
TVgids - njam!
Andere zender »
02:45 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag legt Bert Meewis een heerlijk stukje konijn op het bord. Dat doet hij gezellig op z'n Vlaams. Geen pruim erbij, maar wel met gekaramelliseerde Limburgse appel.
«
»
03:05 | Foodies & The City |
Lynn Tess en Maud ontdekken vanop de Vespa de parel van Haspengouw. Het mooie Sint-Truiden dat genesteld ligt tussen de fruitteelt en Aprilse bloemsems. Ze proeven er vers appelsap en een lokaal bier.
«
»
03:35 | Sarah's Sweet Table |
Vandaag maakt Sarah haar topdessert klaar: verse bokkenpootjes. Ze laat zien hoe die in de patisseriezaak zo krokant én smeuïg gebakken worden. In het weekend zijn pannenkoeken haar go to, zoals haar kruidige versie van de klassieke Crêpe Suzette.
«
»
03:55 | De Zomerkeuken |
Welkom in de Zomerkeuken van Jord, de grootste barbecuër van de Lage Landen. Zomer is dus grillen bij Jord. Vandaag legt hij longhaas op hete kolen die hij combineert met chimichurri en maïs. Zelfs zijn appeldessert gaat op de BBQ.
«
»
04:25 | Sweet & Cosy |
Het is simpel: volgens Wim Ballieu is dit hét recept voor de lekkerste cheesecake die je ooit gegeten hebt. Een heerlijk plakje smeuige cheesecake met creamy pindapasta?
«
»
04:35 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Christer Elfving maakt een vegetarisch gerecht: pittige pasta met courgette, wodka en tomaat.
«
»
05:00 | De Smaaktoerist |
Jeroen trekt erop uit in het Dijleland en ontdekt er eerlijk rundvlees, pikante waterkers uit de IJsevallei en hoevebier waar zelfs het trekpaard aan meewerkt. Ze vormen de perfecte ingrediënten voor een BBQ.
«
»
05:30 | Guillaume's Paris |
Chef Guillaume Brahimi rondt zijn tour door Parijs af met een boheemse en artistieke wandeling doorheen de stad, inclusief een lokale bierdegustatie en de intrigerende buurt waar Edith Piaf verbleef.
«
»
05:55 | Meesterlijke Klassiekers |
Sterrenchef Peter Goossens maakt een heerlijke klassieke kaaskroket.
«
»
06:25 | Urban Barbecue |
Michael Vrijmoed en z'n sous-chef gaan voor het betere kluifwerk. De chef grilt Oosterscheldekreeft met vadouvanboter. Verder zijn er ribbekes en voor de liefhebbers sardientjes. Als hapje vooraf krijgen de gasten een ijsgekoelde gazapacho.
«
»
06:50 | Het Weekmenu |
Piet Huysentruyt bereidt kalfslende met grootmoeders groentjes, pasta met gerookte zalm, 'mac and cheese' met gehaktballetjes en een vegetarisch slaatje met geitenkaas.
«
»
07:35 | Peppe's Toscane |
Peppe gaat samen met Roberto en zijn hond voor het eerst in zijn leven op zoek naar truffels.
«
»
08:00 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag staan de kabeljauwhaasjes van Bearded Chef Sam D'Huyvetter op het weekmenu. Naast zijn liefde voor het betere vlees, bewijst hij dat een visje ook snel, makkelijk en lekker door de maag gaat.
«
»
08:30 | Veggie! |
Philippe Van den Bulck maakt een veggieburger.
«
»
08:50 | Indian Summer |
Alle vrouwen in het leven van Dominique en Tom krijgen een stoer menu voorgeschoteld: een Paloma cocktail, geflambeerde schelpjes, asado van speenvarken én Espresso Martini. De avond eindigt verrassend nog met een rondje paaldansen.
«
»
09:30 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag kookt Peppe Giacomazza 100% veggie. Het steringrediënt van zijn vegetarische schotel is artisjok met een zachte vulling van ricotta. De tomatensaus en verse gremolata maken het gerecht helemaal af.
«
»
09:55 | Sweet & Cosy |
Het is simpel: volgens Wim Ballieu is dit hét recept voor de lekkerste cheesecake die je ooit gegeten hebt. Een heerlijk plakje smeuige cheesecake met creamy pindapasta?
«
»
10:10 | Toasted on wheels! |
Het is nog vroeg maar Dominique en Dagny Ros zijn helemaal klaar om de Antwerpenaar te verwennen met spannende streetfood gerechten. Dominique kiest voor erwtensoep; Dagny Ros gaat voor tunnbrod met gegrilde makreel en een witte omelet.
«
»
10:35 | Vlaamse Klassiekers |
Wie Vlaamse klassiekers zegt, zegt stoofvlees met frietjes. Lynn leert vandaag de kneepjes van het oervlaamse stoofpotje bij Mémé Gusta in Gent. Daarna bezoekt ze brasserie De Zwaan in Hasselt voor haar favoriete stuk vis: kabeljauwhaasje.
«
»
11:25 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Jelle Beeckman bewijst vandaag dat veggie Snel, Makkelijk & Lekker vullend kan zijn. Zijn broodje met Cambozolakaas gaat onder de grill en topt hij af met een salsa van geroosterde druiven. Krokant en smeuïg tegelijk.
«
»
12:00 | Sarah's Sweet Table |
Het oog wil ook wat, dat is zeker zo in de patisserie. Vandaag bakt Sarah twee desserts die er heel leuk uitzien op je koffietafel: een blauwe bessentaart met frangipanevulling en de beroemde rochers die Sarah een gouden laagje geeft.
«
»
12:30 | Guillaume's Paris |
Chef Guillaume Brahimi brengt een bezoek aan het zeventiende en achttiende arrondissement van Parijs, waar hij langsgaat bij een paddenstoelenkwekerij in een ondergrondse parkeergarage.
«
»
13:00 | Peppe's Emilia-Romagna |
Peppe ontdekt Modena, een stad die naast Ferrari en Pavarotti ook heel wat culinaire sterren herbergt zoals Massimo Bottura, de aceto balsamico, gnocco fritto en de mooiste markt Albinelli. Peppe laat de kijker meesmullen van tijdloos erfgoed.
«
»
13:35 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Van vlees op het weekmenu wordt chef Sam D'Huyvetter heel erg happy. Hij maakt vandaag rigatoni met pittige chorizo, een smeuïge kaassaus en verse pesto. Wedden dat ook jij happy wordt van dit Snel, Makkelijk & Lekker bordje!
«
»
14:10 | Lekker Lang Leven |
Michaël Sels reist af naar Spanje voor zijn versie van de bekende gehaktballetjes Albondigas. Hij maakt er ook bloemkool bij met gezonde witte saus. Maar eerst start hij de dag met een healthy havermoutontbijtje.
«
»
14:40 | Chris Cooks Cymru |
In het pittoreske Conwy ontdekt Chris de lokale delicatesse: Conwy-mosselen. Hij bereidt ze op spectaculaire Franse wijze met vuur en lava bread. Bij restaurant The Jackdaw proeft hij verfijnde gerechten met wilde zeegroenten.
«
»
15:15 | Karola's Kitchen |
Het is tijd voor een heerlijke avondmaal waar alle gasten blij mee zijn. Karolien maakt een courgettelasagne. Dit zit boordevol groenten en smaak. Als dessert is er een luchtige kaastaart in een potje.
«
»
15:45 | Hidden Gems |
Het verhaal van een man genaamd Jok, die ernaar streeft de erfenis van zijn grootvader voort te zetten. Hij liet hem een verborgen juweel in Thailand na, een succesvol restaurant met slechts één tafel.
«
»
16:35 | Indian Summer |
Alle vrouwen in het leven van Dominique en Tom krijgen een stoer menu voorgeschoteld: een Paloma cocktail, geflambeerde schelpjes, asado van speenvarken én Espresso Martini. De avond eindigt verrassend nog met een rondje paaldansen.
«
»
17:30 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag vult Bart Desmidt een bord met zijn grote liefde: vis. Hij combineert een lekker stukje pieterman met spitskool en maakt het lekker pittig met groene pepertjes en gember. Bartman gaat voor pieterman én voor Snel, Makkelijk en Lekker.
«
»
18:00 | BBQ Vanavond?! |
Bart Desmidt heeft weer allerlei mooie gerechten voor de BBQ vanavond. Hij bereidt dip van butternut en salie met krokant brood, een pastasalade met vongole en venkel en konijn met caponata.
«
»
18:25 | Comfort Food |
Na een lange baaldag op werk, helpt alleen maar lekker eten. Jeroen maakt eerst een zachte, zoete aardappelsoep klaar en erna nog een heerlijke, simpele Mexicaanse nachoschotel klaar met alles erop en eraan.
«
»
18:45 | Pasta & Risotto |
Jan Tournier maakt risotto met duif en Dagny Ros maakt driekleurenpasta met kip en broccoli.
«
»
19:10 | Piet Patron |
Stijn maakt vandaag een pittig chorizogerecht klaar met vlees van het mangalica-varken. Piet gaat langs bij Kris, de Belg die dit bijzondere spekvarken kweekt. De patron is helemaal in de wolken met de manier waarop Kris zijn beesten grootbrengt.
«
»
19:35 | Sportfood |
Wielertoerist Staf fietst iedere zondag meer dan honderd kilometer en daarom maken chef Michael en topsportdiëtiste Stephanie een krachtontbijt, een energiereep en een recuperatieshake voor hem.
«
»
20:10 | Vietnjam, met Quyên |
Quyên reist door culinair Vietnam, van noord naar zuid. Deze keer gaat ze naar hoofdstad Hanoi. Onderweg maakt ze kennis met plaatselijke specialiteiten en ingrediënten waarmee ze heerlijke gerechten maakt.
«
»
20:40 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag legt Sarah Puozzo een stukje van de wereld op het bord. Een ode aan haar roots. Die liggen in Veneto, waar iedereen watertandt bij een goeie spaghetti alla busara en die maakt ze nu.
«
»
21:10 | De Zomertafel |
Jan Buytaert en Johan Segers maken samen allerlei zomerse gerechten. Op het menu staat onder andere varkensspiering met gegrilde ananas, een stoofpotje met makreel, papillot van kabeljauw en een salade met doperwtjes en croutons.
«
»
21:45 | De Wereldkeuken |
Chef Merijn Tol presenteert alle tips en trics om het overheerlijke Midden-Oosten op tafel te zetten. Labneh, Sambousek en Tabouleh hebben na deze aflevering ook voor de kijker geen geheimen meer.
«
»
22:35 | Toasted on wheels! |
Het is nog vroeg maar Dominique en Dagny Ros zijn helemaal klaar om de Antwerpenaar te verwennen met spannende streetfood gerechten. Dominique kiest voor erwtensoep; Dagny Ros gaat voor tunnbrod met gegrilde makreel en een witte omelet.
«
»
23:00 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag legt Bert Meewis een heerlijk stukje konijn op het bord. Dat doet hij gezellig op z'n Vlaams. Geen pruim erbij, maar wel met gekaramelliseerde Limburgse appel.
«
»
23:25 | Foodies & The City |
Lynn Tess en Maud ontdekken vanop de Vespa de parel van Haspengouw. Het mooie Sint-Truiden dat genesteld ligt tussen de fruitteelt en Aprilse bloemsems. Ze proeven er vers appelsap en een lokaal bier.
«
»
00:05 | Sarah's Sweet Table |
Chef en diëtist Michaël Sels start de dag het liefst met een heerlijk en gezond ontbijtje. Zoals zijn chocolade pancake taco's. Daarna maakt hij jong en oud gelukkig met een portie comfort food, maar dan met een healthy twist.
«
»
00:30 | Toasted! |
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Chocochoc, Cappucino Domencino en Krakkebrood.
«
»
01:00 | Indian Summer |
Alle vrouwen in het leven van Dominique en Tom krijgen een stoer menu voorgeschoteld: een Paloma cocktail, geflambeerde schelpjes, asado van speenvarken én Espresso Martini. De avond eindigt verrassend nog met een rondje paaldansen.
«
»
01:40 | Puur Oosters - Japans |
Ivan maakt een van de meest geliefde gerechten uit de Japanse keuken klaar: sukiyaki, een eenpansgerecht met rundvlees en groentjes die in een hartige bouillon van sojasaus, suiker, sake en mirin worden gekookt en dan aan tafel worden geserveerd.
«
»