TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM lifeVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVnjam!BBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
03:05 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden Quinn gaat op pad in het noorden van Nieuw-Zuid Wales, bezoekt Southview Orchard en John's geweldige vijgen, gaat langs bij Tweed Real Food. En Dave en Bianca veranderen de Aussie vleesindustrie met hun gras-gevoerde rundveebedrijf.
«
»
03:30 Guillaume's Paris
Chef Guillaume Brahimi brengt een bezoek aan het zeventiende en achttiende arrondissement van Parijs, waar hij langsgaat bij een paddenstoelenkwekerij in een ondergrondse parkeergarage.
«
»
03:55 A la carte
Johan Segers houdt van de eenvoudige en de dagelijkse keuken, maar speciaal voor de jonge hobbykok Kevin mag het vandaag wel eens wat meer zijn. Want Kevin is gek op oesters en hij wil ze graag op drie verschillende manieren leren klaarmaken.
«
»
04:15 Peppe's Toscane
Stefano behoort tot de achtste generatie van de Falorni slagerij, waar de beste salami vandaan komt.
«
»
04:35 It's Aperotime - a taste of history
Naushad neemt ons mee naar het Amerika van de jaren 20, toen gold er een totaalverbod op alcohol. Als tegenreactie ontstonden creatieve oplossingen. Naushad maakt drie cocktails van toen: de Southside, de Summer in France en de El Presidente.
«
»
04:45 Tot op de Graat
Chef Johan Segers werkt met een speciaal beestje uit onze Noordzee: de wulk, een huisjesslak. Johan toont hoe je wulken in een pittige bouillon kan koken en hij maakt een verrassend stoofpotje met gekookte wulk, paddenstoelen en amandelnootjes klaar.
«
»
05:00 Sarah's Sweet Table
Het is altijd gezellig om je gasten te verrassen met heerlijk homemade gebak. Sarah pakt vandaag uit met een chocolade-pistachetaartje en verse speculaas met verschillende toppings. Wedden dat er geen kruimel meer overblijft?
«
»
05:20 Loïc zot van koken weekmenu
Met elke keer een nieuw weekmenu.
«
»
06:10 Snel, Makkelijk & Lekker
Jeroen De Pauw roept elke weekdag uit tot 'vrijdag visdag'. Hij vult zijn open ravioli met pulled rog en een friszuur botersausje. Ongezien snel, makkelijk en lekker op tafel gezet.
«
»
06:30 Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
Een marathon van de beste gerechten van 'Snel, Makkelijk & Lekker'.
«
»
08:00 Vlaamse Klassiekers
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»
08:45 Loïc zot van koken weekmenu
Met elke keer een nieuw weekmenu.
«
»
09:40 De Sterrenkaart
Sterrenchef Jan Tournier gaat in zijn restaurant Cuchara elke dag opnieuw voor de culinaire top.
«
»
10:10 Sarah's Sweet Table
Het is altijd gezellig om je gasten te verrassen met heerlijk homemade gebak. Sarah pakt vandaag uit met een chocolade-pistachetaartje en verse speculaas met verschillende toppings. Wedden dat er geen kruimel meer overblijft?
«
»
10:30 Urban Barbecue
Michael Vrijmoed en z'n sous-chef gaan voor het betere kluifwerk. De chef grilt Oosterscheldekreeft met vadouvanboter. Verder zijn er ribbekes en voor de liefhebbers sardientjes. Als hapje vooraf krijgen de gasten een ijsgekoelde gazapacho.
«
»
11:00 Open Vuur
Vandaag maken Nick en Kevin het zich gemakkelijk met een 'curanto', een culinair avontuur uit Zuid-Amerika. Het gerecht wordt een hele dag langzaam gegaard onder de grond. Ondertussen genieten de mannen van een reeks Waaslandse drankspecialiteiten.
«
»
11:45 Snel, Makkelijk & Lekker
Topchef Bert Meewis is vandaag te gast voor een snel, makkelijk en lekker vleesgerecht. Hij toont de perfecte cuisson voor varkensmedaillon en serveert er een romig pepersausje bij. Een restaurantwaardig bordje op het weekmenu.
«
»
12:15 Sarah's Sweet Table
Het oog wil ook wat, dat is zeker zo in de patisserie. Vandaag bakt Sarah twee desserts die er heel leuk uitzien op je koffietafel: een blauwe bessentaart met frangipanevulling en de beroemde rochers die Sarah een gouden laagje geeft.
«
»
12:35 Vlaamse Klassiekers
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»
13:20 Vlaamse Klassiekers
Vandaag maakt Lynn de restaurantversie klaar van twee nostalgische klassiekers. Bij Fortuin in Kontich onthult de chef zijn gehaktbrood met truffel en in Vers Namur vlakbij Leuven staat er een verfijnd vispannetje op de planning.
«
»
14:05 Loïc zot van koken weekmenu
Met elke keer een nieuw weekmenu.
«
»
15:00 Guillaume's Paris
Guillaume Brahimi bezoekt een chocoladefabriek in het elfde en twaalfde arrondissement van Parijs.
«
»
15:25 Peppe's Emilia-Romagna
Als Italië een maaltijd zou zijn, dan is Bologna het hoofdgerecht. Peppe proeft in de hoofdstad van de regio de échte ragù, kaasijs, artisanale mortadella en kookt op het mooiste plein van de stad. Andiamo a Bologna, met de B van buono.
«
»
15:55 De Garde van Gert
Gert Verhulst ontvangt bekende chefs in zijn keuken. Vandaag met Bart Desmidt.
«
»
16:20 Bal National
Wim roostert tomaten met smaakmakers en mixt ze tot een coulis. Daarbij serveert hij balletjes van lamsgehakt, gevuld met schapenkaas en een kaassaus. Tomaten zijn ook de ideale kuipjes om rijkelijk te vullen.
«
»
16:50 Panklaar
Jan Buytaert maakt in een enkele pan een heerlijke Indiase curry met lam.
«
»
17:05 Snel, Makkelijk & Lekker
Voor de wereldkeuken in je bord, moet je bij Vanja van der Leeden zijn. Zij vult haar Indonesische bowl met een pittige sambalmakreel, jasmijnrijst, heel wat groenten en haar atjar à la minute.
«
»
17:30 Loïc: Zot van Koken
Loïc maakt yakisoba met een royale hoeveelheid groenten op de teppanyaki. Luikse siroop en asperges voegen een verrassende Belgische toets toe aan dit Japanse noedelgerecht.
«
»
17:45 Vietnjam, met Quyên
Quyên reist door culinair Vietnam, van noord naar zuid. Deze keer gaat ze naar Halong Bay. Onderweg maakt ze kennis met plaatselijke specialiteiten en ingrediënten waarmee ze heerlijke gerechten maakt.
«
»
18:05 Masterclass
Altijd al willen leren hoe je een perfecte citroentaart maakt, met een krokante bodem en luchtige meringue? In deze exclusieve masterclass neemt patissier Sarah Renson je stap voor stap mee in het bakproces.
«
»
18:30 DIY
Er wordt ijskoffie, fish sticks, chocolade decoratie en mini-pizza gemaakt.
«
»
18:55 De Gezonde Goesting
Healthy foodie Steffi kookt voor iedereen die wil afkicken van de suikerverslaving, die op zoek is naar makkelijke manieren om meer groenten en fruit te eten en voor allen die gezonde alternatieven voor de cheeseburger en aanverwanten zoekt.
«
»
19:20 De Sterrenkaart
Het Gebaar in Antwerpen van Roger Van Damme heeft al dertien jaar een Michelinster achter zijn naam staan. Van Damme vertelt hoe hij na al die jaren dat niveau heeft kunnen behouden behouden.
«
»
19:55 Het Weekmenu
Jeroen de Pauw bereidt pasta met gegrilde groenten en spek, een pompoengratin met feta en notencrumble, lamsstoverij met couscous en fishticks met spinaziepuree.
«
»
20:40 Loïc: Zot van Koken
Loïc maakt yakisoba met een royale hoeveelheid groenten op de teppanyaki. Luikse siroop en asperges voegen een verrassende Belgische toets toe aan dit Japanse noedelgerecht.
«
»
20:55 Soep!
De chefs maken een fazantenroomsoep en een pompoensoep met gember en sinaasappel.
«
»
21:15 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden is in Brisbane en gaat op jacht naar epische paddenstoelen die in de stad worden gekweekt, leert over de wijngeschiedenis van Brisbane bij City Winery en praat bij met chef-kok Louis Tikaram.
«
»
21:45 HAPERITIEF COMPILATIE
In deze aflevering: de Flower Spritz en wortel blini's met feta en komijn, de Adonis en een hapje van spruitjes met Parmaham en truffel, de Vibrant Sunset en Aziatische viskroketjes met zoetzure saus.
«
»
22:05 Peppe's Sicilië
Op Siculiana is iedere zaak een familiezaak. Peppe brengt alle families samen in zijn keuken.
«
»
22:30 Karola's Kitchen
Peulvruchten zijn vaak buitenbeentjes, maar ze verdienen echt een plek in de voorraadkast. Karolien maakt een knapperige salade met kikkererwtenkrokantjes en ook 'comfort food' van de bovenste plank: een Indiase dahl met linzen.
«
»
23:00 Loïc: Zot van Koken
Loïc maakt yakisoba met een royale hoeveelheid groenten op de teppanyaki. Luikse siroop en asperges voegen een verrassende Belgische toets toe aan dit Japanse noedelgerecht.
«
»
23:15 Ware Delicatessen
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van kreeft.
«
»
23:40 Vlaamse Klassiekers
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»
00:30 Vlaamse Klassiekers
Vandaag maakt Lynn de restaurantversie klaar van twee nostalgische klassiekers. Bij Fortuin in Kontich onthult de chef zijn gehaktbrood met truffel en in Vers Namur vlakbij Leuven staat er een verfijnd vispannetje op de planning.
«
»
01:15 Peppe's Emilia-Romagna
Peppe volgt de Po-rivier. Het is de langste van Italië en zorgt voor prachtige producten in haar bedding. Zoals de tomaat en culatello. Na een zalige lunch met sterrenchef Spigaroli, bezoekt hij één van Italië's meest historische wijnhuizen.
«
»
01:45 Snel, Makkelijk & Lekker
Mounir Toub gaat voor meer veggie op het weekmenu. Daarvoor steekt hij met plezier de handen uit de mouwen met zelfgemaakt flatbread, tomatenhummus en courgettes.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VRT Canvas logo

Chelsea werd op jonge leeftijd in een jeugdinstelling geplaatst. Ze gaat jaren later op bezoek bij mensen die belangrijk zijn voor haar en probeert in gesprekken met hen iets meer te weten te komen over wat er in de eerste jaren van haar leven is gebeurd.

'Chelsea's Blues', om 20.35 uur op VRT Canvas.

Dossiers