
TVgids - njam!
Andere zender »
05:35 | Over (h)eerlijke groenten |
Vandaag is Johan Segers op zoek naar verse bloemkool en die vindt hij bij Linda Van Dessel. Met deze kraakverse bloemkool maakt hij eerst een bloemkoolsoep met stilton en daarna een brandade van bloemkool met cipolata en een spiegeleitje.
«
»
06:05 | Tot op het Bot: Het Rund |
Gehakt zegt veel over de slager volgens Johan, hij maakt chili con carne met vlees van Benny.
«
»
06:20 | De Sterrenkaart |
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
06:50 | Tot op het Bot: Het Varken |
Johan Segers heeft een topgerecht in petto: een hammetje in de oven met wortelpuree en mosterdsaus. Voor zijn vlees gaat Johan langs bij beenhouwer Benny en speciaal voor de chef snijdt Benny een hammetje van de bil van het varken.
«
»
07:10 | Ainsley Eats The Streets |
Ainsley's street food odyssee gaat naar Osaka, waar hij de kunst van het okonomiyaki maken ontdekt, tapas in Japanse stijl probeert en oestertempura en udon noedels met chiligarnalen maakt.
«
»
08:00 | Roger van Damme - Goud |
Roger van Damme nodigt kampioen Femke Hermans uit en draagt een hemels dessert aan haar op.
«
»
08:25 | Karola's Kitchen |
Vandaag reist Karolien naar Azië door middel van haar heerlijke gerechten. Ze maakt een exotische noedelsoep, op basis van zelfgemaakte currypasta. De pasta komt terug in haar zalmballetjes die ze in de soep doet én wordt als aperitief serveert.
«
»
08:50 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag kookt de man met liever messy dan spic en span als slogan: Jelle Beeckman. Nog zo'n favoriete uitspraak van hem is: Pasta is life. Daarom gaat hij voor smeuïge penne met goed veel room en chorizo. De pangrattato geeft de crunch.
«
»
09:15 | De Eregast |
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
10:05 | Culinair Thailand |
Roger van Damme laat fijnproevers in het buitenland genieten van zijn creaties. Thailand is een van zijn favoriete reisbestemmingen. Tijdens deze reis toont hij typisch Thaise producten, de overheerlijke street food en gerechten van lokale topchefs.
«
»
10:25 | Het Weekmenu |
Jan Buytaert maakt een weekmenu dat perfect is voorbereid. Hij bereidt steak fiorentina met ovenaardappeltjes, gebakken makreel met groentenwok en gebakken rijst en een gehaktbroodje met krokant gebakken bloemkool en aardappeltjes.
«
»
11:10 | The Art of Making Cocktails |
Manuel Wouters bedient de liefhebbers van geraffineerde drankjes op hun wenken. Hij maakt telkens drie verrassende cocktails klaar en vertelt hierbij gepassioneerd over de verschillende ingrediënten en smaken van de drankjes.
«
»
12:10 | Ellemieke's KIDchen |
Kinderen en vis zijn niet altijd een goede match. Ellemieke toont met dit favoriete gerecht van Zenna hoe je kinderen op een leuke manier vis kan laten eten. Er is gelukkig ook nog tijd genoeg om een lekkere granita van aardbei te maken.
«
»
12:30 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag kookt een chef die pretty messy is en bovendien een heerlijke charlatan: Jelle Beeckman. Hij verzoent Thailand en Vlaanderen in het bord en maakt een oosterse salade met grijze garnalen en tempurakorrels. Let's talk & eat fusion.
«
»
12:55 | Comfort Food |
Gerechtjes die gezelligheid oproepen en iedereen doen glimlachen, kinderen inclusief. De old time favorite van Jeroen de Pauws dochter is een stevig slaatje met enorm veel gesmolten kaas en eigengemaakte mikadostokjes.
«
»
13:10 | De Gezonde Goesting |
Steffi serveert de perfecte brunchgerechtjes: een vegan roerei met nep-spek, een snelle worteldip en als dessert een chocolademousse met twee ingrediënten. Ook haalt ze eco-deco in huis en geeft ze tips voor de mooiste foodfotografie.
«
»
13:50 | De Sterrenkaart |
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
14:30 | BBQ Vanavond?! |
Chef Bart Desmidt maakt voor de barbecue met vrienden vandaag een pastasalade met gehakt en courgette, een kaasbroodje met mostarda van peer en kip op bierblik.
«
»
14:45 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag in onze keuken een kookgrage dame met een diploma in de psychologie: Vertriest Steffi. Ze legt de zon op ons bord met haar mediterraanse frittata: een eiergerecht met tomaatjes, aardappelen, spinazie, rucola en ook: pikante kruiden.
«
»
15:15 | Zoete Zonde |
Roger van Damme bereidt voor alle zoete zondaars een hemelse panna cotta, afgemaakt met nougatine. Voor de durfals geeft hij de panna cotta een upgrade en tovert hij het dessert om in een goddelijk dessertbord.
«
»
15:45 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Kreta heeft een rijke en complexe culinaire geschiedenis. In de oude hoofdstad van Heraklion maakt Yotam een variatie op dakos, een Kretenzische meze: een combinatie van tomaten, verkruimelde feta, olijven en oregano.
«
»
16:40 | Veggie! |
Philippe van den Bulck maakt arancini met paddenstoelen, mozzarella en pistache aïoli.
«
»
16:55 | Veggie! |
Philippe Van den Bulck maakt verrassende gazpachos.
«
»
17:10 | Tot op de Graat |
Johan Segers maakt een visje klaar dat heel populair is bij de Nieuwpoortse vissers: de schar. Deze vis nemen de vissers geregeld mee naar huis om 's middags op hun eigen bord te serveren.
«
»
17:30 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag komt in onze gezellige keuken zijn zegje doen: De Pauw Jeroen. Hij belegt een kant en klare worteltortilla met zelfgemaakte honinghummus, perzik en blauwe kaas. Ideaal voor als er maar twintig minuten over zijn.
«
»
17:55 | Toasted! |
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Gorgeous Goddess, Holy Mackerel en Magic Musroom Toast.
«
»
18:20 | Nuances |
Elke keer opnieuw weet Thierry Theys pure smaken te combineren. Vandaag zit er een friszure toets in zijn gerecht. Hij combineert immers de volle, vette smaak van Oosterchelde paling met een kommetje helder appelsap.
«
»
18:55 | De Chalet, Hollandse Maatjes |
Terwijl Roger en Dominique een zware avond verteren met yoga on the beach, maakt Peppe krokante pizza's als ontbijt. Maar ook het trio van zelfgedraaide worst en kibbeling van wijting vallen enorm in de smaak bij de heren.
«
»
20:05 | De Sterrenkaart |
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
20:40 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag in onze keuken een kookgrage dame met een diploma in de psychologie: Vertriest Steffi. Ze legt de zon op ons bord met haar mediterraanse frittata: een eiergerecht met tomaatjes, aardappelen, spinazie, rucola en ook: pikante kruiden.
«
»
21:10 | Ainsley Eats The Streets |
Ainsley reist naar IJsland, waar hij kennismaakt met visrecepten en de cuisine van de Vikingen.
«
»
22:00 | Panklaar |
Jan Buytaert maakt Magret van eend in een Oosters jasje.
«
»
22:25 | Apero - Dining |
Jeroen de Pauw en Andy de Brouwer bundelen hun fantasie en serveren kleine gerechten en opmerkelijke dranken voor een eigentijds avondje eetplezier. Andy maakt een eigen variant op de Bloody Mary en Jeroen lepelt kruidige tonijntartaar op toastjes.
«
»
23:00 | KLAAR IN 20 minuten |
Chef Jeroen De Pauw neemt de keuken voor een dagje over. Hij belegt een kant en klare bloemkoolpizza met zelfgemaakte erwtenhummus en pikante merguez. En dat zelfs in twintig minuten.
«
»
23:25 | Ainsley Eats The Streets |
In Barbados proeft Ainsley pittige sauzen, bezoekt hij rumwinkels en probeert hij indruk te maken op Barbadanen met zijn kookkunsten.
«
»
00:15 | De Eregast |
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
01:05 | De Smaaktoerist |
In de Vlaamse Ardennen zijn heerlijke streekproducten te vinden. Dat weet ook Smaaktoerist Jeroen. Hij trotseert er de mythische kasseien en zoekt verfrissing aan een waterbron. Onderweg scoort hij lamsvlees van eigen kweek en zalige geitenkaas.
«
»
01:40 | De Sterrenkaart - Nederland |
Sergio Herman zag in Syrco Bakker een groot talent en zette hem in 2010 achter de potten van Pure C in Cadzand. In 2011 werd hij bekroond met één ster, in 2018 met een tweede. Een blik achter de schermen van het vernieuwde Pure C.
«
»
02:10 | De Sterrenkaart |
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
02:45 | Ainsley Eats The Streets |
Ainsley reist naar IJsland, waar hij kennismaakt met visrecepten en de cuisine van de Vikingen.
«
»
03:30 | Panklaar |
Jan Buytaert maakt Magret van eend in een Oosters jasje.
«
»
03:40 | Apero - Dining |
Jeroen de Pauw en Andy de Brouwer bundelen hun fantasie en serveren kleine gerechten en opmerkelijke dranken voor een eigentijds avondje eetplezier. Andy maakt een eigen variant op de Bloody Mary en Jeroen lepelt kruidige tonijntartaar op toastjes.
«
»
04:10 | KLAAR IN 20 minuten |
Chef Jeroen De Pauw neemt de keuken voor een dagje over. Hij belegt een kant en klare bloemkoolpizza met zelfgemaakte erwtenhummus en pikante merguez. En dat zelfs in twintig minuten.
«
»
04:30 | Ainsley Eats The Streets |
In Barbados proeft Ainsley pittige sauzen, bezoekt hij rumwinkels en probeert hij indruk te maken op Barbadanen met zijn kookkunsten.
«
»
05:20 | De Eregast |
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»