Vier steden, vier juryleden en één culinaire strijd: 'Mijn Restaurant' is terug!

dinsdag 14 oktober 2025
Foto: VTM - © DPG Media 2025

Op restaurant gaan, dat doet iedereen graag. Maar zelf een restaurant runnen? Dat vraagt lef, ambitie én passie. Vanaf dinsdag 28 oktober is het zover: 'Mijn Restaurant' maakt haar comeback en zet de goesting voor ondernemen én koken opnieuw op de kaart.

Het Stadsplein in Genk, de Tondelierlaan in Gent, de Melkmarkt in Antwerpen en het Jozef Vandaleplein in Kortrijk vormen de vier locaties waar de strijd om smaak binnenkort losbarst.


Als enthousiaste foodie en gastheer neemt ​ Wim Opbrouck de vier ambitieuze duo’s mee op een culinaire reis vol stress, smaak en spanning. Aan zijn zijde: ondernemer Marc Coucke, sterrenchef Marcelo Ballardin, patissier Sarah Renson en gastvrouw-sommelier Shannah Zeebroek. Een topjury met een neus voor kwaliteit. Zij nemen elk idee, elk gerecht en elke beslissing scherp onder de loep. Streng, maar altijd rechtvaardig.

Wim Opbrouck: 'Een restaurant openen vraagt moed, passie, vakmanschap en ondernemerschap. Elke dag het beste van jezelf geven, elke dag opnieuw beginnen, elke dag gerecenseerd worden, vallen en opstaan… Het is herkenbaar voor de culturele ondernemer die ik ben. Om al die redenen ben ik zeer verheugd dat ik het iconische programma ‘Mijn Restaurant’ in (hopelijk) goede culinaire banen mag leiden.'

Vier unieke panden in Kortrijk, Gent, Genk en Antwerpen:

Kortrijk
Dit beschermd erfgoedpand in het centrum van Kortrijk straalt charme en authenticiteit uit. Het gebouw werd in 1765 gekocht door priester-filantroop Jozef Van Dale en diende later als moederhuis van de Broeders van Dale. Recent was het de thuisbasis van horecazaken als Byttebier en La Cantine.

Antwerpen
Een pand met een eeuwenoud verhaal, toegankelijk via een majestueuze poort met het embleem van de 'Gulde Schoen'. Door de eeuwen heen diende het als klooster, woonst van een antiquiteitenhandelaar en recentelijk als high-end broodjeszaak. Nu wacht het op een nieuwe culinaire bestemming. Gelegen in de schaduw van de kathedraal, tussen boetiekjes en cafés, is dit de ultieme plek om Antwerpen te veroveren als nieuwe culinaire hotspot.

Gent
De Tondelierwijk in Gent symboliseert transformatie: van vervuilde gasfabriek tot duurzaam stadspark. Het pand ligt te midden van gerestaureerde gashouders – de enige twee die Vlaanderen nog rijk is – en ademt vooruitgang en creativiteit. Een locatie die perfect past bij een duurzame en innovatieve visie op horeca, waar jong talent kan laten zien wat het in huis heeft.

Genk
In Genk pronkt een architecturaal pareltje van de Franse toparchitect Claude Vasconi. Met enorme glazen wanden, een opvallende kubusvorm en een panoramisch uitzicht over het Stadsplein, is dit het kloppende hart van de stad. Een plek die vernieuwing en ambitie uitstraalt – net als de kandidaten die hier hun culinaire droom najagen.

Vier experts met een neus voor perfectie
De lat ligt hoog, maar de kandidaten staan er niet alleen voor. Een jury van vier absolute experts, elk met hun eigen kijk op succes, beoordeelt en begeleidt de duo’s. Met hun kennis en ervaring tillen ze de kandidaten naar een hoger niveau.

Marc Coucke - de ondernemer
De man die verder kijkt dan het bord. Als (mede-)eigenaar van tientallen restaurants in onder meer Pairi Daiza, OKU hotels, Durbuy, La Réserve en Anderlecht, brengt Marc Coucke zijn zakelijk instinct en marketinginzicht mee naar de jurytafel. Hij beoordeelt de koppels op hun zakelijk talent, de financiële plannen en marketingstrategie. Want een restaurant moet niet alleen smaken, het moet ook draaien.

Marc Coucke: 'Een restaurant is meer dan lekker eten serveren. Het is een bedrijf dat moet draaien, klanten moet blijven aantrekken en last but not least winst moet maken. Ik ga de kandidaten uitdagen om niet alleen met hun hart, maar ook met hun hoofd te denken. Want zonder cijfers, geen toekomst.'

Marcelo Ballardin - de creatieve chef
De Braziliaans-Italiaanse sterrenchef achter OAK in Gent is pure passie aan het fornuis. Voor Marcelo Ballardin draait alles om balans tussen smaak, techniek en emotie. Hij beoordeelt de gerechten op verfijning, originaliteit en vakmanschap. Daarnaast daagt hij de kandidaten uit om buiten de lijntjes te koken, zonder hun identiteit te verliezen.

Marcelo Ballardin: 'Koken is een kunst, maar ook een ambacht. Ik wil dat de kandidaten hun grenzen verleggen, durven experimenteren en respect tonen voor het product. Alleen dan maak je gerechten die mensen écht raken. Alles wat minder is, verdient geen plaats op een bord.'

Sarah Renson - patissier
Sarah Renson waakt als een havik over elk dessert. Als een van de meest gemotiveerde en veelzijdige patissiers van het land – met ervaring in tweesterrenrestaurant The Jane en twee eigen zaken in Leuven – weet ze hoe je een maaltijd op een hoogtepunt afsluit. Ze let op techniek, balans, finesse en presentatie. Het dessert is immers het laatste wat de klant proeft, en dat moet precies goed zitten.

Sarah Renson: 'Een dessert kan een maaltijd maken of breken. Het vraagt techniek, balans en creativiteit. Ik ga ervoor zorgen dat de kandidaten begrijpen dat patisserie geen bijzaak is, maar een essentieel onderdeel van de totaalervaring.'

Shannah Zeebroek - de gastvrouw en de sommelier
Als eigenaar van het iconische Brasserie Du Parc in Oostende en voormalig gastvrouw van restaurant Willem Hiele ademt Shannah Zeebroek gastvrijheid. Ze beoordeelt de zaalervaring van A tot Z: van de ontvangst tot de wijnkeuze en van de sfeer tot de service. Ze maakt duidelijk dat succes niet alleen in de keuken wordt bepaald.

Shannah Zeebroek: 'Een succesvol restaurant draait om de volledige ervaring: de ontvangst, de sfeer, de wijn, de aandacht voor detail. Ik wil de kandidaten leren dat gastvrijheid het hart van elk restaurant is. Zonder dat, kom je er niet. Punt.'

'Mijn Restaurant', vanaf 28 oktober elke dinsdag en donderdag om 20.40 uur bij VTM.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Alloo bij de Verkeerspolitie' (VTM)

Gsm-gebruik achter het stuur blijft een pest in het verkeer. Abdel maakt het nog maar eens duidelijk: een boete van meer dan honderd euro en een rijverbod van twee weken. Marc detecteert een chauffeur zonder correcte inschrijving en/of nummerplaat.

'Alloo bij de Verkeerspolitie', om 21.50 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 20:25
    Thuis
    06:00
    In bed met Olly
  • 20:10
    Louis Theroux: The Settlers
    06:00
    Radio 2 op VRT Canvas: Goeiemorgen Morgen!
  • 20:15
    VRT NWS journaal met VGT
    05:45
    Geen uitzending
  • 20:05
    Familie
    01:40
    Geen uitzending
  • 20:00
    Darts
    00:00
    Andy en de Baksteen Belgen
  • 20:05
    The Big Bang Theory
    01:50
    Geen uitzending
  • 19:35
    Police Interceptors
    01:25
    Geen uitzending
  • 19:00
    Meet Me at Christmas
    01:30
    Joe
  • 20:00
    'Allo 'Allo!
  • 20:00
    De Tafel van Tine
    03:05
    Geen uitzending
  • 19:40
    FBI
    02:25
    Neighbours: A New Chapter
  • 20:10
    Cops
    01:25
    The Fresh Prince of Bel-Air
  • 19:45
    Chateau Meiland
    01:15
    Age Gap Love
  • 19:35
    Snapped
    01:05
    Rizzoli & Isles
  • 20:00
    Trends Talk
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 20:18
    Tooldokter
    00:00
    Oh What A Night
  • 20:00
    Meesterlijke Klassiekers
    01:05
    Winterse Kost
  • 20:00
    Father Brown
    01:10
    The Outlaws
  • 19:45
    Station 19
    01:00
    Hudson & Rex
  • 20:00
    NOS Journaal 20.00 uur
    01:10
    Pauw & De Wit
  • 20:25
    Opsporing Verzocht
    01:10
    Ongehoord Nieuws
  • 20:25
    Rutger en de uitkeringstrekkers op vakantie
    01:25
    Eva