De strijd om het grootste kleine zangtalent in 'The Voice Kids' barst weer los

donderdag 14 september 2023
Foto: VTM - © DPG Media 2023

Gouden coaches in combinatie met de kleinste, grootste toptalenten. Vanaf vrijdag 15 augustus openen coaches Pommelien Thijs, Coely, Laura Tesoro en Metejoor de jacht op jong talent in 'The Voice Kids'.

Ook dit seizoen staat er weer heel wat indrukwekkend talent op het podium. Negenjarigen die loepzuiver zingen, kinderen die zichzelf begeleiden op de piano als echte pro’s en vocale uithalen die zelfs de coaches ademloos achterlaten. De coaches krijgen 5 blind auditions om de beste zangpareltjes voor hun team te scoren. En ook dit seizoen kunnen ze elkaar dwarszitten en saboteren. Wie is de collega-coaches te slim af en zet de ‘superblock’ op het juiste moment in? Welk talent weet te overtuigen met alleen zijn of haar stem? En wie gaat ervandoor met een studiebeurs ter waarde van maar liefst 10.000 euro?


De coaches trappen de Blind Auditions af met een knallende mash-up. Daarna is de beurt aan de kids om alles te geven en een ticketje voor de Knock-Outs te verzilveren. Coach Laura is alvast helemaal onder de indruk van het jonge talent dat achter de micro kruipt. 'Al die kids hebben echt stijl! Toen ikzelf auditie deed, droeg ik laarzen, een skinny jeans en een oversized hemd', lacht ze. Maar naast 'stijl' maken de jonge talenten vooral indruk met hun stem, zo ook kandidaat Ella (14, West-Vlaanderen). Ze zingt al heel haar leven, speelt piano, wilde vroeger meedoen aan K3-shows en is een grote dierenliefhebber. 'Als ik verdrietig ben, ga ik naar de paarden. Vorig jaar werd ik gepest en begon ik mezelf te haten. Maar nu zit ik op een nieuwe school en heb ik goede vriendinnen die er voor me zijn.' Ze waagt haar kans met No Time To Die, een aartsmoeilijk nummer van Billie Eilish. 'Je hebt een engelenstem, zo zuiver. Ik heb er geen woorden voor', klinkt het bij Coely. Ook Pommelien is enthousiast: 'Ik hoop dat dit het begin is van een prachtige zangcarrière voor jou.' Welke coach gaat er met deze veelbelovende eerste vierdraaier aan de haal?


Dit seizoen schitteren Aaron Blommaert en Nora Gharib als gloednieuwe hosts op en naast het podium. Met tonnen enthousiasme, de nodige peptalks en een vleugje humor begeleiden ze de jonge talenten doorheen hun muzikale avontuur. 'Ik heb zoveel vragen!', klinkt het bij Nora, 'Wie heeft er eigenlijk meer stress: onze talenten of hun ouders? Welk nummer gaan ze zingen en waarom?'. Ze gaan op zoek naar antwoorden en zetten zo het persoonlijke verhaal van deze jonge talenten in de spotlights.

Deze talenten zingen de pannen van het dak in de eerste Blind Auditions:

- Senta (14, Vlaams-Brabant) is al van kinds af aan bezig met zingen en dansen. Ze wil de coaches overtuigen met haar versie van Valerie van Amy Winehouse.
- Estee (11, Oost-Vlaanderen) deelt haar liefde voor zang en muziek met haar mama en oma. Ze waagt haar kans met Rhythm Inside van Loïc Nottet.
- Milà (13, Antwerpen) is gek op dieren én zingen. Ze brengt Nee Oh Nee van Like Me, een nummer dat coach Pommelien bekend in de oren klinkt.
- Marlies (14, Oost-Vlaanderen) haar eerste woordje was ‘gitaar’. Ze komt uit een muzikaal nest, zit in de kunsthumaniora en speelt viool. Ze houdt van 'glam rock-geïnspireerde' outfits en brengt Goodbye Yellow Brick Road van Elton John.
- Marieke (14, Antwerpen) is al een tijd bezig met muziek en schrijft haar eigen nummers. Voor haar auditie brengt ze I See Red van Everybody Loves An Outlaw.
- Sid (13, Limburg) deed een paar jaar geleden ook mee aan 'The Voice Kids'. Toen zong hij in het Nederlands, maar nu waagt hij zijn kans met Million Eyes van Loïc Nottet.
- Aurora (12, Oost-Vlaanderen) houdt ervan om samen met haar papa, die meedeed aan de soundmixshow in 1997, te zingen in hun Italiaans restaurant in Kortrijk. Stoot ze door met Always Remember Us This Way van Lady Gaga?
- Lize (13, Antwerpen) wordt verrast met een ticketje voor 'The Voice Kids' in het shoppingcenter. Met Hopelessly Devoted To You van Olivia Newton-John wil ze iedereen doen draaien.
- Sam (15, Vlaams-Brabant) droomt ervan om popartiest te worden, net als haar grote idool CAMILLE. Ze wil de coaches ontroeren met People Help The People van Birdy.
- Milo (14, Vlaams-Brabant) steelt de show met Laat Ons Een Bloem van Louis Neefs. 'Ik ben blij dat ik ondanks mijn beperkingen toch mee mag doen aan de blinds. Ik voel me heel vrij op het podium en wil gaan voor mijn droom', vertelt Milo.

'The Voice Kids', vanaf 15 september elke vrijdag om 20.35 uur bij VTM.


The Voice Kids op tv
Zaterdag 30 september 2023 om 16u55  »
VTM
Een nieuwe lading jong zangtalent betreedt het podium. Ze worden beoordeeld door coaches Pommelien Thijs, Metejoor, Coely en Laura Tesoro.
Vrijdag 6 oktober 2023 om 20u35  »
VTM
Een nieuwe lading jong zangtalent betreedt het podium. Ze worden beoordeeld door coaches Pommelien Thijs, Metejoor, Coely en Laura Tesoro.
Zaterdag 7 oktober 2023 om 17u15  »
VTM
Een nieuwe lading jong zangtalent betreedt het podium. Ze worden beoordeeld door coaches Pommelien Thijs, Metejoor, Coely en Laura Tesoro.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Big Bang' (VTM)

Staf en Mathias Coppens transformeren de kandidaten van vandaag tot ware acrobaten van 'Cirque Du Soleil'. Slachtoffers van dienst zijn Klaasje Meijer & Loc Van Impe, Bart Kall & Ann Van Elsen en Guga Bal & Dimitri Leue. Ook deze keer hebben Staf en Mathias een aantal uitdagingen in petto die niet geschikt zijn voor angsthazen. Welk duo veroorzaakt als eerste The Big Bang?

'The Big Bang', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 15:45
  First dates
  16:35
  Jamie's Easy Meals for Every Day
 • 13:30
  Ketnet Junior
  17:00
  Born in the Rockies
 • 15:55
  Avonturen van kleine pingun, de
  16:00
  100% Wolf: De legende van de maansteen
 • 15:25
  Chicago P.D.
  16:20
  Dr. Ken
 • 15:40
  Inside the World's Greatest Hotels
 • 14:40
  Harry & Meghan: Escaping the Palace
  16:25
  The Big Bang Theory
 • 15:20
  Columbo
  17:05
  All New Traffic Cops
 • 22:00
  Wordt aangekondigd
 • 15:30
  Joe
  16:00
  Geen uitzending
 • 15:50
  Huizenjagers
  18:50
  Klopjacht
 • 15:40
  NCIS
  23:50
  The Blacklist
 • 15:35
  Pawn Stars
  20:20
  Pan
 • 15:05
  Another Mother
  16:40
  MasterChef UK
 • 15:05
  Ottolenghi's Mediterranean Feast
 • 14:25
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 13:00
  al-1-maar-hits!
  16:00
  De Vlaamse 40
 • 15:57
  Roger
  16:14
  Het zelfbouwhuis
 • 14:00
  Wordt aangekondigd
 • 15:40
  Manchester City - Nottingham Forest
  17:35
  Goals of the week
 • 15:40
  Death in Paradise
  19:00
  Sanditon
 • 15:15
  Below Deck
  16:10
  Below Deck Mediterranean
 • 15:47
  NPO Radio 5 Vakantieconcert: Rowwen Hze
  17:00
  NOS Journaal 17.00 uur
 • 15:32
  Frysln Dok
  16:03
  Kloostergasten
 • 15:41
  SpaceBoy
  17:17
  Flexe Gasten