Rino Ver Eecke moet MNM redden

maandag 25 januari 2010

Amper enkele weken na het uitblazen van het eerste verjaardagskaarsje wordt de VRT-zender MNM onthoofd. Greet Santy, huidig MNM-netmanager, wordt door de VRT bedankt voor haar inzet en enthousiasme, maar de samenwerking wordt stopgezet. Rino Ver Eecke neemt haar plaats in en krijgt de belangrijke opdracht om MNM te inhoudelijk te versterken met meer focus op de waarden van de openbare omroep.

De samenwerking met Greet Santy, huidig MNM-netmanager, wordt dus stopgezet. Tegenvallende luistercijfers maar ook het ingrijpend besparingsplan deden haar de das om. Vanaf midden 2008 startte Greet Santy in het grootste geheime met de voorbereidingen voor de start van MNM. Nadien werd ze netmanager van het gloednieuwe radiostation. Maar MNM kon zijn voorganger Donna niet overtreffen, bepaalde bronnen spraken zelfs over nog minder luisteraars dan Donna in zijn laatste weken. 

MNM komt nu onder leiding van Rino Ver Eecke. Hij zal de komende maanden werken aan de inhoudelijke versterking van MNM met meer focus op de waarden van de openbare omroep. Rino Ver Eecke is een ervaren radiomaker, en leidde sinds 2007 de nationale productie van Radio 2.

Wie is de nieuwe netmanager van MNM?
Rino Ver Eecke (°1965) startte zijn loopbaan bij de openbare omroep in 1986 als regie- en productieassistent bij televisie. Zo werkte hij o.a. mee aan 'FC De Kampioenen'. Begin jaren 90 combineerde hij televisie met een aantal radioprojecten om dan in 1993 de definitieve overstap te maken naar Radio 2 waar hij producer werd bij Radio 2 Antwerpen. De jaren daarna was Rino bij tal van Radio 2 programma’s betrokken, als producer en presentator van o.a. 'Radio Rijswijck' en 'Met Twee'. Sinds 1999 coördineerde hij grote acties en evenementen zoals 'Radio 2 Zomerhit' en 'De Eregalerij'. In 2007 werd hij als netproducent Radio 2 verantwoordelijk voor de nationale productie van het radionet.

Bron: persbericht VRTLees ook:
Herstructurering VRT: exit MNM-manager Greet Santy

DOSSIER: Crisis bij de VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenzaam' - Anouck (foto: Canvas - © VRT/De chinezen 2019)

Uit recent onderzoek blijkt dat acht op de tien Vlaamse jongeren tussen achttien en vijfentwintig jaar zich regelmatig eenzaam voelen. 'The Connected World' belooft verbinding, maar het tegendeel is waar. Hoe komt het dat zoveel jongeren in onze samenleving zich eenzaam voelen? Wat opvalt bij deze jonge generatie is dat die eenzaamheid heel vaak te maken heeft met de zoektocht naar hun identiteit. Wie ben ik en waar is mijn plaats in deze wereld?

'Eenzaam', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers