Dit is het laatste menu van dit seizoen 'Dagelijkse Kost'
Jeroen Meus zet in 'Dagelijkse Kost' elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak. We kijken al even vooruit naar het menu van deze week.
Maandag
Geroosterd Turks brood afgewerkt met een originele versie van de bekende caesarsalade. Dat wil zeggen heerlijke stukjes licht gerookte kip vanop de barbecue, knapperige blaadjes Romeinse sla, gebakken spekjes, caesardressing, hardgekookte eitjes en krullen parmezaan. Over een topsnack gesproken!
Dinsdag
Een echte zomerse salade met verse, knapperige groenten, een pittige spread van rode biet, chili en bosbessenconfituur, en de zilte smaak van geraspte pecorino.
Woensdag
Dit zonnige dessertje moet je gewoon eens maken! Panna cotta van vanille en limoen met blokjes gemarineerde ananas. Jeroen maakt er ook nog een overheerlijke gemberlimonade bij.
Donderdag
Wat een topper van een pasta! Pasta met tomatenpesto, puntjes van groene asperges en troskerstomaten. Doe daarbij nog een lekker stukje gebakken vis met panko, peterselie en ansjovis, en je hebt het geknipte zomerse, pastagerecht voor jong en oud.
Vrijdag
Het allerlaatste recept van dit seizoen is een Belgische knaller van formaat! Gegrild rundvlees met verse bearnaisesaus, kropsla, krieltjes én asperges. Als cliffhanger voor het volgende seizoen van 'Dagelijkse Kost' kan dit wel tellen, niet?
'Dagelijkse Kost', van maandag tot vrijdag om 18.15 uur op VRT 1.