Ontmoet de 20 kandidaten die strijden om titel 'Belgium's Next Top Model'

donderdag 24 augustus 2023
Foto: © Streamz 2023

Vanaf 15 september 2023 starten 20 modellen aan het avontuur van hun leven en gaan ze de strijd aan om de titel van 'Belgium's Next Top Model'. Vandaag maakt Streamz bekend wie deze ambitieuze modellen zijn.

In de tiendelige realityreeks werken zij zich in het oog en in het hart van de vierkoppige jury met als inzet een professioneel modellencontract bij NOAH Mgmt en een covershoot voor het modeblad Marie Claire.


Aan de hand van challenges en fotoshoots voor (inter)nationale merken proberen de modellen zich in de gunst van de professionele jury te werken, bestaande uit topmodel Hannelore Knuts, designer en co-founder van Essentiel Antwerp Inge Onsea, stylist (van onder andere Lady Gaga en Rita Ora) Tom Eerebout, en Tom Van Dorpe, oprichter van NOAH mgmt. Op basis van de door hen geselecteerde foto zal de jury wekelijks delibereren en wordt er bepaald wie de wedstrijd moet verlaten en wie er mag doorgaan. Een verhaal waar dromen uiteenspatten, maar voor één model ook gerealiseerd worden in een zenuwslopende finale.

Wie de 20 modellen zijn die zich volledig zullen smijten voor deze once in a lifetime kans, ontdek je hier:

Amba
Amba (18) is een half Noors, half Belgisch talent. Ze studeert communicatiewetenschappen en is vastbesloten om haar plaats in de modellenwereld te veroveren. Ook al heeft ze geen ervaring, ze is klaar om deel te nemen aan BNTM en heeft de moed gevonden om haar comfortzone achter zich te laten. Amba komt uit een internationaal gezin en groeide op met vijf talen aan tafel (Noors, Engels, Spaans, Frans en Nederlands). Ze heeft een fotografisch geheugen en blinkt uit in haar studie. Naast haar ambities als model, koestert ze een grote interesse in journalistiek en schrijft ze graag. Amba heeft een passie voor laarzen en zonder hen voelt ze zich niet compleet.

Andres
De 19-jarige Andres is half Belgisch en half Portugees van afkomst. Hij heeft net zijn diploma LO & Sport binnengehaald en begint komend academiejaar aan een studie verpleegkunde. Sinds zijn achtste wordt Andres gevolgd door een fotograaf en maken ze jaarlijks foto's. Hoewel hij volgens de strikte eisen van de modellenwereld nét te klein is, droomt hij van een toekomst als model. Zijn deelname aan BNTM is zijn kans om aan de wereld te bewijzen dat lengte geen belemmering hoeft te zijn voor een modellencarrière.

Emilia
Emilia (21 jaar) is afkomstig uit Antwerpen. Op dit moment studeert ze TEW. Het komend academiejaar trekt ze een semester naar Milaan voor een major in finance. Naast haar studies is Emilia model en content creator. Ze uit haar creativiteit en passie voor mode door bij te springen als creative director bij verschillende merken. Modellenwerk varieert van editorial tot lookbook shoots. De reden waarom ze deelneemt aan BNTM is haar levensmotto: ‘If you never try you’ll never know!’. Ze beschouwt deze ervaring als een uitdaging en een kans om mensen te leren kennen met vergelijkbare interesses. 'Ik wil graag ontdekken of modellenwerk een passie of een hobby is en BNTM lijkt mij de ideale plek om op die vraag een antwoord te vinden.'

Marson
Marson (23 jaar) heeft een Nederlandse en Curaçaose achtergrond. Hij studeert binnenkort af als orthopedagogisch begeleider, maar zijn passie ligt bij modellenwerk, acteren en zingen. Marson koos voor BNTM om zijn eigen verhaal te beginnen en jongeren te inspireren om uit hun comfortzone te stappen. Hij heeft altijd gedroomd van modellenwerk, maar vond zichzelf niet mooi genoeg. Dankzij donkere (rol)modellen realiseerde hij zich echter de schoonheid van zijn eigen donkere huid. Marson wil het verschil maken en op zijn beurt anderen helpen. Daarnaast zingt Marson in een gospelkoor en schrijft hij graag. Marson is een eigenzinnige jonge man die zijn eigen weg volgt.

Sam
Sam is een 23-jarige studente toegepaste economische wetenschappen. Ze werkt momenteel in een supermarkt en heeft nog geen modellenervaring voor ze aan dit nieuwe avontuur begint. Sam besloot deel te nemen aan BNTM om uit haar comfortzone te stappen, nieuwe ervaringen op te doen en de modewereld te verkennen. Ze is gepassioneerd door mode, trends en het upcyclen van kleding. Met haar deelname hoopt Sam zichzelf verder te ontdekken en haar passie na te jagen.

Gilles M.
Gilles (20 jaar) is een energieke jongeman afkomstig uit Aalst. Hij volgt een opleiding tot leerkracht secundair onderwijs. Hoewel hij als kind al fotoshoots deed, had hij voor zijn deelname aan het programma geen professionele modellenervaring. Met zijn deelname aan BNTM wil Gilles laten zien dat de verwachtingen rondom lengte en lichaamsbouw van een model absurd zijn, en dat hij als model met enkele centimeters minder nog steeds kan schitteren. Zijn geheime troef: dankzij 13 jaar ballet- en 15 jaar Urban danservaring weet hij als geen ander hoe hij zijn lichaam moet bewegen!

Fardowza
De 20-jarige Fardowza is een Kortrijkzane met Somalische roots. Ze studeert eventmanagement en werkt als bediende in een restaurant. Voor Fardowza is een deelname aan BNTM een prachtige kans om ervaring op te doen en de modellenwereld écht te leren kennen. Het is een grote stap, maar ze is klaar om deze kans met beide handen te grijpen. Fardowza omschrijven in één woord? Dat is onmogelijk voor zo'n veelzijdige jongedame. Kijk binnenkort vooral zelf naar wat ze allemaal in haar mars heeft!

Seppe
Seppe (22) is momentel werkzaam als beauty consultant en heeft een achtergrond als kapper en schoonheidsspecialist. Binnenkort zal hij ook een make-up opleiding volgen om zijn expertise te verbreden. Seppe heeft reeds enige ervaring in de modellenwereld opgedaan en is vastberaden om te zien waar deze reis hem naartoe zal leiden. Zijn interesse in modellenwerk begon al op jonge leeftijd, toen hij in de reclameboekjes van de 'Fun' terechtkwam. Hij was ook al te zien in verschillende spotjes. Seppe houdt van opvallende outfits waarin hij helemaal zichzelf kan zijn. Hij is vastbesloten om de wereld van beauty en mode te veroveren.

Zahra
Zahra is een avontuurlijke twintigjarige met Algerijnse en Duitse roots. Momenteel neemt ze een gap-year waarin ze haar passie voor fotografie verkent, in koffiebars werkt en door Zuid-Korea reist. Hoewel ze als kind al vaak voor de camera stond, deed ze nog geen professioneel modellenwerk. Ze neemt deel aan BNTM om nieuwe ervaringen op te doen en zichzelf te ontdekken. Zahra is zelf ook modellenscout voor twee bureaus in Amsterdam.

Radja
Radja is een 24-jarige half Burundees, half Rwandees. Zijn passie voor mode en de entertainmentindustrie heeft hem geleid naar een steward opleiding, maar zijn hart ligt bij acteren. En ook een mogelijke modellencarrière neemt hij serieus. Hij heeft al eerdere ervaring met fotoshoots en heeft zelfs al in drie modeshows meegelopen. Radja is naar eigen zeggen een echt feestbeest. Zijn grootste zwakte: hij kan niet goed tegen koude.

Tessa
Tessa (17 jaar) is de jongste deelnemer maar helemaal klaar om haar carrière als model te beginnen. Hoewel ze geen eerdere ervaring heeft, ziet ze haar deelname aan BNTM als een unieke kans om haar ware roeping te ontdekken. Ze heeft zojuist haar middelbare school afgerond en zal binnenkort beginnen aan een opleiding logopedie aan de hogeschool. Tessa wil zichzelf ontwikkelen, nieuwe vriendschappen opbouwen en plezier hebben tijdens haar avontuur in de modellenwereld. Naast haar interesse in mode, geniet ze van de scouts, fitness, winkelen en quality time met vrienden. Met haar enthousiasme, toewijding en positieve instelling is Tessa vastbesloten om te winnen en haar dromen waar te maken.

Dylan
Dylan is een 22-jarige met Congolese, Angolese en Amerikaanse roots. Hij studeert grafisch ontwerp en heeft al vier jaar ervaring als model. Zo liep hij al shows tijdens Fashion Weeks in Parijs, Milaan én New York, en heeft hij in verschillende modebladen gestaan. Met BNTM wilt hij zijn modellencarrière verder lanceren. Zijn hobbies zijn reizen, nieuwe culturen ontdekken en shoppen; en vooral: schoenen!

Lena
Lena (24) is een creatieve duizendpoot van half Belgische en half Congolese afkomst. Ze werkt bij een vegan cinnamonroll bakkerij en studeert graphic design. Lena doet mee aan BNTM om een rolmodel te zijn voor mensen zoals zij, die gepest werden en onzeker waren over hun uiterlijk en identiteit. Ze wil laten zien dat schoonheid in alle vormen en maten bestaat. Lena is gepassioneerd door mode en creëert graag outfits met funky kleuren en verschillende texturen. Ze is een natuurliefhebber, dierenvriend, en veganist. Lena is klaar om de wereld te inspireren met haar veelzijdigheid en positieve boodschap.

Gilles V.
Gilles (19) is een eigenzinnige student schilderkunst. Daarnaast speelt hij in een band. Hij heeft geen eerdere modellenervaring maar staat te springen om daar verandering in te brengen. Zijn deelname aan het programma is een kans om zijn eigen verhaal te beginnen en anderen te inspireren om uit hun comfortzone te treden. Gilles gelooft in het belang van je eigen ding doen, ongeacht hoe extreem het kan zijn. Hij is vastbesloten om zijn eigenzinnigheid en artistieke talenten aan de wereld te laten zien.

Naomi
Naomi is een 20-jarige van Eritrese afkomst. Ze studeert psychologie. Hoewel ze niet veel modellenervaring heeft, heeft ze al deelgenomen aan enkele lokale fotoshoots en shows. De reden waarom Naomi meedoet aan BNTM is vooral om te ontdekken of ze het potentieel heeft om model te zijn en om ervaring op te doen. Ze ziet het als een stap in het verkennen van haar mogelijkheden en het ontdekken van haar eigen capaciteiten.

Jules
Jules (19 jaar) is een vrolijke gast uit Marseille. Hij woont ondertussen al vier jaar in België. Met een passie voor sport en een studie Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie in het vooruitzicht, is hij klaar voor nieuwe uitdagingen. Hoewel onervaren in modellenwerk, straalt Jules en is hij vastbesloten om te schitteren. Met zijn vrienden beleeft hij het leven als één groot feest. Hij is klaar om de modewereld te veroveren.

Gia
Gia (22) is een Belgisch-Dominicaanse sales advisor. Ze heeft wat freelance modellenervaring, maar ‘niet zo veel’. Gia's deelname aan BNTM komt voort uit haar passie voor modellenwerk, die ze ontdekte tijdens haar opleiding fotografie. Van ‘achter de lens’ stapte ze geleidelijk aan ‘voor de lens’ en dat voelde helemaal als haar ding. Gia beschouwt zichzelf als een echte ‘mensenpersoon'. Ze geniet van gezelschap en haalt er veel liefde uit. Als transvrouw is ze vrijwilliger bij het Roze Huis, waar ze anderen helpt bij het zetten van stappen in hun eigen verhaal. Net zoals anderen dat voor haar hebben gedaan. Gia wil zichzelf laten zien aan de wereld en anderen inspireren om hun eigen pad te volgen.

Sieme
Sieme (24) is net afgestudeerd als fotograaf. Hij heeft de afgelopen jaren enkele shoots gedaan, voornamelijk in samenwerking met de modeacademie, waar ook zijn vrienden studeren. Sieme doet mee aan BNTM omdat hij recent zijn liefde voor modellenwerk ontdekte. Als fotograaf is hij voornamelijk gericht op mode en is dagelijks bezig met de mode-industrie. De geschiedenis en de hele industrie fascineren hem enorm. 's Avonds laat wordt hij vaak meegesleept door YouTube-video's, variërend van collectiereviews tot fashionweek vlogs en korte documentaires van ontwerpers. Sieme wil dan ook graag deel uitmaken van deze bruisende industrie.

Thara
Thara is een 18-jarige studente muziek, gespecialiseerd in jazz zang. Na de zomer start ze haar rechtenstudies. Ze is half Belgisch en half Italiaans. Hoewel ze geen professionele modellenervaring heeft, deelt ze graag foto's op haar Instagram en verkent ze zo reeds haar interesse in de fascinerende wereld van mode en fotografie. Haar deelname aan BNTM is een kans om haar kinderdroom waar te maken en haar passie voor mode te tonen. Naast haar interesse in modellenwerk is Thara ook een getalenteerde zangeres en is ze actief op Instagram waar ze haar liefde voor zowel muziek als modellenwerk met haar volgers deelt.

Karen
Karen (22 jaar) heeft heel wat verschillende passies en interesses en leidt daardoor een veelzijdig leven. Naast haar studie psychologie is Karen mede-eigenaar van een biologisch voedingsbedrijfje genaamd 'Go Guts', dat ze samen met haar tante oprichtte. Ze richten zich hiermee op gezondheid en een gezonde darmflora, zo verkopen ze onder andere granola en gefermenteerde groentjes om mensen bewust te maken van de positieve impact van een gezonde levensstijl. Karen is reeds actief als model. Ze heeft modellenervaring opgedaan in diverse landen, waaronder Milaan, België, Nederland, Mexico en Parijs. Karen neemt deel aan BNTM is omdat ze het als een super leuke ervaring beschouwt en ze kijkt ernaar uit om nieuwe mensen te leren kennen.

'Belgium's Next Top Model' is een productie van Streamz en 100.000 Volts. Vrijdag 15 september 2023 verschijnen de eerste twee afleveringen op Streamz, gevolgd door een wekelijkse aflevering tot en met de finale op 10 november 2023.


DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Code 37' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

De twintigjarige Elke Verbiest is het slachtoffer van een gruwelijke groepsverkrachting en wordt daarna voor dood achtergelaten. Hannah en haar team zetten alles op alles om de zaak op te helderen en komen op het spoor van de instelling De Oase en oprichter Jules Uitdenhouwe. Omdat er meerdere DNA-sporen gevonden zijn bij Elke wordt de zaak steeds complexer. Hoewel Hannah ervan overtuigd is dat Jules meer weet over de zaak, lijkt het onderzoek hen te leiden naar Gunther Devalck. Terwijl Hannah vreest voor het geesteswelzijn van haar vriendin Vicky, neemt haar eigen queeste haar steeds meer in zijn bezit. Samen met Koen waakt ze immers dag en nacht bij haar afkickende vader Robert.

'Code 37', om 23.30 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 23:30
  Journaallus
  06:00
  radio2 op VRT 1: Sta op met Radio2
 • 23:55
  Nachtlus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 20:55
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:55
  Geen uitzending
  06:05
  Kabouter Plop
 • 02:25
  Geen uitzending
  07:15
  Blind Getrouwd UK
 • 01:30
  Geen uitzending
  11:20
  Sturm der Liebe
 • 02:25
  Geen uitzending
  14:35
  Stargate Atlantis
 • 04:30
  Married ... With Children
  02:00
  The X-Files
 • 01:55
  Geen uitzending
  06:00
  Joe
 • 01:00
  Geen uitzending
  06:00
  TEAM OCHTEND
 • 02:55
  Geen uitzending
  02:10
  Neighbours: A New Chapter
 • 04:30
  Geen uitzending
  07:45
  SEAL Team
 • 02:20
  Geen uitzending
  02:15
  Sex and the City
 • 01:15
  Geen uitzending
  07:05
  Suitcase Killer: The Melanie McGuire Story
 • 00:35
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 04:37
  Zo doe je het!
  05:55
  Sixties To Six
 • 03:50
  Open Vuur
  02:00
  Roger van Damme: Bakken
 • 03:06
  Tennis: Terra Wortmann Open 2024
  00:35
  Formule 1
 • 04:15
  Silent Witness
  02:30
  Grantchester
 • 04:30
  Below Deck
  02:35
  Transplant
 • 01:40
  NOS Journaal
  05:55
  Nederland in Beweging
 • 01:30
  Geen uitzending
  07:00
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 02:40
  Tekst-TV
  02:15
  De slimste mens