Deze nieuwe Vlaamse titels lanceert Streamz in 2023

vrijdag 27 januari 2023
Foto: © Streamz 2023

Tijdens Streamz Next Episode, een sectorevenement dat donderdagavond doorging, werden de nieuwe strategie en plannen voor lokale content van het streamingplatform voorgesteld.

'We hebben een sterke traditie in het aanbieden van straffe lokale reeksen en op dat elan willen we absoluut verder gaan', zegt CEO Bart De Groote. 'Ons doel is om jaarlijks 12 kwaliteitsvolle fictiereeksen van eigen bodem aan te bieden.'


Het streamingplatform lanceert in 2023 heel wat series en docu's van eigen bodem. Zo zijn er vervolgseizoenen van 'Fair Trade' met Ella-June Henrard en Peter Van den Begin, 'F*** You Very, Very Much' met Frances Lefebure, Daphne Wellens en Evelien Bosmans, 'Déjà Vu' met Lauren Versnick en Yassine Ouaich maar ook het vervolg van de populaire jongerenreeksen zoals 'Hacked' en '2DEZIT'. Er komen verschillende nieuwe Streamz Originals aan waaronder de fictiereeksen 'Alter Ego' en 'Onderhuids' en de docu’s 'War Junkies' en 'Influence Me'. Ook fans van reality blijven niet op hun honger zitten met een 'Love Island: Valentine's Reunion' en 'Belgiums Next Top Model'.

'War Junkies' – 1 februari 2023
Een driedelige docureeks die een antwoord zoekt op de vraag wat oorlogsverslaggevers, cameramensen, fotografen en fixers drijft om naar die plekken te gaan waar iedereen van wegvlucht: de brandhaarden van de wereld, de oorlog. In deze indrukwekkende docu praten zeven getuigen: journalisten Joanie de Rijke & Bruno Beeckman, fixer Anastacia Galouchka, cameramannen Stijn De Smet, Daniel Demoustier & Paul Van Schoor en fotograaf Gert Jochems over de impact van hun beroep op hun leven en dat van hun familie.

'Fair Trade 2: De weg terug' - 15 februari 2023
Het eerste seizoen van ‘Fair Trade’ werd gelanceerd als één van de eerste fictietitels waarmee Streamz in 2020 van start ging en staat vandaag nog steeds op nummer 1 als best bekeken titel op het platform. Tijdens het vervolgseizoen zien we hoe Robin De Rover (Ella-June Henrard) bij de federale politie verbannen werd naar de Cel Agressie. Ze zoekt weer contact met de Pater (Peter Van den Begin) om de moordenaar van de corrupte commissaris Wally Wilson te vinden. Maar die heeft zijn eigen agenda. En dan duikt Bob ‘Martino’ Martens (Jeroen Perceval) terug op… Naast de indrukwekkende hoofdcast zijn er verder ook rollen voor Manou Kersting, Ella Leyers, Kamal Kharmach, Daphne Wellens, Lynn Van Royen, Sven De Ridder, Peter Thyssen en Axel Daeseleire. De reeks zal op 6 februari in avant-première gaan in Antwerpen.

'Hacked S2' - 22 februari 2023
In het gelauwerde eerste seizoen van 'Hacked', dat de Best Short Form Series’ Prize won op CANNESSERIES, zagen we hoe beste vrienden Nilou, Adanne & Malick het doelwit worden van een hacker die hen anoniem challenges stuurt. In het tweede seizoen komen we meer te weten over deze anonieme hacker. Wat waren zijn/haar beweegredenen? De reeks werd opnieuw geschreven door Una Kreso, deze keer bijgestaan door Arno Huysegem en in een regie van Leni Huyghe.

'Dansaertvlamingen' – maart 2023
Een nieuw hilarisch sketchprogramma over millennials in hippe koffiebars, vlotte reclameboys met een koersvelo en vingerwijzende hipsters. De reeks komt uit het brein van Sara Leemans die eveneens achter het gelijknamig instagramaccount zit. De dansaertvlamingen zullen tot leven komen dankzij het acteertalent van onder andere Lize Feryn ('Couples Therapy'), Jelle De Beule ('Nonkels'), Ella-June Henrard ('Fair Trade'), Charlotte-Anne Bongaerts ('Mijn Slechtste Beste Vriendin'), Els Olaerts ('F*** You Very, Very Much’), comedian Jade Mintjes ('De Ideale Wereld'), Nathan Bouts ('2DEZIT'), Iwein Segers ('De Bende van Jan De Lichte'), Oscar Willems ('Lisa'), Bert Janssens ('De Ideale Wereld'), Nathan Naenen ('Zeppos'), DJ Hakim Chatar, Eva Kamanda ('Lisa') en bedenker Sara Leemans zelf.

'Déjà Vu – Alles is Voorbestemd' – april 2023
Het tweede seizoen van 'Déjà Vu' vertelt het aangrijpend liefdesverhaal en intiem psychologisch drama van Halim, die aan de start van zijn volwassen leven en carrière, de liefde van zijn leven, Eva, probeert terug te winnen. Sinds Eva hem verlaten heeft, heeft het leven geen zin meer. Tot Halim per toeval een bedrijf ontdekt dat hem in de mogelijkheid stelt om terug te keren in de tijd. Yassine Ouaich ('Grond') speelt de rol van Halim en Lauren Versnick ('Studio Tarara') Eva, zijn vriendin. Verdere hoofdrollen zijn voor Vincent Van Sande ('Glad Ijs') en Nabil Mallat ('Cool Abdoul'). 'Déjà Vu - Alles is Voorbestemd' werd geschreven door Nore Maatala ('Besmet') en werd geregiseerd door Geoffrey Enthoven ('Hasta La Vista').

'Influence Me' – april 2023
Vlaamse succesvolle influencers. Met hun honderdduizenden, soms miljoenen volgers zijn deze digitale content creators de sterren van de huidige generatie jongeren. De reeks onderzoekt het fenomeen vanuit de influencers zelf en kijkt mee achter de schermen van de social media feed van ASMR creator Nanou Philips, muziekproducer Chuki Beats, Boris en Broer die beter bekend zijn als Timon Verbeeck en Elias Verwilt, Tiktokster Stien Edlund, social media duizendpoot Jonatan Medart en Tiktok-zussen Nour en Fatma. Wie zijn deze in no time tot supersterren gebombardeerde creatievelingen? En hoe groot is hun invloed?

'Onderhuids' – mei 2023
In deze nieuwe Streamz Original dramedy kijken we binnen in een luxueuze beautykliniek waar de rich & famous zich mooier willen maken dankzij de professionele hulp van topchirurg Pierre Van Den Heuvel (Carry Goossens) en zijn team. Wanneer de jonge en ambitieuze Dr. Nisrine Iravani (Idalie Samad) haar opwachting maakt als nieuwe kracht, zet dit alles op zijn kop. Niet in het minst de wereld van Pierre’s zoon Olivier (Jan Kooijman). Nisrine heeft heel andere toekomstplannen met de kliniek dan Olivier, die het op een dag zal moeten overnemen van zijn elitaire vader. In haar hoofd botst het meteen met de zoon van de baas, die in haar ogen alles in de schoot heeft geworpen gekregen, maar haar buik zegt iets anders. Verdere hoofdrollen worden vertolkt door een getalenteerde cast waaronder actrice & zangeres Amaryllis Uitterlinden ('Ella'), Dries De Sutter ('Billie vs Benjamin') en tot slot socialmediafenomenen Aaron De Groeve en Elodie Gabias die hun acteerdebuut maken. Maak je ook klaar voor enkele verrassende cameo’s onder de bekende patiënten.

'D5R de film' – juni 2023
In juni lanceert Streamz het laatste hoofdstuk van 'D5R'. Na 12 seizoenen, sinds december 2022 allemaal te zien bij de streamingdienst, is het einde in zicht voor de vriendengroep. Angela Jakaj, Jamie-Lee Six, Liandra Sadzo, Thijs Antonneau en Sander Provost zijn in de film voor een laatste keer te zien als de vijf vrienden wiens vriendschap ontstond aan een vijver in Vilvoorde. Ze doorzwommen in die twaalf seizoenen al heel wat woelige waters en groeiden samen met de kijkers van 'D5R' op. Ze studeerden af aan het middelbaar, gingen samen in Gent studeren en gaan nu nog een laatste keer op reis voor ze aan het werkleven beginnen. Het laatste avontuur van de vijf vrienden zie je in juni in de tweede film van 'D5R'.

'Ik Ga Viraal' – juni 2023
In 'Ik Ga Viraal' kan je de zoektocht naar de volgende grote Vlaamse influencers volgen. Streamz gaat namelijk op zoek naar de ruwe diamant die alles in huis heeft om door te breken als content creator. De selecties lopen momenteel en wie uiteindelijk geselecteerd wordt, zal zes maanden lang begeleid worden door experten in het vak: de grootste Vlaamse influencers, fotografen, make-up artists en anderen zullen de kandidaten coachen om het beste van zichzelf te geven op social media en duizenden volgers dagelijks te voorzien van leuke content. Tijdens die zes maanden wordt alles vastgelegd en het resultaat daarvan zie je vanaf juni bij Streamz.

'F*** You Very, Very Much' – zomer 2023
De befkes are back! We treffen onze drie favoriete spartelende, vuilbekkende thirtysomethings twee jaar later. Het studentikoze bestaan van An (Frances Lefebure) kabbelt weldadig voort, tot er iets zeer onwenselijks gebeurt: ze wordt verliefd! Flo (Evelien Bosmans), ondertussen een bekende actrice, is met haar geliefde Kato (Violet Braeckman) op zoek naar de perfecte zaaddonor voor de perfecte baby. Violet (Daphne Wellens) blijkt gelukkig getrouwd met Joris (Jonas Geirnaert). Alle ondernemingslust die ze vroeger in haar affaire en alcoholverslaving stak, kanaliseert ze nu naar een voorbeeldig bestaan: ze is een healthfreak, drinkt niet meer en zit bij een … kerkkoor. Naast oudgedienden Tiny Bertels, Damiaan De Schrijver en Peter De Graef maken onder meer Flor Van Severen (broer van Boris Van Severen), Herwig Ilegems, Marleen Merckx, Tom Audenaert en Charlotte Timmers hun opwachting in het wonderlijke befkes-universum van regisseur Bert Scholiers.

'Love Island S4' - zomer 2023
Geen zomer zonder 'Love Island' op Streamz. In het vierde seizoen van de Vlaams-Nederlandse realityreeks worden twaalf nieuwe singles gevolgd tijdens hun verblijf op een idyllisch eiland. Daar hebben ze één doel: de ware liefde vinden tijdens hun 'summer of love'. Wat begon als een groep vreemden, groeide al seizoen na seizoen uit tot een hechte groep vrienden en een aantal mooie koppels. Op het eiland moeten de singles echter niet enkel elkaars hart veroveren, maar ook dat van de kijkers thuis. Zij hebben namelijk het lot van de islanders volledig in handen want via de ‘Love Island’-app kun je stemmen op je favoriete koppel. Voor het nieuwe seizoen kunnen deelnemers zich nu al inschrijven via deze link: www.info.streamz.be/love-island

Voor we overgaan naar dat nieuwe seizoen, blikken we nog eens terug op het vorige seizoen. Tijdens de 'Love Island Valentine’s Reunion' blikken de Islanders na ruim een half jaar met Viktor Verhulst en Holly Mae Brood terug op hun liefdesavontuur. Maar niet alle koppels zijn nog even gelukkig samen. De spanning loopt hoog op, wanneer twee voormalige geliefden elkaar voor het eerst weer zien! De reünie kan je vanaf 10 februari exclusief bekijken bij Streamz.

'Belgium’s Next Top Model' - najaar 2023
14 modellen zonder professioneel contract werken zich in een tiendelige realityreeks in het oog en in het hart van een vierkoppige jury. Met als inzet: een professioneel modellencontract bij NOAH Mgmt, een internationaal gerenommeerd modellenbureau, opgericht door de Vlaming Tom Van Dorpe. Deze editie van Next Top Model richt zich op she’s, he’s and they’s. Meer dan ooit ligt de klemtoon op Next. De jury van 'Belgium’s Next Top Model' bestaat uit deze vier Belgen met internationale roem, zowel op als naast de catwalk: topmodel Hannelore Knuts, designer en co-founder van Essentiel Inge Onsea, stylist (van onder andere Lady Gaga en Rita Ora) Tom Eerebout, en Tom Van Dorpe. De jury zal ook bijgestaan worden door verschillende gastjuryleden.

Wie wilt kan zich vanaf nu inschrijven via www.bntm.be

'2DEZIT S2' - najaar 2023
In het eerste seizoen van ‘2DEZIT’ volgden we de high school sweethearts Lotte (Ninalotte Roose) en Lucas (Nathan Bouts) die samen met hun kotgenoten (Ferre van den Broeck, Lauren De Bie, Jente D'Hose en Nidal van Rijn) het studentenleven én zichzelf verkenden.

Meteen na de laatste aflevering van het eerste seizoen werd er al een vervolg op de jongerenreeks '2DEZIT' aangekondigd. En dat vervolg komt er al in het najaar van 2023, exclusief op Streamz. In het tweede seizoen zien we hoe de kotgenoten hun studentenleven verder zetten en misschien wel een paar nieuwe gezichten ontmoeten…

'Alter Ego' - najaar 2023
In de nieuwe high end fictiereeks ‘Alter Ego’ leeft de dood onder de mensen om zijn taak te verwezenlijken: degenen verlossen wiens tijd gekomen is. De verlossers van de dood hebben slechts één gedaante: die van een jonge, roodharige vrouw. Wanneer één van hen, Romy, erop uitgestuurd wordt om politie-inspecteur Lukas te "verlossen" en zijn zoon Gilles in de ogen kijkt, verliest ze plotseling haar Alter Ego gedaante en haar gave om te verlossen. Romy is 'tot leven' gekomen en gaat op zoek naar antwoorden, wat haar tot bij Gilles brengt. Maar de dood zelf begint ook een onderzoek naar hun defecte verlosser en degenen die ervan op de hoogte zijn. Een onmogelijke strijd begint voor Gilles en Romy. Zal de liefde winnen van de dood? Onze geliefden worden gespeeld door Taeke Nicolaï, die te zien zal zijn in de nieuwe film van Dominique Deruddere, ‘The Chapel’, en Ward Kerremans, bekend van onder meer ‘Billie vs Benjamin’. Naast hen zien we Karlijn Sileghem, Wouter Hendrickx, Koen De Bouw en Zineb Fallouk in de reeks. 'Alter Ego' werd geregisseerd door Mathieu Mortelmans ('Grond') en Frederike Migom ('Binti').

‘Exen’ - najaar 2023
Bart Hollanders speelt de rol van de onhandige bon vivant Gilles en Serine Ayari kruipt in de huid van zijn grote liefde Yasmine. Gilles zweert Yasmine dat hij echt is veranderd en zijn losbandige leventje vaarwel heeft gezegd. Tot hij met haar in het huwelijksbootje stapt en zijn ex-lieven niet langer kan ontlopen… De exen van hoofdpersonage Gilles worden vertolkt door Charlotte Timmers, Ella-June Henrard, Janne Desmet en Eva Binon. Pieter Van Hees (‘Chaussée d’Amour’) neemt de regie voor zijn rekening. Scenarist en showrunner is Bert Van Dael, die eerder ook meewerkte aan onder andere ‘Clan’ en ‘De Twaalf’. De reeks zal eerst te zien zijn op Streamz en later bij VTM.

‘Billie vs. Benjamin S2’ - najaar 2023
'Billie vs Benjamin' is een comedy drama over de linkse ‘trut’ (Charlotte Timmers) en de rechtse ‘lul’ Benjamin (Ward Kerremans) die verliefd werden op elkaar. Het eerste seizoen won beste mini-series op het World Media Festival in Hamburg en op het International TV Series Festival in Berlijn. In het tweede seizoen komen we te weten wat er gebeurt als de linkse Billie en de rechtse Benjamin samen een kind opvoeden. Versterkt het hun liefde voor elkaar of neemt de angst het over? De reeks zal eerst te zien zijn op Streamz en later bij VTM.


DOSSIER: Voorjaar 2023: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Restaurant Misverstand' - seizoen 2 (Eén)

De finale van 'Restaurant Misverstand' Antwerpen. Nog één keer gaan de deuren open, worden de servetten geplooid, en pruttelen de kookpotten. De familieleden van de medewerkers met jongdementie wachten vol ongeduld om hun voeten voor een tweede keer onder tafel te schuiven en te zien welke stappen hun partner, mama of papa gezet heeft tijdens de afgelopen, intense periode in het restaurant.

'Restaurant Misverstand', om 21.05 uur op Eén.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 19:45
  Dank weerman Frank
  20:40
  Thuis
 • 20:00
  Terzake
  20:35
  De Afspraak
 • 20:15
  VRT NWS journaal met VGT
  21:05
  Geen uitzending
 • 20:00
  Familie
  20:35
  Bestemming X
 • 19:35
  De alarmcentrale: pech onderweg
  20:35
  Den of Thieves
 • 20:05
  The Big Bang Theory
  20:35
  Little Italy
 • 20:00
  De Familie Backeljau
  20:35
  Stronger
 • 06:00
  Geen programmagegevens beschikbaar
 • 20:00
  'Allo 'Allo!
 • 20:00
  De Tafel van Vier
  21:00
  Viva la Feta
 • 19:40
  Bones
  20:35
  The Blind Side
 • 19:45
  Nightwatch
  20:35
  Blue Bloods
 • 19:45
  Chateau Meiland
  20:35
  Kinderen kopen een huis
 • 20:20
  Ellemieke's KIDchen
 • 20:25
  Z-Cybersecurity
  20:35
  Z-Extra Vivium Digital Awards
 • 20:00
  Een Uur Sorry Music
  21:00
  In levende lijve
 • 20:21
  De Tooldokter
  20:42
  Zelf gedaan, goed gedaan
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 20:10
  Play Sports Highlights
  21:15
  Kantine
 • 20:00
  Midsomer Murders
  22:00
  Death in Paradise
 • 19:45
  Below Deck Sailing Yacht
  20:35
  The Net
 • 20:00
  NOS Journaal 20.00 uur
  20:37
  Van onschatbare waarde
 • 20:26
  Radar
  21:12
  Nu te zien!
 • 20:25
  Hunted VIPS
  21:15
  After the Hunt