Radio 2 presenteert 'De Songfestival Top 40'

vrijdag 15 mei 2020

Radio 2 zorgt ervoor dat we dit jaar op onze favoriete Eurovisie-nummers kunnen stemmen. Op zaterdag 16 mei van 13.00 tot 16.00 uur maakt Radio 2 samen met de luisteraars (net als vorig jaar) 'De Songfestival top 40', gepresenteerd door Iris Van Hoof.

Luisteraars konden de afgelopen week stemmen op hun favorieten onder alle deelnemers van het Eurovisiesongfestival, zowel nationaal als internationaal. Tijdens deze Top gaat Showbizz Bart in gesprek met artiesten die een band hebben met het Eurovisiesongfestival. Onder andere Barbara Dex, Laura Tesoro, Lisa del Bo, Tom Dice, Nicole & Hugo en Alex Callier van Hooverphonic komen langs.

Luisteraars kunnen deze gesprekken volgen in de app en vragen stellen aan de artiesten. In de dagen voordien wordt er in De Topcollectie ook aandacht besteed aan het Eurovisiesongfestival. Opvallende juryleden, ex-deelnemers en presentatoren, onder wie Luc Appermont, Marcel Vanthilt en Peter Van de Veire, vertellen hun straffe verhalen van vroeger.


'De Songfestival Top 40', zaterdag 16 mei van 13.00 uur tot 16.00 uur op Radio 2.


Lees ook:
Beleef een hele week het Eurovisiesongfestival bij de VRT

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

New York, anno 1846. Amsterdam Vallon ziet als kleine jongen hoe zijn vader wordt afgeslacht door William Cutting, beter bekend als Bill the Butcher, de invloedrijke leider van een anti-immigrantenbende. Amsterdam kan ontkomen, maar keert jaren later als volwassen man terug naar Manhattan. Bill zwaait er nog steeds de scepter en wil de Ierse inwijkelingen - die met tienduizenden per week aankomen - met geweld verdrijven uit de stad. Amsterdam zint op wraak voor de moord op zijn vader en probeert te infiltreren in Bills bende. Zijn plannen om 'The Butcher' te vermoorden, gaan echter de mist in wanneer zijn ware identiteit aan het licht komt.

'Gangs Of New York', film uit 2002 met oa. Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis en Cameron Diaz, om 20.40 uur op CAZ.

Dossiers