
TVgids - njam!
Andere zender »
| 02:05 | Lekker Messy - Weekmenu |
Heimwee zorgt voor comfortfood: loaded geitenkaas en worst in tomatensaus. Daarna wordt het culinair met romige spaghetti met gerookte paling en een verleidelijke avondmaaltijd van kip met abrikozenmosterdsaus. Emotie en smaak gaan hand in hand.
«
»
| 02:55 | Open Vuur |
Nieuwkomers Nick en Kevin van Zouterover beginnen de week goed door met fris bier te trakteren aan het West-Vlaamse barbecueduo Tom en Dominique. Die laatsten stoken alvast het vuur.
«
»
| 03:35 | Foodies & The City |
Foodies Lynn, Tess en Maud stranden in het centrum van West-Vlaanderen, in Roeselare. Ze ontdekken er de lokale likeur én de lokale natuur op een prachtige plukboerderij. De meiden maken ook hun eigen houten tapasplanken.
«
»
| 04:05 | Lekker Messy - Weekmenu |
Van smokey gamba's en Thais broodje pulled chicken tot XL kipschnitzels en romige fettucine met steak. Barbecue, exotische touches en comfort staan centraal - perfect onder de zon.
«
»
| 04:25 | Het Weekmenu |
Dagný Rós Asmundsdottir bereidt IJslandse brandade, ribbetjes op Koreaanse wijze met zoete aardappel, gemarineerde aubergines met couscous en minestrone met gevuld brood.
«
»
| 04:45 | Loïc zot van koken weekmenu |
Met elke keer een nieuw weekmenu.
«
»
| 05:35 | Open Vuur |
Dominique en Tom hebben een nieuwe chef meegevraagd voor het derde seizoen van Open Vuur. Niemand minder dan de Gentse chef Sam D'huyvetter vergezelt de boys deze week voor een portie rock 'n roll op de barbecue.
«
»
| 06:20 | Vlaamse Klassiekers |
Lynn laat zich vandaag verrassen door de steak tartaar van chef Vadim, hét signatuurgerecht bij Monroe in Antwerpen. Daarna vertoeft ze aan 't zeetje voor de verse garnaalkroketten of 'Noordzeeklompjes' van chef Stijn in De Kruidenmolen.
«
»
| 07:05 | Lekker Messy - Weekmenu |
Heimwee zorgt voor comfortfood: loaded geitenkaas en worst in tomatensaus. Daarna wordt het culinair met romige spaghetti met gerookte paling en een verleidelijke avondmaaltijd van kip met abrikozenmosterdsaus. Emotie en smaak gaan hand in hand.
«
»
| 08:00 | Op de Rooster |
Johan bereidt samen met Annelien Coorevits côte à l'os, ribbekes, wilde gamba's en krabbenpoten.
«
»
| 08:30 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden geniet van het warme water bij Millie Bore. Legende Dick Estens ontvangt Hayden in Moree om verbazingwekkende kunst te bekijken. En tenslotte is de lammerenboerderij van Sam en Emma Rose aan de beurt en overnacht Hayden op hun boerderij.
«
»
| 09:00 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Een eenvoudig vleesgerecht op het weekmenu scoort altijd. Zo denkt ook Messy Chef Jelle Beeckman erover. Zijn préparé met salsa verde, sla en broodfrietjes is dan ook een beetje messy.
«
»
| 09:30 | Foodies & The City |
Foodies Lynn, Tess en Maud stranden in het centrum van West-Vlaanderen, in Roeselare. Ze ontdekken er de lokale likeur én de lokale natuur op een prachtige plukboerderij. De meiden maken ook hun eigen houten tapasplanken.
«
»
| 10:05 | Lekker Messy - Weekmenu |
Van smokey gamba's en Thais broodje pulled chicken tot XL kipschnitzels en romige fettucine met steak. Barbecue, exotische touches en comfort staan centraal - perfect onder de zon.
«
»
| 10:35 | Het Weekmenu |
Piet Huysentruyt bereidt kalfslende met grootmoeders groentjes, pasta met gerookte zalm, 'mac and cheese' met gehaktballetjes en een vegetarisch slaatje met geitenkaas.
«
»
| 10:55 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Jeroen De Pauw belooft vandaag een veggie gerecht op tafel te toveren. Hij maakt gnocchi met spinazie-kaassaus en okkernoot klaar. Ook de belofte Snel, Makkelijk & Lekker te koken, maakt hij daarmee waar.
«
»
| 11:25 | Sarah's Sweet Table |
Sarah staat bekend om haar klassiekers met een twist. Vandaag neemt ze de millefeuille grondig onder handen. Het worden laagjes peperkoek met mascarpone en gebakken appel tussen. En ook de beroemde mellowcakes steekt ze in een nieuw jasje.
«
»
| 12:00 | Op de Rooster |
Sam de Bruyn en Johan bereiden onder andere kreeft, wilde gamba's, scheermessen en langoest.
«
»
| 12:30 | Bal National Zomereditie |
Wim Ballieu toont hoe je indruk kan maken met de lekkerste koude schotels. Hij maakt onder andere een traag gegaarde porchetta met mosterd en platte peterselie die geserveerd wordt als een carpaccio met verse aardappelsalade.
«
»
| 13:05 | Puur Oosters - Japans |
In deze aflevering maakt chef Ivan Verhelle de bentobox klaar. Deze lunchbox bestaat uit een aantal kleine vakjes, die door de Japanse huisouders worden opgevuld met verschillende evenwichtige hapjes, en wordt meegegeven naar school of naar het werk.
«
»
| 13:25 | Peppe's Emilia-Romagna |
Peppe verkent het platteland ten zuiden van de Via Emilia, de historische Romeinse weg door Emilia-Romagna. Ver van de steden ontdekt hij een Parmigiano-paradijs, een biofarm en maakt hij tortellini met zalige nonna's in de Apennijnen.
«
»
| 14:05 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag staan de kabeljauwhaasjes van Bearded Chef Sam D'Huyvetter op het weekmenu. Naast zijn liefde voor het betere vlees, bewijst hij dat een visje ook snel, makkelijk en lekker door de maag gaat.
«
»
| 14:20 | De Garde van Gert |
Gert Verhulst deelt vandaag het fornuis met Jan Buytaert. De culinaire allesweter legt uit wat hij bedoelt met poulette van paling, want dat maken ze vandaag. Het is een Frans gerecht dat bestaat uit gehakt, champignons en paling.
«
»
| 14:35 | Lekker Messy - Weekmenu |
Van smokey gamba's en Thais broodje pulled chicken tot XL kipschnitzels en romige fettucine met steak. Barbecue, exotische touches en comfort staan centraal - perfect onder de zon.
«
»
| 15:25 | De Sterrenkaart |
Geert van Hecke is één van de absolute peetvaders van de Belgische gastronomie. Hij was trouwens ook de allereerste Vlaamse chef wiens keuken in 1996 met drie Michelinsterren werd bekroond.
«
»
| 16:00 | De Zomerkeuken |
Welkom in de Zomerkeuken van Bart. Vandaag zwiert hij zeeduivel op de grill, maakt hij een leuke variant op vitello tonnato en hij begint met pizza met een lekkere brok Stilton kaas. Ideaal om te delen, want 'sharing is caring'.
«
»
| 16:35 | Open Vuur |
Pitmaster Jord blijft een hele nacht op voor een slow, smoked varkentje in een zelfgebouwde brick pit. Tom en Dominique maken ondertussen een schnitzel klaar en knutselen met krab en klei. Sarah daagt Jord uit voor een spelletje petanque.
«
»
| 17:20 | De Dagschotel |
Vandaag maakt Njam!-chef Chiara Van Emrik het stoofgerecht Giouvetsi met een Griekse salade.
«
»
| 17:30 | Lekker Messy |
De broers Beeckman steken vandaag de barbecue aan voor een portie smokey gamba's met paprikaboter. Als avondeten staat er een Thais broodje pulled chicken op het menu met een heerlijke bouillon om naar hartenlust in te dippen.
«
»
| 17:55 | Foodies & The City |
Foodies Lynn, Tess en Maud stranden in het centrum van West-Vlaanderen, in Roeselare. Ze ontdekken er de lokale likeur én de lokale natuur op een prachtige plukboerderij. De meiden maken ook hun eigen houten tapasplanken.
«
»
| 18:35 | Sarah's Sweet Table |
Sarah bakt vandaag zelfgebakken brood. Ze maakt een luchtig briochebrood met crème patissière en een laagje karamel. Daarna bakt ze de klassieke flantaart, een echte bestseller in haar patisseriezaak. De sleutel tot succes: keep it simple!
«
»
| 19:00 | Pasta & Risotto |
Steffi maakt de groenste risotto ooit en Peppe zet een oricchiete met tonijn op tafel.
«
»
| 19:10 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag kookt Vanja van der Leeden. Zij zet een veggie gerecht op ons weekmenu, zijnde een gezonde quinoabowl met bimi en een avocado-tahindressing. Vanja, de kitchenfloor is yours.
«
»
| 19:25 | Vlaamse Klassiekers |
Vandaag maakt Lynn de restaurantversie klaar van twee nostalgische klassiekers. Bij Fortuin in Kontich onthult de chef zijn gehaktbrood met truffel en in Vers Namur vlakbij Leuven staat er een verfijnd vispannetje op de planning.
«
»
| 20:15 | BBQ Vanavond?! |
Chef Bart Desmidt heeft weer een aantal heerlijke recepten in petto. Vandaag bereidt hij gegrild spek met salsa van tomaat, een tongfilet op de grill en verloren brood met gegrilde appelen.
«
»
| 20:40 | Lekker Messy |
De broers Beeckman steken vandaag de barbecue aan voor een portie smokey gamba's met paprikaboter. Als avondeten staat er een Thais broodje pulled chicken op het menu met een heerlijke bouillon om naar hartenlust in te dippen.
«
»
| 21:05 | Beach Barbecue |
Michaël Vrijmoed steekt de grill aan op het strand en legt er gemarineerde varkensribbetjes en verse zeebaars op. Naast al dat gegrilde lekkers gebruikt hij de barbecue ook om een heerlijke ragout van rundsvlees met een Oosterse saus klaar te maken.
«
»
| 21:35 | Veggie! |
Philippe Van den Bulck maakt een lasagna van aubergines.
«
»
| 21:50 | De Wereldkeuken |
Chef José Polonio laat ons kennismaken met de authentieke smaken van zijn Spanje. Dit culinaire avontuur resulteert in een tafel vol heerlijke tapas.
«
»
| 22:25 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Mounir Toub gaat voor meer veggie op het weekmenu. Daarvoor steekt hij met plezier de handen uit de mouwen met zelfgemaakt flatbread, tomatenhummus en courgettes.
«
»
| 22:40 | The Art of Making Cocktails |
Manuel laat zien hoe je de cocktails Caipirinja, Vesper en Long Island Iced Tea maakt.
«
»
| 23:00 | Lekker Messy |
De broers Beeckman steken vandaag de barbecue aan voor een portie smokey gamba's met paprikaboter. Als avondeten staat er een Thais broodje pulled chicken op het menu met een heerlijke bouillon om naar hartenlust in te dippen.
«
»
| 23:25 | Beach Barbecue |
Op het menu staan heel wat barbecuehapjes, waaronder Barts variatie op een hotdog: een 'heten hond'. Ook zijn gevulde aardappel met gerookte paling, pita op z'n Vlaams en taco met gemarineerde wijting zorgen voor culinair genot op het strand.
«
»
| 23:55 | Vlaamse Klassiekers |
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»
| 00:45 | Foodies & The City |
Foodies Lynn, Tess en Maud stranden in het centrum van West-Vlaanderen, in Roeselare. Ze ontdekken er de lokale likeur én de lokale natuur op een prachtige plukboerderij. De meiden maken ook hun eigen houten tapasplanken.
«
»
| 01:25 | Guillaume's Paris |
Guillaume verkent het dertiende en veertiende arrondissement en bezoekt de wijk Montparnasse.
«
»
| 01:55 | Lekker Messy |
De broers Beeckman steken vandaag de barbecue aan voor een portie smokey gamba's met paprikaboter. Als avondeten staat er een Thais broodje pulled chicken op het menu met een heerlijke bouillon om naar hartenlust in te dippen.
«
»























