TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM lifeVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVnjam!BBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
06:40 Vlaamse Klassiekers
Wie Vlaamse klassiekers zegt, zegt stoofvlees met frietjes. Lynn leert vandaag de kneepjes van het oervlaamse stoofpotje bij Mémé Gusta in Gent. Daarna bezoekt ze brasserie De Zwaan in Hasselt voor haar favoriete stuk vis: kabeljauwhaasje.
«
»
07:20 A la carte
Hobbykok Joris herinnert zich de lekkere steak met Stroganoffsaus, die hij vroeger elke zaterdag met zijn ouders ging eten in het lokale restaurantje in Hasselt. Zijn vraag aan Johan om dit lekkere gerecht voor hem te reconstrueren.
«
»
07:50 Winterse Kost
Vandaag doet de winterse kost van Bart het werk voor hem. Hij maakt een hot pot klaar van rijst, zeeduivel en winterse groentjes. Alles in één grote pot en lekker laten pruttelen in de oven.
«
»
08:00 Vlaamse Klassiekers
Voor vol-au-vent moet je in De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver zijn, heeft Lynn gehoord. Ze ontmoet chef Kenny en vader Swa, die het recept verfijnden. Daarna gaat Lynn naar Silo's in Boortmeerbeek voor de allergroenste paling in 't groen.
«
»
08:45 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag kookt de numero uno, niet due van de kook-tv: Giacomazza Peppe. Hij paneert kippendij die hij serveert met een simpele pasta en tomatensausje. Eenvoud is rijkdom en vooral: klaar in 20 minuten.
«
»
09:15 Loďc: Zot van Koken
Een weelderige versie van de klassieke vol au vent, gepresenteerd in een royale, sharing videe. Verrijkt met boschampignons, krokante kalfszwezeriken en grijze garnalen, is dit een luxueuze traktatie.
«
»
09:35 Soep!
De chefs maken een IJslandse maaltjdsoep en een knolselderij-peterseliewortelsoep.
«
»
10:00 Pasta & Risotto
Jan Tournier maakt risotto met duif en Dagny Ros maakt driekleurenpasta met kip en broccoli.
«
»
10:25 Toasted on wheels!
Dagny en Dominique serveren Mexicaanse donuts en appeltaart met bloedworst in Mechelen.
«
»
10:50 Comfort Food
Jeroen kan enorm genieten van een gezellig avondje met vrienden. Speciaal voor die avonden maakt hij heerlijke comfort food klaar. Eerst bereidt hij taco's met lamsburgers en vervolgens nog een heerlijke camembert met brochette van peperkoek.
«
»
11:15 Bal National
Wim maalt vers kippengehakt als basis voor twee creatieve gehaktbalrecepten. Eerst de vol-au-bal, een alternatief voor de klassieke vol-au-vent. Voor zijn tweede recept maakt Wim gehaktballetjes 'tikka masala' met rijst en frisse komkommer.
«
»
11:45 De Sterrenkaart
Sterrenchef Jan Tournier gaat in zijn restaurant Cuchara elke dag opnieuw voor de culinaire top.
«
»
12:25 Guillaume's Paris
Guillaume Brahimi verkent een aantal bistro's in het vijfde en zesde arrondissement.
«
»
12:55 Vlaamse Klassiekers
Voor vol-au-vent moet je in De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver zijn, heeft Lynn gehoord. Ze ontmoet chef Kenny en vader Swa, die het recept verfijnden. Daarna gaat Lynn naar Silo's in Boortmeerbeek voor de allergroenste paling in 't groen.
«
»
13:45 Foodies & The City
Hasseltse jenever, Hasseltse speculaashoempen en verse Hasseltse bloemen van bij de bloemencowboy. Tess, Maud en Lynn stranden vandaag in de Limburgse hoofdstad voor een inspirerende, culinaire ontdekkingstocht.
«
»
14:35 Soep!
Dagný Rós maakt een rode bonensoep met avocadosalsa en Johan bereidt een visroomsoep met tongfilets.
«
»
15:00 De Gastentafel
Jan Buytaert bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
15:50 Streetfood
Een Mengelmoes aan streetfood keukens, dat belooft Minglemush in Den Haag. Straatvoedsel fan Lynn neemt er een kijkje achter de schermen bij enkele kraampjes en gaat ook zelf aan de slag in haar eigen streetfoodkraam.
«
»
16:40 Peppe's Emilia-Romagna
Peppe zet zijn zintuigen op scherp in Parma. Hij ziet er honderden hemelse parmahammen tegen het plafond, steekt zijn neus in een zalig glas lambrusco en zet z'n tanden in een heerlijke kooksessie op Piazza Duomo. Dit is Unesco voor foodies.
«
»
17:15 De Sterrenkaart - Nederland
In 1982 begon chef Danny samen met zijn vrouw Helena een afhaalchinees in het Brabantse dorp Sint Willebrord. Ruim dertig jaar later is het familierestaurant getransformeerd tot een Aziatisch fine dining restaurant dat in 2018 een Michelinster kreeg.
«
»
17:50 Steffi's healthy pleasures
Pralines halen als cadeau en ze dan helemaal zélf opeten. Het is een gekende guilty pleasure. Daarom maakt Steffi vandaag gezonde pralines met een smeuďge vulling. En ze zorgt ook voor een leuk alternatief op take-away van bij de Chinees.
«
»
18:15 Snel, Makkelijk & Lekker
Jelle Beeckman zet vandaag een vegetarisch gerecht op het weekmenu. Hij maakt een klassieke penne met arrabiatasaus, maar geeft er z'n eigen draai aan door Marokkaans kruiden toe te voegen.
«
»
18:45 Vlaamse Klassiekers
Voor vol-au-vent moet je in De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver zijn, heeft Lynn gehoord. Ze ontmoet chef Kenny en vader Swa, die het recept verfijnden. Daarna gaat Lynn naar Silo's in Boortmeerbeek voor de allergroenste paling in 't groen.
«
»
19:35 De Dagschotel
Ze komen uit het Oosten, maar zijn intussen al lekker ingeburgerd bij ons: de knapperige loempia's. Jong geweld Michaël Vrijmoed vertelt hoe je deze smakelijke pakketjes maakt en vult ze met kip.
«
»
19:45 Sarah's Sweet Table
Sarah zet vandaag twee desserts op tafel die perfect bij haar bakfilosofie aansluiten: een simpel maar lekker karamel-notentaartje en een tropische variant op de traditionele eton mess met rood fruit.
«
»
20:10 Culinair Thailand
Roger van Damme laat fijnproevers in het buitenland genieten van zijn creaties. Thailand is een van zijn favoriete reisbestemmingen. Tijdens deze reis toont hij typisch Thaise producten, de overheerlijke street food en gerechten van lokale topchefs.
«
»
20:40 Snel, Makkelijk & Lekker
Jelle Beeckman zet vandaag een vegetarisch gerecht op het weekmenu. Hij maakt een klassieke penne met arrabiatasaus, maar geeft er z'n eigen draai aan door Marokkaans kruiden toe te voegen.
«
»
21:10 Foodies & The City
Hasseltse jenever, Hasseltse speculaashoempen en verse Hasseltse bloemen van bij de bloemencowboy. Tess, Maud en Lynn stranden vandaag in de Limburgse hoofdstad voor een inspirerende, culinaire ontdekkingstocht.
«
»
21:45 De Wereldkeuken
Chef Vanja van der Leeden geeft haar authentieke keukentips voor de perfecte Nasi Goreng. Verder neemt ze ons mee in een bad van vloeibaar goud voor een heerlijke Soto Ayam, die ze afwerkt met een Es Alpukat.
«
»
22:35 Toasted on wheels!
Dagny en Dominique serveren Mexicaanse donuts en appeltaart met bloedworst in Mechelen.
«
»
23:00 De Garde van Gert
Gert Verhulst kookt met chef Dagny Ros Asmundsdottir. Ze maken gelakte zeeduivel, de lelijkste vis van de zee. Maar daarom niet minder lekker, integendeel. Daarbij hoort een gezonde salade van groentjes, gember en feta.
«
»
23:40 Streetfood
Lynn houdt halt in de Downtown Gourmet market voor het lekkerste streetfood van Eindhoven. Ze ontdekt er Indisch en Libanees straatvoedsel en gaat zelf aan de slag met een portie Spaanse tapas en een Amerikaanse pulled chicken burger.
«
»
00:30 Toasted!
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Bloody Dominique, Miss Muesli Mix en een Killer Taco.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Zonder Sterren' (Play4)

Joris en Viktor sjezen door deze dwergstaat in de prachtige Alpen. Ze ontmoeten er norse alpaca's, Miss Liechtenstein, het nationale voetbalelftal en misschien wel de vorst van Liechtenstein zelf?

'Zonder Sterren', om 21.15 uur op Play4.

Dossiers