TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM lifeVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVnjam!BBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:40 Open Vuur
Voor de laatste dag heeft Dominique het grote geschut ingeschakeld: een bird cage. Deze levensgrote kooi wordt van onder tot boven volgehangen met allerlei soorten vlees en verse groenten.
«
»
03:25 BBQ Vanavond?!
Bart Desmidt bereidt pizza baguette, een inktvis en gevulde bloemkool op de barbecue.
«
»
03:40 Chris Cooks Cymru
In Swansea ontdekt Chris vurige smaken van Jamaicaanse kip, vlamgrilt hij verse vis aan het strand en kookt hij met jonge culinaire talenten.
«
»
04:10 Lekker Messy - Weekmenu
Jelle en Hans starten hun vakantie met messy hotdogs aan de barbecue en een smeuïge pasta vongole. De volgende dag maken ze een zomerse salade met feta en focaccia, gevolgd door snelle ramen met kip.
«
»
04:50 Loïc zot van koken weekmenu
Met elke keer een nieuw weekmenu.
«
»
05:40 Open Vuur
De laatste dag van de barbecue-vijfdaagse sluiten de chefs af in schoonheid met plateau fruits de mer geheel in Open Vuur stijl. Op één been kan je uiteraard niet staan, dus staat er ook nog Adana kebab en kip op blik op het menu.
«
»
06:30 Chris Cooks Cymru
In Swansea ontdekt Chris vurige smaken van Jamaicaanse kip, vlamgrilt hij verse vis aan het strand en kookt hij met jonge culinaire talenten.
«
»
07:00 Lekker Messy - Weekmenu
Van crispy popcorn chicken tot een ode aan moeders bami. Daarna een creatieve lunchpasta met halloumi en een barbecuefeest met lamskoteletjes en chimichurri. Innovatie en nostalgie in één pakket.
«
»
07:40 BBQ Vanavond?!
Vanavond BBQ?! Ceviche van zeebaars / Pizza van aubergines / Gegrilde cote à l'os.
«
»
08:00 Chris Cooks Cymru
In Swansea ontdekt Chris vurige smaken van Jamaicaanse kip, vlamgrilt hij verse vis aan het strand en kookt hij met jonge culinaire talenten.
«
»
08:35 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden gaat naar Sunshine Coast en begint in het achterland bij Maleny Dairies. Via de geweldige ambachtelijke bierscène van de Sunny Coast, flanst hij uiteindelijk een verse garnaalschotel op het strand van Mooloolaba in elkaar.
«
»
09:05 Snel, Makkelijk & Lekker
Als Mounir Toub in de keuken staat, betekent dat een werelds gerecht op het weekmenu. Vandaag maakt hij een krokante tosti met kikkererwten en véél kaas. Hij noemt het daarom een echte 'mannentosti'.
«
»
09:35 De Zomertafel
Steffi en Roger bereiden samen zomerse gerechtjes en maken freekeh salade met vijgen en geitenkaas, salade met sinaasappel en burrata, groentenspiesjes met pindasaus, salade Niçoise à la Roger, kip cordon bleu en een ijstaart met aardbei en merengue.
«
»
10:15 Lekker Messy - Weekmenu
Jelle en Hans starten hun vakantie met messy hotdogs aan de barbecue en een smeuïge pasta vongole. De volgende dag maken ze een zomerse salade met feta en focaccia, gevolgd door snelle ramen met kip.
«
»
11:00 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag zet Francesca Sterckx een vleesgerecht op het weekmenu. En dat neemt ze au sérieux. Ze bakt een mals stuk spiering met een sausje van champignon, spek én Gandaham. Veel vlees dus, maar vooral ook snel, makkelijk en lekker.
«
»
11:35 Sarah's Sweet Table
Vandaag zorgt Sarah voor extra crunch op haar Sweet Table. Eerst serveert ze een tropische bavarois van mango en passievrucht met een krokant koekje bij. Haar tweede dessert is verse studentenhaver met gekaramelliseerde noten. Smullen maar!
«
»
12:00 Chris Cooks Cymru
In Swansea ontdekt Chris vurige smaken van Jamaicaanse kip, vlamgrilt hij verse vis aan het strand en kookt hij met jonge culinaire talenten.
«
»
12:40 Bal National Zomereditie
Wim Ballieu toont hoe je indruk kan maken met de lekkerste koude schotels. Hij maakt onder andere een traag gegaarde porchetta met mosterd en platte peterselie die geserveerd wordt als een carpaccio met verse aardappelsalade.
«
»
13:10 Puur Oosters - Japans
Chef Ivan Verhelle achter de teppanyaki, wat meteen zijn absolute specialiteit is in de Japanse keuken. En hoewel wij in het westen denken dat deze bakplaat in Japan gebruikt wordt voor indrukwekkende showcooking, blijkt dat helemaal niet te kloppen.
«
»
13:30 Peppe's Emilia-Romagna
Peppe ontdekt Modena, een stad die naast Ferrari en Pavarotti ook heel wat culinaire sterren herbergt zoals Massimo Bottura, de aceto balsamico, gnocco fritto en de mooiste markt Albinelli. Peppe laat de kijker meesmullen van tijdloos erfgoed.
«
»
14:05 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag staat Vanja van der Leeden in de keuken voor een heerlijk visgerecht. Ze maakt haar groene curry helemaal zelf én binnen de twintig minuten. Daar gaat nog kabeljauw en een patatje bij.
«
»
14:40 Lekker Messy - Weekmenu
Jelle en Hans starten hun vakantie met messy hotdogs aan de barbecue en een smeuïge pasta vongole. De volgende dag maken ze een zomerse salade met feta en focaccia, gevolgd door snelle ramen met kip.
«
»
15:25 De Sterrenkaart
Restaurant Slagmolen is gevestigd in een authentieke watermolen. Het unieke interieur vormt de gedroomde plek om culinair te genieten van de kookkunsten van chef Bert Meewis en de gastvrijheid van zijn echtgenote Karlijn Libbrecht.
«
»
16:05 De Zomerkeuken
Chef Peppe Giacomazza legt de Italiaanse zon op ons bord met gevulde tomaten van caponata en een frisse tapenade van olijven en bottarga. Maar deze keer is de beauty een beast: varkensschouder waar hij porchetta van maakt.
«
»
16:40 Open Vuur
Vandaag maken Nick en Kevin het zich gemakkelijk met een 'curanto', een culinair avontuur uit Zuid-Amerika. Het gerecht wordt een hele dag langzaam gegaard onder de grond. Ondertussen genieten de mannen van een reeks Waaslandse drankspecialiteiten.
«
»
17:30 Lekker Messy
De broers Beeckman starten hun eerste vakantiedag aan de barbecue voor messy hotdogs. En dat spatje saus op hun t-shirt nemen ze er met plezier bij. 's Avonds genieten Jelle en Hans nog van een smeuïge pasta vongole met mosselen.
«
»
17:55 Foodies & The City
Lynn Tess en Maud ontdekken vanop de Vespa de parel van Haspengouw. Het mooie Sint-Truiden dat genesteld ligt tussen de fruitteelt en Aprilse bloemsems. Ze proeven er vers appelsap en een lokaal bier.
«
»
18:35 Sarah's Sweet Table
Sarah is dol op karamel! Vandaag staan er twee zalig zoete desserts met karamel op haar Sweet Table te blinken: een luchtige cake met gekaramelliseerde ananas en chocoladetoffees in een nostalgische snoepverpakking. Een heerlijke plakboel!
«
»
19:00 Pasta & Risotto
Steffi maakt een courgette-brocolipannetje met boekweitnoedels en Peppe maakt risotto met roodbaars.
«
»
19:25 Chris Cooks Cymru
In Swansea ontdekt Chris vurige smaken van Jamaicaanse kip, vlamgrilt hij verse vis aan het strand en kookt hij met jonge culinaire talenten.
«
»
20:00 BBQ Vanavond?!
Bart Desmidt bereidt kip citroen, aubergine tomaat en een gevuld brood met Parmaham op de barbecue.
«
»
20:40 Lekker Messy
De broers Beeckman starten hun eerste vakantiedag aan de barbecue voor messy hotdogs. En dat spatje saus op hun t-shirt nemen ze er met plezier bij. 's Avonds genieten Jelle en Hans nog van een smeuïge pasta vongole met mosselen.
«
»
21:05 Beach Barbecue
Voor Bart Desmidt is het strand van Knokke-Heist zijn dagelijkse habitat. Met een grote glimlach en de zon op zijn gezicht, tovert de chef mosselen, pladijs, entrecôte en vogelnestjes op de grill. Een zomers topmenu.
«
»
21:35 Veggie!
Chef Philippe heeft een voorliefde voor groenten en maakt dit keer een gebakken pompoen polenta.
«
»
21:55 De Wereldkeuken
Chef José Polonio laat ons kennismaken met de authentieke smaken van zijn Spanje. Dit culinaire avontuur resulteert in een tafel vol heerlijke tapas.
«
»
22:40 The Art of Making Cocktails
Manuel laat zien hoe je de cocktails Clover Club, Lynchburg Lemonade en Strawberry Daiquiri maakt.
«
»
23:00 Lekker Messy
De broers Beeckman starten hun eerste vakantiedag aan de barbecue voor messy hotdogs. En dat spatje saus op hun t-shirt nemen ze er met plezier bij. 's Avonds genieten Jelle en Hans nog van een smeuïge pasta vongole met mosselen.
«
»
23:25 Beach Barbecue
Vandaag stookt chef Dagny Ros de kolen heet voor een gezellige barbecue op het strand. Ze verwent haar gasten met varkenskoteletten, gevulde aardappelen, en een gegrilde zalm met algensalade. Als dessert: een gesmolten Camenbert.
«
»
23:55 Vlaamse Klassiekers
Vandaag maakt Lynn de restaurantversie klaar van twee nostalgische klassiekers. Bij Fortuin in Kontich onthult de chef zijn gehaktbrood met truffel en in Vers Namur vlakbij Leuven staat er een verfijnd vispannetje op de planning.
«
»
00:45 Chris Cooks Cymru
In Swansea ontdekt Chris vurige smaken van Jamaicaanse kip, vlamgrilt hij verse vis aan het strand en kookt hij met jonge culinaire talenten.
«
»
01:25 Guillaume's Paris
De Franse chef-kok Guillaume Brahimi keert vanuit Australië terug naar Parijs, de stad waar hij opgroeide. Door middel van een culinaire reis door de twintig arrondissementen van de stad vertelt hij het verhaal van eten.
«
»
01:55 Lekker Messy
De broers Beeckman starten hun eerste vakantiedag aan de barbecue voor messy hotdogs. En dat spatje saus op hun t-shirt nemen ze er met plezier bij. 's Avonds genieten Jelle en Hans nog van een smeuïge pasta vongole met mosselen.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Alleen Elvis Blijft Bestaan' (VRT Canvas)

Dit jaar maakte Tine Embrechts haar debuut als talkshowhost aan de 'Tafel van Tine', maar vanavond zit ze aan de tafel van Thomas. We kennen haar vooral als een van de zonnigste actrices van het land. Van het 'Peulengaleis' tot 'De ideale wereld', maar ook op filmsets en in theater brengt ze moeiteloos de warmste personages tot leven. Een vrouw met veel gezichten, maar zonder masker.

'Alleen Elvis Blijft Bestaan', om 20.10 uur op VRT Canvas.

Dossiers