TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
03:05 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
08:05 Blauw bloed
O.a. in deze uitzending: Eindhoven heeft dit jaar op Koningsdag de eer om de verjaardag van koning Willem-Alexander te vieren. Jeroen Snel praat hierover met burgemeester John Jorritsma.
«
»
08:50 Vroege Vogels
De Eempolders, een weidevogelwalhalla onder de rook van de Randstand. Grutto's, tureluurs en kieviten vliegen je er om de oren. We ontdekken hoe mensen en dieren samenleven in dit agrarisch gebied.
«
»
09:40 Brommer op Zee
De programmatitel verwijst naar het verhaal van J.M.A. Biesheuvel. Online gaat 'Brommer op zee' verder als leesclub. Samen met een maandelijks wisselende host lezen kijkers een boek.
«
»
10:35 Podium Witteman
Het Radio Filharmonisch Orkest brengt dirigent Edo de Waart een ode ter ere van zijn 80e verjaardag. * Cappella Pratensis zingt Nymphes des bois, een ode aan Johannes Ockeghem, van Josquin Desprez.
«
»
11:45 Iedereen Verlicht
Sebastiaan Nederhoed, zowel militair als yogadocent, geeft op de kazerne in Stroe yogalessen.
«
»
12:15 Het Ramadangevoel
In de rubriek 'Het ramadangevoel op straat' test Rhaida El Touny de kennis van voorbijgangers over de ramadan en de islam en praat ze met moslims over hun ramadanbeleving.
«
»
12:51 Politieke Partijen: Volt
Informatief programma.
«
»
13:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
13:15 2 voor 12
De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat uiteindelijk de oplossing van de quiz is.
«
»
13:50 Meldpunt
Elles de Bruin behandelt kleine en grote consumentenzaken en duikt o.a. in onderwerpen als oplichting bij (internet)aankopen, gesteggel bij digitalisering en schimmigheden binnen pensioenfondsen.
«
»
14:20 Max Maakt Mogelijk - Special
In Moldavië heeft MAX Maakt Mogelijk diverse projecten gerealiseerd, waarbij warme maaltijden of voedselpakketten worden verstrekt aan de armste ouderen.
«
»
14:35 Waterman
Amsterdam ligt laag. Bij extreme regenval kan het water nauwelijks weg. De hoofdstad vecht tegen wateroverlast maar tegelijk mag het waterpeil ook niet te ver zakken.
«
»
15:30 Fryslân DOK
Joseph Schijveschuurder is een onderduikkind. Hij wil graag bij zijn pleegouders in Friesland blijven, maar er wordt anders over hem beslist. Hij zal zich altijd ontheemd blijven voelen.
«
»
16:05 Ziel en zaligheid
God wil in ons geboren worden. De vraag is of de bodem van onze ziel wel vruchtbaar genoeg is om het zaad van Gods aanwezigheid te laten ontkiemen en te laten groeien. Pater Hugo legt uit hoe dat zit.
«
»
16:15 Geloofsgesprek
Op Roepingenzondag vertelt Paulus Tilma over de weg naar zijn priesterwijding begin juni in de kathedraal van Utrecht.
«
»
16:30 Roderick Zoekt Licht
Roderick fietst naar Deventer, de stad van Geert Groote, grondlegger van de Moderne Devotie. Gauthier de Bekker werkt er als priester.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Petrus in het land
Petrus is op bezoek in de Protestantse Gemeente van Rijswijk. Het thema van de aflevering is 'Tot zegen zijn'. Wat betekent het om gezegend te zijn en om jouw zegen te delen met een ander?
«
»
17:35 Metterdaad
Het Nederlandse artsenechtpaar Willem en Joanne Folmer wonen en werken met hun gezin in de Congolese jungle voor een klein ziekenhuis. Als de onrust in de regio toeneemt en rebellen hun dorp dreigen te bestormen, kunnen ze net op tijd wegvluchten in een vliegtuigje.
«
»
18:10 Nederland zingt
De gedachte aan wat God voor goeds heeft gedaan en doet, helpt om mee te zingen met de liederen die klinken vanuit de Cunerakerk in Rhenen.
«
»
18:45 Ik mis je
De steentjes op het graf van Noa, een joods gebruik, laten zien dat er aan haar gedacht wordt. Dit vertelt haar moeder Ilona Azar de Vlieger. De 21-jarige Noa overlijdt in haar slaap.
«
»
19:15 Randland
Jongeren van nu zijn voor het eerst conservatiever dan hun ouders. Bij onderwerpen als abortus en seksualiteit denken ze behoudender dan de generatie voor hen.
«
»
19:50 Blauw bloed
Royaltyprogramma waarin leden van ons koninklijk huis van dichtbij gevolgd worden. Verder is er aandacht voor de andere vorstenhuizen van Europa.
«
»
20:35 Sterren op het doek
Özcan ontvangt zijn gast in het Spoorwegmuseum in Utrecht: Philip Freriks komt uit een spoorfamilie. Hij vertelt openhartig over de dood van zijn oudere broer die hij eigenlijk nooit gekend heeft.
«
»
21:15 Nu te Zien!
Directeur van museum Voorlinden Suzanne Swarts bekijkt de tentoonstelling van Berlinde De Bruyckere in het Bonnefantenmuseum in Maastricht.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:10 Silent Witness
Een schokkende moord op een juf doet Jack terugdenken aan zijn eigen verleden. De man van het slachtoffer lijkt er meer van te weten, en als hij plotseling verdwijnt, staat het team voor een raadsel.
«
»
23:55 The People vs. Fritz Bauer
Procureur-generaal Fritz Bauer verzet hemel en aarde om de beruchte nazicrimineel Adolf Eichmann voor de rechter te dagen. Hij pleegt zelfs landsverraad om zijn doel te bereiken.
«
»
01:35 De Nachtzoen
Cabaretier en zanger Yvonne van den Eerenbeemt wordt regelmatig bezocht door haar oude vriend D. Waar ze hem vroeger nog probeerde buiten de deur te houden, schenkt ze nu een glas voor hem in.
«
»
01:50 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
02:25 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play4 logo

Op een vlucht van Los Angeles naar New York ontmoeten Oliver en Emily elkaar. De excentrieke Emily is net gedumpt door haar vriendje en stort zich tijdens de vlucht op Oliver. Meteen daarna besluiten ze allebei dat ze echt niet bij elkaar passen. Oliver droomt van een succesvolle carrière en de ware liefde, terwijl Emily's leven bestaat uit spontane en wilde extremen. Na hun heftige eerste kennismaking lopen ze elkaar tijdens de volgende jaren wel eens tegen het lijf, maar nooit op het goede moment. Na zeven jaar ontdekken Emily en Oliver stilaan dat ze meer zijn dan kennissen, meer dan vrienden en dat wat er tussen hen is, misschien toch hard op liefde lijkt.

'A Lot Like Love', film uit 2005 met oa. Ashton Kutcher en Amanda Peet, rond middernacht op Play4.

Dossiers