TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM lifeVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVnjam!BBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
00:55 Het Weekmenu
Peppe Giacomazza bereidt visballetjes met een frisse salade, gevuld gehaktbrood met aubergines, gnudi van ricotta met groene groentjes en pasta met ribbetjes en tomatensaus.
«
»
01:35 A la carte
Hobbykok Joris herinnert zich de lekkere steak met Stroganoffsaus, die hij vroeger elke zaterdag met zijn ouders ging eten in het lokale restaurantje in Hasselt. Zijn vraag aan Johan om dit lekkere gerecht voor hem te reconstrueren.
«
»
02:00 Winterse Kost
Geen betere Winterse Kost dan een dampende kom soep. Bert maakt vandaag een vullende maaltijdsoep van erwten met Poolse worst en broodcroutons. Smakelijk!
«
»
02:05 Foodies & The City
Lynn Tess en Maud ontdekken vanop de Vespa de parel van Haspengouw. Het mooie Sint-Truiden dat genesteld ligt tussen de fruitteelt en Aprilse bloemsems. Ze proeven er vers appelsap en een lokaal bier.
«
»
02:35 Sarah's Sweet Table
Het is altijd gezellig om je gasten te verrassen met heerlijk homemade gebak. Sarah pakt vandaag uit met een chocolade-pistachetaartje en verse speculaas met verschillende toppings. Wedden dat er geen kruimel meer overblijft?
«
»
02:55 De Chalet aan zee
De heren zetten hun laatste dag in met een frisse duik in zee. Op het slotmenu een hartige tiramisu van Peppe, een panna cotta met rum van Roger en een stevig staaltje outdoorcooking van Dominique samen met vriend en talent Willem Hiele.
«
»
03:35 Winterse Kost
Geen betere Winterse Kost dan een dampende kom soep. Bert maakt vandaag een vullende maaltijdsoep van erwten met Poolse worst en broodcroutons. Smakelijk!
«
»
03:40 De Smaaktoerist
Smaaktoerist Jeroen ontdekt de Brabantse Kouters. Hij is er druk in de weer met het oogsten van asperges, het voederen van Wagyukalfjes en het plukken van aardbeien. Al dat harde werk wordt beloond met een heerlijke BBQ.
«
»
04:10 Guillaume's Paris
Guillaume proeft het beste brood in Parijs en bezoekt Opera Garnier, een spectaculaire muziekzaal.
«
»
04:35 Meesterlijke Klassiekers
Sterrenchef Peter doet de grootste klassiekers alle eer aan en bereidt dit keer een kalsblanquette.
«
»
05:05 Winterse Kost
Geen betere Winterse Kost dan een dampende kom soep. Bert maakt vandaag een vullende maaltijdsoep van erwten met Poolse worst en broodcroutons. Smakelijk!
«
»
05:15 De Sterrenkaart
Geert van Hecke is één van de absolute peetvaders van de Belgische gastronomie. Hij was trouwens ook de allereerste Vlaamse chef wiens keuken in 1996 met drie Michelinsterren werd bekroond.
«
»
05:45 Het Weekmenu
Peppe Giacomazza bereidt visballetjes met een frisse salade, gevuld gehaktbrood met aubergines, gnudi van ricotta met groene groentjes en pasta met ribbetjes en tomatensaus.
«
»
06:25 De Garde van Gert
Gert Verhulst krijgt gezelschap van Jan Buytaert. Jan zweert bij de Franse keuken en dat merk je ook aan het gerecht dat hij vandaag op tafel tovert. De heren maken een salade met eendenfilet, frambozen en kastanjes.
«
»
06:50 A la carte
Hobbykok Joris herinnert zich de lekkere steak met Stroganoffsaus, die hij vroeger elke zaterdag met zijn ouders ging eten in het lokale restaurantje in Hasselt. Zijn vraag aan Johan om dit lekkere gerecht voor hem te reconstrueren.
«
»
07:15 Vietnjam, met Quyên
Quyên reist door culinair Vietnam, van noord naar zuid. Deze keer gaat ze naar de noordelijke stad Ninh Binh. Onderweg maakt ze kennis met plaatselijke specialiteiten en ingrediënten waarmee ze heerlijke gerechten maakt.
«
»
07:35 Ware Delicatessen
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van krab.
«
»
08:00 Snel, Makkelijk & Lekker
Als Mounir Toub in de keuken staat, betekent dat een werelds gerecht op het weekmenu. Vandaag maakt hij een krokante tosti met kikkererwten en véél kaas. Hij noemt het daarom een echte 'mannentosti'.
«
»
08:25 Veggie!
Philippe van den Bulck heeft een voorliefde voor groenten. Hij maakt er zijn persoonlijke missie van om mensen te inspireren met een rijke en gevarieerde keuken, zonder vlees en met veel groenten.
«
»
08:40 Indian Summer
Alle vrouwen in het leven van Dominique en Tom krijgen een stoer menu voorgeschoteld: een Paloma cocktail, geflambeerde schelpjes, asado van speenvarken én Espresso Martini. De avond eindigt verrassend nog met een rondje paaldansen.
«
»
09:25 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag staat Vanja van der Leeden in de keuken voor een heerlijk visgerecht. Ze maakt haar groene curry helemaal zelf én binnen de twintig minuten. Daar gaat nog kabeljauw en een patatje bij.
«
»
09:50 Toasted on wheels!
Dominique en Dagny Ros openen hun foodtruck vandaag in het hartje van Gent. Vandaag staan bloemkooltortilla's, fish sticks met humus en havermoutwafels op het menu.
«
»
10:10 Winterse Kost
Voor Bert is koken in de winter met seizoensgebonden producten puur geluk! Zijn Winterse Kost is deze keer vogelnestjes, romige erwtensoep, gebakken griet met knolselderpuree in witte wijnsaus en een stukje varkensvlees met schorseneren.
«
»
10:55 De Eregast
Peppe heeft de rock 'n roll van de keuken uitgenodigd: Sergio Herman. De mannen verwennen de Zeeuwse sterrenchef met traditionele, Indische tandoori, verse tagliatelle met Siciliaanse gamba's én een herfst Eton Mess als dessert.
«
»
11:40 Sarah's Sweet Table
Het is altijd gezellig om je gasten te verrassen met heerlijk homemade gebak. Sarah pakt vandaag uit met een chocolade-pistachetaartje en verse speculaas met verschillende toppings. Wedden dat er geen kruimel meer overblijft?
«
»
12:00 Guillaume's Paris
Guillaume geniet van de fijnere kanten van het Parijse leven in het zevende en achtste arrondissement, inclusief een bezoek aan de Eiffeltoren en een maaltijd in het iconische Jules Verne-restaurant.
«
»
12:30 Winterse Kost
Voor Bert is koken in de winter met seizoensgebonden producten puur geluk! Zijn Winterse Kost is deze keer vogelnestjes, romige erwtensoep, gebakken griet met knolselderpuree in witte wijnsaus en een stukje varkensvlees met schorseneren.
«
»
13:10 Peppe's Toscane
Peppe trekt naar San Casciano Val di Pesa, een dorpje enkele kilometers onder Firenze. Daar vindt hij de beste pecorinokaas (schapenkaas) van de regio. Het brein achter de pecorino luistert naar de naam Toni Ballarin.
«
»
13:35 Lekker Lang Leven
Chef en diëtist Michaël Sels start de dag het liefst met een heerlijk en gezond ontbijtje. Zoals zijn chocolade pancake taco's. Daarna maakt hij jong en oud gelukkig met een portie comfort food, maar dan wel met een healthy twist.
«
»
13:55 Sweet & Cosy
De perfecte tiramisu? Dat is met verschillende laagjes: lange vingers, mascarpone, cacao én een laagje crunchy pindapasta. En het oog mag ook wat, dus serveert Wim ze vandaag gezellig in hoge glaasjes.
«
»
14:05 Karola's Kitchen
Helemaal Belgische kost. Helemaal veggie. Absoluut comfy en vooral: echt goed. Dat is wat Karolien vandaag maakt: balletjes in tomatensaus. Ze gebruikt vegan gehakt en veel pompoen en paprika. Die roostert ze en verwerkt ze ook in zacht-zoete hummus.
«
»
14:30 Winterse Kost
Voor Bert is koken in de winter met seizoensgebonden producten puur geluk! Zijn Winterse Kost is deze keer vogelnestjes, romige erwtensoep, gebakken griet met knolselderpuree in witte wijnsaus en een stukje varkensvlees met schorseneren.
«
»
15:15 DIY
Er wordt américain, partynootjes, vijgencompote en speculaaspasta gemaakt.
«
»
15:35 Indian Summer
Alle vrouwen in het leven van Dominique en Tom krijgen een stoer menu voorgeschoteld: een Paloma cocktail, geflambeerde schelpjes, asado van speenvarken én Espresso Martini. De avond eindigt verrassend nog met een rondje paaldansen.
«
»
16:25 Tot op het Bot: Het Rund
Johan wil graag een goede hamburger bereiden en vraagt beenhouwer Benny om hulp voor het juiste stukje vlees. Volgens Benny is de borst het lekkerste stuk vlees om een hamburger mee klaar te maken.
«
»
16:45 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag kookt de numero uno, niet due van de kook-tv: Giacomazza Peppe. Hij paneert kippendij die hij serveert met een simpele pasta en tomatensausje. Eenvoud is rijkdom en vooral: klaar in 20 minuten.
«
»
17:10 Sarah's Sweet Table
Sarah is dol op karamel! Vandaag staan er twee zalig zoete desserts met karamel op haar Sweet Table te blinken: een luchtige cake met gekaramelliseerde ananas en chocoladetoffees in een nostalgische snoepverpakking. Een heerlijke plakboel!
«
»
17:30 Winterse Kost
Wie zegt dat Winterse Kost altijd een stevig stuk vlees moet zijn? Bert kiest vandaag voor gebakken griet met knolselderpuree en witte wijnsaus. Smakelijk!
«
»
17:45 Apero - Dining
Jeroen de Pauw en Andy de Brouwer bundelen hun fantasie en serveren kleine gerechten en opmerkelijke dranken voor een eigentijds avondje eetplezier. Andy serveert een eigenzinnige negroni en Jeroen roostert wortelen in koffiegruis.
«
»
18:15 Comfort Food
Binnenblijfweer vraagt om Comfort Food. Dat weet Jeroen de Pauw als de beste. Vandaag maakt hij balletjes in tomatensaus die ook kort in de oven gaan. En er is ook een dessert. Dat wordt een chocoladeroompap met petit-beurrekoekjes.
«
»
18:35 Pasta & Risotto
Dagny Ros maakt van deze risotto een feest van champignons en geeft er haar eigenzinnige touch aan met groene kool. Jan Tournier maakt een lekkere en vooral waanzinnig mooie fregola met tonijn en avocado.
«
»
18:50 Sportfood
Oliver Naesen is profwielrenner. Hij weet wat hij moet eten om goed te presteren, maar zondigt af en toe met zijn lievelingsgerecht: macaroni met kaassaus. Chef Michaël en topsportdiëtiste Stephanie steken het daarom in een sportief jasje.
«
»
19:10 Vietnjam, met Quyên
Quyên reist door culinair Vietnam, van noord naar zuid. Deze keer gaat ze terug naar haar roots in Qui Nhon. Onderweg maakt ze kennis met plaatselijke specialiteiten en ingrediënten waarmee ze heerlijke gerechten maakt.
«
»
19:30 De Eregast
Peppe, Dominique en Jeroen zitten op hete kolen want ze ontvangen vandaag een culinaire vrouw in hun midden. Sepideh Sedaghatnia: wijnsommelier en eigenares van haar eigen gastrobar. Zij krijgt vandaag drie heerlijke gangen voorgeschoteld.
«
»
20:20 Winters Grillen
Chef Jeroen de Pauw gaat winters grillen. Hij kookt buiten in een gezellig winterse tuin en probeert alles op maar één barbecue te bereiden. Dit keer maakt hij onglet met chimichurri.
«
»
20:40 Winterse Kost
Wie zegt dat Winterse Kost altijd een stevig stuk vlees moet zijn? Bert kiest vandaag voor gebakken griet met knolselderpuree en witte wijnsaus. Smakelijk!
«
»
20:55 Sweet & Cosy
De perfecte tiramisu? Dat is met verschillende laagjes: lange vingers, mascarpone, cacao én een laagje crunchy pindapasta. En het oog mag ook wat, dus serveert Wim ze vandaag gezellig in hoge glaasjes.
«
»
21:00 Ware Delicatessen
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van krab.
«
»
21:30 De Wereldkeuken
Chef Mounir Toub legt zich toe op de bereiding van een lekkere kruidige Harira en Kip Bastilla. Om dit heerlijke menu af te sluiten tovert Mounir een duizend-en-één-gatenpannenkoek met Tahini-chocoladeijs uit zijn mouw.
«
»
22:15 Sarah's Sweet Table
Sarah heeft als patissier al heel wat taarten gebakken, in alle vormen, smaken en kleuren. Vandaag zet ze twee zoete experimentjes op tafel: een stevige pecan-perentaart en een meer verfijnd chocoladetaartje.
«
»
22:35 Toasted on wheels!
Dominique en Dagny Ros openen hun foodtruck vandaag in het hartje van Gent. Vandaag staan bloemkooltortilla's, fish sticks met humus en havermoutwafels op het menu.
«
»
23:00 Winterse Kost
Wie zegt dat Winterse Kost altijd een stevig stuk vlees moet zijn? Bert kiest vandaag voor gebakken griet met knolselderpuree en witte wijnsaus. Smakelijk!
«
»
23:15 Foodies & The City
Lynn Tess en Maud ontdekken vanop de Vespa de parel van Haspengouw. Het mooie Sint-Truiden dat genesteld ligt tussen de fruitteelt en Aprilse bloemsems. Ze proeven er vers appelsap en een lokaal bier.
«
»
23:45 Sarah's Sweet Table
Vandaag tovert Sarah een echte klassieker op haar Sweet Table: de bananentaart. Maar wel eentje met een baktwist door Bretoens zanddeeg en een karamelmousse.
«
»
00:10 Toasted!
Zoals altijd zweert Dagny Ros bij de gezonde keuken, terwijl Dominique voor breakfastfood gaat om de kater door te spoelen. Dat bewijst Dominique vandaag eens te meer met zijn Vintage Cake.
«
»
00:30 Indian Summer
Alle vrouwen in het leven van Dominique en Tom krijgen een stoer menu voorgeschoteld: een Paloma cocktail, geflambeerde schelpjes, asado van speenvarken én Espresso Martini. De avond eindigt verrassend nog met een rondje paaldansen.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Fair Trade 2' - Ella-June Henrard (Streamz)

Louba, de dochter van Ivan Kozlov, is uit op wraak. Dimitri Kremer biedt haar prompt zijn diensten aan. Paternoster wil nog een laatste grote slag slaan door een grote partij cocaïne uit te halen in de haven.

'Fair Trade', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers