Vijf gloednieuwe VRT NU-reeksen in de maak

donderdag 7 juli 2022

De Vlaming kan zich op heel wat nieuwigheden verheugen bij VRT NU (binnenkort VRT MAX): momenteel wordt er aan maar liefst vijf gloednieuwe fictiereeksen gewerkt voor het digitale platform van VRT.

De projecten 'Uw Rider is Onderweg', 'Onze Wolk', 'Broke', 'Girls Don't Cry' en 'Negen Feestjes' voor de kater kregen deze week steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle.


Enkele maanden geleden schreef VRT samen met het VAF een briefing uit naar de Vlaamse productiesector, om fictieprojecten voor VRT NU in te dienen. Daarbij werd gefocust op vernieuwende, uitdagende, inclusieve en relevante content. De publieke omroep blijft zo investeren in lokale producties en versterkt haar digitale kijkplatform om de Vlaming nog meer straffe content van eigen bodem aan te bieden.

Vijf verschillende projecten werden geselecteerd. Twee projecten kregen productiesteun en bereiden hun opnames voor. Drie andere projecten kregen ontwikkelingssteun waarmee ze hun reeks nog verder kunnen uitwerken samen met het VAF en VRT. Verschillende van deze fictieprojecten zijn ideeën van jonge makers of nieuwe productiehuizen. Zij krijgen zo de kans om hun talent aan heel Vlaanderen te tonen, terwijl de Vlaming kan genieten van vijf heerlijke, nieuwe en lokale fictiereeksen in uiteenlopende genres:

'Uw Rider is Onderweg' - productiehuis Sputnik
In de comedyreeks 'Uw Rider is Onderweg' staat een groepje bijzondere fietskoeriers centraal. In verschillende korte afleveringen worden zij gevolgd tijdens hun leveringen - waarbij ze in heel wat absurde situaties terecht komen.

Het scenario van 'Uw Rider is Onderweg' wordt geschreven door Fikry El Azzouzi en Bram Renders. Deze reeks is een productie van Sputnik en krijgt productiesteun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle.

'Onze Wolk' (werktitel) - productiehuis Poolhert productions en Studio Tropics
Wanneer ze voor de eerste keer ouders worden, blijft de roze wolk uit voor Nora en Ziggy. Met vallen en opstaan ontdekken ze samen het nieuwe leven met hun baby. 'Onze Wolk' volgt hen in de eerste maanden na de geboorte: een eerlijke en humoristische reeks over pril ouderschap waarin niet alles van een leien dakje loopt maar het soms ook wolkt.

'Onze Wolk' is geschreven door Sara Leemans en Marie De Hert. Stig Junes en Ellen Pollard nemen de regie voor hun rekening. De reeks wordt gemaakt door Poolhert productions en Studio Tropics, en krijgt productiesteun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle.

'Broke' - productiehuis lesmecs
Awa wil het schilderij van haar overleden vader kopen, maar is broke. Ze neemt een nieuwe job aan in een mysterieus hotel waar de gasten bizar zijn en de taken bijzonder…

De afrosurrealistische reeks 'Broke' wordt geschreven door Lisa Eronini en Ammen Simpson Ogendengbe. Die laatste verzorgt ook de regie. 'Broke' is een productie van lesmecs en krijgt ontwikkelingssteun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle.

'Girls Don't Cry' - productiehuis Landvogel
In de comedy/dramareeks 'Girls Don't Cry' probeert Ange, een Antwerpse freelance journalist met Congolese roots, haar woelige leven opnieuw op het juiste spoor te krijgen door haar levenskeuzes in vraag te stellen. Haar quarterlife crisis doet haar stilstaan bij die keuzes: staat ze er wel 100% achter?

De reeks wordt geschreven door Sara Bosanza en Hugues Makaba Ntoto. Sara Bosanza neemt ook de regie voor haar rekening. 'Girls Don't Cry' wordt gemaakt door Landvogel en krijgt ontwikkelingssteun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle.

'Negen Feestjes voor de Kater' - productiehuis Borgerhoff & Lamberigts
Geen romcom maar een 'friendcom': Negen feestjes voor de kater volgt de vriendschap van de homoseksuele Aster en zijn beste heterovriendin Celie over een periode van verschillende jaren. Elke aflevering speelt zich telkens tien minuten voor of na een feestje af. We zijn steeds getuige van een intiem en belangrijk moment in hun relatie. Maar de feestjes zelf? Die krijgen we nooit te zien…

Het scenario en de regie zijn in handen van Joren Slaets en Renate Raman. De reeks wordt gemaakt door Borgerhoff & Lamberigts en krijgt ontwikkelingssteun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle.

Naast deze vijf reeksen die deze week VAF-steun kregen, zijn er nog verschillende andere fictie- en non-fictieprojecten voor VRT NU in de maak.


DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 16:15
  A Touch of Frost
  18:00
  VRT NWS update
 • 13:35
  Ketnet Junior
  17:25
  Attila The Hun
 • 16:30
  De mooiste sprookjes van Grimm
  17:30
  Helden
 • 16:00
  Exact Cross
  19:00
  VTM Nieuws 19 uur
 • 13:00
  Belgian Darts Open 2022
  17:00
  Regi Academy
 • 16:25
  The Goldbergs
  17:20
  Take Two
 • 16:10
  Hellfire Heroes
  17:05
  The Graham Norton Show
 • 16:35
  De Avonturen van De Gelaarsde Kat
  17:00
  Lang leve koning Julien
 • 16:30
  SOS Piet
  18:45
  Super 50
 • 16:00
  De allerslimste mens ter wereld
  19:45
  Klopjacht
 • 15:50
  Grey's Anatomy
 • 16:20
  Two And a Half Men
  18:55
  Bar Rescue
 • 16:00
  Property Brothers
  17:00
  Before They Were Royal
 • 16:00
  Over (h)eerlijke groenten
  16:50
  Ottolenghi's Mediterranean Feast
 • 15:00
  Herhalingslus
  09:00
  Z-Extra Connected
 • 14:00
  Sorry Music Zondag
  18:00
  Zing Mee Met Je TV ? In Diksmuide
 • 16:34
  Een onderhoudsvriendelijk terras
  16:49
  Mijn tuin
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 16:10
  Kantine
  17:00
  The Paddock
 • 16:05
  Death in Paradise
  17:10
  Agatha Christie's Marple
 • 16:30
  Millionaire Matchmaker
  18:15
  NCIS: New Orleans
 • 16:19
  NOS Studio Sport Live
  18:00
  NOS Journaal
 • 16:22
  Iedereen verlicht
  16:48
  Socutera
 • 15:34
  Storm: Letters van Vuur
  17:10
  Natuur de Luxe