Wat als je je vier exen uitnodigt op je trouwfeest? Bart Hollanders ondervindt het in 'Exen'

maandag 4 september 2023
Foto: © Streamz 2023

Een romantische fictiereeks, waarin de romantiek ver te zoeken is wanneer Gilles zonder het goed en wel te beseffen zijn vier exen uitnodigt op zijn trouwfeest. Dat is 'Exen', vanaf maandag 4 september te zien bij Streamz en vanaf 26 september op dinsdag om 21.40 bij VTM.

De hoofdrollen van de herkenbare romcom-reeks zijn weggelegd voor Bart Hollanders, Serine Ayari, Charlotte Timmers, Ella-June Henrard, Janne Desmet en Eva Binon.


Een ex: de vervelende angel binnen elke relatie. Sinds de onhandige bon-vivant Gilles Trio (Bart Hollanders) zijn vriendin Yasmine (Serine Ayari) heeft leren kennen, is hij heel wat rustiger geworden. Hij heeft vaarwel gezegd aan zijn losbandige leventje en gaat binnen enkele maanden trouwen. Yasmine is 'the one'. Maar de aanloop naar het trouwfeest loopt niet helemaal zoals verwacht wanneer Gilles in de supermarkt zijn ex Inge (Eva Binon) tegen het lijf loopt. De twee waren zeven jaar samen en uit onwennigheid nodigt Gilles haar op slag uit voor zijn trouwfeest… ook al had hij met Yasmine afgesproken dat hun exen een no go waren op de gastenlijst. Gilles onhandigheidje zet een molen in gang waardoor de liefde tussen hem en z’n verloofd danig op de proef wordt gesteld. Komt het nog wel goed tussen de twee?

'Exen' is een reeks van productiehuis Wilder Content waarin romantiek, drama en comedy hand in hand gaan. Pieter Van Hees ('Undercover', 'Chaussée d’Amour') nam de regie voor zijn rekening. Scenarist en showrunner is Bert Van Dael, die eerder ook werkte aan o.a. 'Clan', 'De Twaalf' en 'Beau Séjour'.

De cast

Bart Hollanders speelt Gilles
Bart kennen we van: 'Callboys', 'Dealer', 'De Bende van Jan de Lichte', 'De Dag', 'Yummy',...

Gilles is een echte teddybeer en een graag geziene leerkracht L.O. op een lagere school. Hij is goedlachs en een echte levensgenieter. Ietwat onhandig en slordig maar zijn imperfecties maken hem eens zo charmant. Gilles heeft één zwakke plek: vrouwen. Bij positieve aandacht van begeerlijke vrouwen, voelt hij zich geliefd, gewild en zwicht hij voor hun charmes.  

Sinds Gilles twee jaar samen is met Yasmine, is hij echter veel rustiger geworden. Zijn wilde jaren als rokkenjager zijn voorbij. Hij lijkt eindelijk tot rust te komen bij Yasmine en is een fijne pluspapa voor haar twee kinderen uit een vorige relatie.

Serine Ayari speelt Yasmine
Serine kennen we van: 'De Luizenmoeder' en 'De Slimste Mens', en vooral als stand-up comédienne

Yasmine is een bevlogen maar wispelturige wetsdokter. Binnen haar job is Yasmine trefzekerder dan in haar privéleven. Op het werk kan ze immers uitgaan van wetenschappelijke feiten maar in het ‘echte’ leven, wanneer emoties een rol spelen, is ze plots minder zeker. Ze was 17 jaar samen met haar ex-man Marius en ze kregen samen een tweeling.

Yasmine is dolverliefd op Gilles. Zijn onbezonnenheid en levenslust trekken haar enorm aan, want door haar vroege moederschap en lange relatie heeft ze dit soort leven lang moeten missen. Yasmine weet dat Gilles vroeger een varken is geweest maar kan dit plaatsen. Gaandeweg ontdekt ze echter dat ze haar verloofde toch niet voldoende kent wanneer hij bij anderen trekjes vertoont waarvan zij nog geen weet had. Via zijn exen hoopt ze meer over Gilles te weten te komen… al zorgt dat ook voor een pak jaloezie.

Charlotte Timmers speelt Flo
Charlotte kennen we van: 'Zillion', 'Billie vs Benjamin', 'Studio Tarara',...

Flo is een vrijgevochten event manager en losbollige spring-in-’t-veld. Haar vrienden noemen haar Flo Apero: work hard, play hard. Flo en Gilles waren elkaars eerste. Ze waren even verliefd maar het groeide uiteindelijk vooral uit tot een diepe vriendschap. De laatste tijd ziet Flo Gilles echter nooit meer. Tot hij haar hulp vraagt voor zijn huwelijksfeest, en Flo onbedoeld hun wedding planner wordt.

Eva Binon speelt Inge
Eva kennen we van: 'Black-Out', 'Zie Mij Graag', 'Spitsbroers', 'Patrouille Linkeroever',...

De introverte Inge was zeven jaar samen met Gilles en kocht zelfs een huis met hem. Ze vertrouwt niet snel iemand en staat kritisch tegenover nieuwe mensen in haar leven. Ze weet wat ze wil maar de weg ernaartoe gaat vaak traag. Daardoor voelt ze zich soms mislukt in het leven. Zeker in de liefde lukt het allemaal nog niet. Inge wilde heel graag kinderen met Gilles, maar die voelde zich er toen nog niet klaar voor en hij was geweldig ontrouw. Hun relatie heeft haar dan ook een knak gegeven. Inge heeft eigenlijk een tof lief nodig dat haar Gilles doet vergeten, maar haar enige gezelschap in huis is haar cavia, Cindy.

Ella-June Henrard speelt Ruth
Ella-June kennen we van: 'Fairtrade', 'Torpedo', 'De Kraak', 'Mijn Slechtste Beste Vriendin',...

Ruth is een slimme kinesiste maar kan niet doen voor zichzelf wat ze wel voor anderen kan oplossen. Zo ziet ze zichzelf bijvoorbeeld als de eeuwige tweede, ook ten opzichte van haar beste vriendin Yasmine. Diezelfde beste vriendin weet overigens niet dat Ruth iets heeft gehad met haar partner Gilles, een potentieel bommetje zeg maar. Ruth heeft alles over voor haar vrienden. Ze heeft mensenkennis, is opbeurend, onthoudt belangrijke data zoals verjaardagen en is altijd de eerste om te Whatsappen hoe het met iemand gesteld is. Maar als het over zichzelf gaat, heeft ze de neiging om alles kapot te relativeren.

Janne Desmet speelt Clara
Janne kennen we van: 'Studio Tarara', 'Rough Diamonds', 'Albatros', 'Beau Séjour', 'Déjà Vu',...

Clara is directrice op de school waar Gilles werkt. Ze is een avontuurlijke, zelfzekere vrouw, die graag gezien is op en naast het werk. Clara is vrij van geest: ze heeft geen vaste relatie, wel veel losse contacten. Ze wil altijd het laatste woord hebben en niet afhankelijk zijn van mannen. Haar relatie met Gilles is er eentje van aantrekken en afstoten.


Bijrollen in 'Exen' zijn onder andere weggelegd voor William Boeva, Sarah Vandeursen, Elise Schaap, Teun Luijkx, Sachli Gholamalizad, Chris Lomme, Mungu Cornelis, Zouzou Ben Chikha, Jeroen Van der Ven en Viv Van Dingenen.

De confrontatie tussen Yasmine, Gilles en zijn exen leidt al snel tot grappige, herkenbare en gênante situaties.

'Exen', vanaf maandag 4 september bij Streamz en vanaf 26 september op dinsdag om 21.40 uur bij VTM.


DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'First Dates' VRT1 2023

Kristof zoekt een avontuurlijke vrouw met een hoek af. Hij hoopt die te vinden in Machteld, zij heeft een speciaal cadeau voor hem bij. Alicia heeft de liefde al gevonden, maar ze mist nog een vriendin. Ze gaat op date met Kaat... én Lolita. Flamboyante Chris en extraverte Maarten zoeken iemand die hen aankan. Vinden ze dat in elkaar? Matthew valt op dames met rood haar. Hij gaat op date met Ellen, date-ervaring heeft ze niet echt, maar rood haar gelukkig wel.


'First Dates', om 20.50 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 19:40
  F.C. De Kampioenen
  20:20
  Joker+ en Lotto
 • 20:10
  Vranckx
  20:40
  The Capture
 • 20:00
  Sporza: WK Breaking
  22:10
  VRT NWS journaal met VGT
 • 19:55
  Expeditie Pairi Daiza
  20:30
  The Big Bang
 • 19:25
  Familie Gillis: massa is kassa
  20:25
  The 355
 • 18:15
  How Do You Know
  20:35
  Freaky
 • 20:00
  Police Interceptors
  00:40
  Bless the Harts
 • 22:00
  Wordt aangekondigd
 • 19:50
  Keeping Up Appearances
  22:45
  De Pfaffs
 • 20:00
  De Rechtbank
  21:00
  Nonkels
 • 19:30
  NCIS
  00:00
  The Blacklist
 • 19:50
  Pawn Stars
  20:20
  Source Code
 • 19:40
  MasterChef UK
  20:20
  Snapped
 • 20:10
  Tot op het Bot: Het Rund
  20:40
  Snel, Makkelijk & Lekker
 • 14:05
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 20:00
  Zing Mee Met Je TV
  21:00
  al-1-maar-hits!
 • 19:57
  De Tooldokter
  20:28
  Hallo Roger
 • 20:00
  Welzijn - Studio Commissie
  14:00
  De Koepelzaal Live
 • 20:00
  Play Sports Highlights
  21:00
  Premier League Stories
 • 20:00
  Scott & Bailey
  21:00
  DCI Banks
 • 20:00
  NCIS: New Orleans
  21:45
  In the Dark
 • 20:00
  NOS Journaal 20.00 uur
  20:29
  Beste Zangers
 • 20:03
  Blauw Bloed
  20:35
  Langs de IJssel
 • 19:20
  Junior Songfestival Nationale Finale 2023
  20:16
  Socutera