
TVgids - njam!
Andere zender »
05:30 | Het weekmenu |
Kalfslende met grootmoeders groentjes // Pasta met gerookte zalm // Mac & cheese met gehaktballetjes // Vegetarisch slaatje met geitenkaas
«
»
06:10 | Nuances |
Vandaag tracht Thierry Theys u weer te verrassen, zelfs misschien te verbazen met zijn bereiding van kalfszwezerik met koffie!
«
»
06:40 | Tot op de graat |
Johan Segers heeft in deze aflevering de eer om te koken met een parel uit de Noordzee: de kabeljauw. Deze prachtige grote vis is bij ons immens populair en dat is natuurlijk niet zomaar.
«
»
06:55 | De gastentafel |
Vandaag met Peppe Giacomazza.
«
»
07:40 | De dagschotel |
Bladerdeegjes met tongrolletjes, het klinkt ongelooflijk 'jaren 80 en dat zijn ze ook.
«
»
08:00 | De Zoete Zonde |
In Zoete Zonde maakt Roger van Damme telkens een gekend en 'basic' dessert klaar, dat hij daarna een upgrade geeft naar een dessertenbord van wereldklasse.
Er zijn 10 geboden. Roger van Damme voegt er graag nog één aan toe: zondig zoet!
«
»
08:30 | De Eregast |
Jeroen nodigt zijn mentor en topchef Christer Elfving uit.
«
»
09:30 | Klaar in 20 minuten |
Vandaag kookt het zwaargewicht uit de culinaire showbusiness: Bert Meewis! Hij bakt varkenskoteletjes die hij serveert met een zalige Blackwellsaus.
«
»
10:00 | De sterrenkaart |
Bart Desmidt deelt zijn twee Michelinsterren-waardige keukengeheimen en vertelt over de weg naar de sterren met zijn driekoppig topteam.
«
»
10:50 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Yotam Ottolenghi viert in Ottolenghi's Meditterranean Feast de oneindige mogelijkheden van lokale producten.
«
»
11:45 | Klaar in 20 minuten |
Vandaag staat Jeroen de Pauw achter de kookpotten. Hij maakt een dikke bloemkoolsoep met croutons van peperkoek en gerookte eend. Een kommetje gezelligheid dus dat bovendien klaar is in 20 minuten.
«
»
12:15 | De gastentafel |
Vandaag met Peppe Giacomazza.
«
»
12:55 | De chalet aan zee |
De heren zetten hun laatste dag in met een frisse duik in zee. Op het slotmenu een hartige tiramisu van Peppe, een panna cotta met rum van Roger en een stevig staaltje outdoorcooking van Dominique samen met vriend en talent Willem Hiele.
«
»
13:45 | A la carte |
Sommige gerechten lijken op het eerste gezicht heel gemakkelijk om te maken, maar als je ze op de perfecte manier wil serveren, zijn ze toch niet zo simpel als vaak gedacht.
«
»
14:10 | Het weekmenu |
De chef maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Gevuld Kalfsgebraad met aardappelsalade // Zwaardvis met mediterraanse tomatensalsa // Vegetarische pastarolletjes met spinazie en ricotta // Lasagne van risottorijst, tomaat en ragu
«
»
14:55 | Meesterlijke klassiekers |
Sterrenchef Peter Goossens doet de grootste klassiekers uit onze keuken alle eer aan doen.
«
»
15:30 | De sterrenkaart |
Bart Desmidt deelt zijn twee Michelinsterren-waardige keukengeheimen en vertelt over de weg naar de sterren met zijn driekoppig topteam.
«
»
16:05 | A la carte |
Sommige gerechten lijken op het eerste gezicht heel gemakkelijk om te maken, maar als je ze op de perfecte manier wil serveren, zijn ze toch niet zo simpel als vaak gedacht.
«
»
16:35 | Roger van Damme - Goud 2 |
De beste patissier ter wereld nodigt bekende sportieve wereldkampioenen uit bij hem thuis en draagt een hemels dessert aan hen op!
«
»
17:05 | Karola's Kitchen - gewoon gezond & goed |
De ochtendrush! We kennen hem allemaal. Geen tijd voor niets. Daarom zet Karolien 2 voedzame ontbijtjes op het menu: een super simpele smoothie met aardbeien en jawel paprika. En ook ontbijtmuffins van appel. Perfect op voorhand te preppen.
«
»
17:30 | Klaar in 20 minuten |
Vandaag in de keuken: de chef die Amsterdam met de meest markante horecaconcepten bombardeerde: Michiel van der Eerde! Bereid je smaakpapillen voor op een feest: zalmhaas met chips van krieltjes.
«
»
18:00 | De Eregast |
Dominique nodigt als eerste gast de Godfather van de Belgische gastronomie uit: Peter Goossens. Met gezonde zenuwen serveren de boys hun drie gangen
«
»
18:50 | Culinair Thailand |
Njam!-chef Roger van Damme bereidt zijn heerlijke desserten niet alleen in Het Gebaar, ook in het buitenland laat hij fijnproevers genieten van zijn creaties.
«
»
19:20 | Het weekmenu |
De chef maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Viscurry met naanbrood // Lamsgehakt met tzatziki, koolsla en pittabrood // Mexicaanse pulled chicken // Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh
«
»
20:05 | The art of making cocktails |
Cocktailmaker Manuel Wouters bereidt de cocktails Mint Thunderbolt, Marlene Dietrich en Stinger.
«
»
20:20 | Ellemiekes KIDchen |
Ellemieke Vermolen vindt het erg belangrijk elke dag een verse en gezonde maaltijd voor haar kinderen te bereiden.
«
»
20:40 | Klaar in 20 minuten |
Vandaag in uw dis, de tweesterrenchef die bulkt van de vakkennis: Bert Meewis! Niet meer dan 20 minuten heeft hij nodig om een stoofpotje van zeetong te maken. De jonge prei en aardappeltjes maken het gerecht compleet. Vis van Meewis!
«
»
21:10 | Comfort Food |
Binnenblijfweer vraagt om Comfort Food! Dat weet Jeroen De Pauw als de beste. Vandaag maakt hij balletjes in tomatensaus die ook kort in de oven gaan.
«
»
21:30 | De gezonde goesting |
"Kids zijn makkelijk blij te maken met choco en chips, maar vandaag wil Steffi de mama's en papa's aan haar toog duidelijk maken dat snoepen ook gezond kan zijn.
«
»
22:00 | De sterrenkaart |
Bart Desmidt deelt zijn twee Michelinsterren-waardige keukengeheimen en vertelt over de weg naar de sterren met zijn driekoppig topteam.
«
»
22:35 | Winters grillen |
De brandende zon is geen must meer om de BBQ aan te steken. Chef Jeroen De Pauw gaat Winters Grillen en legt als hoofdgerecht een heerlijk stuk tonijn op de BBQ. Als dessert maakt hij een verrassende papillot van rood fruit en cuberdons.
«
»
23:00 | Klaar in 20 minuten |
Vandaag kookt de man die de Noordzee draagt in zijn hart: Desmidt Bart! Hij geeft "buzze" en maakt mooi binnen de tijd een gepaneerde grietbot klaar met een frisse mosterdvinaigrette en salade.
«
»
23:30 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Yotam Ottolenghi viert in Ottolenghi's Meditterranean Feast de oneindige mogelijkheden van lokale producten.
«
»
00:20 | Soep! |
Currysoep met mosseltjes (Lady Curzon ) / Cacaosoep
«
»
00:45 | Smossen mag |
Vandaag is het visdag en vroeger viel die dag meestal op een vrijdag, wanneer de viskraam op het dorpsplein stond.
«
»
01:00 | Over (h)eerlijke groenten |
Johan Segers gaat vandaag op bezoek bij Thomas Cools, teler van Brussels grondwitlof. De chef komt er alles te weten over dit edele product. Daarna maakt hij een bladerdeegbroodje met witlof.
«
»
01:50 | Tot op het Bot: Het Rund |
Samen met slager Benny Vermeulen overloopt Johan de eigenschappen van een rundwang en krijgt hij nog enkele interessante weetjes over dit stuk vlees te horen.
«
»
02:10 | De Dagschotel |
Bladerdeegjes met tongrolletjes, het klinkt ongelooflijk jaren 80 en dat zijn ze ook. Maar Dominique Persoone maakt deze klassieker zo overheerlijk klaar dat hij zich weer helemaal jong voelt.
«
»
02:25 | Sportfood |
Chef Michael en Stephanie maken een smakelijk alternatief op kip met rijst voor krachttrainers.
«
»
02:55 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag in uw dis, de tweesterrenchef die bulkt van de vakkennis: Bert Meewis. Niet meer dan twintig minuten heeft hij nodig om een stoofpotje van zeetong te maken. De jonge prei en aardappeltjes maken het gerecht compleet. Vis van Meewis.
«
»
03:15 | Comfort Food |
Binnenblijfweer vraagt om Comfort Food. Dat weet Jeroen de Pauw als de beste. Vandaag maakt hij balletjes in tomatensaus die ook kort in de oven gaan. En er is ook een dessert. Dat wordt een chocoladeroompap met petit-beurrekoekjes.
«
»
03:30 | De Gezonde Goesting |
Kinderen zijn makkelijk blij te maken met chocola en chips, maar vandaag wil Steffi de mama's en papa's duidelijk maken dat snoepen ook gezond kan zijn. Ze maakt lekkere haverkoekjes, een verrassende ontbijtsmoothie en een stevige pompoenlasagne.
«
»
03:55 | De Sterrenkaart |
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
04:25 | Winters Grillen |
Chef Jeroen de Pauw gaat winters grillen. Hij kookt buiten in een gezellig winterse tuin en probeert alles op maar één barbecue te bereiden. Dit keer maakt hij tonijn en papillot van rood fruit.
«
»
04:40 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag kookt de man die de Noordzee draagt in zijn hart: Desmidt Bart. Hij geeft buzze en maakt mooi binnen de tijd een gepaneerde grietbot klaar met een frisse mosterdvinaigrette en salade.
«
»
05:05 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Yotam Ottolenghi's reis gaat verder in Istanbul, de meest historische en culturele stad van Turkije. Hier proeft hij vis uit het prachtige water van de Bosporus, staat hij versteld van prachtige lokale groenten en proeft hij verrukkelijke streetfood.
«
»
05:50 | Soep! |
De chefs maken een currysoep met mosseltjes en een cacaosoep.
«
»