Rino Ver Eecke moet MNM redden

maandag 25 januari 2010

Amper enkele weken na het uitblazen van het eerste verjaardagskaarsje wordt de VRT-zender MNM onthoofd. Greet Santy, huidig MNM-netmanager, wordt door de VRT bedankt voor haar inzet en enthousiasme, maar de samenwerking wordt stopgezet. Rino Ver Eecke neemt haar plaats in en krijgt de belangrijke opdracht om MNM te inhoudelijk te versterken met meer focus op de waarden van de openbare omroep.

De samenwerking met Greet Santy, huidig MNM-netmanager, wordt dus stopgezet. Tegenvallende luistercijfers maar ook het ingrijpend besparingsplan deden haar de das om. Vanaf midden 2008 startte Greet Santy in het grootste geheime met de voorbereidingen voor de start van MNM. Nadien werd ze netmanager van het gloednieuwe radiostation. Maar MNM kon zijn voorganger Donna niet overtreffen, bepaalde bronnen spraken zelfs over nog minder luisteraars dan Donna in zijn laatste weken. 

MNM komt nu onder leiding van Rino Ver Eecke. Hij zal de komende maanden werken aan de inhoudelijke versterking van MNM met meer focus op de waarden van de openbare omroep. Rino Ver Eecke is een ervaren radiomaker, en leidde sinds 2007 de nationale productie van Radio 2.

Wie is de nieuwe netmanager van MNM?
Rino Ver Eecke (°1965) startte zijn loopbaan bij de openbare omroep in 1986 als regie- en productieassistent bij televisie. Zo werkte hij o.a. mee aan 'FC De Kampioenen'. Begin jaren 90 combineerde hij televisie met een aantal radioprojecten om dan in 1993 de definitieve overstap te maken naar Radio 2 waar hij producer werd bij Radio 2 Antwerpen. De jaren daarna was Rino bij tal van Radio 2 programma’s betrokken, als producer en presentator van o.a. 'Radio Rijswijck' en 'Met Twee'. Sinds 1999 coördineerde hij grote acties en evenementen zoals 'Radio 2 Zomerhit' en 'De Eregalerij'. In 2007 werd hij als netproducent Radio 2 verantwoordelijk voor de nationale productie van het radionet.

Bron: persbericht VRTLees ook:
Herstructurering VRT: exit MNM-manager Greet Santy

DOSSIER: Crisis bij de VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Australië, het land dat in de tijd van de dinosaurussen op drift raakte. Hier tref je merkwaardige en wonderlijke dieren aan die je nergens anders ter wereld vindt. In de jungle ontmoeten we de kasuaris, een van de gevaarlijkste vogels op aarde. Meer in het binnenland trotseren kangoeroes en wombats sneeuwstormen en bossen vol gombomen worden bevolkt door nooit eerder geziene roofdieren. In het rode woestijnhart van het continent drinken reptielen via hun huid en gaan grote zwermen grasparkieten op zoek naar water. Op verborgen eilanden zwerft de Tasmaanse duivel rond en in zee komen duizenden haaien samen voor een heel speciale gebeurtenis.

'Seven Worlds, One Planet: Australia', om 20.55 uur op Canvas.

Dossiers