
TVgids - njam!
Andere zender »
02:00 | Urban Barbecue |
Een lekker visje op de grill is altijd een topper. Bart Desmidt en z'n souschef Philip Vandamme verwennen hun gasten met een tarbot en ze maken er een blanke botersaus bij. Er zijn ook nog langoustines en patatjes.
«
»
02:30 | Lekker Messy |
Vandaag wordt een 'vlezige' vakantiedag voor Jelle en Hans. Eerst leggen ze spiesjes op de barbecue met een mosterddressing en uitjes. En 's avonds duiken ze in een stevige beef chili con carne met veel vlees en zonder bonen.
«
»
03:00 | Lekker Messy |
De broers Beeckman starten hun eerste vakantiedag aan de barbecue voor messy hotdogs. En dat spatje saus op hun t-shirt nemen ze er met plezier bij. 's Avonds genieten Jelle en Hans nog van een smeuïge pasta vongole met mosselen.
«
»
03:20 | Foodies & The City |
Turnhout: hoofdstad van de Kempen en de speelkaartenstad van Vlaanderen én vandaag ook de culinaire speeltuin van onze Foodies Lynn, Tess en Maud. Op het menu? Kaviaar, bier én een fietstochtje!
«
»
03:50 | Sarah's Sweet Table |
Vandaag maakt Sarah haar topdessert klaar: verse bokkenpootjes. Ze laat zien hoe die in de patisseriezaak zo krokant én smeuïg gebakken worden. In het weekend zijn pannenkoeken haar go to, zoals haar kruidige versie van de klassieke Crêpe Suzette.
«
»
04:15 | De Zomerkeuken |
Welkom in de Zomerkeuken van Jord, de grootste barbecuër van de Lage Landen. Zomer is dus grillen bij Jord. Vandaag legt hij longhaas op hete kolen die hij combineert met chimichurri en maïs. Zelfs zijn appeldessert gaat op de BBQ.
«
»
04:50 | Lekker Messy |
Jelle en Hans maken als lunch een romige spaghetti met gerookte paling klaar. 's Avonds probeert Jelle Hans te verleiden met kip, rijst, paprika en z'n geheime wapen: een abrikozenmosterdsausje.
«
»
05:10 | Chris Cooks Cymru |
In het pittoreske Conwy ontdekt Chris de lokale delicatesse: Conwy mosselen. Hij bereidt ze op spectaculaire Franse wijze met vuur en lava bread.
«
»
05:40 | De Smaaktoerist |
Vandaag is groen. In Wallonië heb je ontzettend leuke, groene plekjes. Jeroen de Pauw trekt er naar de meest weelderige moestuin en kookt met z'n oogst in een echte kasteeltuin. Ook bezoekt hij een imker.
«
»
06:10 | Guillaume's Paris |
Guillaume geniet van de fijnere kanten van het Parijse leven in het zevende en achtste arrondissement, inclusief een bezoek aan de Eiffeltoren en een maaltijd in het iconische Jules Verne-restaurant.
«
»
06:35 | Open Vuur |
Dominique, Tom, Jord en Sarah beginnen hun weekje back to nature goed met spitroasted porchetta, éclade de moules en een traditioneel Mexicaans gerecht: kip in zwarte assensaus. Jord en Sarah plukken ook verse kruiden.
«
»
07:15 | Urban Barbecue |
Een lekker visje op de grill is altijd een topper. Bart Desmidt en z'n souschef Philip Vandamme verwennen hun gasten met een tarbot en ze maken er een blanke botersaus bij. Er zijn ook nog langoustines en patatjes.
«
»
07:40 | Lekker Messy |
Vandaag wordt een 'vlezige' vakantiedag voor Jelle en Hans. Eerst leggen ze spiesjes op de barbecue met een mosterddressing en uitjes. En 's avonds duiken ze in een stevige beef chili con carne met veel vlees en zonder bonen.
«
»
08:00 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag zet Francesca Sterckx een vleesgerecht op het weekmenu. En dat neemt ze au sérieux. Ze bakt een mals stuk spiering met een sausje van champignon, spek én Gandaham. Veel vlees dus, maar vooral ook snel, makkelijk en lekker.
«
»
08:30 | Lekker Messy |
Vandaag maken de broers een zomers hapje klaar: crispy popcorn chicken met honingmosterdsaus en gepekelde komkommer. Het avondeten, romige noedels met spicy gehakt, is dan weer een ode aan de bami van hun moeder.
«
»
09:00 | Chris Cooks Cymru |
In het pittoreske Conwy ontdekt Chris de lokale delicatesse: Conwy mosselen. Hij bereidt ze op spectaculaire Franse wijze met vuur en lava bread.
«
»
09:35 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Jelle Beeckman zet vandaag een vegetarisch gerecht op het weekmenu. Hij maakt een klassieke penne met arrabiatasaus, maar geeft er z'n eigen draai aan door Marokkaans kruiden toe te voegen.
«
»
10:05 | Toasted on wheels! |
Dagny en Dominique serveren geitenkaas met rabarber op de Grote Markt van Mechelen.
«
»
10:35 | Open Vuur |
Nieuwkomers Nick en Kevin van Zouterover beginnen de week goed door met fris bier te trakteren aan het West-Vlaamse barbecueduo Tom en Dominique. Die laatsten stoken alvast het vuur.
«
»
11:15 | Lekker Messy |
Op de laatste vakantiedag gaan Jelle en Hans all-out met hun luxe versie van de Spaanse patatas bravas en zwieren ze brochettes op de barbecue met frisse tzaziki en zelfgebakken naanbrood. Cheers, op een topvakantie!
«
»
11:45 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Topchef Bert Meewis is vandaag te gast voor een snel, makkelijk en lekker vleesgerecht. Hij toont de perfecte cuisson voor varkensmedaillon en serveert er een romig pepersausje bij. Een restaurantwaardig bordje op het weekmenu.
«
»
12:10 | Sarah's Sweet Table |
Het oog wil ook wat, dat is zeker zo in de patisserie. Vandaag bakt Sarah twee desserts die er heel leuk uitzien op je koffietafel: een blauwe bessentaart met frangipanevulling en de beroemde rochers die Sarah een gouden laagje geeft.
«
»
12:40 | Guillaume's Paris |
Guillaume Brahimi verkent een aantal bistro's in het vijfde en zesde arrondissement.
«
»
13:10 | Vietnjam, met Quyên |
Quyên reist door culinair Vietnam, van noord naar zuid. Deze keer gaat ze terug naar haar roots in Qui Nhon. Onderweg maakt ze kennis met plaatselijke specialiteiten en ingrediënten waarmee ze heerlijke gerechten maakt.
«
»
13:35 | Op de Rooster |
Johan bereidt samen met Annelien Coorevits côte à l'os, ribbekes, wilde gamba's en krabbenpoten.
«
»
14:05 | Chris Cooks Cymru |
In het pittoreske Conwy ontdekt Chris de lokale delicatesse: Conwy mosselen. Hij bereidt ze op spectaculaire Franse wijze met vuur en lava bread.
«
»
14:45 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Van vlees op het weekmenu wordt chef Sam D'Huyvetter heel erg happy. Hij maakt vandaag rigatoni met pittige chorizo, een smeuïge kaassaus en verse pesto. Wedden dat ook jij happy wordt van dit Snel, Makkelijk & Lekker bordje!
«
»
15:15 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden is in Brisbane en gaat op jacht naar epische paddenstoelen die in de stad worden gekweekt, leert over de wijngeschiedenis van Brisbane bij City Winery en praat bij met chef-kok Louis Tikaram.
«
»
15:45 | Steffi's healthy pleasures |
Steffi maakt guilty pleasures die in de top 5 staan van het lijstje der zonden. Ze begint met een lasagne en gaat verder met jelly beans. De lasagne is glutenvrij en zit bomvol groenten. De snoepjes zijn suikervrij en zelfs vegan.
«
»
16:05 | De Sterrenkaart |
Het Gebaar in Antwerpen van Roger Van Damme heeft al dertien jaar een Michelinster achter zijn naam staan. Van Damme vertelt hoe hij na al die jaren dat niveau heeft kunnen behouden behouden.
«
»
16:55 | Urban Barbecue |
Een lekker visje op de grill is altijd een topper. Bart Desmidt en z'n souschef Philip Vandamme verwennen hun gasten met een tarbot en ze maken er een blanke botersaus bij. Er zijn ook nog langoustines en patatjes.
«
»
17:30 | Lekker Messy |
Op de laatste vakantiedag gaan Jelle en Hans all-out met hun luxe versie van de Spaanse patatas bravas en zwieren ze brochettes op de barbecue met frisse tzaziki en zelfgebakken naanbrood. Cheers, op een topvakantie!
«
»
17:55 | Peppe's Toscane |
Peppe gaat langs op een van de belangrijkste Chianti producerende landgoederen in Toscane.
«
»
18:25 | BBQ Vanavond?! |
Bart Desmidt maakt vanavond Chinese kool met worst en aardappeltjes, meloen met gorgonzola en lamsvlees met gegrilde aubergine op de barbecue.
«
»
18:50 | Sarah's Sweet Table |
Het oog wil ook wat, dat is zeker zo in de patisserie. Vandaag bakt Sarah twee desserts die er heel leuk uitzien op je koffietafel: een blauwe bessentaart met frangipanevulling en de beroemde rochers die Sarah een gouden laagje geeft.
«
»
19:15 | Sportfood |
Michael en Stephanie maken een avondmaal en een ontbijt geschikt voor een loopwedstrijddag.
«
»
19:50 | Chris Cooks Cymru |
In het pittoreske Conwy ontdekt Chris de lokale delicatesse: Conwy mosselen. Hij bereidt ze op spectaculaire Franse wijze met vuur en lava bread.
«
»
20:25 | Culinair Thailand |
Roger van Damme laat fijnproevers in het buitenland genieten van zijn creaties. Thailand is een van zijn favoriete reisbestemmingen. Tijdens deze reis toont hij typisch Thaise producten, de overheerlijke street food en gerechten van lokale topchefs.
«
»
20:40 | Lekker Messy |
Op de laatste vakantiedag gaan Jelle en Hans all-out met hun luxe versie van de Spaanse patatas bravas en zwieren ze brochettes op de barbecue met frisse tzaziki en zelfgebakken naanbrood. Cheers, op een topvakantie!
«
»
21:05 | De Zomertafel |
Jan Buytaert en Johan Segers maken samen allerlei zomerse gerechten. Op het menu staat onder andere varkensspiering met gegrilde ananas, een stoofpotje met makreel, papillot van kabeljauw en een salade met doperwtjes en croutons.
«
»
21:40 | De Wereldkeuken |
Chef Vanja van der Leeden geeft haar authentieke keukentips voor de perfecte Nasi Goreng. Verder neemt ze ons mee in een bad van vloeibaar goud voor een heerlijke Soto Ayam, die ze afwerkt met een Es Alpukat.
«
»
22:30 | Toasted on wheels! |
Dagny en Dominique serveren geitenkaas met rabarber op de Grote Markt van Mechelen.
«
»
23:00 | Lekker Messy |
Op de laatste vakantiedag gaan Jelle en Hans all-out met hun luxe versie van de Spaanse patatas bravas en zwieren ze brochettes op de barbecue met frisse tzaziki en zelfgebakken naanbrood. Cheers, op een topvakantie!
«
»
23:25 | Foodies & The City |
Turnhout: hoofdstad van de Kempen en de speelkaartenstad van Vlaanderen én vandaag ook de culinaire speeltuin van onze Foodies Lynn, Tess en Maud. Op het menu? Kaviaar, bier én een fietstochtje!
«
»
00:05 | Sarah's Sweet Table |
Het is altijd gezellig om je gasten te verrassen met heerlijk homemade gebak. Sarah pakt vandaag uit met een chocolade-pistachetaartje en verse speculaas met verschillende toppings. Wedden dat er geen kruimel meer overblijft?
«
»
00:30 | Toasted! |
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Bloody Dominique, Miss Muesli Mix en een Killer Taco.
«
»
01:00 | Chris Cooks Cymru |
In het pittoreske Conwy ontdekt Chris de lokale delicatesse: Conwy mosselen. Hij bereidt ze op spectaculaire Franse wijze met vuur en lava bread.
«
»
01:40 | Puur Oosters - Japans |
In deze aflevering maakt chef Ivan Verhelle de bentobox klaar. Deze lunchbox bestaat uit een aantal kleine vakjes, die door de Japanse huisouders worden opgevuld met verschillende evenwichtige hapjes, en wordt meegegeven naar school of naar het werk.
«
»