Donderdag in 'Hollandse Zaken': lang leve de burgerlijkheid

woensdag 14 augustus 2019
Foto: © Hans Vink/Omroep MAX 2018

Donderdag 15 augustus presenteert Cees Grimbergen het journalistieke discussieprogramma 'Hollandse Zaken'. Deze week staat het programma in het teken van burgerlijkheid.

Een toenemend aantal Nederlanders kiest voor een rustig, overzichtelijk bestaan. Inclusief sleur en regelmaat. Mét caravan en doorzonwoning. Zo'n leven houdt stress buiten de deur. Het biedt veiligheid in een wereld vol dictators, handelsoorlogen, bizarre complottheorieën en opgefokte sociale media. Een overzichtelijk bestaan is bovendien een alternatief voor verre reizen die vanwege het klimaat niet meer kunnen. Lekker in je huispak 'Netflixen'. Een begrijpelijke keuze?


Is het verlangen naar burgerlijkheid de definitieve breuk met de vrijheid-blijheid die vanaf eind jaren zestig gepredikt werd? Deze week vijftig jaar geleden vond het legendarische Woodstock-festival plaats. Daarna golden een rustig en saai leven lang als ouderwets.

In 'Hollandse Zaken' gasten die weemoedig terugblikken op die tijd. En gasten die zweren bij een overzichtelijk en burgerlijk bestaan. Over de rust van burgerlijkheid versus het elan van grootse vergezichten.

Over 'Hollandse Zaken'
'Hollandse Zaken' is een programma dat vastliggende oordelen op losse schroeven zet. Het illustreert maatschappelijke kwesties en dilemma’s en maakt lastige onderwerpen bespreekbaar. Een kant-en-klare oplossing presenteert 'Hollandse Zaken' niet.

'Hollandse Zaken: lang leve de burgerlijkheid', donderdag 15 augustus om 21.10 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Radio 2 Zomerhit 2019

Tijdens deze spannende muziekshow dingen tien genomineerde artiesten mee naar de award voor de Zomerhit van 2019. Vanavond worden ook de drie Radio 2 Muziektrofeen uitgereikt voor doorbraak, groep en soloartiest. Volgende genomineerden geven tijdens de show het beste van zichzelf tijdens hun act: Belle Perez, Niels Destadsbader, Dana Winner, Hooverphonic, Kommil Foo, Laura Tesoro, #LikeMe, Mathias Vergels, Metejoor en Regi feat. Jake Reese & OT. Niemand minder dan de huidige Eurovisiesongfestival-winnaar Duncan Laurence komt langs en brengt zijn winnend nummer 'Arcade'.

'Radio 2 Zomerhit 2019', om 20.35 uur op En.

Dossiers