TVgids - njam!

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
05:55 Feest van eigen bodem
Een pizza van aardappel, of een galette - zoals Bart Desmidt het zegt - daar krijg je jong en oud mee rond de feesttafel!
«
»
06:20 Het Weekmenu - reeks 2
Kip in sinaasappelsaus met quinoawok // Zalm in rode curry met limoengras // Marokkaans stoofpotje met zoete aardappel // Quinoa met pesto en een eitje
«
»
06:55 A la carte
Vandaag maakt Johan Segers het lievelingsgerecht van Daniel klaar, die gek is op het kalfsblanket dat zijn moeder vroeger iedere woensdag op tafel zette.
«
»
07:20 De Gastentafel
In 'De Gastentafel' maakt telkens één van de njam!-chefs een verrassend driegangen-menu klaar dat hij daarna samen met zijn gasten opeet. Vandaag met Michaël Vrijmoed.
«
»
08:00 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag kookt een straf kooktalent van onder de Gentse tore(n): Moerman Lore!
«
»
08:30 Lekker Lang Leven
Volgens chef en diëtist Michaël Sels past zelfs taart in een gezonde levensstijl. En al zeker als je er ook nog groenten in verbergt.
«
»
08:55 De Zomerkeuken
Roger Van Damme duwt de temperatuur nog meer de hoogte in, met een zalig stuk gelakte zalm op de grill en een verfrissende Thai beef salad.
«
»
09:25 Op Hete Kolen
Chef Michaël heeft vandaag twee goede vrienden uitgenodigd die allebei erg getalenteerde koks zijn.
«
»
09:50 Bal National
Wim bereidt het ideale 'deeg' voor gehaktbrood. Wim vult één vleesbroodje met ouderwets lekker Belgisch stoofvlees en ééntje met geroosterde venkel erin, geserveerd met kriekensaus.
«
»
10:20 De Zomerkeuken
Peppe legt de Italiaanse zon op ons bord met gevulde tomaten van caponata en een frisse tapenade van olijven en bottarga. Maar de beauty vandaag is de varkensschouder waar hij porchetta van maakt.
«
»
10:45 Het Weekmenu - reeks 2
Gevuld kalfsgebraad met aardappelsalade // Zwaardvis met mediterraanse tomatensalsa // Vegetarische pastarolletjes met spinazie en ricotta // Lasagne van risottorijst, tomaat en ragu
«
»
11:30 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag kookt de man die alles weet over cacaobonen: Dominique Persoone! Op het menu: enchilada met kip. Dat is Mexicaans streetfood en dus is Dominique helemaal in zijn nopjes.
«
»
11:55 In de Mix (magazine Njam)
Een culinair magazine boordevol kookitems en reportages.
«
»
12:30 Lekker Lang Leven
Michaël Sels maakt een gezond alternatief voor chips met een heerlijke dip erbij. En als hoofdgerecht waagt hij zich nog aan een risotto met verborgen spruitjes.
«
»
12:55 De Zomertafel
Jan Buytaert & Johan Segers maken zomerse gerechten.
«
»
13:30 Ellemieke's KIDchen
Kinderen en vis zijn niet altijd een goede match. Ellemieke toont met dit favoriete gerecht van Zenna hoe je kinderen op een leuke manier vis kan laten eten.
«
»
13:50 KLAAR IN 20 minuten
Bert Meewis maakt een krabcocktail van kingkrab in 20 minuten.
«
»
14:15 Nuances
In 'Nuances' hoopt onze jonge sterrenchef Thierry Theys om iedereen die thuis in de keuken zelf een stapje verder wil gaan, ook vandaag weer een erg inspirerend gerecht te kunnen serveren.
«
»
14:45 De sterrenkaart
De ambiance in Restaurant Cuines, 33 is mondain en kosmopolitisch, het eten speels, lekker en vol frisse smaken en de bediening is vlot.
«
»
15:20 De Zomerkeuken
Peppe legt de Italiaanse zon op ons bord met gevulde tomaten van caponata en een frisse tapenade van olijven en bottarga. Maar de beauty vandaag is de varkensschouder waar hij porchetta van maakt.
«
»
15:45 Feest van eigen bodem
Een pizza van aardappel, of een galette - zoals Bart Desmidt het zegt - daar krijg je jong en oud mee rond de feesttafel!
«
»
16:15 Beach Barbecue
Hoewel de weergoden Dagny Ros vandaag niet echt gunstig gezind zijn, wordt het toch een zomers eetfestijn op het strand.
«
»
16:45 De Dagschotel
Eenvoud is de ultieme vorm van perfectie. Het zijn de wijze woorden van Leonardo da Vinci en het gerechtje dat jonge sterrenchef Jan Tournier vandaag maakt, bewijst de waarheid ervan.
«
»
17:00 Bal National
Wim bereidt het ideale 'deeg' voor gehaktbrood. Wim vult één vleesbroodje met ouderwets lekker Belgisch stoofvlees en ééntje met geroosterde venkel erin, geserveerd met kriekensaus.
«
»
17:30 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag kookt de culinaire poster boy: Bakker Syrco. Hij maakt een klassieker uit de Peruaanse keuken: ceviche.
«
»
18:00 Comfort Food
Soms voel je het als je zelfs nog in je bed ligt: het wordt "one of those days". Jeroen De Pauw heeft daar een goede remedie tegen: eten! Te starten? 's Morgens vroeg.
«
»
18:35 Bal National
Gehaktbal met 'sauce lapin' en puree van Joël Robuchon en de gehaktbal met krieken en gegratineerde puree.
«
»
19:05 De Zomerkeuken
Peppe legt de Italiaanse zon op ons bord met gevulde tomaten van caponata en een frisse tapenade van olijven en bottarga. Maar de beauty vandaag is de varkensschouder waar hij porchetta van maakt.
«
»
19:40 Lekker Lang Leven
Michaël Sels maakt een gezond alternatief voor chips met een heerlijke dip erbij. En als hoofdgerecht waagt hij zich nog aan een risotto met verborgen spruitjes.
«
»
20:05 De Zomerkeuken
Welkom in de Zomerkeuken van Bart! Vandaag zwiert hij zeeduivel op de grill, maakt hij een leuke variant op vitello tonnato.
«
»
20:40 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag kookt de man met een enorm groot en gul hart: Desmidt Bart! Hij kiest voor een rode kerrie met een goed stuk varkensvlees van bij ons.
«
»
21:05 De Zomerkeuken
Peppe legt de Italiaanse zon op ons bord met gevulde tomaten van caponata en een frisse tapenade van olijven en bottarga. Maar de beauty vandaag is de varkensschouder waar hij porchetta van maakt.
«
»
21:30 Apero-Dining
Andy laat tomaten uitlekken voor de ultieme bloody mary. Jeroen lepelt kruidige tonijntartaar op toastjes, bakt balletjes van lamsgehakt en rolt cheesy cigarillo's met een paprikadip erbij.
«
»
22:10 Veldvers
Het is al lang geen vergeten groente meer, de pastinaak. En daar is de beste groentechef van België Nicolas Decloedt blij om.
«
»
22:35 De hofleverancier
In 'De Hofleverancier' keert driesterrenchef Gert De Mangeleer terug naar de basis van zijn keuken: kraakverse groenten.
«
»
23:00 KLAAR IN 20 minuten
Jeroen De Pauw maakt Croque van pitabroodje met gerookte forel en mierikswortel in 20 minuten klaar.
«
»
23:25 De sterrenkaart
In 1982 begon chef-kok Danny een afhaalchinees in het Brabantse dorp Sint Willebrord. Ruim dertig jaar later is het familierestaurant getransformeerd tot een Aziatisch fine dining restaurant.
«
»
00:00 Bal National
Wim vult de gehaktballen met twee soorten vullingen: de eerste wordt gevuld met een vulling op basis van prei en Thaise groene curry en de andere met gerookt spek en uien.
«
»
00:35 Bal National
Wim gebruikt vers lamsgehakt als de basis voor twee recepten met balletjes. Hij bereidt het vlees 'shakshuka-stijl' met Brugse kaas. Nadien rolt hij balletjes met groene kruiden met een dragonsaus.
«
»
01:05 Lekker Lang Leven
Michaël Sels maakt een gezond alternatief voor chips met een heerlijke dip erbij. En als hoofdgerecht waagt hij zich nog aan een risotto met verborgen spruitjes.
«
»
01:30 Vlaanderen Kookt
Sabine Schepens is een 45-jarige verpleegster uit Merksem. Haar bananentaart met chocolade is wijd en zijd bekend en is ondertussen een echte klassieker geworden bij vrienden en familie.
«
»
01:50 Ware delicatessen
Doorgaans zijn er mensen die echt zot zijn van oesters, en andere mensen die er echt niet van houden. In deze aflevering probeert Chef Bart Desmidt alvast zieltjes te winnen voor de zilte oesters.
«
»
02:25 Apero-Dining
Onze chef zet een uitbundige party-mix op tafel, serveert warme pruimensalsa met kaas in elegante blikjes, gooit Japanse kippenspiesjes op de barbecue en vult citroenen met sabayon van limoncello.
«
»
02:55 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag kookt de man met een enorm groot en gul hart: Desmidt Bart! Hij kiest voor een rode kerrie met een goed stuk varkensvlees van bij ons.
«
»
03:15 De Zomerkeuken
Peppe legt de Italiaanse zon op ons bord met gevulde tomaten van caponata en een frisse tapenade van olijven en bottarga. Maar de beauty vandaag is de varkensschouder waar hij porchetta van maakt.
«
»
03:35 Apero-Dining
Andy laat tomaten uitlekken voor de ultieme bloody mary. Jeroen lepelt kruidige tonijntartaar op toastjes, bakt balletjes van lamsgehakt en rolt cheesy cigarillo's met een paprikadip erbij.
«
»
04:10 Veldvers
Het is al lang geen vergeten groente meer, de pastinaak. En daar is de beste groentechef van België Nicolas Decloedt blij om.
«
»
04:25 De hofleverancier
In 'De Hofleverancier' keert driesterrenchef Gert De Mangeleer terug naar de basis van zijn keuken: kraakverse groenten.
«
»
04:45 KLAAR IN 20 minuten
Jeroen De Pauw maakt Croque van pitabroodje met gerookte forel en mierikswortel in 20 minuten klaar.
«
»
05:05 De sterrenkaart
In 1982 begon chef-kok Danny een afhaalchinees in het Brabantse dorp Sint Willebrord. Ruim dertig jaar later is het familierestaurant getransformeerd tot een Aziatisch fine dining restaurant.
«
»
05:35 Bal National
Wim vult de gehaktballen met twee soorten vullingen: de eerste wordt gevuld met een vulling op basis van prei en Thaise groene curry en de andere met gerookt spek en uien.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Drie mannen komen tegen sluitingstijd een New Yorks bankfiliaal binnengevallen en onder dreiging van hun wapens eisen ze het geld uit de brandkast. De drie bankrovers zijn Sonny, het brein van de overvallers, Sal en Stevie, een jonge kerel die erg onzeker wordt en vrij vlug de vlucht neemt. De situatie loopt al meteen uit de hand en de twee bankrovers zijn genoodzaakt om enkele vrouwelijke personeelsleden te gijzelen. De intussen gealarmeerde politie staat buiten, met dreigend machtsvertoon, en een op sensatie belust publiek dromt samen.

'Dog Day Afternoon', film uit 1975 met oa. Al Pacino, om 22.10 uur op Canvas.

Dossiers