
TVgids - njam!
Andere zender »
02:05 | Loïc zot van koken weekmenu |
Loïc maakt een soort salade met kort aangebakken zalm, een reuze vol-au-vent met zwezerikken en garnalen, serveert een feestelijke pasta met mosselen en kaviaar en maakt tenslotte de tiramisu-trifle om te sharen.
«
»
03:00 | Meesterlijke Klassiekers |
Sterrenchef Peter Goossens maakt een heerlijke klassieke chicon gratin.
«
»
03:30 | Vietnjam, met Quyên |
Quyên reist door culinair Vietnam, van noord naar zuid. Deze keer gaat ze naar de grote stad Hue. Onderweg maakt ze kennis met plaatselijke specialiteiten en ingrediënten waarmee ze heerlijke gerechten maakt.
«
»
03:50 | Winterse Kost |
Bart trapt het Winterse Kost-seizoen af met vier smaakvolle klassiekers. Stoofpotje van konijn, een stevige croque boemboem, hartige appeltaart met bloedworst en als afsluiter paling Napolitaine met smeuïge puree.
«
»
04:30 | Indian Summer |
Tom en Dominique verwennen hun vrienden van de strandcabines in Zeebrugge met een groene punch met gin, palingbrochettes met merguez en kip met sinaasappel en Ricard. En uiteraard staat er ook een nachtelijke plons in zee op het programma.
«
»
05:05 | Guillaume's Paris |
Guillaume Brahimi bezoekt een chocoladefabriek in het elfde en twaalfde arrondissement van Parijs.
«
»
05:30 | Bal National |
Wim bereidt het ideale 'deeg' voor gehaktbrood; gehakt én een papje van in melk geweekte beschuit.
«
»
06:00 | A la carte |
Johan Segers houdt van de eenvoudige en de dagelijkse keuken, maar speciaal voor de jonge hobbykok Kevin mag het vandaag wel eens wat meer zijn. Want Kevin is gek op oesters en hij wil ze graag op drie verschillende manieren leren klaarmaken.
«
»
06:20 | Tot op de Graat |
Johan Segers werkt met de kaviaar van de Noordzee: de onovertroffen grijze garnaal. Johan bereidt deze lekkernij met aardappel en zorgt ervoor dat de pure smaak van de garnaal volledig behouden blijft.
«
»
06:35 | Chris Cooks Cymru |
In zijn geboortestad Caernarfon duikt chef Chris Flamebaster in de culinaire tradities van Noord-Wales. Hij maakt een smakelijke steak- en oestertaart, verrukkelijke broodjes met borststuk en een gebarbecuede makreelgerecht.
«
»
07:05 | Loïc zot van koken weekmenu |
Loïc maakt een soort salade met kort aangebakken zalm, een reuze vol-au-vent met zwezerikken en garnalen, serveert een feestelijke pasta met mosselen en kaviaar en maakt tenslotte de tiramisu-trifle om te sharen.
«
»
08:00 | Winterse Kost |
De winter komt eraan en dat betekent koude dagen, lange nachten en weinig zon. Toch brengt dit seizoen ook voordelen met zich mee. Verschillende chefs bereiden gerechten die zorgen voor warmte en gezelligheid in huis.
«
»
08:45 | Sweet & Cosy |
De perfecte tiramisu? Dat is met verschillende laagjes: lange vingers, mascarpone, cacao én een laagje crunchy pindapasta. En het oog mag ook wat, dus serveert Wim ze vandaag gezellig in hoge glaasjes.
«
»
08:55 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden is in Brisbane en gaat op jacht naar epische paddenstoelen die in de stad worden gekweekt, leert over de wijngeschiedenis van Brisbane bij City Winery en praat bij met chef-kok Louis Tikaram.
«
»
09:25 | De Garde van Gert |
Vischef Bart Desmidt zakt vandaag vanuit zijn restaurant met zicht op zee af naar de keuken van Gert Verhulst. Het duo bakt een lekkere eierpannenkoek, die ze daarna opvullen met garnalen en ricotta.
«
»
10:00 | Roger van Damme: Bakken |
Als je in de druivenstreek in Vlaams Brabant op een kermis belandt, is de kans groot dat je een 'goei kijstoet' op je bord krijgt. De kaastaart is daar uitgegroeid tot een succesvol streekproduct en Roger van Damme bakt hem deze keer.
«
»
10:20 | Indian Summer |
Alle vrouwen in het leven van Dominique en Tom krijgen een stoer menu voorgeschoteld: een Paloma cocktail, geflambeerde schelpjes, asado van speenvarken én Espresso Martini. De avond eindigt verrassend nog met een rondje paaldansen.
«
»
11:00 | Winterse Kost |
De winter komt eraan en dat betekent koude dagen, lange nachten en weinig zon. Toch brengt dit seizoen ook voordelen met zich mee. Verschillende chefs bereiden gerechten die zorgen voor warmte en gezelligheid in huis.
«
»
11:45 | Chris Cooks Cymru |
In zijn geboortestad Caernarfon duikt chef Chris Flamebaster in de culinaire tradities van Noord-Wales. Hij maakt een smakelijke steak- en oestertaart, verrukkelijke broodjes met borststuk en een gebarbecuede makreelgerecht.
«
»
12:25 | Winterse Kost |
De winter komt eraan en dat betekent koude dagen, lange nachten en weinig zon. Toch brengt dit seizoen ook voordelen met zich mee. Verschillende chefs bereiden gerechten die zorgen voor warmte en gezelligheid in huis.
«
»
13:10 | Puur Oosters - Japans |
Perfecte sushi maken is een vak apart. Chef Ivan Verhelle laat samen met zijn sushi-chef Ayako zien hoe je de ideale sushi maakt. Van het koken en afsmaken van de rijst, tot het vormen van de perfecte sushi.
«
»
13:35 | Sarah's Sweet Table |
Sarah staat bekend om haar klassiekers met een twist. Vandaag neemt ze de millefeuille grondig onder handen. Het worden laagjes peperkoek met mascarpone en gebakken appel tussen. En ook de beroemde mellowcakes steekt ze in een nieuw jasje.
«
»
14:05 | Peppe's Toscane |
Panzano is de thuisbasis van slager Dario Cecchini. Dario legt samen met Peppe de Florentijnse biefstuk op de grill. Met een glas wijn in hand en een poëzie brengen de heren hulde aan het symbool van de Toscaanse gastronomie: de bistecca fiorentina.
«
»
14:30 | Sweet & Cosy |
Een XL chocolade moelleux - om eventueel te delen - met extra hazelnootpasta? Beter wordt het niet, volgens Wim. Hét recept voor een regenachtige herfstdag en de definitie van Sweet en Cosy in een dessertje.
«
»
14:40 | Winterse Kost |
Bart trapt het Winterse Kost-seizoen af met vier smaakvolle klassiekers. Stoofpotje van konijn, een stevige croque boemboem, hartige appeltaart met bloedworst en als afsluiter paling Napolitaine met smeuïge puree.
«
»
15:30 | Winterse Kost |
De winter komt eraan en dat betekent koude dagen, lange nachten en weinig zon. Toch brengt dit seizoen ook voordelen met zich mee. Verschillende chefs bereiden gerechten die zorgen voor warmte en gezelligheid in huis.
«
»
16:15 | Apero - Dining |
Jeroen de Pauw en Andy de Brouwer bundelen hun fantasie en serveren kleine gerechten en opmerkelijke dranken voor een eigentijds avondje eetplezier. Andy maakt een eigen variant op de Bloody Mary en Jeroen lepelt kruidige tonijntartaar op toastjes.
«
»
16:55 | Ware Delicatessen |
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van kaviaar.
«
»
17:30 | Winterse Kost |
De Winterse Kost van Wim is vandaag de Griekse ovenschotel waar we allemaal zo verzot op zijn: moussaka. Wim volgt het klassieke recept, maar zorgt voor een extra krokant, goudbruin korstje.
«
»
17:45 | Indian Summer |
Tom en Dominique verwennen hun vrienden van de strandcabines in Zeebrugge met een groene punch met gin, palingbrochettes met merguez en kip met sinaasappel en Ricard. En uiteraard staat er ook een nachtelijke plons in zee op het programma.
«
»
18:25 | Chris Cooks Cymru |
In zijn geboortestad Caernarfon duikt chef Chris Flamebaster in de culinaire tradities van Noord-Wales. Hij maakt een smakelijke steak- en oestertaart, verrukkelijke broodjes met borststuk en een gebarbecuede makreelgerecht.
«
»
19:00 | Sweet & Cosy |
Een XL chocolade moelleux - om eventueel te delen - met extra hazelnootpasta? Beter wordt het niet, volgens Wim. Hét recept voor een regenachtige herfstdag en de definitie van Sweet en Cosy in een dessertje.
«
»
19:15 | Over (h)eerlijke groenten |
Johan Segers is vandaag te gast bij Ben van De Pleynhoeve, een aspergeteler uit Herentals. Op het menu staan asperges met snijbonen en tempura van asperges. Daarna serveert Johan de asperges met morieljes, garnalen en kwarteleitjes.
«
»
19:55 | Vietnjam, met Quyên |
Quyên reist door culinair Vietnam, van noord naar zuid. Deze keer gaat ze naar de grote stad Hue. Onderweg maakt ze kennis met plaatselijke specialiteiten en ingrediënten waarmee ze heerlijke gerechten maakt.
«
»
20:25 | Peppe's Pizza |
De pizza die Peppe vandaag bakt, is er eentje die vroeger heel populair was bij de Italiaanse boeren: de pizza calzone. Ze gebruikten restjes om de pizza op te vullen en vouwden het deeg daarna dubbel.
«
»
20:40 | Winterse Kost |
De Winterse Kost van Wim is vandaag de Griekse ovenschotel waar we allemaal zo verzot op zijn: moussaka. Wim volgt het klassieke recept, maar zorgt voor een extra krokant, goudbruin korstje.
«
»
20:55 | Peppe's Emilia-Romagna |
Peppe verkent het platteland ten zuiden van de Via Emilia, de historische Romeinse weg door Emilia-Romagna. Ver van de steden ontdekt hij een Parmigiano-paradijs, een biofarm en maakt hij tortellini met zalige nonna's in de Apennijnen.
«
»
21:35 | Chris Cooks Cymru |
In zijn geboortestad Caernarfon duikt chef Chris Flamebaster in de culinaire tradities van Noord-Wales. Hij maakt een smakelijke steak- en oestertaart, verrukkelijke broodjes met borststuk en een gebarbecuede makreelgerecht.
«
»
22:10 | Indian Summer |
Tom en Dominique verwennen hun vrienden van de strandcabines in Zeebrugge met een groene punch met gin, palingbrochettes met merguez en kip met sinaasappel en Ricard. En uiteraard staat er ook een nachtelijke plons in zee op het programma.
«
»
23:00 | Winterse Kost |
De Winterse Kost van Wim is vandaag de Griekse ovenschotel waar we allemaal zo verzot op zijn: moussaka. Wim volgt het klassieke recept, maar zorgt voor een extra krokant, goudbruin korstje.
«
»
23:15 | Roger van Damme: Bakken |
Een biscuit bakken is op zich niet moeilijk, je moet alleen weten hoe. Roger van Damme geeft tips en tricks om hem helemaal te doen lukken en smeert hem in met zelfgemaakte chocolademousse. Het resultaat is een overheerlijke rolbiscuit.
«
»
23:40 | Vlaamse Klassiekers |
Voor vol-au-vent moet je in De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver zijn, heeft Lynn gehoord. Ze ontmoet chef Kenny en vader Swa, die het recept verfijnden. Daarna gaat Lynn naar Silo's in Boortmeerbeek voor de allergroenste paling in 't groen.
«
»
00:30 | Sweet & Cosy |
Een XL chocolade moelleux - om eventueel te delen - met extra hazelnootpasta? Beter wordt het niet, volgens Wim. Hét recept voor een regenachtige herfstdag en de definitie van Sweet en Cosy in een dessertje.
«
»
00:40 | Chris Cooks Cymru |
In zijn geboortestad Caernarfon duikt chef Chris Flamebaster in de culinaire tradities van Noord-Wales. Hij maakt een smakelijke steak- en oestertaart, verrukkelijke broodjes met borststuk en een gebarbecuede makreelgerecht.
«
»
01:15 | Winterse Kost |
De Winterse Kost van Wim is vandaag de Griekse ovenschotel waar we allemaal zo verzot op zijn: moussaka. Wim volgt het klassieke recept, maar zorgt voor een extra krokant, goudbruin korstje.
«
»
01:35 | Guillaume's Paris |
Chef Guillaume Brahimi rondt zijn tour door Parijs af met een boheemse en artistieke wandeling doorheen de stad, inclusief een lokale bierdegustatie en de intrigerende buurt waar Edith Piaf verbleef.
«
»