
TVgids - njam!
Andere zender »
02:40 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag legt Bert Meewis een heerlijk stukje vis op het bord. Hij gaat voor zeeduivel. Met Belgische vis, Belgische tomaatjes en Belgische aardappelen. Dat klinkt duivels lekker.
«
»
03:05 | Foodies & The City |
Turnhout: hoofdstad van de Kempen en de speelkaartenstad van Vlaanderen én vandaag ook de culinaire speeltuin van onze Foodies Lynn, Tess en Maud. Op het menu? Kaviaar, bier én een fietstochtje!
«
»
03:35 | Sarah's Sweet Table |
Chef en diëtist Michaël Sels start de dag het liefst met een heerlijk en gezond ontbijtje. Zoals zijn chocolade pancake taco's. Daarna maakt hij jong en oud gelukkig met een portie comfort food, maar dan met een healthy twist.
«
»
03:55 | De Zomerkeuken |
Dagny Ros duwt de temperatuur nog meer de hoogte in, met zalige makreel op de grill en een verfrissende bietensalade. Ze start met een pittige mocktail en een hapje van tonijn.
«
»
04:25 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag gaat Jelle Beeckman voor veggie. True story. Hij maakt taco's die hij vult met quorn, een salsa van maïs en nog vanalles waar muziek in zit.
«
»
04:50 | De Smaaktoerist |
In de Vlaamse Ardennen zijn heerlijke streekproducten te vinden. Dat weet ook Smaaktoerist Jeroen. Hij trotseert er de mythische kasseien en zoekt verfrissing aan een waterbron. Onderweg scoort hij lamsvlees van eigen kweek en zalige geitenkaas.
«
»
05:20 | Guillaume's Paris |
Chef Guillaume Brahimi brengt een bezoek aan het zeventiende en achttiende arrondissement van Parijs, waar hij langsgaat bij een paddenstoelenkwekerij in een ondergrondse parkeergarage.
«
»
05:45 | Meesterlijke Klassiekers |
Sterrenchef Peter Goossens maakt een heerlijke klassieke stoverij.
«
»
06:15 | Urban Barbecue |
Bart Desmidt en sous-chef Philip Vandamme bereiden gegrilde asperges met wulken. De chef geeft alvast een gouden tip: de groenten eerst voorgaren voor een perfect resultaat. Er is ook kip met perzik en een slaatje op basis van buffelmozarella.
«
»
06:35 | Het Weekmenu |
Jeroen de Pauw bereidt pasta met gegrilde groenten en spek, een pompoengratin met feta en notencrumble, lamsstoverij met couscous en fishticks met spinaziepuree.
«
»
07:15 | De Gastentafel |
Johan Segers bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
08:00 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag heeft Jelle Beeckman zin in een snel, makkelijk en lekker vleesgerecht. Hij maakt spaghetti met malse kip in tandoorisaus klaar. Een aanrader voor op je weekmenu.
«
»
08:30 | Veggie! |
Philippe van den Bulck heeft een voorliefde voor groenten. Hij maakt er zijn persoonlijke missie van om mensen te inspireren met een rijke en gevarieerde keuken, zonder vlees en met veel groenten.
«
»
08:50 | Indian Summer |
Tom en Dominique verwennen hun vrienden van de strandcabines in Zeebrugge met een groene punch met gin, palingbrochettes met merguez en kip met sinaasappel en Ricard. En uiteraard staat er ook een nachtelijke plons in zee op het programma.
«
»
09:25 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag zet Francesca Sterckx een vleesgerecht op het weekmenu. En dat neemt ze au sérieux. Ze bakt een mals stuk spiering met een sausje van champignon, spek én Gandaham. Veel vlees dus, maar vooral ook snel, makkelijk en lekker.
«
»
10:00 | Toasted on wheels! |
De ontbijtbar op wieltjes van Dominique en Dagny Ros staat vandaag opgesteld aan het Antwerpse MAS. En het toeval wil dat dé culinaire godfather van Antwerpen, Johan Segers, met de fiets passeert aan Het Eilandje en kan komen proeven.
«
»
10:25 | Open Vuur |
Nieuwkomers Nick en Kevin van Zouterover beginnen de week goed door met fris bier te trakteren aan het West-Vlaamse barbecueduo Tom en Dominique. Die laatsten stoken alvast het vuur.
«
»
11:10 | Lekker Messy |
De lunch is vandaag helemaal in Lekker Messy-style want Jelle en Hans maken chopped durum met gegrilde kip klaar. Daarna plukken ze wilde kruiden uit de tuin voor in hun romige vissoep met zalm, kabeljauw, venkel en prei.
«
»
11:35 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag zet Jeroen De Pauw een vegetarisch gerecht op het weekmenu. Hij mixt een hummus van witte bonen voor bij zijn zuiderse groentestoverij. Met een stukje brood om zalig mee te dippen. Veggie, Snel, Makkelijk & Lekker!
«
»
12:10 | Sarah's Sweet Table |
Het is altijd gezellig om je gasten te verrassen met heerlijk homemade gebak. Sarah pakt vandaag uit met een chocolade-pistachetaartje en verse speculaas met verschillende toppings. Wedden dat er geen kruimel meer overblijft?
«
»
12:35 | Guillaume's Paris |
Guillaume bezoekt het Nature Urbaine, de grootste daktuin van Europa, en gebruikt hun producten om een lentesalade te maken. Hij nodigt de Australische rugbyspeler Kurtley Beale uit voor een maaltijd.
«
»
13:05 | Peppe's Emilia-Romagna |
Als Italië een maaltijd zou zijn, dan is Bologna het hoofdgerecht. Peppe proeft in de hoofdstad van de regio de échte ragù, kaasijs, artisanale mortadella en kookt op het mooiste plein van de stad. Andiamo a Bologna, met de B van buono.
«
»
13:40 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag zet Mounir Toub een werelds gerecht op het weekmenu. Hij maakt de favoriet van elke Vlaming, maar geeft er zijn typische Marokkaanse touch aan: mediterraanse mosselen.
«
»
14:10 | Lekker Lang Leven |
Chef en diëtist Michaël Sels start de dag het liefst met een heerlijk en gezond ontbijtje. Zoals zijn chocolade pancake taco's. Daarna maakt hij jong en oud gelukkig met een portie comfort food, maar dan wel met een healthy twist.
«
»
14:35 | Chris Cooks Cymru |
Chris reist naar Caerffili en ontdekt een bruisende foodscene in Ffos Caerffili, een moderne foodhall in de schaduw van het middeleeuwse kasteel. Hij proeft o.a. bao buns van seitan en Mexicaans-Persische birria tacos van Bab Haus.
«
»
15:15 | Karola's Kitchen |
Gewoon gezond en goed eten is altijd mogelijk, ook 's middags op het werk. Karolien bereidt twee lunches 'on the go'. Deze zijn een sappige frittata met spinazie en feta en frisse spring rolls met een mangodip.
«
»
15:45 | Steffi's healthy pleasures |
Warme hapjes uit de oven of de friteuse. Deze guilty pleasures komen vaak op tafel tijdens een avondje bingewatching. Daarom maakt Steffi vandaag een gezond borrelhapje, namelijk kabeljauwcakes, en ze zorgt ook voor een heuse wafelenbak.
«
»
16:10 | De Sterrenkaart |
De Sterrenkaart neemt vandaag een kijkje achter de schermen bij restaurant Bartholomeus in Heist. Bart Desmidt deelt zijn twee Michelinsterren-waardige keukengeheimen en vertelt over de weg naar de sterren met zijn driekoppig topteam.
«
»
16:45 | Indian Summer |
Tom en Dominique verwennen hun vrienden van de strandcabines in Zeebrugge met een groene punch met gin, palingbrochettes met merguez en kip met sinaasappel en Ricard. En uiteraard staat er ook een nachtelijke plons in zee op het programma.
«
»
17:30 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag gaat Mounir Toub voor een gerecht uit de wereldkeuken. Hij doet zijn Arabische roots alle eer aan en maakt hotdogs van kipmerguez en muhammara.
«
»
18:00 | Peppe's Toscane |
De Martelli familie maakt al achtentachtig jaar pasta in prachtige bronzen machines.
«
»
18:25 | BBQ Vanavond?! |
BBQ-meester Bart Desmidt rolt zijn mouwen op en maakt heerlijke gerechte klaar. Hij bereidt zalmforel met aardappeltjes, gegrilde komkommer met ansjovis en opgerolde worst met groentjes en burrata.
«
»
18:50 | Sarah's Sweet Table |
Het is altijd gezellig om je gasten te verrassen met heerlijk homemade gebak. Sarah pakt vandaag uit met een chocolade-pistachetaartje en verse speculaas met verschillende toppings. Wedden dat er geen kruimel meer overblijft?
«
»
19:15 | Pasta & Risotto |
Steffi maakt een courgette-brocolipannetje met boekweitnoedels en Peppe maakt risotto met roodbaars.
«
»
19:35 | Piet Patron |
Dit keer wordt Cyriel gevolgd, de zoon van Piet en sinds dit jaar ook manager van Likoké. Hij leidt de zaal van het restaurant met flair en serveert er de heerlijke lokale wijn van Jérôme.
«
»
20:05 | Sportfood |
Wielertoerist Staf fietst iedere zondag meer dan honderd kilometer en daarom maken chef Michael en topsportdiëtiste Stephanie een krachtontbijt, een energiereep en een recuperatieshake voor hem.
«
»
20:40 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag vult Bart Desmidt een bord met zijn grote liefde: vis. Hij combineert een lekker stukje pieterman met spitskool en maakt het lekker pittig met groene pepertjes en gember. Bartman gaat voor pieterman én voor Snel, Makkelijk en Lekker.
«
»
21:10 | De Zomertafel |
Dagny Ros en Peppe maken zomerse gerechten. Op het menu staan onder andere blini's met gerookte zalm, gevulde kipfiletrolletjes, pastasalade, een focaccia op de BBQ en een salade van calamares.
«
»
21:45 | De Wereldkeuken |
Chef José Polonio laat ons kennismaken met de authentieke smaken van zijn Spanje. Dit culinaire avontuur resulteert in een tafel vol heerlijke tapas.
«
»
22:30 | Toasted on wheels! |
De ontbijtbar op wieltjes van Dominique en Dagny Ros staat vandaag opgesteld aan het Antwerpse MAS. En het toeval wil dat dé culinaire godfather van Antwerpen, Johan Segers, met de fiets passeert aan Het Eilandje en kan komen proeven.
«
»
23:00 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag gaat Mounir Toub voor een gerecht uit de wereldkeuken. Hij doet zijn Arabische roots alle eer aan en maakt hotdogs van kipmerguez en muhammara.
«
»
23:30 | Foodies & The City |
Turnhout: hoofdstad van de Kempen en de speelkaartenstad van Vlaanderen én vandaag ook de culinaire speeltuin van onze Foodies Lynn, Tess en Maud. Op het menu? Kaviaar, bier én een fietstochtje!
«
»
00:10 | Sarah's Sweet Table |
Sarah staat bekend om haar klassiekers met een twist. Vandaag neemt ze de millefeuille grondig onder handen. Het worden laagjes peperkoek met mascarpone en gebakken appel tussen. En ook de beroemde mellowcakes steekt ze in een nieuw jasje.
«
»
00:35 | Toasted! |
Dominique Persoone en Dagny Ros maken een spannende Red Alert, Orange Crush en Bloempotbrood.
«
»
01:05 | Indian Summer |
Tom en Dominique verwennen hun vrienden van de strandcabines in Zeebrugge met een groene punch met gin, palingbrochettes met merguez en kip met sinaasappel en Ricard. En uiteraard staat er ook een nachtelijke plons in zee op het programma.
«
»
01:40 | Puur Oosters - Japans |
Net zoals in de rest van het oosten, zijn noedels ook in Japan een belangrijk onderdeel van de dagelijkse keuken. Japan heeft vier soorten noedels: de soba, de somen, de udon en de ramen. Chef Ivan maakt twee typisch Japanse noedelgerechten klaar.
«
»