TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
05:40 Nuances
Sterrenchef Thierry Theys bereidt een heerlijk gerecht. Vandaag staat er als basis een bouillabaise en aardappelpuree op het menu, maar ook deze keer maakt Thierry er een eigen interpretatie van.
«
»
06:10 Tot op de Graat
Er zijn meer vissoorten in de Noordzee te vinden dan verwacht, vandaag, de Scharretong.
«
»
06:25 Peppe's Pizza
Het is misschien geen traditionele pizza, maar het is er wel eentje die in Italië al generaties lang populair is: de pizza met hazelnootpasta of zoals ze het in het Italiaans zeggen: de pizza cioccolata.
«
»
06:30 Ainsley Eats The Streets
De beroemde chef-kok Ainsley Harriott onderzoekt de relatie tussen plaatselijk straatvoedsel en culturele identiteit.
«
»
07:15 De Gastentafel
Roger van Damme bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
08:00 Zoete Zonde
Roger van Damme predikt vandaag een dubbele zoete zonde. Eerst maakt hij een chocoladebavarois, die hij een upgrade geeft naar een hemels dessert. Ernaast serveert hij bananenbalkjes in rumsiroop.
«
»
08:25 De Eregast
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
09:25 KLAAR IN 20 minuten
Chef Jelle Beeckman gaat voor een tortelloni die hij gaart in een pompoensoep en afwerkt met boerenham. Hij bewijst in twintig minuten dat het zoveel meer is dan een simpel soepje.
«
»
09:50 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
10:40 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam's reis begint in Marokko's meest levendige stad, Marrakech. Daar ontdekt hij de geheimen van de tajine, verkent het met geconserveerde citroenen doordrenkte straatvoedsel en gaat uit eten in de grootste gemeenschappelijke eetzaal van de stad.
«
»
11:30 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag een vrouw die kookt met kilo's passie en een vleugje glos: Dagny Ros. Ze maakt kip à l'orange. Dat klinkt fancy, maar het is gewoon een simpel stukje kipfilet in een Oosters sausje met sinaasappelsap. Uiteraard geserveerd met rijst.
«
»
12:00 Tot op de Graat
Johan Segers gaat aan de slag met krab. Deze powerkrab is de grootste die in onze Noordzee leeft en kan met haar scharen zonder problemen een potlood in twee breken. Johan laat zien hoe je deze krab opvult met heerlijk gekookt krabbenvlees.
«
»
12:20 De Chalet aan zee
De eerste dag van hun boysweekend zetten Dominique, Roger en Peppe in met een stevig welkomstdrankje en een hartverwarmende pompoenrisotto. En terwijl Roger met paard en kar op garnalen vist, scoren de andere twee met bomboloni op de dijk.
«
»
13:05 A la carte
Njam!-chef Thierry Theys laat zien hoe je een duif kunt bereiden.
«
»
13:30 Het Weekmenu
Dominique Persoone maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Hij bereidt viscurry met naanbrood, lamsgehakt met tzatziki, koolsla en pitabrood, Mexicaanse pulled chicken en een Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh.
«
»
14:15 Het Weekmenu
Steffi Vertriest maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Ze bereidt kip in sinaasappelsaus met quinoawok, zalm in rode curry met limoengras, een Marokkaans stoofpotje met zoete aardappel en quinoa met pesto en een eitje.
«
»
14:50 Meesterlijke Klassiekers
Sterrenchef Peter doet de grootste klassiekers alle eer aan en bereidt dit keer paling in 't groen.
«
»
15:30 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
16:05 A la carte
Njam!-chef Thierry Theys laat zien hoe je een duif kunt bereiden.
«
»
16:35 Roger van Damme - Goud
De beste patissier ter wereld nodigt bekende sportieve wereldkampioenen uit bij hem thuis en draagt een hemels dessert aan hen op. Dit keer heeft hij Sven Nys op bezoek en Roger maakt speciaal voor hem aardbeienbavarois.
«
»
17:00 Karola's Kitchen
Gewoon gezond en goed eten is altijd mogelijk, ook 's middags op het werk. Karolien bereidt twee lunches 'on the go'. Deze zijn een sappige frittata met spinazie en feta en frisse spring rolls met een mangodip.
«
»
17:30 KLAAR IN 20 minuten
De Limburgse tweesterrenchef Bert Meewis maakt een heerlijk gevulde pladijs met champignons en ansjovis, die hij vervolgens gaart in de oven. Een stukje vis van Meewis, je wil niet weten hoe lekker dat is.
«
»
17:55 De Eregast
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
18:40 Culinair Thailand
Roger van Damme laat fijnproevers in het buitenland genieten van zijn creaties. Thailand is een van zijn favoriete reisbestemmingen. Tijdens deze reis toont hij typisch Thaise producten, de overheerlijke street food en gerechten van lokale topchefs.
«
»
19:00 Het Weekmenu
Jeroen de Pauw bereidt preirolletjes met gerookte zalm en bieslookpuree, kalfslapjes in citroensaus met Griekse rijst, een pasta pesto van edamamebonen met groene groenten en eenr isotto van champigons met pancetta en rucola.
«
»
19:45 The Art of Making Cocktails
Manuel vertelt gepassioneerd en met kennis van zaken over de ingrediënten en de smaken en kleuren van de verschillende drankje. Vandaag schotelt hij Gibson - The Knickerbocker Punch - Greyhound voor.
«
»
20:00 Tot op het Bot: Het Varken
Voor Johan Segers is er niets aan een varken dat je niet kan opeten en van die boodschap wil hij ook de kijker overtuigen. Op zijn menu van vandaag staat er een stoofpotje van varkenskop, afgewerkt met varkenshersenen.
«
»
20:15 Ellemieke's KIDchen
Ellemieke toont hoe kinderen op een leuke manier al die broodnodige vitamientjes kan binnenlepelen. Samen met haar kinderen maakt ze een heerlijke groentesoep, met een sidedish van slacrackers en heerlijke dips.
«
»
20:40 KLAAR IN 20 minuten
Mounir Toub neemt de kijker mee naar zijn kruidige Arabische keuken. Hij gaat voor falafel, maar steekt hem in een hip jasje en maakt er een wafel van. Als beleg serveert hij een frisse wortelsalade.
«
»
21:05 Comfort Food
Na een lange baaldag op werk, helpt alleen maar lekker eten. Jeroen maakt eerst een zachte, zoete aardappelsoep klaar en erna nog een heerlijke, simpele Mexicaanse nachoschotel klaar met alles erop en eraan.
«
»
21:25 De Gezonde Goesting
Gezond eten wil ook zeggen je lichaam trakteren op lekkers: gezondigen. Healthy foodie Steffi maakt daarom vandaag onder meer taartjes met speculaasbodem voor haar gasten. Ze smaken lekker zoet en zijn toch gezond.
«
»
21:55 De Dagschotel
Als man van de zee, beveelt Bart Desmidt iedereen warm aan toch zeker één keertje per week vis op het menu te zetten. Vandaag kiest chef Bart voor de vlaswijting - ook bekend onder de naam pollak - en maakt er een lasagne met tomaat en spinazie mee.
«
»
22:05 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
22:40 Winters Grillen
Chef Jeroen de Pauw gaat winters grillen. Hij kookt buiten in een gezellig winterse tuin en probeert alles op maar één barbecue te bereiden. Dit keer maakt hij onglet met chimichurri.
«
»
23:00 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag geeft deze chef van katoen: De Pauw Jeroen. Hij grilt inktvis op de teppanyaki en serveert er een ciabatta met tomatensalsa bij. Een bordje vakantie, zomer en zon dat klaar is in 20 minuten.
«
»
23:25 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam's reis begint met een bezoek aan een ongewoon openluchtrestaurant. Yotam bezoekt ook een joods restaurant dat Tunesische gerechten met een draai serveert. Daar maakt hij kipgehaktballetjes met mais, geserveerd met een pittige citroensalsa.
«
»
00:15 Soep!
De chefs maken een aardappelsoep met wintertruffel en Blankenberse garnalensoep.
«
»
00:35 Smossen Mag
Roger van Damme maakt samen met drie jonge gasten TV-food. Cel, Thomas en Luca behoren vandaag tot de gelukkigen en samen met Roger maken ze chips van vergeten groenten, een lekker dipsausje en natuurlijk popcorn.
«
»
01:00 Over (h)eerlijke groenten
Vandaag is Johan Segers op zoek naar verse bloemkool en die vindt hij bij Linda Van Dessel. Met deze kraakverse bloemkool maakt hij eerst een bloemkoolsoep met stilton en daarna een brandade van bloemkool met cipolata en een spiegeleitje.
«
»
01:30 Tot op het Bot: Het Rund
Johan wil graag een goede hamburger bereiden en vraagt beenhouwer Benny om hulp voor het juiste stukje vlees. Volgens Benny is de borst het lekkerste stuk vlees om een hamburger mee klaar te maken.
«
»
01:45 De Dagschotel
De zeeduivel is dan wel niet moeders mooiste, maar dat hij lekker is, staat als een paal boven water. Chef Peppe verklapt zijn super simpel receptje om deze noordzeevis te pimpen met een jasje van gebakken aubergine.
«
»
02:00 Sportfood
Michael en Stephanie maken makkelijke gerechten voor vrouwen die druk zijn met voetballen.
«
»
02:20 KLAAR IN 20 minuten
Mounir Toub neemt de kijker mee naar zijn kruidige Arabische keuken. Hij gaat voor falafel, maar steekt hem in een hip jasje en maakt er een wafel van. Als beleg serveert hij een frisse wortelsalade.
«
»
02:45 Comfort Food
Na een lange baaldag op werk, helpt alleen maar lekker eten. Jeroen maakt eerst een zachte, zoete aardappelsoep klaar en erna nog een heerlijke, simpele Mexicaanse nachoschotel klaar met alles erop en eraan.
«
»
03:00 De Gezonde Goesting
Gezond eten wil ook zeggen je lichaam trakteren op lekkers: gezondigen. Healthy foodie Steffi maakt daarom vandaag onder meer taartjes met speculaasbodem voor haar gasten. Ze smaken lekker zoet en zijn toch gezond.
«
»
03:25 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
03:55 Winters Grillen
Chef Jeroen de Pauw gaat winters grillen. Hij kookt buiten in een gezellig winterse tuin en probeert alles op maar één barbecue te bereiden. Dit keer maakt hij onglet met chimichurri.
«
»
04:10 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag geeft deze chef van katoen: De Pauw Jeroen. Hij grilt inktvis op de teppanyaki en serveert er een ciabatta met tomatensalsa bij. Een bordje vakantie, zomer en zon dat klaar is in 20 minuten.
«
»
04:35 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam's reis begint met een bezoek aan een ongewoon openluchtrestaurant. Yotam bezoekt ook een joods restaurant dat Tunesische gerechten met een draai serveert. Daar maakt hij kipgehaktballetjes met mais, geserveerd met een pittige citroensalsa.
«
»
05:20 Soep!
De chefs maken een aardappelsoep met wintertruffel en Blankenberse garnalensoep.
«
»
05:40 Smossen Mag
Roger van Damme maakt samen met drie jonge gasten TV-food. Cel, Thomas en Luca behoren vandaag tot de gelukkigen en samen met Roger maken ze chips van vergeten groenten, een lekker dipsausje en natuurlijk popcorn.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Klopjacht' (Play4)

Kan Chloé echt ontsnappen? De voortvluchtigen moeten in het centrum van Gent zijn voor de sleutel naar het volgende level. Maar de speurders weten het, en ze zullen er zijn.
br>'Klopjacht', om 20.00 uur op Play4.

Dossiers