Chef Luc Bellings reanimeert 'De Bonte Os'

Roeselare is een bloeiende provinciestad in het hart van West-Vlaanderen. De horecazaken schieten er als paddenstoelen uit de grond en de restaurantuitbaters doen er gouden zaken. Maar achter het station is de tijd blijven stilstaan: in hotel-restaurant 'De Bonte Os' blijft het stil rond etenstijd.
U
itbater Marc is 65 jaar. Hij werkt al 40 jaar in de zaak samen met zijn vrouw Christine. Hun zonen Ignace en Didier willen het levenswerk van hun ouders verder zetten, maar ze stuiten op één probleem: 'De Bonte Os' is op sterven na dood. Vroeger kwamen er dagelijks honderd mensen eten en nu zijn er dat nog maar een tiental. Het gevolg is dat Marc en Christine niet durven te genieten van hun welverdiend pensioen.
Topchef Luc Bellings snelt ter hulp. Voor hij aan zijn taak begint, checkt hij welke reputatie 'De Bonte Os' in Roeselare heeft. Niemand heeft al van de zaak gehoord. Een slechte start. Als Luc ter plekke arriveert, moet hij eerst de deur zien te vinden. En bij het binnenkomen gelooft Luc zijn eigen ogen niet: dit lijkt meer op een aftandse refter dan op een bruisend restaurant. Alles gaat hier met een slakkengangetje. Het weinig dynamische keukenteam is niet het enige probleem. Luc valt van de ene verbazing in de andere. Zowat elke keukenregel wordt met de voeten getreden.
Sterrenchef Luc vat de koe bij de horens en geeft de familie zijn ongezouten mening. Hij wil dringend orde op zaken stellen en bedenkt een plan om "De Bonte Os" terug op de rails te krijgen. Maar daarvoor moet hij eerst Marc en Christine overtuigen om een stap opzij te zetten en zo de weg vrij te maken voor de volgende generatie...
'Chef in Nood', dinsdag 9 september om 21.45 uur op vtm.