Nooit meer 'Wat eten we vandaag' met nieuw njam!-programma 'Snel, Makkelijk & Lekker!'

donderdag 7 september 2023
Foto: njam! - © Studio 100 2023

Vorige week ging het gloednieuwe programma 'Snel, Makkelijk & Lekker' van start op kookplatform njam!-10 njam! chefs gaan in 36 afleveringen voor een weekmenu vol vis, vlees, veggie en wereldkeuken. Kortom voor elke smaakpapil wat wils dus.

En ook de ogen wordt volop de kost gegeven, want dit programma is pure reality. De chefs maken alles van A tot Z en serveren zo'n 20 minuten non-stop kookplezier.


Ze onderbreken zelfs niet wanneer ze in hun vinger snijden of als hun mayonaise mislukt. En dat overkomt ook de beste chefs...  Van maandag tot en met donderdag inspireren ze 9 weken lang met easy gerechten zoals een snelle pasta met groenten-gehaktballetjes, Arabische hotdogs van kipmerguezworstjes, vissoep in madeira of pureeschotel met eitjes en bloemkoolbechamel. Het volledige weekmenu wordt in het weekend uitgezonden, dus vanaf nu is het gedaan met de vraag: 'Wat eten we vandaag?'.

Volgende njam!-chefs roeren met veel goesting in de potten: Wim Ballieu, Bart Desmidt, Steffi Vertriest, Jeroen De Pauw, Vanja van der Leeden, Jelle Beeckman, Christer Elfving, Sarah Puozzo, Mounir Toub en Bert Meewis. Een mooie gevarieerde mix van Vlaamse en Nederlandse gezichten die elk hun specialiteiten bovenhalen om heerlijke en smaakvolle maaltijden op tafel te toveren, ideaal nu het drukke najaar er weer aankomt. Want het ontbreekt ons allemaal wel eens aan inspiratie om elke dag een lekkere maaltijd op tafel te toveren.

Voor dit programma ging njam! een fijne samenwerking aan met de Stad Roeselare. Om zich nog meer te profileren als stad van smaak en voeding bouwde Stad Roeselare op De Munt de ‘Keuken van Roeselare’, een initiatief van Dovy Keukens samen met de vzw Vol-au-Vent en met steun van Stad Roeselare. De Keuken van Roeselare is een ruimte die kan gebruikt worden voor allerlei initiatieven rond koken, smaak en voeding. Njam! koos dan ook voor deze locatie als decor voor dit gloednieuw programma en meteen ook als locatie voor het pers- en influencer event dat vandaag plaatsvindt. De gasten worden verwelkomd in de ‘Keuken van Roeselare’ en gaan daarna op culinaire ontdekking door de stad. Om af te sluiten serveert njam!-chef Jelle Beeckman 2 heerlijke gerechtjes uit het programma, zo kunnen alle aanwezigen de proef op de som nemen en zelf ontdekken hoe snel, makkelijk en lekker de recepten zijn.

'Keuken van Roeselare'
'We zijn erg trots dat dit nieuwe njam!-programma in onze 'Keuken van Roeselare' is opgenomen', zegt burgemeester Kris Declercq. 'Als dé voedingsstad van Vlaanderen vormt Roeselare het perfecte decor voor 'Snel, Makkelijk & Lekker'. We hopen dat de kijkers niet alleen geïnspireerd raken door de leuke receptjes van de verschillende njam!-chefs, maar zelf ook gebeten worden door onze stad en komen proeven van Roeselare als verrassend tripje dichtbij huis.'

'Wanneer een stad zich bestempelt als Dé stad van de voeding en de smaak en daarbovenop ook nog eens een topkeuken plaatst in het hartje van de stad is het voor njam! een eer om met deze stad de kunnen samenwerken', zegt Head of njam! Sofie De Greef. ''De Keuken van Roeselare' is voor ons de ideale plek om een programma zoals 'Snel, Makkelijk en Lekker' op te nemen. Dit programma staat voor toegankelijke, haalbare recepturen die iedereen de goesting moeten geven om er zelf mee aan de slag te gaan. Het feit dat we dit programma kunnen opnemen op een plek die voor iedereen toegankelijk is, past dus perfect binnen de waarden van dit format. Meekijken in de potten van de chefs was nog nooit zo evident als in deze reeks.'


Nood aan nog meer snelle, makkelijke en lekkere gerechten? Dan is er ook het gelijknamige nieuwste njam!-kookboek: 'Snel, Makkelijk & Lekker'! Dit boek bestaat uit 12 weekmenu’s van telkens 5 haalbare gerechten. In elk weekmenu is er gekozen voor een mix van vis, vlees, gevogelte, veggie en fridayfood. Verder zijn er nog tal van tips terug te vinden om nog sneller, makkelijker en lekkerder te koken. Vanaf nu is het elke dag njam! op het bord en vooral 'Snel, Makkelijk & Lekker'!

'Snel, Makkelijk & Lekker', van maandag tot en met donderdag om 17.30, 20.40 uur en 23.00 uur.
'Het Weekmenu', elke vrijdag om 8.00 en 12.00 uur, zaterdag om 10.00 en 23.30 uur en zondag om 8.40 en 13.00 uur.


DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Special Forces' (VTM)

Een nieuwe lichting bekende Vlamingen begint aan het grootste avontuur van hun leven. Met de 'shock and awe'-methode halen de Special Forces-instructeurs de rekruten meteen uit hun comfortzone. Vanop een vissersboot moeten ze namelijk allemaal in de oceaan springen, met als doel gezamenlijk de Zuid-Afrikaanse kust te bereiken.

'Special Forces', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 11:00
  Lentebeelden
  00:20
  Journaallus
 • 07:30
  Ketnet Junior
  00:20
  Nachtlus
 • 11:25
  Lou
  21:00
  Geen uitzending
 • 09:50
  Geen uitzending
  06:00
  Kabouter Plop
 • 10:40
  Geen uitzending
  01:00
  Ambulance
 • 09:05
  Geen uitzending
  11:25
  Sturm der Liebe
 • 09:00
  Geen uitzending
  14:00
  The Island with Bear Grylls
 • 11:15
  JAG
  01:40
  Beverly Hills, 90210
 • 10:00
  Joe
  09:30
  Geen uitzending
 • 11:00
  Geen uitzending
  06:00
  TEAM OCHTEND
 • 11:00
  Castle
  02:35
  Neighbours: A New Chapter
 • 11:00
  Hawaii Five-0
  02:15
  Listing Impossible
 • 11:20
  Love It or List It
  02:00
  MasterChef UK
 • 10:55
  Snapped
  05:00
  Geen uitzending
 • 10:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 11:20
  Zelf gedaan, goed gedaan
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 11:20
  BBQ Vanavond?!
  02:25
  De Garde van Gert
 • 09:55
  Premier League
  08:59
  Wordt aangekondigd
 • 11:25
  Death in Paradise
  02:55
  The Madame Blanc Mysteries
 • 11:14
  Tijd voor Max
  01:56
  NOS Journaal
 • 11:08
  BinnensteBuiten
  07:00
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 11:26
  Tip de Muis
  01:56
  Tiki Taka Touzani