TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM lifeVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVnjam!BBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:25 De Wereldkeuken
Chef Merijn Tol presenteert alle tips en trics om het overheerlijke Midden-Oosten op tafel te zetten. Labneh, Sambousek en Tabouleh hebben na deze aflevering ook voor de kijker geen geheimen meer.
«
»
02:05 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag kookt een West-Vlaamse tijger, echt een klasse apart: Desmidt Bart. Hij maakt bouletjes en steekt die in een Midden-Oosters jasje. Helemaal binnen de tijd serveert hij daar ook nog een couscous met yoghurtdip bij.
«
»
02:25 Winterse Kost
Wim is een echte fan van Winterse Kost en houdt ervan om winterklassiekers zijn eigen draai te geven. Vandaag is dat moussaka met een krokant korstje, Wims versie van de vol-au-vent, cordon bleu met smeuïge puree en een broodje coq-au-vin.
«
»
03:10 Ware Delicatessen
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van krab.
«
»
03:45 Chris Cooks Cymru
In zijn geboortestad Caernarfon duikt chef Chris Flamebaster in de culinaire tradities van Noord-Wales. Hij maakt een smakelijke steak- en oestertaart, verrukkelijke broodjes met borststuk en een gebarbecuede makreelgerecht.
«
»
04:15 Vietnjam, met Quyên
Quyên reist door culinair Vietnam, van noord naar zuid. Deze keer gaat ze naar de noordelijke stad Ninh Binh. Onderweg maakt ze kennis met plaatselijke specialiteiten en ingrediënten waarmee ze heerlijke gerechten maakt.
«
»
04:40 Wild van Wild
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan vandaag een tocht door het Vlaamse landschap, op zoek naar everzwijn.
«
»
05:05 Indian Summer
Tom en Dominique verwennen hun vrienden van de strandcabines in Zeebrugge met een groene punch met gin, palingbrochettes met merguez en kip met sinaasappel en Ricard. En uiteraard staat er ook een nachtelijke plons in zee op het programma.
«
»
05:45 De Garde van Gert
Gert Verhulst ontvangt bekende chefs in zijn keuken! Vandaag met Peppe Giacomazza.
«
»
06:25 De Chalet aan de Semois
De heren zetten hun laatste dag in met een plons in de hottub en een poging tot vissen in de Semois. Dominique doet aan outdoorcooking en legt pladijs op de grill, Jeroen frituurt ijs als vier-uurtje en Peppe zorgt voor het laatste avondmaal.
«
»
07:05 Guillaume's Paris
Guillaume Brahimi bezoekt een chocoladefabriek in het elfde en twaalfde arrondissement van Parijs.
«
»
07:30 De Dagschotel
Vandaag bereidt chef Johan Segers voor de dagschotel konijn met trappistenbier en spruitjes.
«
»
07:40 Snel, Makkelijk & Lekker
Mounir Toub gaat voor meer veggie op het weekmenu. Daarvoor steekt hij met plezier de handen uit de mouwen met zelfgemaakt flatbread, tomatenhummus en courgettes.
«
»
08:00 A la carte
Christine is gek op Sint-Jakobsvruchten. Johan heeft voor haar twee heel pure manieren uitgewerkt om de Sint-jakobsvrucht te serveren: gebakken in de pan met een beetje sjalot en lichtjes gegaard in een bouillon met groentjes in brunoise.
«
»
08:05 Het Weekmenu
Peppe Giacomazza bereidt visballetjes met een frisse salade, gevuld gehaktbrood met aubergines, gnudi van ricotta met groene groentjes en pasta met ribbetjes en tomatensaus.
«
»
08:25 Lekker Messy - Weekmenu
Van smokey gamba's en Thais broodje pulled chicken tot XL kipschnitzels en romige fettucine met steak. Barbecue, exotische touches en comfort staan centraal - perfect onder de zon.
«
»
08:45 Veldvers
Rauw, gekookt, in sapjes en zelfs in desserts. De beste groentechef van België Nicolas Decloedt is grote fan van de rode biet, net omdat die zo multifunctioneel is. Vandaag poft hij hem en maakt hij er zalige yoghurtcrème bij en gemarineerde tempeh.
«
»
09:05 Bal National
Rode bonenbal met chili sin carne en koriander-limoenrijst. Arancini met gepofte wortel en pompoen.
«
»
09:40 DIY
Er wordt passata, ceasar dressing, madeleines, bevroren yoghurt.
«
»
10:05 Wild van Wild
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan vandaag een tocht door het Vlaamse landschap, op zoek naar everzwijn.
«
»
10:25 De Sterrenkaart - Nederland
Margo Reuten is de enige vrouwelijke sterrenchef van Nederland. Haar restaurant Da Vinci in Maasbracht kreeg in 1999 de eerste ster en tien jaar later volgde een tweede. Ze vertelt over de tegenslagen die ze moest overwinnen.
«
»
11:00 Winterse Kost
Voor Bert is koken in de winter met seizoensgebonden producten puur geluk! Zijn Winterse Kost is deze keer vogelnestjes, romige erwtensoep, gebakken griet met knolselderpuree in witte wijnsaus en een stukje varkensvlees met schorseneren.
«
»
11:45 Indian Summer
Alle vrouwen in het leven van Dominique en Tom krijgen een stoer menu voorgeschoteld: een Paloma cocktail, geflambeerde schelpjes, asado van speenvarken én Espresso Martini. De avond eindigt verrassend nog met een rondje paaldansen.
«
»
12:30 Sarah's Sweet Table
Sarah staat bekend om haar klassiekers met een twist. Vandaag neemt ze de millefeuille grondig onder handen. Het worden laagjes peperkoek met mascarpone en gebakken appel tussen. En ook de beroemde mellowcakes steekt ze in een nieuw jasje.
«
»
12:55 de Chalet, 3 chefs, een feest
Dominique Persoone, Peppe Giacomazza en Roger van Damme trekken naar de Ardennen voor een culinaire vakantie. Samen bereiden ze feestgerechten voor het ontbijt, de lunch en het diner. Hun bereidingen zijn culinair, origineel en overheerlijk.
«
»
13:30 De Eregast
Peppe heeft de rock 'n roll van de keuken uitgenodigd: Sergio Herman. De mannen verwennen de Zeeuwse sterrenchef met traditionele, Indische tandoori, verse tagliatelle met Siciliaanse gamba's én een herfst Eton Mess als dessert.
«
»
14:20 De Garde van Gert
Deze keer verwelkomt Gert Verhulst chef Peppe Giacomazza. Samen zijn ze creatief met calamari of pijlinktvisjes. Ze vullen de calamari op met een lekker mengsel in plaats van ze te frituren.
«
»
14:55 Chris Cooks Cymru
Chris reist naar Caerffili en ontdekt een bruisende foodscene in Ffos Caerffili, een moderne foodhall in de schaduw van het middeleeuwse kasteel. Hij proeft o.a. bao buns van seitan en Mexicaans-Persische birria tacos van Bab Haus.
«
»
15:30 DIY
Er wordt chutney, bolognaisesaus, opgelegde citroen en limonade gemaakt.
«
»
16:00 Winterse Kost
Voor Bert is koken in de winter met seizoensgebonden producten puur geluk! Zijn Winterse Kost is deze keer vogelnestjes, romige erwtensoep, gebakken griet met knolselderpuree in witte wijnsaus en een stukje varkensvlees met schorseneren.
«
»
16:45 Indian Summer
Alle vrouwen in het leven van Dominique en Tom krijgen een stoer menu voorgeschoteld: een Paloma cocktail, geflambeerde schelpjes, asado van speenvarken én Espresso Martini. De avond eindigt verrassend nog met een rondje paaldansen.
«
»
17:30 Wild van Wild
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan vandaag een tocht door het Vlaamse landschap op zoek naar eend.
«
»
17:55 Guten Appetit
Vandaag is het Elke Vanelderen haar dag. Tijdens een wijnproeverij en bergwandeling praat ze openhartig over de liefde en verlies. Jeroen en Wim verrassen haar ondertussen met haar favoriete en nostalgische, culinaire hoogstandjes.
«
»
18:50 Peppe's Sicilië
Peppe zoekt in de stad waar zijn grootouders wonen naar wildegroeiende oregano en rozemarijn.
«
»
19:15 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden is in Brisbane en gaat op jacht naar epische paddenstoelen die in de stad worden gekweekt, leert over de wijngeschiedenis van Brisbane bij City Winery en praat bij met chef-kok Louis Tikaram.
«
»
19:40 De Sterrenkaart
Het Gebaar in Antwerpen van Roger Van Damme heeft al dertien jaar een Michelinster achter zijn naam staan. Van Damme vertelt hoe hij na al die jaren dat niveau heeft kunnen behouden behouden.
«
»
20:15 DIY
Er wordt ijskoffie, fish sticks, chocolade decoratie en mini-pizza gemaakt.
«
»
20:40 Meesterlijke Klassiekers
Sterrenchef Peter doet de grootste klassiekers alle eer aan en bereidt dit keer paling in 't groen.
«
»
21:15 Peppe's Emilia-Romagna
Peppe zet zijn zintuigen op scherp in Parma. Hij ziet er honderden hemelse parmahammen tegen het plafond, steekt zijn neus in een zalig glas lambrusco en zet z'n tanden in een heerlijke kooksessie op Piazza Duomo. Dit is Unesco voor foodies.
«
»
21:45 Indian Summer
Alle vrouwen in het leven van Dominique en Tom krijgen een stoer menu voorgeschoteld: een Paloma cocktail, geflambeerde schelpjes, asado van speenvarken én Espresso Martini. De avond eindigt verrassend nog met een rondje paaldansen.
«
»
22:30 Guillaume's Paris
Guillaume verkent het dertiende en veertiende arrondissement en bezoekt de wijk Montparnasse.
«
»
23:00 Winterse Kost
Voor Bert is koken in de winter met seizoensgebonden producten puur geluk! Zijn Winterse Kost is deze keer vogelnestjes, romige erwtensoep, gebakken griet met knolselderpuree in witte wijnsaus en een stukje varkensvlees met schorseneren.
«
»
23:45 Bal National
Rode bonenbal met chili sin carne en koriander-limoenrijst. Arancini met gepofte wortel en pompoen.
«
»
00:15 A la carte
Johan reconstrueert het gerecht van Christines jeugd: karnemelkpuree met een gepocheerd eitje en papsaus, klaargemaakt door haar moeder, iets wat ze samen met haar acht broers en zussen elke vrijdagavond at nadat ze allemaal in bad waren geweest.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo vtm2 logo

1858. Jackson, Mississippi. De Duitse premiejager dr. King Schultz heeft de jacht geopend op de moordlustige Brittle Brothers, maar hij kan de premie alleen opstrijken met de hulp van de slaaf Django. Die is slechts gefocust op één ding: het redden van zijn vrouw Broomhilda. Hun zoektocht brengt hen tot bij Calvin Candie, de excentrieke eigenaar van de plantage Candyland.

'Django Unchained', film uit 2012 met oa. Jamie Foxx, om 20.35 uur op VTM 2.

Dossiers