Beleef het hele Songfestival-avontuur van Sennek bij En en VRT

donderdag 26 april 2018
Foto: Eén - © VRT 2018

Het is bijna zo ver, zaterdag trekt Sennek naar Portugal om er de kleuren van ons land te verdedigen op het Eurovisie Songfestival. Bij En zijn ze er helemaal klaar voor om alles te volgen en Sennek haar avontuur mee te beleven.

Peter Van de Veire reist haar volgende week achterna om commentaar te geven bij de drie live-shows die op één worden uitgezonden. Je kan zijn avonturen ter plaatse volgen via de online kanalen van Eén. Radio 2 en MNM dragen bovendien hun steentje bij. Bij deze een handig overzicht:


Eén

'Van Gils & Gasten': Uitzwaaimoment Sennek – donderdag 26 april
Lieven Van Gils en Peter Van de Veire wuiven Sennek samen met een aantal verrassende gasten uit. Rond de tafel wordt de concurrentie gewikt en gewogen.

'Van Gils & het Songfestival': halve finale 1 – dinsdag 8 mei
De dag van Senneks halve finale blikt Lieven om 20u35 al vooruit en verzamelt zich een bont legertje van supporters zich rond de tafel van Lieven: Tom Helsen (die eerder met haar samenwerkte en een goede vriend is) Axelle Red (Songfestival-fan sinds de deelname van ABBA, ze brengt daarom een eigenzinnige cover van Waterloo) Blanche (de deelneemster voor België vorig jaar en toen straf vierde) en Neveneffecten Jelle De Beule en Koen De Poorter (al even verstokte Songfestival-fans die de optredens via Twitter van commentaar voorzien) en Lieven voorziet ook een opmerkelijke helderziende, in navolging van de Waalse haan vorig jaar nu een Vlaamse reus, om de kansen van Sennek in te schatten. Na de uitzending van de halve finale wordt er uiteraard nog nagepraat in de studio.

'Van Gils & het Songfestival': halve finale 2 – donderdag 10 mei
De tweede halve finale laten we ook niet ongemerkt voorbij gaan. Lieven verwelkomt Lordi (in 2006 winnaar voor Finland met 'Hard Rock Halleluja'), Alex Agnew (naast liefhebber van scherpe opmerkingen ook van het betere gitaarwerk) en Sandra Kim (voorlopig nog steeds de enige Belgische winnares van het Festival, ze brengt voor de gelegenheid een eigen versie van Songfestivalklassieker ‘Non Ho L’Età’  van Gigliola Cinquetti).

'Van Gils & het Songfestival': finale – zaterdag 12 mei
De avond van de grote finale waarvan we hopen dat Sennek mee voor de overwinning zal strijden. Lieven ontvangt dan Wim De Vilder (van jongsaf Songfestival-fan al was die liefde bijna bekoeld toen Barbara Dex in 1993 volgens hem te weinig punten kreeg voor ‘Iemand als jij’), Danira Boukhriss (heeft die avond de eer om de Belgische punten mee te delen), Alex Callier (die met Sennek mee haar nummer ‘A matter of time’ schreef) en Louis Tobback (burgervader van Leuven, en dus van Sennek, die hoopt dat een overwinning zijn stad definitief op de wereldkaart zal zetten).

Nu al is Danira Boukhriss Terkessidis op zoek naar een achtergrond bij de puntentelling. En die kan van het publiek komen: je beelden kan je nu al insturen via een.be/songfestivalwedstrijd.

Online kan je het hele avontuur van Sennek van begin tot einde volgen. Van het vertrek, de eerste repetities en de onthulling van de jurk tot de spannende halve finale en de puntentelling op 12 mei: bij Eén hoef je niets te missen. We gaan live in de commentatorcabine bij Peter, we vergezellen Sennek naar onder meer de Belgische ambassade en tijdens de uitzendingen kan je ook zelf je scores bijhouden op een.be.

De tv-avond loopt op Songfestivalavonden als volgt:

20.35 uur 'Van Gils en het Songfestival'
21.00 uur 'Eurovisie Songfestival'
Aansluitend: 'Van Gils en het Songfestival'

Radio 2
Vanessa Vanhove en Caren Meynen voorzien op dinsdag 8 mei vanaf 21.00 uur een speciaal programma 'De Volgelingen van het Songfestival' bij de halve finale waar Sennek haar kans waagt. Ze hebben enkele bekende Songfestivalliefhebbers te gast. Hetzelfde doen ze op zaterdag 12 mei als Sennek hier naar doorstoot.

MNM
Met commentator en MNM-dj Peter Van de Veire heeft MNM de ideale vliegende reporter in Lissabon om ook niks te missen van het Songfestival. De luisteraars kunnen al sinds begin deze week de deelnemende nummers horen en beoordelen waardoor ze bij MNM al kunnen inschatten wie de kanshebbers en wie de buitenbeentjes zijn. Op vrijdag 27 april wuiven Peter en Julie Van den Steen Sennek in de 'Ochtendshow' uit.

Vanaf maandag 7 mei neemt Julie de presentatie van de 'Ochtendshow' voor haar rekening, elke dag in het gezelschap van een Bekende Vlaming; Vanuit Portugal zal Peter elke ochtend als Radio Lissabon meermaals de laatste nieuwtjes brengen, peilen naar het stressniveau in de coulissen en uiteraard Sennek geen seconde uit het oog verliezen. Online zal er ook niets te missen zijn want die week vlogt Peter ook vanuit Lissabon.

Dinsdag 8 mei, de dag van Senneks halve finale, bouwt Tom De Cock al vanaf de namiddag de spanning op in 'Planeet De Cock'. Hetzelfde doet hij op de dag van de grote finale, zaterdag 12 mei, en de zondag erna blikt hij tussen 7.00 en 10.00 uur in 'MNM Rewind' terug op, wie weet, een overwinning van Sennek?

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Big Brother' (foto: RTL 5 - © RTL 2021)

In de wekelijkse liveshow komen we elke donderdagavond te weten welke bewoner het 'Big Brother'-huis moet verlaten en hoe dat vertrek nazindert bij de andere bewoners. Verder blikken Geraldine Kemper en Peter Van de Veire terug op de afgelopen week in het 'Big Brother'-huis. Hoe is het de bewoners vergaan? Welke ontwikkelingen moeten nog eens extra bekeken en besproken worden? Dit doen zij o.a. met bekende gasten en de volgende experts: Lotte Vanwezemael (psycholoog en seksuoloog), Kas Stuyf (psycholoog) en Diederik Broekhuizen (socialmedia-expert).

'Big Brother Live', om 22.30 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 01:25
  Journaallus
  09:00
  Winterbeelden
 • 00:25
  Canvaslus
  09:00
  Winterbeelden
 • 08:05
  Mush Mush & de Zwammetjes
  08:20
  Grizzy & the Lemmings
 • 08:00
  VLOGLAB Secrets #Stories
  08:25
  Lang Leve Koning Julien
 • 08:00
  Geen uitzending
  10:00
  A Place In The Sun: Winter Sun
 • 01:25
  Onderbreking
  11:10
  Sturm der Liebe
 • 00:40
  Geen Uitzending
  13:00
  Onderbreking
 • 08:15
  SheZow
  08:30
  Home: Avonturen met Tip & Oh
 • 06:00
  Joe
  10:05
  Chez Bompa Lawijt
 • 08:15
  De sterrenkaart
  08:50
  Tot op de Graat
 • 07:50
  Charmed
  08:30
  Geen uitzending
 • 06:00
  NRJ : 6 - 10 met Michal Joossens en Julie Vermeire
  10:00
  Zenderonderbreking
 • 08:00
  DIY (do it yourself)
  08:25
  KLAAR IN 20 minuten
 • 08:00
  Trends Gazellen 2021
  08:50
  Business Branding Trends Gazellen 2021
 • 08:00
  al-1-maar-hits
  10:00
  Lf !
 • 08:15
  Diy on wheels
  08:36
  Salontafel
 • 08:00
  Studio Vlaams Parlement
  18:00
  De Koepelzaal
 • 08:10
  Goedemorgen Nederland
  08:29
  NOS Journaal
 • 08:10
  NOS Journaal
  08:30
  NOS Journaal met gebarentolk
 • 08:15
  Masha en de beer
  08:25
  De Smurfen