Boomerang wordt Cartoonito en dit wordt gevierd met de leukste shows

maandag 27 februari 2023
Foto: Boomerang - © Media Tornado 2022

Ontmoet vertrouwde personages en vrienden, luister naar verhalen van bekende stemmen en beleef veel plezier met Cartoonito's opmerkelijke reeks nieuwe originals gebaseerd op iconische franchises.

Met 'Batwheels', 'Bugs Bunny Builders', 'Thomas & Friends: All Engines Go™', 'Lucas de Spin', en nog veel meer!


Cartoonito wordt in maart 2023 gelanceerd als lineair betaalkanaal in EMEA met een spectaculair aanbod van modern kleuterentertainment. Dit is Warner Bros. Discovery's grootste inzet voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Cartoonito is gewijd aan leuke, boeiende en cultureel belangrijke verhalen en bevestigt jonge kinderen in hun unieke, ongefilterde glorie en eigenaardigheden en moedigt hen aan om te leren, te lachen en buiten de lijntjes te kleuren.

Op de rebrandingsdatum ondergaat Boomerang een naamsverandering naar 'Cartoonito'. Dit is een rebranding die gevolgen heeft voor het logo, de kleuren, de stemtoon en de 'look & feel'. Het is ook heel belangrijk dat Boomerang bovenop het huidige fantastische zenderaanbod in lijn met de lancering van Cartoonito een gloednieuwe show lanceert. 'Batwheels' is een show waarin intelligente superkrachtige misdaadbestrijdende voertuigen Gotham City verdedigen samen met Batman, Robin, Batgirl en een groot aantal DC-superhelden.

De nieuwe originals 'Batwheels' en 'Bugs Bunny Builders', waarin enkele van de legendarische franchises van Warner Bros. Discovery opnieuw worden vertoond in voor kleuters geschikte spin-offs, vergezellen de gezinsfavorieten 'Lucas de Spin' en 'Thomas & Friends: All Engines Go'. Met een programmatie die creativiteit, teamwerk en inclusie stimuleert, wil Cartoonito de individualiteit van elk kind ondersteunen. Dit door hun unieke zelf te vieren en om hen aan te moedigen met anderen om te gaan met empathie, respect en eerlijkheid.

Vanessa Brookman, Senior Vice President, Kids & Family EMEA voor Warner Bros. Discovery zegt: 'Ik ben erg trots dat we in het jaar dat we 100 jaar Warner Bros. vieren, onze betrokkenheid bij ons jongste publiek tonen door ons kleuteraanbod Cartoonito in heel EMEA te lanceren. Cartoonito viert individualiteit en originaliteit en biedt een veilige omgeving waar kinderen en hun families kunnen lachen en leren samen met hun geliefde personages. We zijn enthousiast om een nieuwe generatie kennis te laten maken met onze gevarieerde reeks originals en hen te verwelkomen in de wereld van de iconische IP's van Warner Bros. Discovery, dit met moderne kleuterbewerkingen van de favoriete franchises 'Batwheels' en 'Bugs Bunny Builders'.'

Belangrijke niet te missen shows die Cartoonito’s programmatie zullen omvatten, zijn onder andere:

'Batwheels' - Een actie-avonturen komedie show met de meest heldhaftige en iconische voertuigen uit het DC universum. De show draait om een leuk, dynamisch team van jonge superkrachtige voertuigen, de Batwheels, en de obstakels die deze personages tegenkomen. Dit terwijl ze de strijd aangaan met de slechteriken en tegelijkertijd leren over het leven. Geproduceerd door Warner Bros. Animation.

'Bugs Bunny Builders' - Gebouwd op de stevige komische basis van de iconische Looney Tunes, brengt de show de gekte, humor en slapstick waar we van zijn gaan houden naar een nieuw kleuterpubliek. Bij ACME Construction Company leiden Bugs Bunny en Lola Bunny een groep bouwvakkers die, eerlijk gezegd, niet in de buurt van een bouwplaats zouden moeten zijn. Maar door samen te werken als een team, gebruiken Daffy Duck, Porky Pig en Tweety hun gereedschap en wilde voertuigen om enkele van de gekste bouwklussen ooit te klaren. Geproduceerd door Warner Bros. Animation.

'Interstellar Ella' - Een 3D CGI-animatieshow vol actie, komedie en interstellair avontuur. Ella en haar vrienden ontdekken fantastische dingen over kometen, planeten en alle ongelooflijke dingen die hun thuis vormen: het Melkwegstelsel. Geproduceerd door Fabrique Fantastique uit België en Apartment 11 uit Canada.

'Lucas de Spin' - Een nieuwe CGI-geanimeerde show van Fresh TV in samenwerking met WexWorks Media met CAKE voor de internationale distributie en is gebaseerd op een virale YouTube-hit die de avonturen volgt van een vertederende jonge spin terwijl hij en zijn vrienden proberen te navigeren in de grote wereld om hen heen. Een samenwerking met kinderboekenschrijver Mo Willems voor een reeks projecten.

'Mush-Mush & de Zwammetjes' - 'Mush-Mush & de Zwammetjes' is een nieuwe show die de vertederende Zwammetjes-gemeenschap volgt tijdens hun reis om de fun terug te brengen in fun-gi! Als bewakers van het bos in zakformaat is opgroeien niet altijd gemakkelijk, maar samen straalt elke dag even helder als de vorige. De voorstelling is gemaakt door Elfriede de Haan en geregisseerd door Joeri Christiaen. Geproduceerd door La Cabane (Frankrijk) en Thuristar (België) in coproductie met CAKE.

'Thomas & Friends: All Engines Go' - Van Mattel Television, 'Thomas & Friends: All Engines Go' nodigt kleuters uit om aan boord te komen en volgt 's werelds nummer één Tank Engine en zijn vrienden op hun gekste en meest muzikale avonturen tot nu toe. Geproduceerd in levendige, 2D-animatie in samenwerking met Corus Entertainment's Nelvana Studio, bevat de show een kern van vijf jonge locomotieven: Thomas, zijn beste vriend Percy, rivaal Diesel, de avontuurlijke wereldreiziger Nia en een gloednieuwe elektrische hogesnelheidstrein, Kana.

'Toad & Friends' - Een CG-animatieshow gebaseerd op The Wind in the Willows van Kenneth Grahame. De show doet het platteland eer aan en volgt de humoristische avonturen van Toad, Ratty, Mole en Hedge aan de rivieroever terwijl ze leren over moed, respect en de waarde van vriendschap. Geproduceerd door Hoho Entertainment.

Cartoonito zal beschikbaar zijn als betaaltelevisiekanaal op Telenet, Proximus en Orange in België vanaf 18 maart 2023.


Persbericht Day One MPM

DOSSIER: Voorjaar 2023: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Axel Gaat Binnen' (VTM)

CIG Nestel is een centrum voor integrale gezinszorg in Vlaanderen, waar de veiligheid van het kind centraal staat. Hier worden diverse gezinnen ondergebracht en 24/7 begeleid. Axel krijgt zoals elk gezin een appartement en leeft mee met de gezinnen en de begeleiding. Hij beseft nog maar eens hoe belangrijk een warm nest is om in op te groeien als kind en kijkt terug op zijn eigen jeugd.

'Axel Gaat Binnen', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:45
  Journaallus
  06:00
  Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
 • 00:30
  Nachtlus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 23:45
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:30
  Geen uitzending
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 03:35
  Geen uitzending
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 01:40
  Geen uitzending
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 02:05
  Geen uitzending
  00:35
  Walker, Texas Ranger
 • 03:50
  Married ... With Children
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 01:20
  Geen uitzending
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 01:35
  Geen uitzending
  06:00
  TEAM OCHTEND
 • 02:55
  Geen uitzending
  01:25
  ER
 • 04:00
  Geen uitzending
  01:10
  Go-Big Show
 • 01:40
  Geen uitzending
  01:10
  MasterChef UK
 • 01:15
  Geen uitzending
  07:35
  Mystery 101
 • 00:30
  Herhalingslus
  08:00
  Wijzer Wonen
 • 03:57
  Roger
  00:00
  Oh What A Night
 • 03:55
  De Gastentafel
  01:35
  Open Vuur
 • 03:50
  Tennis: Internazionali BNL d'Italia 2024
 • 03:20
  Death in Paradise
  01:35
  Ghosts
 • 04:00
  Below Deck Sailing Yacht
  01:40
  NCIS: New Orleans
 • 02:42
  NOS Journaal
  01:32
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 01:51
  Nieuwsuur
  01:27
  Ongehoord Nieuws
 • 03:53
  Sophie & Jeroen
  01:51
  Poldermocro's