TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1CanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
05:20 De Eregast
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
06:05 De Smaaktoerist
Jeroen trekt erop uit in het Dijleland en ontdekt er eerlijk rundvlees, pikante waterkers uit de IJsevallei en hoevebier waar zelfs het trekpaard aan meewerkt. Ze vormen de perfecte ingrediŽnten voor een BBQ.
«
»
06:35 Het Weekmenu
Dagnż Růs Asmundsdottir bereidt IJslandse brandade, ribbetjes op Koreaanse wijze met zoete aardappel, gemarineerde aubergines met couscous en minestrone met gevuld brood.
«
»
07:10 Ainsley Eats The Streets
Ainsley's street food odyssee gaat naar Osaka, waar hij de kunst van het okonomiyaki maken ontdekt, tapas in Japanse stijl probeert en oestertempura en udon noedels met chiligarnalen maakt.
«
»
08:00 Veggie!
Philippe Van den Bulck maakt een caesarsalade met gegrilde sla harten en geroosterde artisjok.
«
»
08:15 Veggie!
Philippe Van den Bulck maakt lasagna van aubergines.
«
»
08:35 Tot op de Graat
Chef Johan Segers werkt met een speciaal beestje uit onze Noordzee: de wulk, een huisjesslak. Johan toont hoe je wulken in een pittige bouillon kan koken en hij maakt een verrassend stoofpotje met gekookte wulk, paddenstoelen en amandelnootjes klaar.
«
»
08:55 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag in de keuken de man die kookt met passie ťn zijn hart: Desmidt Bart. Hij gaat voor een Vlaamse klassieker die ook op en top comfort food is: worst met verse zuringstoemp. Heerlijk old school ťn Bart kennende: klaar in twintig minuten.
«
»
09:20 Toasted!
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Bloody Dominique, Miss Muesli Mix en een Killer Taco.
«
»
09:45 Karola's Kitchen
Helemaal Belgische kost. Helemaal veggie. Absoluut comfy en vooral: echt goed. Dat is wat Karolien vandaag maakt: balletjes in tomatensaus. Ze gebruikt vegan gehakt en veel pompoen en paprika. Die roostert ze en verwerkt ze ook in zacht-zoete hummus.
«
»
10:20 De Chalet, Hollandse Maatjes
De mannen maken het extra feestelijk met een kerststol als ontbijt, de zotste carpaccio ooit en een kalkoenrollade met truffel als diner. De party wordt alleen maar gekker, wanneer Dominique de ijskoude vijver induikt en zijn kleren vergeet.
«
»
11:10 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
11:45 KLAAR IN 20 minuten
Chef Peppe Giacomazza maakt een gezonde variant op dť Italiaanse klassieker: salade carbonara. Een bordje Italiaanse trots dus, en vooral: klaar in minder dan twintig minuten.
«
»
12:10 Ainsley Eats The Streets
Ainsley's street food odyssee gaat naar Osaka, waar hij de kunst van het okonomiyaki maken ontdekt, tapas in Japanse stijl probeert en oestertempura en udon noedels met chiligarnalen maakt.
«
»
13:05 Panklaar
Jan Buytaert laat zien hoe een lichte hartige Bretoense pannenkoek bereidt moet worden.
«
»
14:05 Apero - Dining
Jeroen de Pauw en Andy de Brouwer bundelen hun fantasie en serveren kleine gerechten en opmerkelijke dranken voor een eigentijds avondje eetplezier. Andy serveert een eigenzinnige negroni en Jeroen roostert wortelen in koffiegruis.
«
»
14:35 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag kookt de dame die culinair stevig weet te score(n): Moerman Lore. Ze gaat voor de Vlaamse klassieker die bovendien ook een stevig bordje comfort food is: wortelstoemp met chipolata en pickles. Zo simpel en heerlijk kan het leven zijn.
«
»
15:05 Ainsley Eats The Streets
Ainsley reist naar IJsland, waar hij kennismaakt met visrecepten en de cuisine van de Vikingen.
«
»
16:01 Soep!
Dit maal op het menu: een Oestersoep met groene asperges en Borsjt.
«
»
16:25 Veggie!
Chef Philippe heeft een voorliefde voor groenten en maakt dit keer een gebakken pompoen polenta.
«
»
16:35 Karola's Kitchen
Helemaal Belgische kost. Helemaal veggie. Absoluut comfy en vooral: echt goed. Dat is wat Karolien vandaag maakt: balletjes in tomatensaus. Ze gebruikt vegan gehakt en veel pompoen en paprika. Die roostert ze en verwerkt ze ook in zacht-zoete hummus.
«
»
17:05 Winters Grillen
Chef Jeroen de Pauw gaat winters grillen. Hij kookt buiten in een gezellig winterse tuin en probeert alles op maar ťťn barbecue te bereiden. Dit keer maakt hij kip en ananas.
«
»
17:30 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag de dame die een vette knipoog hanteert als charmestrategie: Breysem Anne-Sophie. Ze kookt vegetarisch en combineert couscous met rode kool, appel, walnoten en geitenkaas. Heerlijke combinaties en bovendien klaar in twintig minuten.
«
»
17:55 De Eregast
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
18:45 De Wereldkeuken
Chef Josť Polonio laat ons kennismaken met de authentieke smaken van zijn Spanje. Dit culinaire avontuur resulteert in een tafel vol heerlijke tapas.
«
»
19:30 Ellemieke's KIDchen
Ellemieke toont hoe kinderen op een leuke manier al die broodnodige vitamientjes kan binnenlepelen. Samen met haar kinderen maakt ze een heerlijke groentesoep, met een sidedish van slacrackers en heerlijke dips.
«
»
20:05 De Smaaktoerist
Jeroen zet z'n zintuigen op scherp in het Hageland. In Diest ruikt hij zoet in de Zoutstraat, in Meensel proeft hij van lokale appels en peren. En na de boomgaarden ziet hij volle wijngaarden. Ideale ingrediŽnten voor een krokant dessertje.
«
»
20:40 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag kookt de dame die culinair stevig weet te score(n): Moerman Lore. Ze gaat voor de Vlaamse klassieker die bovendien ook een stevig bordje comfort food is: wortelstoemp met chipolata en pickles. Zo simpel en heerlijk kan het leven zijn.
«
»
21:05 DIY
Deze keer maakt Johan Segers een heerlijke visbouillon. Roger van Damme laat zien hoe je banketbakkersroom maakt en Jan Buytaert maakt een snelle hap. Vervolgens sluit Dominique Persoone af met het recept voor pindakaas.
«
»
21:35 Ainsley Eats The Streets
Ainsley reist naar Palermo op het Italiaanse eiland SiciliŽ en bereidt zeevruchtenpasta op het strand, met vers gevangen tonijn. Ainsley proeft lokale delicatessen zoals gebakken calamares, gevulde sardines en het recept voor pesto van het eiland.
«
»
22:45 Peppe's Pasta
Peppe maakt met penne een pastagerechtje dat snel op tafel staat, met courgettebloem en mortadella.
«
»
23:00 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag in onze keuken de man die de Noordzee draagt in zijn hart: Desmidt Bart. Hij geeft buzze en maakt binnen twintig minuten een gebakken zeetong klaar met tomaat, kappertjes en aardappel. Om het in zijn woorden te zeggen: simpel en goed.
«
»
23:25 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
00:00 Sportfood
Wielertoerist Staf fietst iedere zondag meer dan honderd kilometer en daarom maken chef Michael en topsportdiŽtiste Stephanie een krachtontbijt, een energiereep en een recuperatieshake voor hem.
«
»
00:30 Feest van Eigen Bodem
Bart Desmidt begint met drie heerlijke hapjes met lokale kazen: een koekje van Oud Brugge met worteldip, peer met Pas de Bleu en een omelet met Passendale en groene kruiden. Daarna bereidt hij een sappige varkenskroon met bloemkool en mouseline.
«
»
01:00 Over (h)eerlijke groenten
Johan Segers bezoekt vandaag doperwtenteler Maarten De Wit. Daarna gaat hij aan de slag in de keuken en maakt hij een erwtensoep met spek, beenham en rookworst. Daarna serveert hij een bord vol erwtjes met broodcroutons en zilveruitjes.
«
»
01:40 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam's reis begint met een bezoek aan een ongewoon openluchtrestaurant. Yotam bezoekt ook een joods restaurant dat Tunesische gerechten met een draai serveert. Daar maakt hij kipgehaktballetjes met mais, geserveerd met een pittige citroensalsa.
«
»
02:25 DIY
Deze keer maakt Johan Segers een heerlijke visbouillon. Roger van Damme laat zien hoe je banketbakkersroom maakt en Jan Buytaert maakt een snelle hap. Vervolgens sluit Dominique Persoone af met het recept voor pindakaas.
«
»
02:50 Ainsley Eats The Streets
Ainsley reist naar Palermo op het Italiaanse eiland SiciliŽ en bereidt zeevruchtenpasta op het strand, met vers gevangen tonijn. Ainsley proeft lokale delicatessen zoals gebakken calamares, gevulde sardines en het recept voor pesto van het eiland.
«
»
03:35 Peppe's Pasta
Peppe maakt met penne een pastagerechtje dat snel op tafel staat, met courgettebloem en mortadella.
«
»
03:45 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag in onze keuken de man die de Noordzee draagt in zijn hart: Desmidt Bart. Hij geeft buzze en maakt binnen twintig minuten een gebakken zeetong klaar met tomaat, kappertjes en aardappel. Om het in zijn woorden te zeggen: simpel en goed.
«
»
04:05 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
04:35 Sportfood
Wielertoerist Staf fietst iedere zondag meer dan honderd kilometer en daarom maken chef Michael en topsportdiŽtiste Stephanie een krachtontbijt, een energiereep en een recuperatieshake voor hem.
«
»
05:00 Feest van Eigen Bodem
Bart Desmidt begint met drie heerlijke hapjes met lokale kazen: een koekje van Oud Brugge met worteldip, peer met Pas de Bleu en een omelet met Passendale en groene kruiden. Daarna bereidt hij een sappige varkenskroon met bloemkool en mouseline.
«
»
05:25 Over (h)eerlijke groenten
Johan Segers bezoekt vandaag doperwtenteler Maarten De Wit. Daarna gaat hij aan de slag in de keuken en maakt hij een erwtensoep met spek, beenham en rookworst. Daarna serveert hij een bord vol erwtjes met broodcroutons en zilveruitjes.
«
»
05:55 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam's reis begint met een bezoek aan een ongewoon openluchtrestaurant. Yotam bezoekt ook een joods restaurant dat Tunesische gerechten met een draai serveert. Daar maakt hij kipgehaktballetjes met mais, geserveerd met een pittige citroensalsa.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers