling voor het team, met zijn ervaring als IT-specialist en privédetective is er geen geheim van de voortvluchtigen veilig voor hem. Momenteel werkt Bart als inlichtingenanalist bij het cybersecurity centrum van België (CCB).

Mobiele speurteam

Dieter (39) & Gino (42) – Team Alfa
Team Alfa bestaat uit twee nieuwe gezichten. Dieter en Gino leerden elkaar kennen in de anti-overvalbrigade van Brussel waar ze proactief de straat op gingen voor achtervolgingen, schaduwen van verdachten en arrestaties. Door hun werk en kameraadschap zijn deze twee speurders perfect op elkaar ingespeeld en volledig klaar om de voortvluchtigen op te sporen.

Guy (53) & Jeremy (36) – Team Bravo
Vorig seizoen bewezen deze twee heren al dat zij de grootste nachtmerrie zijn van iedere voortvluchtige en ook dit jaar zijn ze weer van de partij. Guy is al 30 jaar werkzaam bij de politie en heeft dag en nacht gewerkt om carjackers, overvallers, dieven en dergelijken te vatten. Jeremy maakt al enkele jaren deel uit van een eenheid die gespecialiseerd is in het opsporen van geseinde personen, voertuigen en het uitoefenen van observaties in kader van verdachte handelingen.

Bieke (45) & Lieven (53) – Team Charlie
Dit jaar neemt Lieven, Bieke mee in de auto om de voortvluchtigen te strikken. Net als Lieven heeft Bieke 'peper in haar gat' en doen ze er alles aan om hen te arresteren. Bieke is hondengeleider bij politiezone Rupel waar ze met haar 3 honden op zoek gaat naar drugs of cash. Met 'Klopjacht' gaat ze terug naar het mobiele speurwerk zoals ze sinds 2004 steeds gedaan heeft. Lieven is gespecialiseerd in bijzondere bewapening en geweldbeheersing.

Het eerste seizoen van 'Klopjacht' liet ook televisiekijkend Vlaanderen op het puntje van hun stoel zitten: dit meeslepende format bereikte gemiddeld 919.000 kijkers per aflevering, hiermee wist dit nieuwe Play4 programma ongeveer 3,8 miljoen Vlamingen te bereiken.

'Klopjacht', vanaf 28 augustus op Play4.


DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play Crime logo

Jesse Stone is een voormalig rechercheur moordzaken uit LA die de grote stad heeft ingeruild voor een baan als politiecommandant in het rustige vissersdorpje Paradise. Hij doet zich echter nog steeds te goed aan zijn twee favoriete dingen: whisky en vrouwen. Wanneer hij een oude moordzaak heropent, ontdekt hij het ene schokkende feit na het andere. Hij begrijpt steeds beter waarom deze zaak in de doofpot werd gestopt.

'Jesse Stone: Sea Change', film uit 2007 met oa. Tom Selleck, om 22.00 uur op Play Crime.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 11:00
  De zevende dag
  02:10
  Journaallus
 • 07:30
  Ketnet Junior
  12:30
  Lentebeelden
 • 11:00
  De week van Karrewiet
  05:55
  Geen uitzending
 • 09:55
  Geen uitzending
  06:00
  Plop Vertelt - Verjaardag
 • 10:00
  Geen uitzending
  01:00
  Ambulance Australia
 • 09:00
  Geen uitzending
  11:20
  Sturm der Liebe
 • 08:55
  Geen uitzending
  13:35
  Live and Let Die
 • 11:00
  Married ... With Children
  01:25
  JAG
 • 10:00
  Joe
  09:30
  Geen uitzending
 • 10:45
  De ambachter
  04:50
  Geen uitzending
 • 10:35
  CSI: Miami
  02:40
  Why Women Kill
 • 10:40
  Lost Car Rescue
  00:55
  Rambo: First Blood Part II
 • 10:15
  The Block Australia
  05:00
  Geen uitzending
 • 09:45
  Stone Cold
  05:00
  Geen uitzending
 • 11:00
  Trends Talk
  03:00
  Herhalingslus
 • 10:52
  Red de meubelen
  00:00
  Oh What A Night
 • 11:00
  Foodies & The City
  03:10
  Hidden Gems
 • 10:55
  The Paddock
  01:15
  Hockey Pro League Vrouwen
 • 10:20
  Rosemary and Thyme
  02:40
  Blackshore
 • 10:20
  Shark Tank
  03:00
  Flip This House
 • 10:16
  Droomhuis Gezocht!
  05:55
  Nederland in Beweging
 • 10:00
  Eucharistieviering
  07:00
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 10:38
  Enkeltje Verweggistan
  05:30
  Timmy tijd