TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM lifeVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVnjam!BBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
07:00 Het Weekmenu
Steffi Vertriest bereidt zalm met bloemkoolcouscous, falafel met vegan mayonaise, ratatouille met zoete aardappel en gevulde courgette.
«
»
07:40 Veldvers
Cherry, pruim, coeur de boeuf, Tomaten zijn er in allerlei soorten en vormen. De beste groentechef van België Nicolas Decloedt is terecht trots op de Belgische tomaat en maakt er een frisse noedelsalade mee.
«
»
08:00 A la carte
Johan reconstrueert het gerecht van Christines jeugd: karnemelkpuree met een gepocheerd eitje en papsaus, klaargemaakt door haar moeder, iets wat ze samen met haar acht broers en zussen elke vrijdagavond at nadat ze allemaal in bad waren geweest.
«
»
08:25 Lekker Messy - Weekmenu
De vakantie eindigt in stijl met brunch (croissants, perzik, slagroom) en een lichte avondmaaltijd. Tot slot: een luxueuze Spaanse avond met patatas bravas, tzaziki en zelfgebakken naan. Cheers, op een geslaagde messy vakantie!
«
»
09:10 Bal National
Spinazie-kaasbal met pasta verde en een vogelnestje met tomatensaus en dikke frietjes.
«
»
09:50 Wild van Wild
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan een tocht door het Vlaamse landschap op zoek naar fazant.
«
»
10:20 De Sterrenkaart
Yves Mattagne is in Vlaanderen misschien minder gekend, en toch runt de getalenteerde chef al vele jaren één van de beste visrestaurants van ons land. Het restaurant ligt verscholen in de buik van het Brusselse Radisson Blue hotel.
«
»
11:00 Winterse Kost
Wim is een echte fan van Winterse Kost en houdt ervan om winterklassiekers zijn eigen draai te geven. Vandaag is dat moussaka met een krokant korstje, Wims versie van de vol-au-vent, cordon bleu met smeuïge puree en een broodje coq-au-vin.
«
»
11:45 Guten Appetit
Vandaag is An Miller aan de beurt. Van champagne en kaviaar in de jacuzzi tot vlaggenzwaaien, hilarisch koeien melken en een BBQ met Fruits de Mer. Met raclette en een Dame Blanche Deluxe sluiten de chefs haar dag vol plezier smaakvol af.
«
»
12:45 Sarah's Sweet Table
Sarah is dol op karamel! Vandaag staan er twee zalig zoete desserts met karamel op haar Sweet Table te blinken: een luchtige cake met gekaramelliseerde ananas en chocoladetoffees in een nostalgische snoepverpakking. Een heerlijke plakboel!
«
»
13:15 de Chalet, 3 chefs, een feest
Dominique Persoone, Peppe Giacomazza en Roger van Damme trekken naar de Ardennen voor een culinaire vakantie. Samen bereiden ze feestgerechten voor het ontbijt, de lunch en het diner. Hun bereidingen zijn culinair, origineel en overheerlijk.
«
»
14:00 De Eregast
Peppe, Dominique en Jeroen zitten op hete kolen want ze ontvangen vandaag een culinaire vrouw in hun midden. Sepideh Sedaghatnia: wijnsommelier en eigenares van haar eigen gastrobar. Zij krijgt vandaag drie heerlijke gangen voorgeschoteld.
«
»
14:55 De Garde van Gert
Gert Verhulst krijgt deze keer de hulp van Jan Buytaert in de keuken. In de pot pruttelen kwartels en Jan zou Jan niet zijn, mocht hij daar geen traditionele stoemp bij serveren.
«
»
15:35 Chris Cooks Cymru
Chris proeft verrassende combinaties in Rhyl, van krab-donuts tot een unieke sambal, en kookt met mensen die vuur brengen in hun gemeenschap.
«
»
16:00 Winterse Kost
Wim is een echte fan van Winterse Kost en houdt ervan om winterklassiekers zijn eigen draai te geven. Vandaag is dat moussaka met een krokant korstje, Wims versie van de vol-au-vent, cordon bleu met smeuïge puree en een broodje coq-au-vin.
«
»
16:45 Bal National - FEEST
Deze keer bereidt Wim Ballieu spaghettiballetjes, vleesbrood van zwarte linzen en paddestoelen met geroosterde wortelen en amandelkroketten en geroosterde prei met geitenkaasballetjes en gerst.
«
»
17:25 Wild van Wild
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan een tocht door het Vlaamse landschap op zoek naar haas.
«
»
17:50 Guten Appetit
Vandaag is het de beurt aan ex-wielrenster Ine Beyen. Van een e-mountainbiketocht tot parapenten.
«
»
18:50 Peppe's Sicilië
Reis samen met Peppe naar Siculiana, zijn roots. Siculiana heeft geen haven, daarvoor moet je enkele kilometers rijden. Maar de rijkdom van de zee lonkt, dus doen de vissers het er op eigen houtje en kleinschalig. Dit keer zit er seppia in de netten.
«
»
19:20 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden wordt wakker in Carnarvon Gorge, gaat een veebedrijf bekijken, en dan eindigen bij Lake Maraboon voor een super zondagondergang met T-Bone Steak op de BBQ.
«
»
19:45 De Sterrenkaart - Nederland
In 1982 begon chef Danny samen met zijn vrouw Helena een afhaalchinees in het Brabantse dorp Sint Willebrord. Ruim dertig jaar later is het familierestaurant getransformeerd tot een Aziatisch fine dining restaurant dat in 2018 een Michelinster kreeg.
«
»
20:25 De Dagschotel
Bart Desmidt vervlecht tarbot, prei, sherry en truffel tot één smakelijke ovenschotel. De smaak van tarbot komt nog beter tot zijn recht door de zoetige smaak van sherry en uiteraard zorgt de truffel voor de feestelijke toets.
«
»
20:40 Meesterlijke Klassiekers
Sterrenchef Peter Goossens doet de grootste klassiekers alle eer aan. Dit keer bereidt hij braadkip.
«
»
21:20 Vietnjam, met Quyên
Quyên laat culinair Vietnam zien. Ze reist van noord naar zuid, van Hanoi tot aan haar roots in Quy Nhon. Onderweg worden plaatselijke specialiteiten en ingrediënten besproken waarmee Quyên aan de slag gaat.
«
»
21:50 Puur Oosters
In Vietnam is rijst het belangrijkste ingrediënt uit de keuken, en in bijna elk gerecht wordt het gebruikt. Vandaag maakt Quyên een simpel maar overheerlijk gerecht klaar met gebakken rijst en stukjes kip, een variant op de bekende nasi goreng.
«
»
22:10 Guten Appetit
Vandaag is het de beurt aan ex-wielrenster Ine Beyen. Van een e-mountainbiketocht tot parapenten.
«
»
23:00 Winterse Kost
Wim is een echte fan van Winterse Kost en houdt ervan om winterklassiekers zijn eigen draai te geven. Vandaag is dat moussaka met een krokant korstje, Wims versie van de vol-au-vent, cordon bleu met smeuïge puree en een broodje coq-au-vin.
«
»
23:45 Bal National
Spinazie-kaasbal met pasta verde en een vogelnestje met tomatensaus en dikke frietjes.
«
»
00:25 A la carte
Njam!-chef Johan Segers laat zien hoe je kip met currysaus kunt bereiden.
«
»
00:50 Tot op de Graat
Johan Segers maakt een visje klaar dat heel populair is bij de Nieuwpoortse vissers: de schar. Deze vis nemen de vissers geregeld mee naar huis om 's middags op hun eigen bord te serveren.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Huis' met Radja Nainggolan (VRT 1)

eze week ontvangt Eric Goens voetballer Radja Nainggolan. Radja’s carrière is indrukwekkend, maar ook tumultueus. Op zijn zestiende vertrekt hij naar het Italiaanse Piacenza om er geld te verdienen voor zijn familie. Daarna volgen Cagliari, de topclubs AS Roma en Inter Milaan, een bewogen periode bij Royal Antwerp FC, een korte carrière in Indonesië, en uiteindelijk KSC Lokeren.

'Het Huis', om 20.40 uur op VRT 1.

Dossiers