TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM lifeVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVnjam!BBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
01:50 Het Weekmenu
Dagný Rós Asmundsdottir bereidt IJslandse brandade, ribbetjes op Koreaanse wijze met zoete aardappel, gemarineerde aubergines met couscous en minestrone met gevuld brood.
«
»
02:30 Chris Cooks Cymru
Chris proeft verrassende combinaties in Rhyl, van krab-donuts tot een unieke sambal, en kookt met mensen die vuur brengen in hun gemeenschap.
«
»
03:00 Ware Delicatessen
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van truffel.
«
»
03:25 Peppe e Carluccio
Peppe Giacomazza maakt kennis met de peetvader van de italiaanse keuken, Antonio Carluccio.
«
»
04:00 Vietnjam, met Quyên
Quyên reist door culinair Vietnam, van noord naar zuid. Deze keer gaat ze naar hoofdstad Hanoi. Onderweg maakt ze kennis met plaatselijke specialiteiten en ingrediënten waarmee ze heerlijke gerechten maakt.
«
»
04:20 Wild van Wild
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan een tocht door het Vlaamse landschap op zoek naar ree.
«
»
04:40 Indian Summer
Tom en Dominque verwelkomen de Vlaamse Hollywood: Acteurs Rik Verheye en Geert Van Rampelberg en regisseurs Gilles Coulier, Wannes Destoop en Wouter Bouvijn proeven van hun tequilasoep, ceviche met langoustines en kip in bananenblad.
«
»
05:20 De Chalet aan de Semois
Terwijl Dominique en Jeroen hun innerlijke cowboy loslaten op hun paard, maakt Peppe een magistrale pasta in een kaasbol. Maar ook het zoete taco-ontbijt en aperitief van rillettes met gincocktail vallen enorm in de smaak bij de boys.
«
»
06:00 Guillaume's Paris
Guillaume geniet van de fijnere kanten van het Parijse leven in het zevende en achtste arrondissement, inclusief een bezoek aan de Eiffeltoren en een maaltijd in het iconische Jules Verne-restaurant.
«
»
06:25 De Dagschotel
Chef Michaël Vrijmoed maakt voor de schotel van de dag een ratatouille met wilde boschampignons.
«
»
06:35 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag zet Francesca Sterckx een vleesgerecht op het weekmenu. En dat neemt ze au sérieux. Ze bakt een mals stuk spiering met een sausje van champignon, spek én Gandaham. Veel vlees dus, maar vooral ook snel, makkelijk en lekker.
«
»
07:00 Het Weekmenu
Dagný Rós Asmundsdottir bereidt IJslandse brandade, ribbetjes op Koreaanse wijze met zoete aardappel, gemarineerde aubergines met couscous en minestrone met gevuld brood.
«
»
07:35 A la carte
Stijn is een hobbykok uit de Kempen en een grote fan van Johan Segers. Hij vraagt de chef om voor eens en voor altijd te verklappen wat het geheim is van die super krachtige en gelatineuze bruine fond.
«
»
08:00 A la carte
Marjan komt uit een vissersfamilie en bij haar grootouders stond er steevast vis op het menu. Een bereiding die haar is bijgebleven, is ingelegde vis in zure gelatine, zoals roggevleugel, hondshaai of pladijs. Aan Johan de taak om het na te maken.
«
»
08:25 Lekker Messy - Weekmenu
Heimwee zorgt voor comfortfood: loaded geitenkaas en worst in tomatensaus. Daarna wordt het culinair met romige spaghetti met gerookte paling en een verleidelijke avondmaaltijd van kip met abrikozenmosterdsaus. Emotie en smaak gaan hand in hand.
«
»
09:10 Bal National
De Belg en zijn gehaktbal: dat is een culinaire lovestory. Wim Ballieu bereidt heerlijke balletjes in gele tomatensaus met aardappelsla en balletjes in madeirasaus met pommes noisette.
«
»
09:40 Wild van Wild
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan een tocht door het Vlaamse landschap op zoek naar ree.
«
»
10:00 De Dagschotel
Julie Baekelandt serveert een bil van reebout. Daarnaast kiest ze voor knolselder, een onderschatte groente. Om de bittere smaak iets te verzachten maakt ze er een crème van. En als finishing touch werkt ze het geheel af met gebakken aardappeltjes.
«
»
10:15 De Sterrenkaart - Nederland
Jonnie Boer is één van de peetvaders van de Nederlandse topgastronomie. Hij onthult, samen met zijn vrouw Thérèse, hoe het eraan toegaat in zijn succesvolle driesterrenrestaurant in Zwolle.
«
»
10:50 Sweet & Cosy
Een XL chocolade moelleux - om eventueel te delen - met extra hazelnootpasta? Beter wordt het niet, volgens Wim. Hét recept voor een regenachtige herfstdag en de definitie van Sweet en Cosy in een dessertje.
«
»
11:00 Winterse Kost
Bart trapt het Winterse Kost-seizoen af met vier smaakvolle klassiekers. Stoofpotje van konijn, een stevige croque boemboem, hartige appeltaart met bloedworst en als afsluiter paling Napolitaine met smeuïge puree.
«
»
11:45 Indian Summer
Dominique en Tom ontvangen de jetset van het Casino van de jaren tachtig, met onder andere vader Frank Persoone, de schoonmoeder van Tom en Jean-Marie Dedecker. Op het menu: tongrolletjes met prei en druiven, oesters en tournedos marchand de vin.
«
»
12:30 Sarah's Sweet Table
Vandaag zorgt Sarah voor extra crunch op haar Sweet Table. Eerst serveert ze een tropische bavarois van mango en passievrucht met een krokant koekje bij. Haar tweede dessert is verse studentenhaver met gekaramelliseerde noten. Smullen maar!
«
»
12:55 de Chalet, 3 chefs, een feest
Dominique Persoone, Peppe Giacomazza en Roger van Damme trekken naar de Ardennen voor een culinaire vakantie. Samen bereiden ze feestgerechten voor het ontbijt, de lunch en het diner. Hun bereidingen zijn culinair, origineel en overheerlijk.
«
»
13:30 De Eregast
Dominique nodigt als eerste gast de Godfather van de Belgische gastronomie uit: Peter Goossens. Met gezonde zenuwen serveren de boys hun drie gangen. Een Parmigiano glassata, daarna varkensvlees aan't spit en als dessert Boules de Berlin.
«
»
14:20 De Garde van Gert
Gert Verhulst kookt deze keer samen met chef Johan Segers. Op het menu staat gebakken pladijs met zelfgemaakte tartaarsaus. Een groene salade en puree maken dit gerechtje helemaal af.
«
»
14:50 Chris Cooks Cymru
In Brecon ontmoet Chris de Nepalese gemeenschap. Hij laat zich inspireren door het koken met kruiden en vuur, en serveert een eerbetoon aan thuis en traditie.
«
»
15:25 Sarah's Sweet Table
Vandaag maakt Sarah haar topdessert klaar: verse bokkenpootjes. Ze laat zien hoe die in de patisseriezaak zo krokant én smeuïg gebakken worden. In het weekend zijn pannenkoeken haar go to, zoals haar kruidige versie van de klassieke Crêpe Suzette.
«
»
15:50 Sweet & Cosy
Een XL chocolade moelleux - om eventueel te delen - met extra hazelnootpasta? Beter wordt het niet, volgens Wim. Hét recept voor een regenachtige herfstdag en de definitie van Sweet en Cosy in een dessertje.
«
»
16:00 Winterse Kost
Bart trapt het Winterse Kost-seizoen af met vier smaakvolle klassiekers. Stoofpotje van konijn, een stevige croque boemboem, hartige appeltaart met bloedworst en als afsluiter paling Napolitaine met smeuïge puree.
«
»
16:50 Indian Summer
Dominique en Tom ontvangen de jetset van het Casino van de jaren tachtig, met onder andere vader Frank Persoone, de schoonmoeder van Tom en Jean-Marie Dedecker. Op het menu: tongrolletjes met prei en druiven, oesters en tournedos marchand de vin.
«
»
17:35 Sarah's Sweet Table
Vandaag tovert Sarah een echte klassieker op haar Sweet Table: de bananentaart. Maar wel eentje met een baktwist door Bretoens zanddeeg en een karamelmousse.
«
»
18:00 de Chalet, 3 chefs, een feest
De heren genieten nog steeds van hun culinaire vakantie en maken gevulde eitjes met waldorfsalade, carpaccio van langoustines, gebraden everzwijn met witloof en een spiegeleitje van panna cotta.
«
»
18:50 Peppe's Sicilië
Peppe gaat op pad in het groen, langs de zee en over de bergen op zoek naar wilde asperges.
«
»
19:15 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden is op weg naar Goondiwindi, maar eerst ontmoet hij de bushfoodgids Kerrie Saunders die een pizza voor Hayden maakt. In Gooralie kookt hij voor scharrelvarkenshouders Mark en Charisse.
«
»
19:40 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag zet Mounir Toub een werelds gerecht op het weekmenu. Hij maakt de favoriet van elke Vlaming, maar geeft er zijn typische Marokkaanse touch aan: mediterraanse mosselen.
«
»
20:05 De Sterrenkaart
Een bezoek aan het restaurant van chef Michaël Vrijmoed in hartje Gent. Hij bewijst dat hij dé veggie-chef is met zijn creatie van zilveruitjes en een verrassend gerecht op basis van rode biet.
«
»
20:40 Meesterlijke Klassiekers
Sterrenchef Peter Goossens maakt een heerlijke klassieke vol-au-vent.
«
»
21:20 Peppe's Sicilië
Op Siculiana is iedere zaak een familiezaak. Peppe brengt alle families samen in zijn keuken.
«
»
21:50 Sweet & Cosy
Een XL chocolade moelleux - om eventueel te delen - met extra hazelnootpasta? Beter wordt het niet, volgens Wim. Hét recept voor een regenachtige herfstdag en de definitie van Sweet en Cosy in een dessertje.
«
»
22:00 Indian Summer
Dominique en Tom ontvangen de jetset van het Casino van de jaren tachtig, met onder andere vader Frank Persoone, de schoonmoeder van Tom en Jean-Marie Dedecker. Op het menu: tongrolletjes met prei en druiven, oesters en tournedos marchand de vin.
«
»
22:45 De Dagschotel
Smaakacrobaat Dominique Persoone staat achter het fornuis en maakt een kabeljauw klaar met een lekker korstje van tuinkruiden. Ernaast serveert hij nog enkele gekookte krielaardappeltjes.
«
»
23:00 Winterse Kost
Bart trapt het Winterse Kost-seizoen af met vier smaakvolle klassiekers. Stoofpotje van konijn, een stevige croque boemboem, hartige appeltaart met bloedworst en als afsluiter paling Napolitaine met smeuïge puree.
«
»
23:50 Bal National
De Belg en zijn gehaktbal: dat is een culinaire lovestory. Wim Ballieu bereidt heerlijke balletjes in gele tomatensaus met aardappelsla en balletjes in madeirasaus met pommes noisette.
«
»
00:20 A la carte
Stijn is een hobbykok uit de Kempen en een grote fan van Johan Segers. Hij vraagt de chef om voor eens en voor altijd te verklappen wat het geheim is van die super krachtige en gelatineuze bruine fond.
«
»
00:45 Tot op de Graat
Er staat een ondergewaardeerde, maar daarom niet minder smakelijke vis op het menu: de wijting. Johan Segers maakt de wijting klaar à la dugléré: in een sausje van boter, sjalotjes, tomaat en witte wijn.
«
»
01:10 Chris Cooks Cymru
In Brecon ontmoet Chris de Nepalese gemeenschap. Hij laat zich inspireren door het koken met kruiden en vuur, en serveert een eerbetoon aan thuis en traditie.
«
»
01:45 Lekker Messy - Weekmenu
De vakantie eindigt in stijl met brunch (croissants, perzik, slagroom) en een lichte avondmaaltijd. Tot slot: een luxueuze Spaanse avond met patatas bravas, tzaziki en zelfgebakken naan. Cheers, op een geslaagde messy vakantie!
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Live Live Live' (VRT 1)

In de tot warme club omgetoverde VRT Studio 5 ontvangen Bart Peeters en The Atomic Orchestra, een 47-koppig orkest onder leiding van Jo Hermans, tal van artiesten om samen een symfonische versie te maken van hun liedjes. Bazart, Mentissa, Sylvie Kreusch, Warhaus, Günther Neefs en Belle Perez steken hun grootste hits en andere songs in een nieuw, klassiek jasje. Muziekliefhebber Jeroen Meus onthult daarnaast waarom hij een saxmaniak is.

'Live Live Live', om 20.20 uur op VRT 1.

Dossiers