Het najaar van Canvas: hete hangijzers, hartverwarmende cultuur en spraakmakende fictie

dinsdag 17 augustus 2021

Het najaar van Canvas ziet er veelbelovend uit. De zender pakt opnieuw uit met een onderscheidend aanbod voor kijkers die op zoek zijn naar nieuwe inzichten en zelfreflectie.

Canvas biedt hen compromisloze kwaliteit zonder toegevingen op het vlak van diepgang en scherpte. 'Vroeg of laat kijk je Canvas' blijft daarbij het devies. Het najaar brengt een mix van informatie en duiding, documentaires, film en fictie, humor en sport.


'Terzake' en 'De Afspraak' zijn er opnieuw op volle kracht vanaf maandag 30 augustus. Zij blijven het fundament van de Canvas-avond. Ook 'Extra time geeft die dag de aftrap voor een nieuw seizoen, met Frank Raes nog als anker tot het einde van het jaar. 'De Ideale Wereld'  is er terug vanaf dinsdag 7 september en 'De Afspraak op Vrijdag' vanaf 10 september (op 3 december is er de Memorial Van Damme). Daarnaast zijn er heel wat gloednieuwe titels en nieuwe reeksen van vaste waarden.

Canvas pakt relevante thema’s aan en schuwt de hete hangijzers niet. 'Kinderen van de Migratie' vertelt voor het eerst op televisie het volledige verhaal van de arbeidsmigratie naar ons land sinds de Tweede Wereldoorlog. In Het leven in kleur peilt Karine Claassen zonder taboes naar discriminatie en racisme in ons onderwijs, justitie, media, en in ons allemaal.

'Wat Houdt Ons Tegen?' is een reeks van Jill Peeters over de oorzaken van de klimaatverandering, wat we eraan kunnen doen en wat ons daarbij tegenhoudt. In 'Op Slot' onderzoekt Michael Van Droogenbroeck de gevolgen van de coronacrisis voor onze economie aan de hand van getuigenissen van ondernemers en beleidsmakers.

Op het kruispunt van sport en human interest reconstrueert 'Het Scheldepeloton' het soms hobbelige en kronkelige parcours van vijf jonge wielrenners die het wilden maken als prof. De prijs van de winnaar toont de keerzijde van het leven van topsporters en de impact van hun extreme inzet op hun mentale welzijn.

'Borderline' is een serie auteursdocumentaires over grenzen en wat die doen met landschappen, gemeenschappen en mensen. En 'Mademoiselle Andrée' vertelt het verhaal van de ‘Belgische Schindler’ Andrée Geulen.

Cultuur komt aan bod in een nieuwe reeksen van 'Alleen Elvis Blijft Bestaan' (met onder meer Stefaan Hertmans en Stephen Fry) en 'Winteruur' (onder andere Bent Van Looy en Dirk Brossé). Isolde Lasoen volgt in 'She's Lost' in music zes vrouwelijke artiesten van bij ons die hun weg zoeken in de nationale en internationale muziekscene. Er komt ook een nieuw seizoen van 'De Toots Sessies' waarin Canvas Vlaamse artiesten een podium geeft én een duwtje in de rug. Het wordt opnieuw een kleurrijke mix van stijlen en genres, zowel muziek als podiumkunsten.

Canvas heeft een neus voor spraakmakende fictie uit het buitenland. Ook dit najaar kunnen we weer uitkijken naar een aantal straffe reeksen, zowel van Amerikaanse makelij als Britse, Noorse, Deense en zelfs IJslandse. Zo is er de intrigerende en experimentele Amerikaanse ‘true crime’ reeks 'The Interrogation', de Britse misdaadreeks 'Vigil' (van de makers van 'Line of Duty' en 'Bodyguard') en de Noorse Sami-reeks 'Outlier'. Daarnaast ook vervolgreeksen van 'Killing Eve' (reeks 3), Exit (reeks 2) en 'The Handmaid’s Tale' (reeks 4).

Het filmaanbod van Canvas staat garant voor kwaliteit en verscheidenheid: topfilms van grote regisseurs met steracteurs, maar ook minder bekende pareltjes uit alle hoeken van de wereld. Van het Koreaanse prijsbeest 'Parasite' van Boon Joon Hoo (vier Oscars, de Gouden Palm en twee Bafta’s) tot de Ijslandse ecologische comedy 'Woman at War' van Benedikt Erlinsson.

Documentaires vormen een van de pijlers in het aanbod van Canvas. Naast de eigen producties brengt Canvas ook een selectie van de beste internationale documentaires. Begin september is er daarbij veel aandacht voor de 20ste verjaardag van 9/11. Daarnaast zijn er reeksen over onder meer het Joegoslavië-tribunaal ('A War on Trial') en de woelige geschiedenis van Afghanistan ('The Wounded Land'), en op zichzelf staande documentaires over allerhande onderwerpen, zoals de nieuwe HBO-documentaire over Tina Turner (in primeur voor Vlaanderen).


DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play Crime logo

Jesse Stone is een voormalig rechercheur moordzaken uit LA die de grote stad heeft ingeruild voor een baan als politiecommandant in het rustige vissersdorpje Paradise. Hij doet zich echter nog steeds te goed aan zijn twee favoriete dingen: whisky en vrouwen. Wanneer hij een oude moordzaak heropent, ontdekt hij het ene schokkende feit na het andere. Hij begrijpt steeds beter waarom deze zaak in de doofpot werd gestopt.

'Jesse Stone: Sea Change', film uit 2007 met oa. Tom Selleck, om 22.00 uur op Play Crime.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 10:00
  Hoogtepunten Koningin Elisabethwedstrijd Viool 2024
  02:10
  Journaallus
 • 07:30
  Ketnet Junior
  12:30
  Lentebeelden
 • 10:00
  Kapot gaan
  05:55
  Geen uitzending
 • 09:55
  Geen uitzending
  06:00
  Plop Vertelt - Verjaardag
 • 10:00
  Geen uitzending
  01:00
  Ambulance Australia
 • 09:00
  Geen uitzending
  11:20
  Sturm der Liebe
 • 08:55
  Geen uitzending
  13:35
  Live and Let Die
 • 09:45
  Married ... With Children
  01:25
  JAG
 • 10:00
  Joe
  09:30
  Geen uitzending
 • 10:00
  The Nanny
  04:50
  Geen uitzending
 • 09:45
  CSI: Miami
  02:40
  Why Women Kill
 • 09:55
  Star Trek: Picard
  00:55
  Rambo: First Blood Part II
 • 09:15
  The Block Australia
  05:00
  Geen uitzending
 • 09:45
  Stone Cold
  05:00
  Geen uitzending
 • 09:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 09:47
  Het appartement
  00:00
  Oh What A Night
 • 09:25
  Hidden Gems
  03:55
  Vietnjam, met Quyn
 • 09:00
  MIDMID MEISTER
  01:15
  Hockey Pro League Vrouwen
 • 09:30
  Rosemary and Thyme
  02:40
  Blackshore
 • 09:30
  Shark Tank
  03:00
  Flip This House
 • 09:22
  Nick, Simon & Kees: The Beatles
  05:55
  Nederland in Beweging
 • 10:00
  Eucharistieviering
  07:00
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 09:05
  In Oranje
  05:30
  Timmy tijd