Familiedrama 'Rough Diamonds' met Kevin Janssens duikt diep in de Antwerpse diamantwijk

donderdag 19 oktober 2023
Foto: VRT 1 - © VRT 2023

Vanaf zondag 29 oktober wordt het razend spannend op VRT 1 met 'Rough Diamonds' met in de hoofdrol Kevin Janssens. Dit nieuwe crime- en familiedrama dompelt je onder in de Antwerpse diamantwijk: een wereld die gekend is in Vlaanderen, maar waarvan niemand echt weet hoe het er precies aan toe gaat. Een wereld die tot de verbeelding blijft spreken.

Noah Wolfson (Kevin Janssens) keert na jaren terug voor de begrafenis van zijn broer die zelfmoord heeft gepleegd. De familie (onder anderen Robby Cleiren, Ini Massez en Marie Vinck) is in diepe rouw en reageert geschokt op de terugkeer van de 'verloren zoon' die hun waarden en tradities de rug heeft toegekeerd. Noah is niet welkom. Maar het familiebedrijf komt onder druk te staan: waar quasi de hele diamanthandel vroeger in handen van Joodse bedrijven was, zijn er tegenwoordig nieuwe spelers op de markt. Wanneer het hem duidelijk wordt dat hun bedrijf na de dood van zijn broer in zware problemen zit, wil Noah helpen om de zaak te redden. De familie is verdeeld over de toekomst van de zaak, en Noah kiest onorthodoxe manieren om het bedrijf te leiden die lijnrecht tegenover de gebruiken van zijn familie staan...


Op zondag 29 oktober beleeft deze succesvolle samenwerking tussen VRT 1 en Netflix ​ zijn ​ première op open net in Vlaanderen. Zowel Vlaamse als Israëlische topacteurs maken hun opwachting: naast Kevin Janssens zijn er hoofdrollen voor Ini Massez, Marie Vinck, Robby Cleiren, Jeroen Van der Ven, Els Dottermans en vele anderen. Ook heel wat Israëlische topacteurs maken hun opwachting, zoals Dudu Fisher, Yona Elian en Mendy Cahan. 'Rough Diamonds' is een coproductie van De Mensen en Keshet International voor VRT 1 en Netflix.

Diep achter de schermen van de diamantwereld
In de reeks worden verschillende talen door elkaar gesproken, zoals het werkelijk is in de wereld waar het verhaal zich afspeelt. De Vlaamse acteurs hebben daarvoor met de hulp van coaches uit de Joodse gemeenschap heel wat tekst in het Jiddisch ingeoefend. Ook werd er veel aandacht besteed aan de authenticiteit van de kostuums, de rekwisieten, de locaties en de gebruiken. De regie is in handen van Rotem Shamir en Cecilia Verheyden. Hoofdscenarist is Yuval Yefet, die samen met Rotem de succesreeks Fauda maakten.

'Rough Diamonds' is de eerste fictiereeks die zo diep achter de schermen van de Antwerpse diamantwereld kijkt. De productie kreeg toelating om te filmen in het echte -zwaar beveiligde - diamantdistrict en in de echte diamantbeurs. Het verhaal biedt ook een inkijk in de doorgaans erg gesloten cultuur van de ongeveer 10.000 Chassidische joden in Antwerpen. Ook daarvoor werd na jarenlange research intens samengewerkt met mensen uit die gemeenschap.

Aflevering 1 (29/10)
De Londense crimineel Noah keert terug naar Antwerpen voor de begrafenis van zijn broer. Hij komt erachter dat zijn Joodse familie in de problemen zit doordat ze zaken deden met verkeerde mensen. Noah probeert zijn familie en de familiezaak te redden.

'Rough Diamonds', vanaf 29 oktober elke zondag om 21.00 uur op VRT 1 en al volledig in boxset te bekijken op VRT MAX. De reeks is ook met audiodescriptie te bekijken, vanaf 29 oktober elke zondag rond 21.10 uur op het Ketnet-kanaal, op VRT 1 via het taalkeuzemenu van de decoder, en op VRT MAX onder het genre 'Audiodescriptie'.

'Rough Diamonds' is een coproductie van De Mensen en Keshet International voor VRT 1 en Netflix. Met de steun van Screen Flanders, het programma van Creatief Europa - Media van de Europese Unie en de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid. Met de medewerking van de Stad Antwerpen en dankzij de steun van de Antwerp Film Bonus, en met de gewaardeerde steun van AWDC (het Antwerp World Diamond Centre) en de Antwerpse Diamantbeurs.


DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 4 logo

Het begon als een buitengewoon experiment: een zeer knappe en getalenteerde vrouw wordt kunstmatig bevrucht met een combinatie van het sperma van zes hoogintelligente en fysiek aantrekkelijke mannen. De bedoeling is een superieure baby ter wereld te brengen. De proef loopt echter niet zoals verwacht. Niet één, maar twee baby's worden geboren. De ene is groot, heeft blond haar en glimlacht altijd. De andere is klein, donker, lelijk en heeft een rotkarakter. Julius wordt op een verlaten eiland in de Zuidzee in een overbeschermende omgeving opgevoed tot een knappe, goedhartige bink. Vincent daarentegen, groeit op in een weeshuis en werkt zichzelf voortdurend in nesten. Jaren later verneemt Julius dat hij een tweelingbroer heeft. Hij vertrekt naar de States op zoek naar zijn andere ik, in de hoop dan samen het spoor terug te vinden van hun moeder.

'Twins', film uit 1988 met oa. Arnold Schwarzenegger, om 20.35 uur op VTM 4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 06:00
  radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  09:00
  Herfstbeelden
 • 07:30
  Ketnet Junior
  12:30
  Herfstbeelden
 • 07:50
  De Smurfen
  08:00
  De Hoppers
 • 07:35
  Echte Verhalen: De Buurtpolitie
  08:05
  VLOGLAB Drama #Stories
 • 07:05
  My Kitchen Rules
  08:00
  Geen uitzending
 • 01:20
  Geen uitzending
  11:05
  Sturm der Liebe
 • 01:50
  Geen uitzending
  13:55
  The World's Deadliest Weather
 • 22:00
  Wordt aangekondigd
 • 06:00
  Joe
  09:30
  Geen uitzending
 • 06:00
  TEAM OCHTEND
  09:00
  Geen uitzending
 • 07:15
  Geen uitzending
  08:15
  Bones
 • 07:40
  Geen uitzending
  08:45
  NCIS: Los Angeles
 • 05:00
  Geen uitzending
  08:55
  Dress to Impress
 • 07:35
  Snel, Makkelijk & Lekker
  08:00
  Het Weekmenu
 • 06:00
  Herhalingslus
  13:00
  Z-Extra
 • 07:00
  Goeiemorgen Morgen
  08:00
  al-1-maar-hits!
 • 07:48
  Hallo Roger
  08:01
  Het zelfbouwhuis
 • 07:00
  Studio Vlaams Parlement
  09:30
  Seksueel misbruik in de Kerk - Commissie Live
 • 07:00
  ION Men's Hockey League
 • 07:15
  Father Brown
  08:05
  Death in Paradise
 • 00:30
  Hot Yachts
 • 07:39
  Goedemorgen Nederland
  08:00
  NOS Journaal
 • 07:50
  NOS Journaal
  08:00
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 07:53
  PatsBoemKledder!
  08:11
  Zin in Zappelin