Andy Peelman laat de grootste strijd met de kleinste steentjes losbarsten in 'LEGO MASTERS'

donderdag 18 augustus 2022
Foto: VTM - © DPG Media 2022

In 'LEGO MASTERS' barst binnenkort de grootste strijd met de kleinste steentjes opnieuw los. Andy Peelman en zijn Nederlandse co-host Jamai Loman schotelen in een nieuw seizoen van 'LEGO MASTERS' een bijna onmogelijke uitdaging voor aan acht nieuwe teams uit België en Nederland.

Het bouwen van nóg mooiere, creatievere, grotere en indrukwekkendere bouwwerken dan de afgelopen seizoenen.


Wie bouwt spectaculairder dan de rest, wie heeft het beste technisch inzicht, wie heeft stalen zenuwen en welk duo wint 'LEGO MASTERS 2022'? Het winnende team krijgt ook dit keer dé 'LEGO MASTERS'-trofee mee naar huis, samen met 25.000 euro en een reis naar LEGOLAND.

Andy Peelman: ''LEGO MASTERS' mogen presenteren is gewoon heel vet! Ik ben blij dat ik samen met Jamai en onze 16 straffe bouwmeesters de epische LEGO-studio mag induiken. Ikzelf slaag er met moeite in een simpele toren te bouwen, maar wat onze kandidaten maken is echt verbazingwekkend. Ik durf ze kunstenaars te noemen. Hun opdracht voor dit seizoen is simpel: go big or go home. De duo’s hebben dit keer maar liefst 4 miljoen steentjes ter beschikking om hun bouwwerken te maken. Ik ben vooral heel blij dat ik ze nadien niet moet opruimen en sorteren (lacht).'

Acht straffe duo’s gaan de kleurrijke competitie aan. Elke aflevering krijgen ze een bijzondere challenge voorgeschoteld die ze binnen een bepaalde tijd moeten volbrengen. De creaties worden dit seizoen nog uitgebreider en strenger beoordeeld door gloednieuwe BRICKMASTER Esmee Kuenen (afkomstig uit Nederland). 'Ik ben een strenge BRICKMASTER, maar wel rechtvaardig. Ik ben op zoek naar herkenbaarheid, creativiteit en ik let ook op het kleurgebruik en de functionaliteit van het bouwwerk', legt ze uit. De 25-jarige Esmee liep tijdens haar studie Industrial Design stage bij LEGO en kreeg daar al snel haar droombaan aangeboden. Inmiddels is ze de jongste Senior Element Designer bij het bedrijf en houdt ze zich dagelijks bezig met het ontwerpen van alle LEGO-steentjes in een set. Ze kent elk steentje en elk element als geen ander en weet precies wat er allemaal mogelijk is met LEGO. Kortom, dé perfecte BRICKMASTER.

Maak kennis met de 16 nieuwe kandidaten en LEGO-creatievelingen uit België en Nederland:

De Vlaamse duo's:

DE NEVEN - TOM & PETER
Tom (40, uit Wielsbeke) en Peter (39, uit Ingooigem) zijn neven en al hun hele leven gek van LEGO. Ze bouwen graag constructies met bewegende onderdelen en ook architectuur en historische thema’s spreken hen aan. Ze koppelen het aangename aan het nuttige, want vaak spelen hun kinderen ook met hun zelfgebouwde constructies.

DE INGENIEURS - JOHAN & PIERRE
Johan (42, uit Wondelgem) en Pierre (42, uit Sint-Amandsberg) zijn allebei ingenieur en hebben dus veel technisch inzicht. Ze hebben, naast LEGO, veel hobby’s samen, zoals muurklimmen, fietsen en avontuurlijke reizen. Hun vrouwen vinden LEGO ook leuk en worden vaak ingezet als BRICKMASTERS om hun bouwwerken te beoordelen.

DE LEGO CLUBMAATJES - STEFAN & KLAARTJE
De vrienden Stefan (32, uit Sint-Amandsberg) en Klaartje (22, uit Erembodegem) kennen elkaar van de Belgische Club voor LEGO liefhebbers (BeLUG) en delen daarnaast ook hun liefde voor muziek met elkaar. Klaartjes huis staat vol met LEGO, want ook haar zus en vader zijn fanatieke bouwers. Stefan heeft thuis een speciaal ingerichte LEGO kamer, die inmiddels wel erg klein begint te worden.

DE NAAMGENOTEN - STEVEN D. & STEVEN C.
De Stevens zijn 36 en 42 jaar en vormen een duo dat elkaar goed scherp houdt. Steven C. (uit Herent) is een georganiseerde bouwer en Steven D. (uit Beernem) is meer chaotisch. Steven C. bouwt al van kleins af aan. Steven D. heeft vroeger ook veel gebouwd en herontdekte deze passie toen hij kinderen kreeg.

De Nederlandse duo's:

De creatieve en de techneut Rik (26) en Noah (22) zijn twee verschillende bouwers die elkaar goed kunnen versterken. Zo bouwt Rik graag fantasieverhalen en scènes waarin hij zijn creativiteit kwijt kan, terwijl Noah meer technisch bouwt. Beiden hebben meegedaan aan internationale LEGO wedstrijden.

Sander (43) en Arne (42) aka de belastingsadviseur en de arts zijn ervaren LEGO bouwers. Zo heeft Arne eens een attractie uit Phantasialand nagebouwd met maar liefst 25.000 steentjes. Sander heeft al aan diverse LEGO wedstrijden meegedaan en zelfs een bouwwerk in het LEGO House in Billund staan.

Bob (39) is docent informatica en Wouter (40) is leerkracht op een basisschool. De leraren woonden vroeger bij elkaar in de straat en zijn al maar liefst 36 jaar vrienden. De twee leraren vullen elkaar goed aan: waar Wouter zich soms kan verliezen in het bouwen, houdt Bob het overzicht.

Steengoede vrienden Jaap (25) en Mathijs (24) zijn echte LEGO fans die elkaar in 2015 hebben leren kennen bij LEGO World. Voor kunstenaar Jaap is LEGO zijn kunstvorm en hij gaat graag een ‘blokje’ om, terwijl Mathijs heel realistisch bouwt. Een goede balans dus!

'LEGO MASTERS' is binnenkort te zien bij VTM.


DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 10:00
    radio2 op VRT 1: ann&daan
    00:55
    VRT NWS laat
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:50
    Nachtlus
  • 10:25
    Idefix en de onverzettelijken
    21:00
    Geen uitzending
  • 09:50
    Geen uitzending
    06:05
    Super Monsters
  • 10:00
    Renovate Don't Relocate
  • 09:10
    Geen uitzending
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 10:05
    Geen uitzending
    01:15
    Stargate SG-1
  • 10:05
    All Saints
    00:50
    Offspring
  • 10:00
    Joe
    00:55
    Geen uitzending
  • 10:00
    Geen uitzending
    00:25
    De Tafel van Gert
  • 09:50
    CSI: Miami
    01:00
    Friends
  • 10:20
    Undercover Boss
    00:20
    Hawaii Five-0
  • 09:50
    The Block NZ
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 09:10
    Snapped
    00:40
    Castle
  • 10:00
    Herhalingslus
    08:00
    Wijzer Wonen
  • 10:27
    Diy on wheels
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 10:00
    De Chalet aan de Semois
    00:55
    Ware Delicatessen
  • 09:20
    Premier League
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 09:45
    Midsomer Murders
    00:20
    Silent Witness
  • 10:30
    MAX Geheugentrainer
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 10:20
    Noord-Zuid-Oost-West
    00:17
    Nieuwsuur
  • 10:31
    Nurdys
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach