Tine Embrechts en Bart Cannaerts delen hun wildste theorieën in nieuw seizoen van 'The Masked Singer'

dinsdag 10 januari 2023
Foto: VTM - © DPG Media 2023

Het grootste mysterie van het jaar barst binnenkort opnieuw los bij VTM. 'The Masked Singer', het best bekeken programma van 2022, keert terug met een fonkelnieuw seizoen, nieuwe figuren én nieuwe speurders.

Julie Van den Steen, Kevin Janssens en Andy Peelman krijgen deze keer het gezelschap van Tine Embrechts en Bart Cannaerts. Twee speurders voor wie The Masked Singer geen onbekend terrein meer is. Vorig seizoen werden Tine en Bart immers nog ontmaskerd als Flamme Fatale en Cycloop. De grote zoektocht heeft voor hen dus geen geheimen meer, of wel?

Tine Embrechts: 'Vorig jaar zat ik in het pak van Flamme Fatale en los van alle stress die erbij kwam kijken vond ik het zo’n gigantisch groot feest om hier deel van uit te maken. 'The Masked Singer' is een uniek universum en je zit echt op een eigen planeet. Toen ze me belden met de vraag om deel uit te maken van het speurdersteam voelde ik meteen: natuurlijk wil ik daar terug bij zijn! Ik heb geen seconde getwijfeld. Ook uit nieuwsgierigheid, want ik was heel benieuwd naar hoe het voelt om aan die speurdersdesk te zitten en of het even leuk zou zijn aan die kant van het universum. En dat is het zeker. Minder stresserend, maar ook super moeilijk. Ik denk niet dat ik de prijs voor de beste speurder ga winnen (lacht). Ik probeer vooral goed te luisteren en te benadrukken hoe aartsmoeilijk het is om in zo’n pak te zingen. Om vervolgens zoveel mogelijk namen te noemen, dan heb ik er misschien wel eens eentje juist (lacht). Maar ik vind het eigenlijk ook gewoon keileuk om verrast te worden als dat masker af gaat. Het wordt een topseizoen!'


Bart Cannaerts: 'Ik heb vorig jaar zonder veel nadenken ja gezegd toen ze vroegen om in een cyclopen-pak te kruipen en ik heb geen seconde spijt gehad van dat doldwaze avontuur. Dus toen ze me vroegen om mee te speuren heb ik instant ja gezegd. Ik wil ook eens deze kant van dit crazy circus meemaken. Want we moeten daar eerlijk in zijn: 'The Masked Singer' is een compleet absurd programma, maar zo leuk! En als iemand ‘leuk’ zegt, dan ben ik er graag bij. Ik weet eigenlijk niet of ik een goede speurder ga zijn. Ik ben bang dat ik heel gevoelig ben voor tunnelvisie: veel te hard vasthouden aan één naam en de tips alleen maar beluisteren in functie van die ene naam. Maar ik heb begrepen dat Jens er de vorige jaren ook niks van bakte, dus als ik echt suck, dan kan ik de volgende keer nog altijd presenteren (lacht). Oh ja, vraag me niet waarom, maar ik heb een voorgevoel dat Koning Filip in één van de pakken zit. Een mens mag al eens dromen hè.'

Met de komst van Tine en Bart krijgen Julie Van den Steen, Kevin Janssens en Andy Peelman dus versterking van twee nieuwe speurders in de leukste onderzoekscommissie van het land. Met hun eigen aanpak, nieuwe ideeën en originele pistes zorgt het duo voor een frisse wind in het speurdersteam. Tine, Bart, Julie, Kevin en Andy vormen een poule van vijf vaste speurders en zullen afwisselend in verschillende combinaties achter de paneldesk zitten om mee te raden. En natuurlijk krijgen ze ook dit seizoen het gezelschap van een aantal geheime, meer érg verrassende mystery speurders. Want in 'The Masked Singer' is niets onmogelijk.

Het derde seizoen is er één met nog een andere opvallende wissel achter de speurdersdesk. Ex-speurder Jens Dendoncker doet namelijk een position switch naar het grote podium van 'The Masked Singer' en zal de show voor het eerst presenteren.

De speurders treden alvast uit de schaduw, de figuren uit het nieuwe seizoen hullen zich nog even in mysterie. Welke opvallende, ravissante, impressionante, schattige, grappige, kleurrijke of spraakmakende pakken proberen hun identiteit zo lang mogelijk geheim te houden? Welke bekende celebs zitten er achter de maskers? En welke speurders slagen erin om hen te ontmaskeren? Het raden begint zeer binnenkort.

'The Masked Singer', binnenkort terug op VTM.


DOSSIER: Voorjaar 2023: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Axel Gaat Binnen' (VTM)

CIG Nestel is een centrum voor integrale gezinszorg in Vlaanderen, waar de veiligheid van het kind centraal staat. Hier worden diverse gezinnen ondergebracht en 24/7 begeleid. Axel krijgt zoals elk gezin een appartement en leeft mee met de gezinnen en de begeleiding. Hij beseft nog maar eens hoe belangrijk een warm nest is om in op te groeien als kind en kijkt terug op zijn eigen jeugd.

'Axel Gaat Binnen', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:45
  Journaallus
  06:00
  Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
 • 00:30
  Nachtlus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 23:45
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:30
  Geen uitzending
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 03:35
  Geen uitzending
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 01:40
  Geen uitzending
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 02:05
  Geen uitzending
  00:35
  Walker, Texas Ranger
 • 03:05
  The X-Files
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 01:20
  Geen uitzending
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 01:35
  Geen uitzending
  06:00
  TEAM OCHTEND
 • 02:55
  Geen uitzending
  01:25
  ER
 • 03:40
  Geen uitzending
  01:10
  Go-Big Show
 • 01:40
  Geen uitzending
  01:10
  MasterChef UK
 • 01:15
  Geen uitzending
  07:35
  Mystery 101
 • 00:30
  Herhalingslus
  08:00
  Wijzer Wonen
 • 03:33
  Roger
  00:00
  Oh What A Night
 • 03:35
  Beach Barbecue
  01:35
  Open Vuur
 • 02:50
  FIM Motocross World Championship
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 03:20
  Death in Paradise
  01:35
  Ghosts
 • 03:20
  Hudson & Rex
  01:40
  NCIS: New Orleans
 • 02:42
  NOS Journaal
  01:32
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 01:51
  Nieuwsuur
  01:27
  Ongehoord Nieuws
 • 02:58
  Sophie & Jeroen
  01:51
  Poldermocro's