
TVgids - njam!
Andere zender »
05:20 | De Eregast |
Peppe heeft vandaag de rock 'n roll van de keuken uitgenodigd: Sergio Herman.
«
»
06:10 | De smaaktoerist |
Vandaag ontdekt Smaaktoerist Jeroen het Pajottenland. Met als must op zijn tocht: een geuzestekerij.
«
»
06:40 | Tot op de graat |
In deze aflevering van 'Tot op de graat' staat de haring centraal, een vis die in de tweede wereldoorlog vele hongerige magen heeft gevuld.
«
»
06:55 | De Sterrenkaart - Nederland |
Margo Reuten is de enige vrouwelijke sterrenchef van Nederland. Haar lach & kunde zorgden ervoor dat haar restaurant Da Vinci in Maasbracht in 1999 de 1ste ster kreeg.
«
»
07:25 | De sterrenkaart |
Het Gebaar in Antwerpen van Roger van Damme heeft al 13 jaar een Michelinster achter zijn naam staan. Hoe kunnen ze na al die jaren dat niveau behouden?
«
»
08:00 | Veggie |
In het 2e seizoen heeft Philippe Van den Bulck nog steeds een grote voorliefde voor groenten.
«
»
08:15 | Veggie |
Philippe Van den Bulck heeft een voorliefde voor groenten.
«
»
08:35 | Tot op de graat |
Vandaag gaat Johan Segers aan de slag met een indrukwekkende vis uit onze Noordzee: de rog.
«
»
09:00 | Klaar in 20 minuten |
Vandaag kookt de dame die culinair stevig weet te score(n): Moerman Lore. Ze gaat voor de Vlaamse klassieker die bovendien ook een stevig bordje comfort food is: wortelstoemp met chipolata en pickles.
«
»
09:30 | Toasted on Wheels! |
De ontbijtbar op wieltjes van Dominique en Dagny Ros staat vandaag opgesteld aan het Antwerpse MAS.
«
»
10:00 | Panklaar |
Vandaag: Hartig en hartverwarmend pannenkoekenfeestje met langoustines.
«
»
10:15 | Nuances |
Vandaag staat er een vegetarisch gerecht op het menu op basis van Parmezaanse kaas waar hij ook een cakeje van ondermeer dragon en peterselie aan toevoegt.
«
»
10:45 | De Chalet aan de Semois |
Dominique doet aan outdoorcooking en legt pladijs op de grill, Jeroen frituurt ijs als 4-uurtje en Peppe zorgt voor het laatste avondmaal.
«
»
11:35 | A la carte |
Dat Johan Segers een groot liefhebber van lamsvlees is, is geen geheim.
«
»
12:00 | De sterrenkaart |
Het Gebaar in Antwerpen van Roger van Damme heeft al 13 jaar een Michelinster achter zijn naam staan. Hoe kunnen ze na al die jaren dat niveau behouden?
«
»
12:40 | De Wereldkeuken |
Vandaag staat er bij Mounir lekkere kruidige Harira en Bastilla kip op het menu. Om dit heerlijke menu af te sluiten tovert hij een 1001 gatenpannenkoek uit zijn mouw met chocolade thahin ijs!
«
»
13:30 | Lekker lang leven |
Diëtist en chef Michaël Sels bereidt in 'Lekker Lang Leven' heerlijke, evenwichtige recepten. Volgens Michaël staat gezond gelijk aan lekker. Hij geeft al zijn tips en tricks prijs over voeding.
«
»
14:00 | Apero-Dining |
In 'Apero-Dining' bewijst njam! dat aperitieven het nieuwe dineren is.
«
»
14:35 | Wild van wild |
De wilde eend is een dier dat iedereen ongetwijfeld al in de vrije natuur heeft gezien en dat veelvuldig geserveerd wordt in het wildseizoen.
«
»
15:05 | Het weekmenu |
De chef maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Gevuld Kalfsgebraad met aardappelsalade // Zwaardvis met mediterraanse tomatensalsa // Vegetarische pastarolletjes met spinazie en ricotta // Lasagne van risottorijst, tomaat en ragu
«
»
16:00 | Soep! |
Italiaanse kippensoep met eieren en kaas (Stragiatella a la Romana) / Keteltje met rundsvlees, gevogelte en groentjes (Petite Marmite Henri IV).
«
»
16:25 | De sterrenkaart |
Het Gebaar in Antwerpen van Roger van Damme heeft al 13 jaar een Michelinster achter zijn naam staan. Hoe kunnen ze na al die jaren dat niveau behouden?
«
»
17:05 | Winters grillen |
De winter is een heerlijk seizoen, niet alleen om te wandelen, maar ook om te barbecueën. Chef Jeroen De Pauw legt onglet op de grill met chimichurrisaus en hij serveert het met een winterse bereiding van aardappel en bloemkool. Smakelijk!
«
»
17:30 | Klaar in 20 minuten |
Vandaag in onze keuken de man die de Noordzee draagt in zijn hart: Desmidt Bart. Hij maakt mooi binnen de tijd een gebakken zeetong klaar met tomaat, kappertjes en aardappel.
«
»
17:55 | De Eregast |
Peppe heeft vandaag de rock 'n roll van de keuken uitgenodigd: Sergio Herman.
«
»
18:50 | De Wereldkeuken |
Chefs Mounir Toub, Vanja van der Leeden, Merijn Tol en José Polonio leren je alles over respectievelijk de Marokkaanse, Indonesische, Mediterrane en Spaanse keuken.
«
»
19:35 | Ellemiekes KIDchen |
Ellemieke Vermolen vindt het erg belangrijk elke dag een verse en gezonde maaltijd voor haar kinderen te bereiden.
«
»
20:00 | De smaaktoerist |
Jeroen trekt erop uit in het Dijleland en ontdekt er eerlijk rundvlees, pikante waterkers uit de Ijsevallei en hoevebier waar zelfs het trekpaard aan meewerkt.
«
»
20:40 | Klaar in 20 minuten |
Vandaag de dame die een vette knipoog hanteert als charmestrategie: Breysem Anne-Sophie! Ze kookt vegetarisch en combineert couscous met rode kool, appel, walnoten en geitenkaas. Heerlijke combinaties en bovendien klaar in 20 minuten!
«
»
21:10 | DIY (do it yourself) |
Een programma waarin onze njam!-chefs alles wat we normaal klaargemaakt in de winkel kopen nu helemaal zelf bereiden!
«
»
21:40 | Ware delicatessen |
Chef Bart Desmidt kookt met krab. Maar wat is goeie krab? Niet de zogenaamde krabsla die je in elke broodjeszaak vindt.
«
»
22:05 | A la carte |
Sommige gerechten lijken op het eerste gezicht heel gemakkelijk om te maken, maar als je ze op de perfecte manier wil serveren, zijn ze toch niet zo simpel als vaak gedacht.
«
»
22:30 | De Wereld op je Bord |
De Griekse souvlaki is een instituut op zich. En dat smakelijke spiesje staat vandaag op het menu. Hanne maakt samen met chefkok Terry haar eerste klassieker uit de Griekse keuken klaar.
«
»
23:00 | Klaar in 20 minuten |
Vandaag roert Desmidt Bart in de potten. Hij komt ruimschoots toe met een kooktijd van 20 minuten om zijn zalm in blanke botersaus te maken. Hij werkt af met een zalig frisse venkelsalade en burrata.
«
»
23:25 | De sterrenkaart |
Het Gebaar in Antwerpen van Roger van Damme heeft al 13 jaar een Michelinster achter zijn naam staan. Hoe kunnen ze na al die jaren dat niveau behouden?
«
»
00:00 | Karola's Kitchen - gewoon gezond & goed |
Karolien maakt een knapperige salade met kikkererwtenkrokantjes en ook comfort food van de bovenste plank: een Indiase dahl met linzen.
«
»
00:35 | Wild van wild |
Vandaag staat er een zeldzaam stukje wild op het menu van chef Jan Buytaert: de patrijs, een kleine akkervogel die vooral in West-Vlaanderen voorkomt.
«
»
01:05 | Feest van eigen bodem |
Bart Desmidt zet drie Belgische vleeswaren in de kijker als hapje en sluit het culinaire feestje daarna af met een grietbot met aardappelpuree.
«
»
01:35 | Over (h)eerlijke groenten |
Op het menu staan asperges met snijbonen en tempura van asperges. Daarna serveert Johan de asperges met morieljes, garnalen en kwarteleitjes.
«
»
02:15 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Yotam Ottolenghi viert in Ottolenghi's Meditterranean Feast de oneindige mogelijkheden van lokale producten.
«
»
03:05 | Klaar in 20 minuten |
Vandaag de dame die een vette knipoog hanteert als charmestrategie: Breysem Anne-Sophie! Ze kookt vegetarisch en combineert couscous met rode kool, appel, walnoten en geitenkaas. Heerlijke combinaties en bovendien klaar in 20 minuten!
«
»
03:30 | DIY (do it yourself) |
Een programma waarin onze njam!-chefs alles wat we normaal klaargemaakt in de winkel kopen nu helemaal zelf bereiden!
«
»
03:55 | Ware delicatessen |
Chef Bart Desmidt kookt met krab. Maar wat is goeie krab? Niet de zogenaamde krabsla die je in elke broodjeszaak vindt.
«
»
04:20 | A la carte |
Sommige gerechten lijken op het eerste gezicht heel gemakkelijk om te maken, maar als je ze op de perfecte manier wil serveren, zijn ze toch niet zo simpel als vaak gedacht.
«
»
04:40 | De Wereld op je Bord |
De Griekse souvlaki is een instituut op zich. En dat smakelijke spiesje staat vandaag op het menu. Hanne maakt samen met chefkok Terry haar eerste klassieker uit de Griekse keuken klaar.
«
»
05:00 | Klaar in 20 minuten |
Vandaag roert Desmidt Bart in de potten. Hij komt ruimschoots toe met een kooktijd van 20 minuten om zijn zalm in blanke botersaus te maken. Hij werkt af met een zalig frisse venkelsalade en burrata.
«
»
05:20 | De sterrenkaart |
Het Gebaar in Antwerpen van Roger van Damme heeft al 13 jaar een Michelinster achter zijn naam staan. Hoe kunnen ze na al die jaren dat niveau behouden?
«
»
05:50 | Karola's Kitchen - gewoon gezond & goed |
Karolien maakt een knapperige salade met kikkererwtenkrokantjes en ook comfort food van de bovenste plank: een Indiase dahl met linzen.
«
»