TVgids - njam!

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
05:50 Soep!
De chefs maken een currysoep met mosseltjes en een cacaosoep.
«
»
06:05 Smossen Mag
Chef-koks Duncan (8 jaar), Loïc (12 jaar) en Ounsia (9 jaar) voelen zich als een vis in het water wanneer chef Roger van Damme hen vertelt dat ze zelf fishsticks zullen maken. Kokerellen op kindermaat.
«
»
06:30 Over (h)eerlijke groenten
Johan Segers gaat vandaag op bezoek bij Thomas Cools, teler van Brussels grondwitlof. De chef komt er alles te weten over dit edele product. Daarna maakt hij een bladerdeegbroodje met witlof.
«
»
07:10 De Sterrenkaart
Chef Koen Somers werkt intussen al vele jaren in de keuken. In zijn restaurant Kristalijn serveert hij hedendaagse gerechten van hoog niveau. In 2013 kreeg het restaurant zijn eerste Michelinster.
«
»
07:40 Tot op het Bot: Het Rund
Samen met slager Benny Vermeulen overloopt Johan de eigenschappen van een rundwang en krijgt hij nog enkele interessante weetjes over dit stuk vlees te horen.
«
»
08:00 Roger van Damme - Goud
Roger van Damme nodigt schaatser en skater Bart Swings uit bij hem thuis. Eerst kletsen ze gezellig over zijn sportleven. Daarna kruipen ze samen achter het fornuis en draagt Roger een heerlijk bananenbrood aan hem op.
«
»
08:35 Karola's Kitchen
Iedereen kent wel de drukte in de ochtend. Daarom zet Karolien twee voedzame ontbijtjes op het menu: een super simpele smoothie met aardbeien en zelfs paprika, en ook ontbijtmuffins van appel. Het is perfect om vooraf voor te bereiden.
«
»
09:00 KLAAR IN 20 minuten
De keuken wordt vandaag overgenomen door Michiel van der Eerde, de chef die Amsterdam met de meest markante horecaconcepten bombardeerde. Bereid je smaakpapillen voor op een feest: zalmhaas met chips van krieltjes.
«
»
09:30 De Eregast
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
10:20 Culinair Thailand
Roger van Damme laat fijnproevers in het buitenland genieten van zijn creaties. Thailand is een van zijn favoriete reisbestemmingen. Tijdens deze reis toont hij typisch Thaise producten, de overheerlijke street food en gerechten van lokale topchefs.
«
»
10:50 Het Weekmenu
Dominique Persoone maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Hij bereidt viscurry met naanbrood, lamsgehakt met tzatziki, koolsla en pitabrood, Mexicaanse pulled chicken en een Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh.
«
»
11:35 The Art of Making Cocktails
Manuel Wouters bedient de liefhebbers van geraffineerde drankjes op hun wenken. Hij maakt telkens drie verrassende cocktails klaar en vertelt hierbij gepassioneerd over de verschillende ingrediënten en smaken van de drankjes.
«
»
11:50 Ellemieke's KIDchen
Kinderen en vis zijn niet altijd een goede match. Ellemieke toont met dit favoriete gerecht van Zenna hoe je kinderen op een leuke manier vis kan laten eten. Er is gelukkig ook nog tijd genoeg om een lekkere granita van aardbei te maken.
«
»
12:10 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag in uw dis, de tweesterrenchef die bulkt van de vakkennis: Bert Meewis. Niet meer dan twintig minuten heeft hij nodig om een stoofpotje van zeetong te maken. De jonge prei en aardappeltjes maken het gerecht compleet. Vis van Meewis.
«
»
12:40 Comfort Food
Binnenblijfweer vraagt om Comfort Food. Dat weet Jeroen de Pauw als de beste. Vandaag maakt hij balletjes in tomatensaus die ook kort in de oven gaan. En er is ook een dessert. Dat wordt een chocoladeroompap met petit-beurrekoekjes.
«
»
13:05 De Gezonde Goesting
Kinderen zijn makkelijk blij te maken met chocola en chips, maar vandaag wil Steffi de mama's en papa's duidelijk maken dat snoepen ook gezond kan zijn. Ze maakt lekkere haverkoekjes, een verrassende ontbijtsmoothie en een stevige pompoenlasagne.
«
»
13:35 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
14:10 Winters Grillen
Chef Jeroen de Pauw gaat winters grillen. Hij kookt buiten in een gezellig winterse tuin en probeert alles op maar één barbecue te bereiden. Dit keer maakt hij tonijn en papillot van rood fruit.
«
»
14:35 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag kookt de man die de Noordzee draagt in zijn hart: Desmidt Bart. Hij geeft buzze en maakt mooi binnen de tijd een gepaneerde grietbot klaar met een frisse mosterdvinaigrette en salade.
«
»
15:05 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam Ottolenghi's reis gaat verder in Istanbul, de meest historische en culturele stad van Turkije. Hier proeft hij vis uit het prachtige water van de Bosporus, staat hij versteld van prachtige lokale groenten en proeft hij verrukkelijke streetfood.
«
»
15:55 Wild van Wild
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan een tocht door het Vlaamse landschap op zoek naar hert.
«
»
16:25 Veggie!
Philippe van den Bulck heeft een voorliefde voor groenten. Hij maakt er zijn persoonlijke missie van om mensen te inspireren met een rijke en gevarieerde keuken, zonder vlees en met veel groenten.
«
»
16:45 Veggie!
Chef Philippe heeft een voorliefde voor groenten en maakt dit keer een gebakken pompoen polenta.
«
»
17:05 Tot op de Graat
Er staat een ondergewaardeerde, maar daarom niet minder smakelijke vis op het menu: de wijting. Johan Segers maakt de wijting klaar à la dugléré: in een sausje van boter, sjalotjes, tomaat en witte wijn.
«
»
17:30 KLAAR IN 20 minuten
De Italiaanse chef Peppe Giacomazza maakt overheerlijke kippendijtjes die hij opvult met natuurham en mozzarella. Heerlijk in combinatie met zijn klassieke groene asperges. Buon appetito.
«
»
18:00 Toasted on wheels!
Het is nog vroeg maar Dominique en Dagny Ros zijn helemaal klaar om de Antwerpenaar te verwennen met spannende streetfood gerechten. Dominique kiest voor erwtensoep; Dagny Ros gaat voor tunnbrod met gegrilde makreel en een witte omelet.
«
»
18:30 Panklaar
Jan Buytaert maakt in een pan in een draai en een wip een overheerlijke marokkaanse kip.
«
»
18:45 Nuances
Thierry Theys laat zien hoe hamachi met tomaten gemaakt kan worden.
«
»
19:20 De Chalet aan de Semois
De eerste dag van hun boysweekend zetten Dominique, Peppe en Jeroen in met een stevige koffiecocktail, een dikke erwtensoep en zalige forelhapjes. Terwijl Jeroen stroopwafels maakt, verkennen onze twee macho's de omgeving op de scooter.
«
»
20:05 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
20:40 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag de chef die zweert bij puur natuur, dat is zijn spirit: Bart Desmidt. Hij maakt kalfsrug klaar en serveert er een smeuïge pastasalade bij van burrata. De Italiaanse Parmaham is de kers op het kalfsvlees. Geniet ervan.
«
»
21:05 De Wereldkeuken
Chef Vanja van der Leeden geeft haar authentieke keukentips voor de perfecte Nasi Goreng. Verder neemt ze ons mee in een bad van vloeibaar goud voor een heerlijke Soto Ayam, die ze afwerkt met een Es Alpukat.
«
»
21:55 Lekker Lang Leven
Chef en diëtist Michaël Sels toont een gezonde versie van de English tea met zelfgemaakte scones. Een heerlijk ontbijt of vieruurtje. Daarna kiest hij heel bewust voor veggie met een krokante falafelsaté van zoete aardappel en kikkererwten.
«
»
22:20 Apero - Dining
Jeroen de Pauw en Andy de Brouwer bundelen hun fantasie en serveren kleine gerechten en opmerkelijke dranken voor een eigentijds avondje eetplezier. Andy serveert een eigenzinnige negroni en Jeroen roostert wortelen in koffiegruis.
«
»
23:00 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag kookt de man met de looks van een stouterik, maar met het hart van een braverik: Persoone Dominique. Hij vult tomaten op met gehakt en serveert een aardappel bij. Meer moet dat niet zijn: lekker en vooral: klaar in 20 minuten.
«
»
23:30 Het Weekmenu
Dominique Persoone maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Hij bereidt viscurry met naanbrood, lamsgehakt met tzatziki, koolsla en pitabrood, Mexicaanse pulled chicken en een Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh.
«
»
00:20 De Eregast
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
01:05 De Smaaktoerist
In de Vlaamse Ardennen zijn heerlijke streekproducten te vinden. Dat weet ook Smaaktoerist Jeroen. Hij trotseert er de mythische kasseien en zoekt verfrissing aan een waterbron. Onderweg scoort hij lamsvlees van eigen kweek en zalige geitenkaas.
«
»
01:40 De Sterrenkaart - Nederland
Sergio Herman zag in Syrco Bakker een groot talent en zette hem in 2010 achter de potten van Pure C in Cadzand. In 2011 werd hij bekroond met één ster, in 2018 met een tweede. Een blik achter de schermen van het vernieuwde Pure C.
«
»
02:20 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
02:55 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag de chef die zweert bij puur natuur, dat is zijn spirit: Bart Desmidt. Hij maakt kalfsrug klaar en serveert er een smeuïge pastasalade bij van burrata. De Italiaanse Parmaham is de kers op het kalfsvlees. Geniet ervan.
«
»
03:15 De Wereldkeuken
Chef Vanja van der Leeden geeft haar authentieke keukentips voor de perfecte Nasi Goreng. Verder neemt ze ons mee in een bad van vloeibaar goud voor een heerlijke Soto Ayam, die ze afwerkt met een Es Alpukat.
«
»
04:00 Lekker Lang Leven
Chef en diëtist Michaël Sels toont een gezonde versie van de English tea met zelfgemaakte scones. Een heerlijk ontbijt of vieruurtje. Daarna kiest hij heel bewust voor veggie met een krokante falafelsaté van zoete aardappel en kikkererwten.
«
»
04:20 Apero - Dining
Jeroen de Pauw en Andy de Brouwer bundelen hun fantasie en serveren kleine gerechten en opmerkelijke dranken voor een eigentijds avondje eetplezier. Andy serveert een eigenzinnige negroni en Jeroen roostert wortelen in koffiegruis.
«
»
04:50 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag kookt de man met de looks van een stouterik, maar met het hart van een braverik: Persoone Dominique. Hij vult tomaten op met gehakt en serveert een aardappel bij. Meer moet dat niet zijn: lekker en vooral: klaar in 20 minuten.
«
»
05:15 Het Weekmenu
Dominique Persoone maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Hij bereidt viscurry met naanbrood, lamsgehakt met tzatziki, koolsla en pitabrood, Mexicaanse pulled chicken en een Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh.
«
»
05:55 De Eregast
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 2 logo

Vier dagen na de explosieve gebeurtenissen uit de eerste film, vindt John Wick zijn gestolen en waardevolle Ford Mustang terug in een pakhuis van Abram Tarasov, de broer van Viggo. Hij keert terug naar huis, waar hij het bezoek krijgt van de Italiaanse misdaadkoning Santino D'Antonio. Die herinnert John eraan dat hij nog bij de maffia in het krijt staat en wil nu zijn schuld innen. John weigert echter om in te gaan op zijn voorstel. De gevolgen van deze beslissing zijn niet te overzien.

'John Wick: Chapter 2', film uit 2017 met oa. Keanu Reeves, om 20.35 uur op VTM 2.

Dossiers